Tip of the Day

Uber for Teens: Η νέα υπηρεσία για ασφαλείς μετακινήσεις εφήβων

18-10-2024 | 10:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξασφαλίσετε ασφαλείς μεταφορές για εφήβους

Τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν εξειδικευμένο λογαριασμό Uber για τα παιδιά τους, ηλικίας 13 έως 17 ετών, μέσω του οικογενειακού τους προφίλ, παρέχει πλέον η Uber σε γονείς. Το προϊόν Uber for Teens έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους. Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν μια διαδρομή μέσω του λογαριασμού τους, ο οποίος διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπό την επίβλεψη των γονιών τους.

Πώς λειτουργούν οι λογαριασμοί εφήβων:

- Μόνο οι έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Uber for Teens, μέσω πρόσκλησης από το οικογενειακό τους προφίλ.

- Οι γονείς μπορούν να «προσθέσουν έναν έφηβο» στο προφίλ τους και ο/η έφηβος/η θα λάβει πρόσκληση να κατεβάσει την εφαρμογή Uber.

- Mε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας, ο/η έφηβος/η μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του/της.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας:

  • Ζωντανή παρακολούθηση διαδρομής: Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τη διαδρομή σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής, λαμβάνοντας πληροφορίες για τον οδηγό και τον προορισμό.
  • Επαλήθευση PIN: Κατά την επιβίβαση του/της εφήβου στο αυτοκίνητο, απαιτείται η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού PIN από τον οδηγό στην εφαρμογή για να ξεκλειδώσει η διαδρομή, προσφέροντας επιπλέον προστασία.
  • Έλεγχος διαδρομής (RideCheck): Η εφαρμογή ανιχνεύει τυχόν αποκλίσεις από την προγραμματισμένη διαδρομή και ειδοποιεί τον γονέα και τον οδηγό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Διευρυμένη επικοινωνία: Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον οδηγό κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς και με τη γραμμή ασφαλείας της Uber.
  • Μόνο έμπειροι οδηγοί: Μόνο οι οδηγοί με υψηλές αξιολογήσεις μπορούν να δέχονται αιτήματα από κατόχους εφηβικών λογαριασμών.

Όλες οι διαδρομές με επιβάτες εφήβους θα έχουν ενεργοποιημένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή προστασία των εφήβων. Η Uber ξεκίνησε τη μελέτη για τη δημιουργία της υπηρεσίας αυτής πριν από περίπου έναν χρόνο, με τη συμβολή ειδικών ασφαλείας, όπως η Safe Kids Worldwide και η ParentZone.

Η Μαίρη Γαϊτανάρου, Country Operations Manager της Uber στην Ελλάδα δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε αυτή την καινοτόμο υπηρεσία στις οικογένειες στην Ελλάδα. Είτε ο/η έφηβος μεταβαίνει στο σχολείο, είτε επιστρέφει από δραστηριότητες, οι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις και θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του/της βήμα προς βήμα. Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην ασφάλεια των εφήβων και να βοηθάμε τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους».

Η Vicki Shotbolt, CEO και Ιδρύτρια της ParentZone, δήλωσε: «Η ParentZone είναι περήφανη που συνεργάζεται με την Uber για την υποστήριξη αυτής της υπηρεσίας, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο μετακίνησης των εφήβων. Έχουμε συμβουλευτεί εκατοντάδες γονείς και εφήβους από όλη την Ευρώπη για να διασφαλίσουμε ότι η Uber παρέχει μια εμπειρία μετακίνησης από την παραλαβή έως την παράδοση, με διαφάνεια σε κάθε βήμα».

Οι λογαριασμοί εφήβων της Uber, χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια γονείς σε περισσότερες από 100 πόλεις παγκοσμίως. Η ανταπόκριση από τους γονείς είναι θετική, καθώς η υπηρεσία προσφέρει ευελιξία και σιγουριά, ενώ οι έφηβοι νιώθουν πιο ανεξάρτητοι καθώς μετακινούνται.

Από σήμερα, οι επιβάτες στην Αθήνα θα λάβουν ένα email, που θα τους ενημερώνει για αυτή τη νέα υπηρεσία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους εφηβικούς λογαριασμούς της Uber και να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις στην ιστοσελίδα www.uber.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:46

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας

18:42

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ζευγολατιό Κορινθίας

18:40

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην βιομηχανική ζώνη Τρίπολης - «Η εξαγωγική φαρμακοβιομηχανία είναι κλάδος αιχμής»

18:34

Vidavo: Άλμα 97,4% στον κύκλο εργασιών το 2025

18:29

To Ιράν απαγορεύει τις εξαγωγές χάλυβα μετά τα πλήγματα στις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες του

18:28

CNL: Μειωμένα κέρδη και έσοδα το 2025

18:24

Γιώργος Κώτσηρας: Θα συνεχίσουμε την πολιτική μείωσης φορολογικών βαρών και στήριξης των πολιτών

18:21

Καρέλιας: Στα 1,67 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2025 - Μέρισμα 14,60 ευρώ/μετοχή

18:20

Όμιλος Alumil: Στα 30,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 με αύξηση 61,57%

18:17

Space Hellas: Αυξημένα κατά 70% τα κέρδη μετά φόρων το 2025 - Στα 152,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος

18:13

Δομικές προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής γεωργίας: Ένας κλάδος σε… σταυροδρόμι

18:01

Η Παγκόσμια Τράπεζα «βλέπει» άνοδο τιμών ενέργειας 24% το 2026

18:00

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέες απώλειες με χαμηλό τζίρο

17:59

Πληρωμή 20,7 εκατ. σε 88.069 δικαιούχους για την α' δόση επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

17:39

Σαουδική Αραβία: Οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου συζητούν στην Τζέντα την κρίση στη Μέση Ανατολή

17:34

Βιολάντα: «Οι αναφορές περί εξαγοράς είναι αναληθείς»

17:26

Το Ισραήλ δηλώνει ότι δεν έχει «καμιά εδαφική βλέψη» στον Λίβανο

17:25

Πώς μπορεί να επηρεαστούν οι τιμές καυσίμων στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση ΗΑΕ από OPEC

17:22

Το Καζακστάν θα κατευθύνει σε ρωσικά λιμάνια το πετρέλαιο που προορίζεται για τη Γερμανία

17:21

Η ΕΕ προτείνει σχέδιο για πιο απλή και αποτελεσματική νομοθέτηση

17:18

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει οι ΗΠΑ να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ το συντομότερο δυνατό»

17:10

Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Λουκάρεως: Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 89χρονος, ετοιμαζόταν για εξωτερικό

16:59

Wall Street: Πιέσεις στην τεχνολογία από τις «αδυναμίες» της OpenAI

16:57

Συμφωνία Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για στενότερη συνεργασία

16:51

Υπογραφή σύμβασης για τη μετάπτωση του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο

16:44

Ρωσία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυρκαγιά σε υπό κατασκευή κτίριο στη Μόσχα

16:23

Θεοδωρικάκος: «Έμπρακτη στήριξη του νέου παραγωγικού προτύπου στη Θεσσαλία με ενίσχυση της βιομηχανίας και της καινοτομίας»

16:13

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Σκιάθο - Αισθητός στην Αττική

16:06

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Υπουργικό υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η ατζέντα

16:03

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι νέοι αυστηροί κανόνες για τα ζώα συντροφιάς - Πότε μπαίνουν σε ισχύ, τι αλλάζει