Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «παγώνει» δωρεά προς την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «παγώνει» δωρεά προς την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Την τρέχουσα δωρεά του προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) αναστέλλει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από αθλητικό παράγοντα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση της καταγγελίας από την Ομοσπονδία.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, «σχετικά με την σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου» όπως αναφέρει.

Το Ίδρυμα διευκρινίζει ότι «με το πάγωμα της δωρεάς δεν έχει, σε καμία περίπτωση, στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά, αντίθετα, να προστατεύσει και αυτούς αλλά και τους εργαζομένους της Ομοσπονδίας.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το ΙΣΝ διευκρινίζει την πρόθεσή του να ανακαλέσει εντελώς την τρέχουσα δωρεά αν δεν λάβει επαρκείς και ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις εντός 30 ημερών πως θα υπάρξει καθολική διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων».

Το Ίδρυμα, όπως αναφέρει, «επιλέγει δωρεοδόχους δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση. Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν στη λειτουργία των οργανισμών και την συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του, θέτουν σοβαρούς κινδύνους φήμης και δεν μπορούν και δεν πρέπει, κατά συνέπεια, να αγνοούνται»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider