Η Παγκόσμια Τράπεζα αυξάνει τις δαπάνες για την κλιματική αλλαγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Παγκόσμια Τράπεζα αυξάνει τις δαπάνες για την κλιματική αλλαγή
Η Παγκόσμια Τράπεζα συμφώνησε να αυξήσει τις δαπάνες της για την κλιματική αλλαγή σε 35% από 28%.

Η Παγκόσμια Τράπεζα συμφώνησε την Τρίτη να αυξήσει τις δαπάνες της για την κλιματική αλλαγή σε 35% από 28% και να υποβάλει ετήσιες εκθέσεις προόδου στο διοικητικό συμβούλιο μετά τo «ναυάγιο» του σχεδίου δράσης της για το κλίμα, το οποίο θεωρήθηκε ότι δεν διαθέτει σαφή στρατηγική.

Η τράπεζα, η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής για τις αναπτυσσόμενες χώρες, δήλωσε ότι θα δημοσιεύσει επίσης έναν οδικό χάρτη ο οποίος θα περιγράφει πώς θα βοηθήσει αυτά τα έθνη να επιτύχουν τους στόχους που προδιαγράφει η Συμφωνία του Παρισιού.

Οι αξιωματούχοι της τράπεζας δεσμεύτηκαν να παρέχουν στο διοικητικό συμβούλιο τακτικές ενημερώσεις, με λεπτομέρειες που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο, δήλωσε η Genevieve Connors, στέλεχος της Τράπεζας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσίευσε μερικές λεπτομέρειες του πενταετούς σχεδίου της τον Απρίλιο, αναφέροντας ότι θα βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αλλά πυροδότησε τη διακοπή της χρηματοδότησης έργων ορυκτών καυσίμων.

Το σχέδιο της τράπεζας απαιτεί αύξηση των κεφαλαίων για το κλίμα, η οποία ανήλθε σε 83 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ έφθασε τα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider