Φρενίτιδα για περιουσιακά στοιχεία ESG στις διεθνείς αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φρενίτιδα για περιουσιακά στοιχεία ESG στις διεθνείς αγορές
Η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων ESG.

Οι επενδύσεις σε κεφάλαια που εστιάζουν στα κριτήρια ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση) σημείωσαν άνοδο το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τον μηνιαίο κύκλο εργασιών να τριπλασιάζεται και να φθάνει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με ό,τι ίσχυε από πριν από ένα χρόνο, δήλωσε η Deutsche Boerse την Τετάρτη.

Καθώς οι εταιρείες που αποδίδουν καλά σε μια σειρά θεμάτων, από την αλλαγή του κλίματος έως την ποικιλομορφία θεωρούνται καλύτερες μακροπρόθεσμες επενδύσεις έναντι άλλων ανταγωνιστών που υστερούν σε αυτούς τους τομείς και ως εκ τούτου η ζήτηση από την πλευρά των επενδυτών αυξάνεται ραγδαία.

Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών Xetra που διαθέτει στη Φρανκφούρτη, η γερμανική εταιρεία Deutsche Boerse δήλωσε ότι τα ESG ETF (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το 16% του συνολικού κύκλου εργασιών στη Xetra σε σύγκριση με 6% πριν από ένα χρόνο.

Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Xetra ανήλθαν σε 137 δισεκατομμύρια ευρώ (161,62 δισεκατομμύρια δολάρια) στο τέλος Ιουνίου, σε σύγκριση με 43 δισεκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

«Η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων ESG και αυτό εμφανίζεται στην ανάπτυξη της στρατηγικής μας για το ESG ETF», δήλωσε ο Stephan Kraus, επικεφαλής του τμήματος ETF της Deutsche Boerse.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Morningstar, οι ροές σε ευρωπαϊκά ΕΤF που εστιάζουν στο ESG ανήλθαν σε 27 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021, δηλαδή τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider