Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία μοιράζει 1,2 εκατ. ευρώ - Ποιοι και πώς θα συμμετέχουν στη μεγάλη κλήρωση του Δεκεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία μοιράζει 1,2 εκατ. ευρώ - Ποιοι και πώς θα συμμετέχουν στη μεγάλη κλήρωση του Δεκεμβρίου
Δώδεκα υπερ-τυχεροί φορολογούμενοι που θα κληρωθούν στην τελευταία φορολοταρία της χρονιάς θα λάβουν 100.000 ευρώ ο καθένας, ποσό το οποίο είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Τη σούπερ φορολοταρία που θα μοιράσει πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για τα Χριστούγεννα. Δώδεκα υπερ-τυχεροί φορολογούμενοι που θα κληρωθούν στην τελευταία φορολοταρία της χρονιάς θα λάβουν 100.000 ευρώ ο καθένας, ποσό το οποίο είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Παράλληλα θα κληρωθούν και άλλοι λαχνοί των 1.000 ευρώ από τα αδιάθετα ποσά των προηγούμενων 11 κληρώσεων του 2022.

Στη μεγάλη ετήσια κλήρωση δεν θα μετέχουν οι φορολογούμενοι που μέσα στο 2022 κέρδισαν 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση.

Με βάση το ισχύον καθεστώς τα χρηματικά έπαθλα από τη φορολοταρία πιστώνονται στον λογαριασμό πληρωμών που έχει ο ενδιαφερόμενος στο myAADE της ΑΑΔΕ ενώ τα κέρδη δεν αποτελούν εισόδημα, δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου η τρίτου και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλόμενους φόρους.

Η κατανομή των λαχνών για κάθε φορολογούμενο γίνεται με τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός. Σε περίπτωση που το ποσό με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.
  • Φορολογούμενοι με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα (φορολογούμενο και απαλλασσόμενο) χαμηλότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος λαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την προσαύξηση που ισχύει με βάση το ποσοστό της δαπάνης με ηλεκτρονικά μέσα επί του μηνιαίου εισοδήματος.
  • Οι λαχνοί προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.
  • Όσοι δηλώνουν ετήσιο, εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις
  • Σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται 556 τυχεροί λαχνοί. Ένας λαχνός που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ, 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ, 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και 500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.
  • Όσοι κερδίζουν έπαθλο αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση εντός του ίδιου έτους εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες, για το ίδιο ημερολογιακό έτος, μηνιαίες κληρώσεις.
  • Οι φορολογούμενοι που κερδίζουν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Στους τυχερούς που δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το σκληρό ροκ κυβέρνησης - τραπεζών για δάνεια, επιτόκια και το μήνυμα Σταϊκούρα

Το μεγάλο στοίχημα της φετινής Black Friday - Οι προσδοκίες της αγοράς, η ζήτηση και τα νέα δεδομένα

gazzetta
gazzetta reader insider insider