Υπ. Εργασίας: «Παγώνουν» οι συνέπειες ελέγχων για αναπηρικά επιδόματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Εργασίας: «Παγώνουν» οι συνέπειες ελέγχων για αναπηρικά επιδόματα
«Παγώνουν» οι συνέπειες ελέγχων για αναπηρικά επιδόματα, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σφαιρικά και με πνεύμα δικαιοσύνης, διευκρινίζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Παγώνουν» οι συνέπειες ελέγχων για αναπηρικά επιδόματα, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σφαιρικά και με πνεύμα δικαιοσύνης, διευκρινίζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο, σε σχέση με δημοσιεύματα για περικοπή αναπηρικών επιδομάτων, αποσαφηνίζει ότι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους σε σχέση με τη παροχή επιδομάτων, όπως προβλέπεται στον ν. 4520/2018.

«Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν γίνει και πριν την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης» αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

«Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών βρέθηκαν περιπτώσεις επιδοματούχων που λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη και επίδομα.

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «παγώνουν» οι συνέπειες αυτών των ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σφαιρικά και με πνεύμα δικαιοσύνης σε συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (e-ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ) και των αντίστοιχων υπηρεσιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Αύξηση συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2023

Οι πληρωμές από  υπ. Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την περίοδο 11-15 Απριλίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider