Tip of the Day

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Πρεμιέρα για δωρεάν παραδόσεις μαθημάτων

17-09-2024 | 09:19
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Πρεμιέρα για δωρεάν παραδόσεις μαθημάτων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Επίσημη πρεμιέρα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου κάνει σήμερα το Ψηφιακό Φροντιστήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Παιδείας ως «η μεγάλη καινοτομία» της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ένα «εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων», όπως το χαρακτήρισε πρόσφατα σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, το Ψηφιακό Φροντιστήριο απευθύνεται συνολικά στους μαθητές και τις μαθήτριες από την Ε' Δημοτικού έως τη Γ' Λυκείου.

Στην πλατφόρμα digitalschool.gov.gr, οι περίπου 120.000 μαθητές της Γ' Λυκείου μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή και να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες.

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο θα έχει δωρεάν πρόσβαση κάθε υποψήφιος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθεί κατά τις απογευματινές ώρες, ζωντανά, παραδόσεις για το σύνολο της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων, όπως γραμμικό και αρχιτεκτονικό σχέδιο, γερμανικά και γαλλικά.

Συνολικά, 98 εκπαιδευτικοί θα παρέχουν στους μαθητές εξατομικευμένη υποστήριξη κατά την ενισχυτική διδασκαλία στα 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά τον Ιούνιο στα Γενικά και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Επίσης, η διδασκαλία θα αφορά και 10 μαθήματα Ειδικής Αγωγής για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι μαθητές θα έχουν δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να παρακολουθούν το σύνολο της διδακτέας ύλης σε ηλεκτρονική μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στο Ψηφιακό Φροντιστήριο θα υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις από την Ε' Δημοτικού έως τη Γ' Λυκείου. Ήδη, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, στο Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι διαθέσιμο το υλικό από τα μαθήματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου ενώ μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν αναρτηθεί 2.500 εύληπτα και ψηφιοποιημένα βίντεο για 49 συνολικά μαθήματα από την Ε' Δημοτικού έως και την Γ' Λυκείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:35

Πιερρακάκης: «Τα μέτρα για το ιδιωτικό χρέος, είναι η πληρέστερη παρέμβαση που έχει γίνει από την κρίση και μετά»

15:32

Βενιζέλος για ΑΙ: Η ΕΕ δεν ορίζει, ούτε επηρεάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εξελίξεις

15:21

Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις παραγωγικές επενδύσεις για την Ελλάδα του 2030»

15:10

Συνάντηση εργασίας της Enaon με τους Χρήστες Διανομής

15:03

Πενταμερής για το Κυπριακό τον Ιούλιο

14:54

Aποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ σταματούν τις επιθέσεις - Οι προειδοποιήσεις

14:43

Πηγές ΝΔ: Ο Στράτος Σιμόπουλος αναλαμβάνει νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

14:42

Το πεδίο της μάχης του Γρανικού ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος από το τουρκικό ΥΠΠΟ

14:36

Έργα αναβάθμισης και εκσυχρονισμού 500.000 ευρώ στην Ακαδημία Αθηνών

14:31

Ρωσία: Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ συζητούν για την ειρήνη, αλλά βοηθούν το Κίεβο με νέα όπλα

14:26

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πάνω από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών το 2026

14:18

Το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει τον Λίβανο σχεδόν 3.500 φορές μετά την έναρξη της εκεχειρίας

14:14

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Στο Μεταφορών ο Κώτσηρας - Παραμένει στη θέση του ο Μαρινάκης

14:06

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις ΑΠΕ και επιταχύνει την αποθήκευση

14:02

Deloitte: Τα 5 παράδοξα που διαμορφώνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας

14:01

Διακοπές στην άκρη της Ελλάδας: 5 νησιά για απόλυτη χαλάρωση

13:49

Ουκρανία: Η ΕΕ συζητά πώς θα διαθέσει τα 6,6 δισ. βοήθειας μετά την άρση του ουγγρικού βέτο

13:48

Motor Oil: Προς έκδοση νέου ομολόγου έως 400 εκατ. ευρώ - Σειρά συναντήσεων με επενδυτές

13:46

Εξάρχου: Μία ανατροπή στην οικονομία μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στο 2010

13:40

Βαριά δίωξη σε βάρος του 37χρονου Παλαιστίνιου - Αναλυτικά οι κατηγορίες

13:33

Τέμπη: Αναβολή επ΄ αόριστον της δίκης του ελεγκτή της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

13:30

ΟΛΠ: Στήριξη στο έργο της Helmepa με τη δημιουργία του νέου «Helmepa Home» στον Πειραιά

13:24

Παραδόθηκε στον Κακλαμάνη η Ετήσια Έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

13:24

Μαρινάκης: Η ελληνική οικονομία κατέγραψε υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 

13:11

Η «Θάλασσα Μάνα» επιστρέφει στον Πόρο

13:06

H ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει σε σύγχρονες ψηφιακές λύσεις

13:02

Άνιση η σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση - Στην Αττική το 50% του ελληνικού ΑΕΠ

12:58

Coca‑Cola στην Ελλάδα: 20 χρόνια δράσης για την προστασία του νερού

12:57

Τραμπ για Ισραήλ - Ιράν: Επιθυμούν «άμεση εκεχειρία» - Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

12:49

ΕΣΥ: 57 Ιατρεία Πόνου χωρίς στελέχωση και εθνική στρατηγική για χρόνιο πόνο