Μνημόνιο συνεργασίας του Συμβουλίου της Ανταγωνιστικότητας και του Ινστιτούτου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μνημόνιο συνεργασίας του Συμβουλίου της Ανταγωνιστικότητας και του Ινστιτούτου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, στο μνημόνιο αυτό αποτυπώνεται η πρόθεση των δυο φορέων να συνεργαστούν για την προώθηση της Αειφόρου Ανάπτυξης και των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Συμβουλίου της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του, Σίμο Αναστασόπουλο και τη γενική διευθύντριά του, Βενετία Κουσία και του Ινστιτούτου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο του EPLO Σπύρο Φλογαΐτη και τον Σπύρο Κουβέλη, διευθυντή του Ινστιτούτου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, στο μνημόνιο αυτό αποτυπώνεται η πρόθεση των δυο φορέων να συνεργαστούν για την προώθηση της Αειφόρου Ανάπτυξης και των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ και των αρχών του ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση) στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις στην Ελλάδα ως μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη συνεργάζεται και προωθεί συνέργειες με παγκοσμίως αναγνωρισμένα ιδρύματα και οργανισμούς και επικεντρώνεται στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας σχετικά με την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, την αειφορία μαζί με τα κοινωνικά θέματα που απορρέουν από αυτές τις προκλήσεις.

Η συνεργασία του Ινστιτούτου με φορείς του ιδιωτικού τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντική, και εξίσου αναγκαία με εκείνη που αφορά τους φορείς του κράτους, με τους οποίους το Ινστιτούτο έχει ήδη πολύ καλή συνεργασία, ώστε η βιώσιμη ανάπτυξη να γίνει κεντρικό μέρος της στρατηγικής τους και να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές.

Το Συμβούλιο της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας με την εξειδίκευσή του σε θέματα ανταγωνιστικότητας πρωτοστατεί σε κάθε πρωτοβουλία, προκειμένου η οικονομία της Ελλάδας να γίνεται πιο ανταγωνιστική και να προωθείται η κοινωνική ευημερία. Τα θέματα της αειφορίας αποτελούν μαζί με την τεχνολογία την αιχμή του δόρατος για την βιώσιμη ανάπτυξη με τη συνδρομή βεβαίως και του ανθρώπινου δυναμικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider