Η Apple θα συνδέει τα bonus των στελεχών της με τις περιβαλλοντικές αξίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple θα συνδέει τα bonus των στελεχών της με τις περιβαλλοντικές αξίες

Πράσινο «καπέλο» στα μπόνους των στελεχών της προτίθεται να βάλει η Apple η οποία δήλωσε ότι θα τροποποιήσει τον τρόπο που αποδίδει τα επιδόματα στα στελέχη της ανάλογα με το εάν αυτά ενεργούν σύμφωνα με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες της εταιρείας.

Η Apple δηλώνει ότι πρεσβεύει έξι συγκεκριμένες αρχές οι οποίες περιλαμβάνουν περιβαλλοντικές πρακτικές όπως η χρήση ανακυκλωμένων υλικών σε προϊόντα, η διαφορετικότητα όσον αφορά στο εργατικό δυναμικό της και και η διασφάλιση του απορρήτου και της ασφάλειας των συσκευών της.

Από το 2021, στο πρόγραμμα κινήτρων θα λαμβάνεται υπ' όψιν ο περιβαλλοντικός, κοινωνικός παράγοντας καθώς και εκείνος της εταιρική διακυβέρνησης, ο οποίος θα ενσωματώνει τις αξίες της Apple αλλά και άλλες βασικές πρωτοβουλίες.

Παρά το γεγονός ότι ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις απόδοσης, οι στόχοι και οι μέγιστες πληρωμές μπόνους στα στελέχη δεν πρόκειται να αλλάξουν, οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν τις πληρωμές.

Η επιτροπή αποζημιώσεων του διοικητικού της συμβουλίου θα χρησιμοποιήσει το νέο αυτό τρόπο αξιολόγησης για να αυξήσει ή να μειώσει τις πληρωμές μπόνους έως και 10% με βάση την αξιολόγηση της επιτροπής αποζημιώσεων σχετικά με την απόδοση των διορισμένων εκτελεστικών υπαλλήλων σε σχέση με τις αξίες της Apple και άλλες βασικές κοινοτικές πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια 2021

Ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο η επιτροπή θα αξιολογήσει τα στελέχη της.

Τον Ιούλιο, η Apple δήλωσε ότι σχεδιάζει να απαλλαγεί από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αυτό θα αφορά σε ολόκληρη την επιχείρησή, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων της και της αλυσίδας εφοδιασμού, έως το 2030. Εκείνη την εποχή η εταιρεία δήλωσε ότι στόχευε να επιτύχει το 75% του στόχου μειώνοντας τις εκπομπές, ενώ το υπόλοιπο 25 % θα προέρχεται από έργα αντιστάθμισης άνθρακα (ή απανθρακοποίησης), όπως φύτευση δέντρων και αποκατάσταση οικοτόπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider