Tip of the Day

Uber for Teens: Η νέα υπηρεσία για ασφαλείς μετακινήσεις εφήβων

18-10-2024 | 10:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξασφαλίσετε ασφαλείς μεταφορές για εφήβους
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν εξειδικευμένο λογαριασμό Uber για τα παιδιά τους, ηλικίας 13 έως 17 ετών, μέσω του οικογενειακού τους προφίλ, παρέχει πλέον η Uber σε γονείς. Το προϊόν Uber for Teens έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους. Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν μια διαδρομή μέσω του λογαριασμού τους, ο οποίος διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπό την επίβλεψη των γονιών τους.

Πώς λειτουργούν οι λογαριασμοί εφήβων:

- Μόνο οι έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Uber for Teens, μέσω πρόσκλησης από το οικογενειακό τους προφίλ.

- Οι γονείς μπορούν να «προσθέσουν έναν έφηβο» στο προφίλ τους και ο/η έφηβος/η θα λάβει πρόσκληση να κατεβάσει την εφαρμογή Uber.

- Mε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας, ο/η έφηβος/η μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του/της.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας:

  • Ζωντανή παρακολούθηση διαδρομής: Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τη διαδρομή σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής, λαμβάνοντας πληροφορίες για τον οδηγό και τον προορισμό.
  • Επαλήθευση PIN: Κατά την επιβίβαση του/της εφήβου στο αυτοκίνητο, απαιτείται η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού PIN από τον οδηγό στην εφαρμογή για να ξεκλειδώσει η διαδρομή, προσφέροντας επιπλέον προστασία.
  • Έλεγχος διαδρομής (RideCheck): Η εφαρμογή ανιχνεύει τυχόν αποκλίσεις από την προγραμματισμένη διαδρομή και ειδοποιεί τον γονέα και τον οδηγό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Διευρυμένη επικοινωνία: Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον οδηγό κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς και με τη γραμμή ασφαλείας της Uber.
  • Μόνο έμπειροι οδηγοί: Μόνο οι οδηγοί με υψηλές αξιολογήσεις μπορούν να δέχονται αιτήματα από κατόχους εφηβικών λογαριασμών.

Όλες οι διαδρομές με επιβάτες εφήβους θα έχουν ενεργοποιημένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή προστασία των εφήβων. Η Uber ξεκίνησε τη μελέτη για τη δημιουργία της υπηρεσίας αυτής πριν από περίπου έναν χρόνο, με τη συμβολή ειδικών ασφαλείας, όπως η Safe Kids Worldwide και η ParentZone.

Η Μαίρη Γαϊτανάρου, Country Operations Manager της Uber στην Ελλάδα δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε αυτή την καινοτόμο υπηρεσία στις οικογένειες στην Ελλάδα. Είτε ο/η έφηβος μεταβαίνει στο σχολείο, είτε επιστρέφει από δραστηριότητες, οι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις και θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του/της βήμα προς βήμα. Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην ασφάλεια των εφήβων και να βοηθάμε τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους».

Η Vicki Shotbolt, CEO και Ιδρύτρια της ParentZone, δήλωσε: «Η ParentZone είναι περήφανη που συνεργάζεται με την Uber για την υποστήριξη αυτής της υπηρεσίας, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο μετακίνησης των εφήβων. Έχουμε συμβουλευτεί εκατοντάδες γονείς και εφήβους από όλη την Ευρώπη για να διασφαλίσουμε ότι η Uber παρέχει μια εμπειρία μετακίνησης από την παραλαβή έως την παράδοση, με διαφάνεια σε κάθε βήμα».

Οι λογαριασμοί εφήβων της Uber, χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια γονείς σε περισσότερες από 100 πόλεις παγκοσμίως. Η ανταπόκριση από τους γονείς είναι θετική, καθώς η υπηρεσία προσφέρει ευελιξία και σιγουριά, ενώ οι έφηβοι νιώθουν πιο ανεξάρτητοι καθώς μετακινούνται.

Από σήμερα, οι επιβάτες στην Αθήνα θα λάβουν ένα email, που θα τους ενημερώνει για αυτή τη νέα υπηρεσία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους εφηβικούς λογαριασμούς της Uber και να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις στην ιστοσελίδα www.uber.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:31

Η bwin κάνει πραγματικότητα ένα όραμα της Αμυμώνης

11:24

Γεραπετρίτης: «Να αρθρώσουμε μία ενιαία, ισχυρή φωνή κατά οποιουδήποτε αναθεωρητισμού»

11:11

Κλίμα: Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα φτάσουν σε σχεδόν ιστορικά υψηλά επίπεδα τα επόμενα πέντε χρόνια

11:10

Η Βραζιλία οδεύει προς θέσπιση διήμερης ξεκούρασης και λιγότερων ωρών εργασίας

11:04

Καραμούζης: Η Εθνική ως «Τράπεζα της Ενέργειας» στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης

10:58

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

10:56

Ευελιξία πληρωμών με τις υπηρεσίες της tbi bank προσφέρει το e-shop.gr

10:54

Πιερρακάκης για Τσίπρα: «Όταν θες να ανεβάσεις ένα νέο έργο, πρέπει να αλλάζεις και σενάριο»

10:48

Alpha Bank: Στα 20,20 ευρώ/μετοχή το τίμημα για εξαγορά της Alpha Trust

10:46

Το Πεκίνο χαιρετίζει την κουβανική αντίσταση στις αμερικανικές πιέσεις

10:43

Νέο βήμα για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: Συμμετοχή Chevron στο Block 10

10:39

Έρευνα σε βάρος της συγγραφέα που είχε κατηγορήσει τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση

10:37

Ο Τραμπ απείλησε να «ανατινάξει το Ομάν» - Μάλλον το μπέρδεψε με το Ιράν

10:37

Ακόμη δυο νεκροί σε αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον πλεούμενου στον Ειρηνικό που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά

10:36

Πανελλήνιες: Πώς μπορούν οι γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους

10:33

«Πράσινο φως» για την κατασκευή νέου λιμανιού στην Κάλυμνο

10:29

Αρχίζει η άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λεμεσό

10:24

Ο κλάδος των Logistics συνεισφέρει με 10,8% στο ΑΕΠ και 5,75% στην ΑΠΑ

10:22

Επιδημία Έμπολα: Πάνω από 1.000 ύποπτα κρούσματα στη ΛΔ Κονγκό, η Ουγκάντα κλείνει τα σύνορα

10:18

Snowflake: Ισχυρό guidance και συμφωνία 6 δισ. δολαρίων με Amazon - Άλμα 36% της μετοχής

10:15

Έξαρση γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο «Αττικόν» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

10:11

ΑΑΔΕ: Άνοιξαν οι τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών του 2024 Έως 31/12 η υποβολή

10:08

Χατζηδάκης: «Να προχωρήσουμε στον δρόμο της εθνικής ευθύνης, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής»

10:04

Αρμενία: Ο Τραμπ στηρίζει τον πρωθυπουργό Πασινιάν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου

09:42

IEA: Η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή αναδιαμορφώνει τις ενεργειακές στρατηγικές των κρατών

09:31

Η Ελβετία δεν είναι πια η ακριβότερη χώρα του κόσμου

09:29

Travel & Tour World: Η Κάρπαθος διεθνής πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού

09:24

ΔΝΤ: Ανθεκτική μεν η ελληνική οικονομία στον πόλεμο αλλά εκτεθειμένη σε κινδύνους

09:22

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος φορέα που ίδρυσε το Ιράν για τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ

09:15

Τουλάχιστον 202 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Κρήτης και της Γαύδου