Η Citi βλέπει ακόμη ένα ισχυρό τρίμηνο για τη Eurobank

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Citi βλέπει ακόμη ένα ισχυρό τρίμηνο για τη Eurobank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο αναμένει για τη Eurobank η Citi, με αιχμή τη συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση και τη δυναμική των προμηθειών.

Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο αναμένει για τη Eurobank η Citi, με αιχμή τη συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση και τη δυναμική των προμηθειών.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι τα υποκείμενα καθαρά κέρδη (προ δικαιωμάτων μειοψηφίας και πριν το κόστος του κουπονιού AT1) θα διαμορφωθούν στα 377 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8% σε τριμηνιαία βάση και 4% σε ετήσια, ενώ τα ανακοινωθέντα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 374 εκατ. ευρώ.

Η Citi προβλέπει ότι η αύξηση των δανειακών υπολοίπων και η στήριξη από τα υψηλότερα επιτόκια θα οδηγήσουν τα καθαρά έσοδα από τόκους στα 674 εκατ. ευρώ (+2% σε τριμηνιαια βάση), ενώ οι προμήθειες εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 8%, στα 219 εκατ. ευρώ, χάρη στις ισχυρές εκταμιεύσεις δανείων και την αυξημένη δραστηριότητα στις κεφαλαιαγορές. Αντίθετα, τα έσοδα από συναλλαγές και λοιπές δραστηριότητες αναμένονται πιο συγκρατημένα, στα 8 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο του κόστους, οι λειτουργικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα παραμείνουν ουσιαστικά αμετάβλητες στα 330 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις αναμένονται αυξημένες κατά 3%, στα 79 εκατ. ευρώ. Η Citi συνυπολογίζει και έκτακτη επιβάρυνση περίπου 3 εκατ. ευρώ, που συνδέεται με τις προβλέψεις για την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αναδιαρθρωμένα στεγαστικά δάνεια του νόμου Κατσέλη.

Για τον ισολογισμό, η Citi προβλέπει αύξηση 2% των ακαθάριστων χορηγήσεων και 1% των καταθέσεων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 εκτιμάται ότι θα παραμείνει σταθερός στο 15,4%. Παράλληλα, η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) αναμένεται να διαμορφωθεί στο 15,7%, από 14% το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές διατηρούν προς ώρας τιμή στόχο στα 5 ευρώ για την ΕΥΡΩΒ με σύσταση buy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διπλό στοίχημα με φόρους 8,56 δισ. έως την Παρασκευή - Τι πρέπει να πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Δεν «αρέσει» πια η ελληνική επαρχία

Εβδομάδα πληρωμών: Έως την Παρασκευή πιστώνονται επιδόματα, συντάξεις, μισθοδοσία και επίδομα αδείας

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider