Η ExxonMobil δημοσίευσε για πρώτη φορά τις εκπομπές που προκύπτουν από την καύση των προϊόντων της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ExxonMobil δημοσίευσε για πρώτη φορά τις εκπομπές που προκύπτουν από την καύση των προϊόντων της

Υπό την πίεση των επενδυτών και των ακτιβιστών, η ExxonMobil για πρώτη φορά ανέφερε τις εκπομπές που προκύπτουν όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν προϊόντα της εταιρείας όπως είναι η βενζίνη και τα αεροπορικά καύσιμα.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι εκπομπές από τις πωλήσεις προϊόντων της το 2019 ήταν ισοδύναμες με 730 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα και ήταν υψηλότερες από εκείνες των ανταγωνιστών της. Τα δεδομένα αυτά ήρθαν στη δημοσιότητα καθώς η εταιρεία έχει προσελκύσει την οργή ενός ακτιβιστή επενδυτή που επικεντρώνεται στην κλιματική απόδοση.

Τα δεδομένα του Scope 3 περιλαμβάνονται στην τελευταία αναφορά Ενέργειας & Άνθρακα που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η εταιρεία, σε πια προσπάθεια να ερμηνεύσει τα στοιχεία σημειώνει ότι «οι εκπομπές πεδίου 3 δεν παρέχουν ουσιαστική εικόνα για την απόδοση μείωσης των εκπομπών της εταιρείας».

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου αναφέρουν ήδη τις εκπομπές του πεδίου εφαρμογής 3 και ορισμένες προτίθενται να ακολουθήσουν στρατηγικές μείωσης μείωσης και μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο έθεσαν στόχο να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της χρήσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έως το 2050.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider