Tip of the Day

Uber for Teens: Η νέα υπηρεσία για ασφαλείς μετακινήσεις εφήβων

18-10-2024 | 10:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξασφαλίσετε ασφαλείς μεταφορές για εφήβους

Τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν εξειδικευμένο λογαριασμό Uber για τα παιδιά τους, ηλικίας 13 έως 17 ετών, μέσω του οικογενειακού τους προφίλ, παρέχει πλέον η Uber σε γονείς. Το προϊόν Uber for Teens έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους. Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν μια διαδρομή μέσω του λογαριασμού τους, ο οποίος διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπό την επίβλεψη των γονιών τους.

Πώς λειτουργούν οι λογαριασμοί εφήβων:

- Μόνο οι έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Uber for Teens, μέσω πρόσκλησης από το οικογενειακό τους προφίλ.

- Οι γονείς μπορούν να «προσθέσουν έναν έφηβο» στο προφίλ τους και ο/η έφηβος/η θα λάβει πρόσκληση να κατεβάσει την εφαρμογή Uber.

- Mε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας, ο/η έφηβος/η μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του/της.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας:

  • Ζωντανή παρακολούθηση διαδρομής: Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τη διαδρομή σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής, λαμβάνοντας πληροφορίες για τον οδηγό και τον προορισμό.
  • Επαλήθευση PIN: Κατά την επιβίβαση του/της εφήβου στο αυτοκίνητο, απαιτείται η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού PIN από τον οδηγό στην εφαρμογή για να ξεκλειδώσει η διαδρομή, προσφέροντας επιπλέον προστασία.
  • Έλεγχος διαδρομής (RideCheck): Η εφαρμογή ανιχνεύει τυχόν αποκλίσεις από την προγραμματισμένη διαδρομή και ειδοποιεί τον γονέα και τον οδηγό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Διευρυμένη επικοινωνία: Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον οδηγό κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς και με τη γραμμή ασφαλείας της Uber.
  • Μόνο έμπειροι οδηγοί: Μόνο οι οδηγοί με υψηλές αξιολογήσεις μπορούν να δέχονται αιτήματα από κατόχους εφηβικών λογαριασμών.

Όλες οι διαδρομές με επιβάτες εφήβους θα έχουν ενεργοποιημένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή προστασία των εφήβων. Η Uber ξεκίνησε τη μελέτη για τη δημιουργία της υπηρεσίας αυτής πριν από περίπου έναν χρόνο, με τη συμβολή ειδικών ασφαλείας, όπως η Safe Kids Worldwide και η ParentZone.

Η Μαίρη Γαϊτανάρου, Country Operations Manager της Uber στην Ελλάδα δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε αυτή την καινοτόμο υπηρεσία στις οικογένειες στην Ελλάδα. Είτε ο/η έφηβος μεταβαίνει στο σχολείο, είτε επιστρέφει από δραστηριότητες, οι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις και θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του/της βήμα προς βήμα. Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην ασφάλεια των εφήβων και να βοηθάμε τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους».

Η Vicki Shotbolt, CEO και Ιδρύτρια της ParentZone, δήλωσε: «Η ParentZone είναι περήφανη που συνεργάζεται με την Uber για την υποστήριξη αυτής της υπηρεσίας, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο μετακίνησης των εφήβων. Έχουμε συμβουλευτεί εκατοντάδες γονείς και εφήβους από όλη την Ευρώπη για να διασφαλίσουμε ότι η Uber παρέχει μια εμπειρία μετακίνησης από την παραλαβή έως την παράδοση, με διαφάνεια σε κάθε βήμα».

Οι λογαριασμοί εφήβων της Uber, χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια γονείς σε περισσότερες από 100 πόλεις παγκοσμίως. Η ανταπόκριση από τους γονείς είναι θετική, καθώς η υπηρεσία προσφέρει ευελιξία και σιγουριά, ενώ οι έφηβοι νιώθουν πιο ανεξάρτητοι καθώς μετακινούνται.

Από σήμερα, οι επιβάτες στην Αθήνα θα λάβουν ένα email, που θα τους ενημερώνει για αυτή τη νέα υπηρεσία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους εφηβικούς λογαριασμούς της Uber και να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις στην ιστοσελίδα www.uber.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:02

Διαβάσατε οικονομικά νέα; Κάντε το κουίζ του insider!

14:00

Στεγαστική κρίση: Μπαράζ μέτρων για να πέσουν οι τιμές και τα ενοίκια - Υπό παρακολούθηση φορολογία και Airbnb

13:58

Bank of America: Σε επίπεδα-ρεκόρ η αισιοδοξία των fund managers για τις ευρωπαϊκές μετοχές

13:56

«Εχθρός της Ευρώπης ο Τραμπ»: Τι δείχνει δημοσκόπηση σε επτά κράτη της ΕΕ

13:50

ΤτΕ: Σε λειτουργία το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων

13:40

Κοντογεώργης για αγρότες: Επιλέξαμε τον διάλογο και δώσαμε λύσεις

13:34

Λάρισα: Αποχώρησαν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες

13:33

Εγκαινιάστηκε ο Χώρος Προσομοίωσης Σπιτιού για την προσαρμογή παιδιών σε θετές οικογένειες

13:32

ΕΕ: Στέλνει εκατοντάδες γεννήτριες στην Ουκρανία - 1 εκατ. πολίτες χωρίς ρεύμα στους -20°C

13:25

Η γαλλική κυβέρνηση επιβίωσε από δύο προτάσεις μομφής

13:20

Alpha Bank - IQonomy: Έως 12,83 ευρώ κοινωνικής αξίας για κάθε 1 ευρώ επένδυσης στον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό

13:08

PMI Ευρωζώνης: Αμετάβλητος ο σύνθετος δείκτης τον Ιανουάριο - Η Γερμανία ανακάμπτει, η Γαλλία απογοητεύει

12:49

ΔΕΗ: Ιδρυτικό μέλος στη διεθνή «Συμμαχία για τις Βιώσιμες Προμήθειες» του UN Global Compact

12:42

Εισήχθη στο Euronext Amsterdam η Czechoslovak Group

12:32

Νέα κίνηση από τον Μασούτη: Εξαγοράζει την Kontzoglou Distribution

12:28

Αυξήθηκαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά τον Δεκέμβριο

12:25

Δανός ΥΠΕΞ: «Αρκετά σύντομα» οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια της Γροιλανδίας

12:12

Pantelakis Sec.: Πρόσθετο περιθώριο ανόδου στο ΧΑ - Ξεχωρίζει 5+1 top picks

12:04

Επίσκεψη Στ. Παπασταύρου στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης

12:04

Κλιματική αποτίμηση για την Ελλάδα 2025: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, λιγότερες ημέρες χιονοκάλυψης

12:01

ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για την υποβολή συμβάσεων δικηγόρων με τους πελάτες τους

11:54

Ξεκινά τη Δευτέρα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για διαχείριση ζωονόσων στη Θεσσαλία

11:45

Νταβός: Με νέα μελανιά στο χέρι ο Ντόναλτ Τραμπ - Η εξήγηση που έδωσε

11:43

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ζητούν «λευκή επιταγή» για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία

11:35

Πώς θα αποζημιωθείτε από την κακοκαιρία: Βήμα - βήμα η διαδικασία

11:31

ΧΑ: Εναλλαγές προσήμου κοντά στα νέα υψηλά

11:19

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 28/1

11:15

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι θέλει να υπερασπιστεί «τον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ» από κοινού με τη Βραζιλία

11:12

Ευλογιά προβάτων: Στις 472.928 οι θανατώσεις, 2.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα

11:11

Ericsson: Καλύτερα από το αναμενόμενο τα κέρδη δ' τριμήνου - Πρώτο buyback στην ιστορία της