ΑΑΔΕ: Νέα ραβασάκια σε ιδιοκτήτες ακινήτων που κόπηκαν από τις αποζημιώσεις – Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις λαθών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Νέα ραβασάκια σε ιδιοκτήτες ακινήτων που κόπηκαν από τις αποζημιώσεις – Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις λαθών
Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές για τα μειωμένα έως 100% ενοίκια του Γενάρη.

Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε τη νέα επεξεργασία των δηλώσεων για τα κουρεμένα ενοίκια Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 και άρχισε από το πρωί να στέλνει ηλεκτρονικά «ραβασάκια» στους ιδιοκτήτες ακινήτων που κόπηκαν από την κρατική αποζημίωση. Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων οι αιτήσεις ακυρώθηκαν από την ΑΑΔΕ θα μάθουν τώρα το λόγο για τον οποίο δεν αποζημιώθηκαν για τα «χαμένα» ενοίκια.

Όταν οι ιδιοκτήτες αυτοί ενημερωθούν για τους λόγους απόρριψης, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν λάθη για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020.

Διορθώσεις

Αν και τα περισσότερα από τα λάθη δεν διορθώνονται καθώς ο έλεγχος έδειξε ότι οι εκμισθωτές δεν είναι πληττόμενοι και επομένως δεν δικαιούνται μείωση ενοικίου, διορθώσεις μπορούν να γίνουν στις εξής περιπτώσεις:

- Το μηνιαίο μίσθωμα της δήλωσης COVID δεν ταυτίζεται με το μηνιαίο μίσθωμα στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης

- Τα ποσοστά μείωσης ενοικίου είναι χαμηλότερα του προβλεπόμενου στο νόμο

- Έχει δηλωθεί λύση της μίσθωσης

- Δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ μισθωτή

- Ο εκμισθωτής δεν έχει περιλάβει το ακίνητο στο Ε9

Πληρωμές

Μετά τη Δευτέρα 15 Μαρτίου η ΑΑΔΕ θα ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλλουν για τις δηλώσεις COVID μηνός Φεβρουαρίου ενώ παράλληλα θα τρέξει τις πληρωμές αποζημιώσεων για μισθώματα Ιανουαρίου και τις ουρές για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Επίσης όσοι ιδιοκτήτες δεν έλαβαν αποζημίωση διότι δεν είχαν επικαιροποιήσει τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15 Φεβρουάριου 2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου αναμένεται να έχουν διενεργηθεί και άλλοι συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider