Tip of the Day

Uber for Teens: Η νέα υπηρεσία για ασφαλείς μετακινήσεις εφήβων

18-10-2024 | 10:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξασφαλίσετε ασφαλείς μεταφορές για εφήβους
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν εξειδικευμένο λογαριασμό Uber για τα παιδιά τους, ηλικίας 13 έως 17 ετών, μέσω του οικογενειακού τους προφίλ, παρέχει πλέον η Uber σε γονείς. Το προϊόν Uber for Teens έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους. Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν μια διαδρομή μέσω του λογαριασμού τους, ο οποίος διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπό την επίβλεψη των γονιών τους.

Πώς λειτουργούν οι λογαριασμοί εφήβων:

- Μόνο οι έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Uber for Teens, μέσω πρόσκλησης από το οικογενειακό τους προφίλ.

- Οι γονείς μπορούν να «προσθέσουν έναν έφηβο» στο προφίλ τους και ο/η έφηβος/η θα λάβει πρόσκληση να κατεβάσει την εφαρμογή Uber.

- Mε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας, ο/η έφηβος/η μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του/της.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας:

  • Ζωντανή παρακολούθηση διαδρομής: Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τη διαδρομή σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής, λαμβάνοντας πληροφορίες για τον οδηγό και τον προορισμό.
  • Επαλήθευση PIN: Κατά την επιβίβαση του/της εφήβου στο αυτοκίνητο, απαιτείται η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού PIN από τον οδηγό στην εφαρμογή για να ξεκλειδώσει η διαδρομή, προσφέροντας επιπλέον προστασία.
  • Έλεγχος διαδρομής (RideCheck): Η εφαρμογή ανιχνεύει τυχόν αποκλίσεις από την προγραμματισμένη διαδρομή και ειδοποιεί τον γονέα και τον οδηγό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Διευρυμένη επικοινωνία: Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον οδηγό κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς και με τη γραμμή ασφαλείας της Uber.
  • Μόνο έμπειροι οδηγοί: Μόνο οι οδηγοί με υψηλές αξιολογήσεις μπορούν να δέχονται αιτήματα από κατόχους εφηβικών λογαριασμών.

Όλες οι διαδρομές με επιβάτες εφήβους θα έχουν ενεργοποιημένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή προστασία των εφήβων. Η Uber ξεκίνησε τη μελέτη για τη δημιουργία της υπηρεσίας αυτής πριν από περίπου έναν χρόνο, με τη συμβολή ειδικών ασφαλείας, όπως η Safe Kids Worldwide και η ParentZone.

Η Μαίρη Γαϊτανάρου, Country Operations Manager της Uber στην Ελλάδα δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε αυτή την καινοτόμο υπηρεσία στις οικογένειες στην Ελλάδα. Είτε ο/η έφηβος μεταβαίνει στο σχολείο, είτε επιστρέφει από δραστηριότητες, οι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις και θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του/της βήμα προς βήμα. Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην ασφάλεια των εφήβων και να βοηθάμε τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους».

Η Vicki Shotbolt, CEO και Ιδρύτρια της ParentZone, δήλωσε: «Η ParentZone είναι περήφανη που συνεργάζεται με την Uber για την υποστήριξη αυτής της υπηρεσίας, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο μετακίνησης των εφήβων. Έχουμε συμβουλευτεί εκατοντάδες γονείς και εφήβους από όλη την Ευρώπη για να διασφαλίσουμε ότι η Uber παρέχει μια εμπειρία μετακίνησης από την παραλαβή έως την παράδοση, με διαφάνεια σε κάθε βήμα».

Οι λογαριασμοί εφήβων της Uber, χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια γονείς σε περισσότερες από 100 πόλεις παγκοσμίως. Η ανταπόκριση από τους γονείς είναι θετική, καθώς η υπηρεσία προσφέρει ευελιξία και σιγουριά, ενώ οι έφηβοι νιώθουν πιο ανεξάρτητοι καθώς μετακινούνται.

Από σήμερα, οι επιβάτες στην Αθήνα θα λάβουν ένα email, που θα τους ενημερώνει για αυτή τη νέα υπηρεσία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους εφηβικούς λογαριασμούς της Uber και να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις στην ιστοσελίδα www.uber.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:40

Με τις πιστωτικές κάρτες Visa της Πειραιώς, ζήσε μία VIP εμπειρία ταχύτητας στο Las Vegas

14:39

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14:33

Σκωτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία πιέζουν το Λονδίνο με στόχο την προώθηση της ανεξαρτησίας τους

14:24

ΓΣΕΕ: «Η εργασία δεν ενισχύεται με περικοπές στην προστασία των ανέργων, αλλά με Συλλογικές Συμβάσεις»

14:20

Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

14:13

ΕΛΚΑΚ: Αναθέτει στη Raycap την ανάπτυξη ενεργού συστήματος προστασίας πολεμικών πλοίων από μεταβατικές υπερτάσεις

13:59

To 11ο JobReady by DYPA την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς

13:46

Η Superbet Μεγάλος Χορηγός του 14ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ

13:44

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης στο European Forum Alpbach

13:41

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο

13:36

«Καμπανάκι» Σνάμπελ (ΕΚΤ) για το ενεργειακό ράλι

13:32

Μαρινάκης: «Εξέφρασα προσωπική θέση για το επίδομα ανεργίας»

13:30

Uber: Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι διαμορφώνουν τον τουριστικό χάρτη της Αθήνας το 2026

13:25

Αλλάζει όνομα η Novo Nordisk - Η νέα εταιρική κουλτούρα

13:05

Coca-Cola HBC: Η Νότια Αφρική έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση της Coca-Cola Beverages Africa

13:03

Euronext: «Δεν διεξάγονται συζητήσεις με τη Deutsche Börse για συγχώνευση»

12:58

Ferryscanner: Κουφονήσι, Χίος και Λήμνος κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων το καλοκαίρι του 2026

12:58

Μαρινάκης: Ένα «μαξιλάρι» για το αύριο των παιδιών μας

12:51

Αποχωρεί ο πρόεδρος της Hugo Boss - Ο ρόλος της Frasers

12:49

Γαλλία: Yποβάλλει νέα εκδοχή της απαγόρευσης των social media στα παιδιά κάτω των 15 ετών

12:42

Στουρνάρας: Όχι σε γενικευμένη μείωση ΦΠΑ – Τι λέει για ακρίβεια, τράπεζες και την τρίτη θητεία στην ΤτΕ

12:30

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν στην Ισπανία στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου

12:23

Εφραίμογλου: Το 63% των ελληνικών επιχειρήσεων εκτίθεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

12:20

Οι 38.098 έλεγχοι αλκοτέστ της τροχαίας «κατέγραψαν» 205 παραβάσεις

12:17

Αύξηση 4% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το β' τρίμηνο

12:15

Bain & Company: Η συνεχής αστάθεια μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα για τις B2B επιχειρήσεις

12:10

Πάνω από 5.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη

12:03

Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Θα αυξήσουμε περισσότερο τα επιτόκια εάν χρειαστεί

11:53

Έχουμε έλλειψη εργατών στη γεωργία ή ανυπαρξία επενδύσεων;

11:50

Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν στη Φινλανδία - Συνομιλίες για την Αρκτική