Εργασιακά
05-05-2021 | 11:22

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για πρόσληψη 2.000 ανέργων από Αττική και Ν.Αιγαίο με επιδότηση μισθού και εισφορών

Μοιράσου το
ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για πρόσληψη 2.000 ανέργων από Αττική και Ν.Αιγαίο με επιδότηση μισθού και εισφορών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 και ώρα 13:00, θα ενεργοποιηθεί το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 2.000 ανέργων στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 € για την πρόσληψη ανέργων και 550 € για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12.000.000 € και θα καλυφθεί από τους πόρους του ΟΑΕΔ.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΑΕΔ: Κεφάλαιο κίνησης και μπόνους μισθού για 8.000 ανέργους - Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρηματίες που «γονάτισαν» στην κρίση

ΟΑΕΔ: Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία με επιδότηση έως 24.000 ευρώ - Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων

Εποχικά εργαζόμενοι: Επιδότηση μισθού και εισφορών για την επαναπρόσληψή τους - Εκπνέει η προθεσμία για το επίδομα των 400 ευρώ