Κορονοϊός: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα εμβολιασμού για πολίτες άνω των 85 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα εμβολιασμού για πολίτες άνω των 85 ετών

Ανοίγει τη Δεύτερα, 11 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 85 ετών, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο εμβολιασμός των πολιτών αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

Όσοι υπερήλικες είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, μπορούν να μεταβούν στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο".

«Υλοποιούμε σχεδιασμό πολύ σοβαρό, επιστημονικά τεκμηριωμένο και ασφαλή. Ξεκίνησε σταδιακά με εμβολιασμό 50 υγειονομικών σε κάθε νοσοκομείο αναφοράς, και η διαδικασία επιταχύνθηκε από τις 4 Ιανουαρίου με 5.000 εμβολιασθέντες την ημέρα. Στις 20 Ιανουαρίου που θα έχουμε εμβολιάσει 100.000 συμπολίτες μας η πρώτη φάση του σχεδιασμού θα έχει ολοκληρωθεί» επισήμανε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την έναρξη των ραντεβού για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού στις 11 Ιανουαρίου, μέσα από την πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης, είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στις 5 Ιανουαρίου, στη σύσκεψη που συμμετείχε για την πορεία του εθνικού σχεδίου «Ελευθερία» στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προσταστίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider