Tip of the Day

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια τον χειμώνα

03-12-2024 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια τον χειμώνα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καθώς οδεύουμε προς την καρδιά του χειμώνα, οι ανάγκες θέρμανσης αυξάνονται και το ίδιο και οι λογαριασμοί. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι εύκολοι τρόποι για να μειώσουμε το κόστος των λογαριασμών για την ενέργεια κατά τους χειμερινούς μήνες στο σπίτι. Αρχικά, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θέρμανση στους 18 – 20 βαθμούς. Για να περιορίσετε τη διαφυγή της ζέστης μπορείτε να κλείστε την πόρτα σε χώρους που δεν χρησιμοποιείτε και θερμαίνετε μόνο τα δωμάτια που χρησιμοποιείτε για να εξοικονομήσετε ενέργεια και κόστος.

Όταν χρησιμοποιείτε κάποιο σύστημα θέρμανσης αυτό το χειμώνα, κλείστε τις κουρτίνες και τα στόρια για να διατηρήσετε τον ζεστό αέρα και να μειώσετε την απώλεια θερμότητας από τα παράθυρά σας όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια του χειμώνα. Ρυθμίζοντας το σύστημα μεταξύ 18 και 20 βαθμών, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό και να μειώσετε το κόστος. Κάθε βαθμός πάνω από αυτή τη θερμοκρασία μπορεί να προσθέσει περίπου 15% στον λογαριασμό αερίου σας.

Ακόμη, για να διατηρηθεί το σπίτι ζεστό και να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς φυσικού αερίου σας αυτό το χειμώνα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε στεγανοποιητικά στα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών. Τα συστήματα θέρμανσης (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) πρέπει να συντηρούνται και να ελέγχονται από εξουσιοδοτημένο τεχνικό αερίου.

Εκτός από τη θέρμανση, το ενεργειακό κόστος ανεβαίνει και από άλλες δραστηριότητες στο σπίτι. Οι λογαριασμοί μπορούν να μειωθούν αν κλείσετε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις μη απαραίτητες συσκευές όπως υπολογιστές, εκτυπωτές, τηλεοράσεις κλπ στα σημεία τροφοδοσίας τους. Και αυτό επειδή οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας του νοικοκυριού όταν είναι σε κατάσταση αναμονής.

Παράλληλα, χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων με πλήρες φορτίο και για μεγαλύτερη εξοικονόμηση, επιλέξτε τον συντομότερο κύκλο πλύσης όταν μπορείτε. Ομοίως, η αντικατάσταση της παλιάς κεφαλής ντους με μια πιο αποδοτική μπορεί να σας εξοικονομήσει περίπου 150 ευρώ ετησίως σε λογαριασμούς ενέργειας και νερού. Ακόμη, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε από 40 έως 80 ευρώ ετησίως επιλέγοντας τη ρύθμιση για το κρύο νερό στο πλυντήριό σας.

Τέλος, η αποτελεσματική μόνωση στέγης μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και 20% στο κόστος ψύξης και θέρμανσης. Εάν έχετε ήδη τοποθετήσει μόνωση, βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί σωστά και ότι έχει τη σωστή θερμοκρασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:27

Το Ιράν λέει ότι εκτόξευσε «πυραύλους προειδοποίησης» εναντίον δύο πλοίων των ΗΠΑ

17:23

Θεοδωρικάκος: «Η παραγωγική και ανταγωνιστική Ελλάδα ενισχύεται με την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία»

17:12

Μαρινάκης: Ιστορικής σημασίας ν/σ που βάζει τάξη στα περιφερειακά κανάλια

17:03

Έρευνα για διαφθορά στο Σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας: Ο Σάντσεθ αρνείται ότι γνώριζε για προσπάθειες συγκάλυψης

16:47

Wall Street: Τα chips πιέζουν τον Nasdaq και η ισχυρή αγορά εργασίας τα ομόλογα

16:45

Λειψυδρία στην Ελλάδα: Πώς μια χώρα γεμάτη θάλασσα αρχίζει να μένει χωρίς νερό

16:42

Δήμας: Κανένα δυστύχημα στον νέο Αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου

16:34

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει φόρο 15% στα κέρδη από κρυπτονομίσματα

16:17

Νόμος Κατσέλη: Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τρόπο υπολογισμού των τόκων

16:14

Πρόστιμο έως 3000 ευρώ στην Ισπανία για τοποθέτηση ομπρέλας σε παραλία αποβραδίς!

16:06

Κρεμλίνο: Δεν αναμένονται σύντομα στη Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Γουίτκοφ και Κούσνερ

16:02

Eurobank: Κεντρικές τράπεζες σε σταυροδρόμι - Πώς το ενεργειακό σοκ της Μέσης Ανατολής επηρεάζει τις αποφάσεις τους

15:59

ΗΠΑ: Πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο - Στο 4,3% η ανεργία

15:55

Ράμα για επενδύσεις Κούσνερ - Τραμπ: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι δεν υπάρχει σχέδιο»

15:39

12 γραφικές Χώρες του Αιγαίου που θα σας μείνουν αξέχαστες

15:26

Ρωσία και Ουκρανία προχωρούν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου - 185 από κάθε πλευρά

15:21

ΕΤΑΔ: Υπογραφή μακροχρόνιας μίσθωσης του «Ξενία Καρτερού», στο Ηράκλειο

15:20

Ζαπορίζια: Ο ΔΟΑΕ ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός στο μέτωπο κοντά στον πυρηνικό σταθμό

15:10

Ουκρανικά drones έπληξαν πέντε πλοία σε κατεχόμενα από τη Ρωσία ύδατα - Νεκροί πέντε Αζέροι

15:05

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 415.000 λαθραίων τσιγάρων στο «Ελ. Βενιζέλος»

15:02

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως γλυκό κάθε μέρα

15:00

Ισότητα των φύλων: Η Γαλλία δεν τηρεί την προθεσμία της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη μισθολογική διαφάνεια

14:59

Ξενοκώστας: Πρόταση για διατλαντική συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπης με στόχο την αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας

14:50

Το Ιράν θεωρεί «μη ρεαλιστική» μια συνάντηση Μοτζταμπά Χαμενεΐ και Ντόναλντ Τραμπ

14:34

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε πακέτο χρηματοδότησης των υπηρεσιών μετανάστευσης ύψους 70 δισ.

14:33

Φον ντερ Λάιεν: Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας μετατρέπεται σε απειλή για όλες τις χώρες

14:27

Alpha Bank: Στα 4,9 δισ. δολάρια το δανειακό χαρτοφυλάκιο του shipping το 2026

14:24

Παπαθανάσης: Εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Άτυπη Υπουργική Σύνοδο της ΕΕ

14:11

Πάτρα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών για θανάτους κρατουμένων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

14:00

Ώρα για κουίζ!