Εξειδικευμένους επιστήμονες προσλαμβάνουν το Αστεροσκοπείο, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και το ΕΚΚΕ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξειδικευμένους επιστήμονες προσλαμβάνουν το Αστεροσκοπείο, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και το ΕΚΚΕ
Aπεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Ε/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση 27 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού-Τεχνικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Aπεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Ε/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση 27 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού-Τεχνικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στους εξής φορείς:

  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ),
  • Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και
  • Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Οι ειδικότητες της προκήρυξης είναι ιδιαίτερες και άκρως ενδιαφέρουσες, όπως εκείνη του Μηχανικού Υποστήριξης λειτουργίας Μετεορολογικών ραντάρ, του Αστροφυσικού ή Αστρονόμου, του μετεωρολόγου, του Χειριστή Αισθητήρων Σεισμογράφων και Παλλιροιογράφων κ.α.

Για όλες τις θέσεις απαιτείται μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος, ενώ για ορισμένες ειδικότητες ζητείται μια τουλάχιστον δημοσίευση ή επιστημονική ανακοίνωση σε θέμα σχετικό με το περιεχόμενο της θέσης, καθώς και εξειδικευμένη εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο διδακτορικός ή μεταπτυχιακός τίτλος που αποδεικνύει την επιστημονική εξειδίκευση για τις προκηρυσσόμενες θέσεις χορηγείται και σε κατόχους διαφόρων βασικών πτυχίων, γίνονται δεκτά και τα πτυχία αυτά ως τυπικό προσόν.

Στην περίπτωση αυτή που ο υποψήφιος συμμετέχει με οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ και διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών που αποδεικνύει την αντίστοιχη κατά περίπτωση επιστημονική εξειδίκευση για τις ανωτέρω θέσεις, πρέπει να δηλώσει τον κωδικό τίτλου 117 στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

Η πρόσθετη εμπειρία που απαιτείται για ορισμένες θέσεις είναι, κατ’ αρχήν, απαραίτητη για όλους τους υποψηφίους, που δηλώνουν προτίμηση για τις συγκεκριμένες θέσεις και προσμετράται επιπλέον της 2ετούς εμπειρίας που αναφέρεται για τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, καθώς και της 4ετούς εμπειρίας για τους υποψηφίους που συμμετέχουν με αυτήν και το βασικό τίτλο σπουδών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider