N. Mαρτίνος: «Η Kosmocar πρωτοπόρος σε φυσικό αέριο και ηλεκτροκίνηση»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
N. Mαρτίνος: «Η Kosmocar πρωτοπόρος σε φυσικό αέριο και ηλεκτροκίνηση»
Ο Διευθυντής επικοινωνίας του ομίλου Kosmocar, κ. Νίκος Μαρτίνος, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τις VW, Audi και Skoda, θεωρεί το Eco-Fest 2020 πολύ σημαντικό, επειδή θα φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες στην αυτοκίνηση.

Ο όμιλος Kosmocar έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες, όπως το Συνέδριο Εco – Mobility Conference επί μία διετία μέσω της Volkswagen. Τώρα στηρίζει με όλες τις μάρκες του, δηλαδή τις VW – Audi – Skoda, το πρώτο Eco-Fest 2020 που διοργανώνεται από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και περιλαμβάνει εκτός από το 3ο Συνέδριο Eco-Mobility Conference και μία σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Όπως τονίζει ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ομίλου Kosmocar, κ. Νίκος Μαρτίνος, το Eco-Fest αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για το ευρύτερο κοινό να γνωρίσει δωρεάν και με τον κατάλληλο τρόπο τις νέες τεχνολογίες που αλλάζουν ραγδαία την εικόνα της αυτοκίνησης, όπως την είχαμε μέχρι σήμερα στο μυαλό μας. Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης του κ. Μαρτίνου στο insider.gr, όπου το στέλεχος της Kosmocar αναφέρθηκε στη σημασία του Eco – Fest 2020 για τη μετάβαση της ελληνικής κοινωνίας σε νέες μορφές μετακίνησης, φιλικές προς το περιβάλλον και προς τους ίδιους τους πολίτες.

Ερ.: Πώς εξηγείτε την απόφαση της Kosmocar να συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στο Συνέδριο Eco – Mobility Conference και τώρα πλέον και στο Eco – Fest 2020;

Απ.: H Kosmocar έχει δείξει ότι είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα, τόσο στα θέματα κίνησης με φυσικό αέριο αρχικά όσο και ηλεκτροκίνησης τα τελευταία χρόνια. Αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το Συνέδριο Eco – Mobility Conference πριν δύο χρόνια. Στις δύο πρώτες διοργανώσεις που έγιναν στην Αίγλη του Ζαππείου ήταν Μεγάλος Χορηγός και φυσικά δεν μπορούσε να λείψει από την τρίτη εκδήλωση, οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Θα έλεγα όχι αναπάντεχα, γιατί πλέον η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα μπαίνουν στη ζωή μας πολύ πιό έντονα. Έτσι λοιπόν το Εco - Μobility Conference εξελίσσεται πλέον σε Εco - Fest 2020, μία τριήμερη γιορτή για το αυτοκίνητο και τις τεχνολογίες αυτοκίνησης, και η Kosmocar συμμετέχει με τις τρεις μάρκες, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα το VOLKSWAGEN GROUP.

Ερ.: Ποιες εννοείτε δηλαδή;

Απ.: Δηλαδή τη Volkswagen, την AUDI και τη Skoda. Kαι οι τρεις μάρκες έχουν να δείξουν πολύ σημαντικά μοντέλα και μάλιστα στην αρχή μιας χρονιάς που είναι πολύ σημαντική για την Kosmocar, καθώς αναμένουμε το ID 3, το επαναστατικό καινοτόμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Vοlkswagen. Επίσης είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και μερικούς μήνες το λανσάρισμα του e-tron του SUV της Audi και αυτόν τον μήνα ξεκινούν οι πωλήσεις του Citigo - ev που είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Skoda στα 124 χρόνια ιστορίας της.

Eρ.: Εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παρουσιάσετε όμως και μοντέλα φυσικού αερίου, δηλαδή ενός καυσίμου στο οποίο θεωρείται πρωτοπόρος ο όμιλος Volkswagen.

Aπ.: Ναι πράγματι και εκεί θα έχουμε μοντέλα που κινούνται με φυσικό αέριο και από τις τρεις μάρκες, δηλαδή και από τη Vοlkswagen και από την AUDI και τη Skoda. Tο φυσικό αέριο πρόκειται για ένα καύσιμο πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, με πολύ καλά χαρακτηριστικά καύσης και θα μπορούσε να έχει γίνει ακόμα πιο δημοφιλές στην Ελλάδα, αν είχαμε μεγαλύτερη υποδομή και περισσότερα πρατήρια, που να το προσφέρουν στην επικράτεια. Αλλά και έτσι όπως είναι το δίκτυο τη σημερινή εποχή, πάλι κάποιος που αγοράζει ένα αυτοκίνητο φυσικού αερίου έχει πολλή μεγάλη οικονομία, χωρίς να κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό σε αυτονομία χάρη στη δυνατότητα του κινητήρα να λειτουργεί τόσο με βενζίνη όσο και με φυσικό αέριο.

Ερ.: Γιατί θεωρείτε τόσο σημαντικό το Εco – Fest 2020;

Απ.: Η εισαγωγή των νέων μορφών αυτοκίνησης έχει τη βοήθεια και την υποστήριξη του κράτους. Επειδή αυτό καθυστερεί λίγο θα έλεγα, πρωτοβουλίες όπως το Εco - Fest 2020 είναι πολύ σημαντικές γιατί φέρνουν σε επαφή με έναν πολύ όμορφο τρόπο το ευρύ κοινό με τις νέες τεχνολογίες αυτοκίνησης. Ως αποτέλεσμα σε τριήμερο περιβάλλον που συνδυάζει τόσο τις δράσεις και τις διάφορες εκδηλώσεις προς τον πολύ κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και την επιστημονική γνώση μέσα από την ημερίδα και το συνέδριο. Επίσης προσφέρει και την πληροφόρηση, την επικοινωνία των νέων τεχνολογιών στο ευρύ κοινό, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες, νε εξοικειωθεί με αυτές και πιστεύω πολύς κόσμος μετά και το Συνέδριο και το Eco – Fest 2020 θα βάλει τα αυτοκίνητα αυτά στο καλάθι των υποψήφιων επιλογών του προς αγορά.

Ερ.: Πιστεύετε, ότι θα συμβάλλουν σε αυτό και τα εξειδικευμένα στελέχη της Kosmocar που θα βρίσκονται στο Eco – Fest 2020;

Απ.: Και αυτό. Όλες οι πλευρές, τα media, οι εταιρείες αυτοκινήτου, όλοι προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό το τελευταίο διάστημα, όμως πρέπει να εντείνουμε όλοι ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για την ενημέρωσή του. Οπότε η στιγμή και η συγκυρία θα έλεγα ότι είναι ιδανικές, πόσω μάλλον στην αρχή μιας χρονιάς που όλοι περιμένουμε να γίνουν πράγματα για την αυτοκίνηση και στην Ελλάδα. Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία στο Eco – Fest 2020.

Ευχαριστούμε πολύ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider