Sustainability
10-11-2021 | 10:30

Οι "Go Green" δράσεις της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Newsroom
Μοιράσου το
Οι "Go Green" δράσεις της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, μέσα από τις δράσεις και τις επενδύσεις της, μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και καλεί τους καταναλωτές να κάνουν το ίδιο.

Τη σήμερον ημέρα όλο και περισσότεροι στρέφονται στην ανακύκλωση, στην μείωση χρήσης του πλαστικού, αλλά και στην μείωση εκπομπών αερίου. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται σχεδόν την τελευταία 20ετία και η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ.

Θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, η εταιρεία επιθυμεί να προσφέρει στους καταναλωτές το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ στην πιο βιώσιμη μορφή του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν με το δικό τους τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία, που αποτελεί το ελληνικό "Green Case Study", δεν σταματά να βελτιώνει τις πρακτικές της και να ενισχύει την πράσινη ταυτότητα και την υπεύθυνη περιβαλλοντική της στάση, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, αλλά και να εξελίσσεται πάντα με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ επενδύει εδώ και χρόνια στην Πράσινη Οικονομία, παραμένοντας πιστή στο στόχο της, που είναι να μειώνει όλο και περισσότερο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, επικοινωνώντας το σπουδαίο αυτό μήνυμα και στους καταναλωτές, με σκοπό να τους παρακινήσει να κάνουν το ίδιο.

Ανάπτυξη προϊόντων

Εικόνα

Ένα από τα βήματα που ακολουθεί η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για να πετύχει το σκοπό της είναι μέσα από την ανάπτυξη των προϊόντων.

Σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια παγκόσμια πρόκληση και ένα μείζον ζήτημα που χρήζει δραστικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών από τις εταιρείες και τους καταναλωτές, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET) και 100% ανακυκλώσιμες.

Η πρωτοβουλία της εταιρείας να κάνει την αρχή και να μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Οι κωδικοί της σειράς GO GREEN με ανακυκλωμένο πλαστικό είναι το ΖΑΓΟΡΙ mini 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml, καθώς και όλη η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling, τόσο στις φιάλες, όσο και στις on pack συσκευασίες (shrink film). Μάλιστα, η εταιρεία δεσμεύεται ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

Εικόνα

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων - Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD). Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

Το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, όμως, δεν είναι η πρώτη και μόνη πράσινη επένδυση της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία έχει ένα συνολικό στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας και αειφορίας, που την καθιστά το ελληνικό green case study.

Μείωση εκπομπών αερίων

Εικόνα

Η υπεύθυνη ηγεσία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και οι αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας που την διέπουν, συνθέτουν ουσιαστικά την εικόνα της και είναι αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της εταιρείας. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πιστή στις αξίες της, επέλεξε στρατηγικά το 2020 να συνεργαστεί με τον εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Protergia, για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του που θα προέρχεται από 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Αποτέλεσμα των ενεργειών της εταιρείας, αποτελεί η εγγύηση προέλευσης (Πράσινο Πιστοποιητικό) από την Protergia, όπου για το 2020 κατέγραψε ότι το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

Εικόνα

Οι ενέργειες, όμως, της εταιρείας δεν σταματούν, καθώς στόχος της είναι να συνεχίσει να μετατρέπεται σταδιακά σε μια "πράσινη" επιχείρηση. Η εταιρεία, αφού ολοκληρώσει τη μελέτη υπολογισμού συνολικού αποτυπώματος εκπομπών CO2 για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, θα θεσπίσει τους στόχους που θα τεκμηριώνουν την πολιτική αειφορίας (sustainability) που αποτελεί τον βασικό άξονα της φιλοσοφίας της.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ επενδύει και σε άλλους τομείς, όπως στην βιώσιμη δόμηση, στις βιώσιμες μεταφορές και στις περιβαλλοντικές δράσεις, θέλοντας να «μεγαλώσει» το όραμα του "Go Green" και να βρει περισσότερους αποδέκτες, που θα αρχίσουν να σκέφτονται και να πράττουν υπεύθυνα και «πράσινα», με σεβασμό για το περιβάλλον, αλλά και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.