8ο Συνέδριο για την Ενεργειακή Μετάβαση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών 27-29 Σεπτεμβρίου 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
8ο Συνέδριο για την Ενεργειακή Μετάβαση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών 27-29 Σεπτεμβρίου 2023
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι δομημένο σε 10 θεματικούς πυλώνες, που καλύπτουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα του ενεργειακού γίγνεσθαι.

Το 8th HAEE Energy Transition Symposium «Rethinking Energy: The new state of play for a secure and sustainable future» θα πραγματοποιηθεί για 8η συνεχή χρονιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, το Συνέδριο, που έχει γίνει πια θεσμός στον ενεργειακό διάλογο, θα συγκεντρώσει μια πληθώρα
διακεκριμένων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Geoffrey R. Pyatt, Assistant Secretary, Bureau of Energy Resources, U.S. Department of
State, Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Μαρία Σπυράκη, Μέλος Ευρωκοινοβουλίου, Γιώργος Τζ. Τσούνης, Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Matthew Lodge, Πρέσβης της Μεγ. Βρετανίας στην Ελλάδα, Susanna Terstal, Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα και Laurence Auer, Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος ΡΑΕ.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι δομημένο σε 10 θεματικούς πυλώνες, που καλύπτουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα του ενεργειακού γίγνεσθαι:

  • Ρυθμιστικές Προκλήσεις και Νέες Αγορές Ενέργειας,
  • Πράσινες και Βιώσιμες Επενδύσεις στην Ελλάδα και την ΕΕ,
  • Συνέργειες και Επενδυτικές Ευκαιρίες προς το 2030,
  • ESG και Μετασχηματισμός του Ενεργειακού Τομέα,
  • Πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα του Φυσικού Αερίου και του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου,
  • Ενεργειακή Αποδοτικότητα,
  • Πράσινες Τεχνολογίες και το Υδρογόνο,
  • Απανθρακοποίηση των Νησιών,
  • Αξιοποίηση των εθνικών πόρων Υδρογονανθράκων,
  • Γεωπολιτική και η Ενεργειακή Ασφάλεια στην ΝΑ Ευρώπη.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου διαμορφώνεται σε συνεργασία με Οργανισμούς και δεξαμενές σκέψης του τομέα της ενέργειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Atlantic Council, το Global Gas Centre, το Energy Policy Research Foundation, το New Energy Business School, την SolarPower Europe, το ΕΚΕΤΑ, το European Public Law Organization και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σδούκου: Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τον ενεργειακό εφοδιασμό

Ρεύμα: Ενίσχυση της ζήτησης τον Αύγουστο – Σε αρνητικό έδαφος η κατανάλωση όλο το 2023

Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για βιώσιμες, έξυπνες και ανθεκτικές υποδομές και μεταφορές

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider