Tip of the Day

Voucher για βιβλία: Τελευταία ευκαιρία για αίτηση

16-08-2024 | 09:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Voucher για βιβλία: Τελευταία ευκαιρία για αίτηση

Εκπνέει σήμερα στις 23:59 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα επιταγών (voucher) αγοράς βιβλίων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01/09/2024 έως 31/12/2024.Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι:

-εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

-εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

-άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός, αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των 5 ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Από εφέτος, στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

Οι αιτήσεις των παρόχων υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:54

RE/MAX Ελλάς: Το προφίλ των ξένων αγοραστών ακινήτων για το 2025

12:50

Πανεπιστήμια: Αυξήθηκαν οι φοιτητές, μειώθηκαν οι καθηγητές το ακαδημαϊκό έτος 2023/2024

12:44

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Πόσο εκτεθειμένα είναι τα ελληνικά επαγγέλματα στην Τεχνητή Νοημοσύνη

12:42

Επ. Ανταγωνισμού: Τι έδειξε η ενδιάμεση έκθεση της κλαδικής έρευνας στις τραπεζικές καταθέσεις

12:41

Στο δυναμικό της EY Ελλάδος ο Νίκος Μαντζούφας

12:29

Ουκρανία: Περίπου 180.000 άνθρωποι χωρίς ηλεκτροδότηση μετά από ρωσική επίθεση

12:25

Πειραιώς: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πυξίδα Καριέρας για τα ΕΠΑΛ»

12:23

Διπλής άνοδος για αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα τον Οκτώβριο

12:17

Ιαπωνία: Εκατοντάδες αγωγές κατά της κυβέρνησης για «αδράνεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή»

12:13

Βουλή: Αίτημα ΝΔ για ονομαστική ψηφοφορία επί του ν/σ για μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

12:05

Παπαθανάσης: Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων

12:04

Αμετάβλητα τα επιτόκια από Norges Bank και Riksbank

12:00

ΕΕ: Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Λάιεν: «Δεν θα φύγουμε από εδώ χωρίς απόφαση»

11:43

Θεοδωρικάκος: Η Δέσποινα Τσαγγάρη προτεινομένη για Διοικητής της νέας Ανεξάρτητης Αρχής για εποπτεία αγοράς

11:39

Ρωσία: Φυλάκιση 22 ετών σε Λευκορώσο για δολιοφθορές σε σιδηροδρόμους

11:38

Τα δικαιώματα των Όσκαρ περνάνε στο YouTube

11:37

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει Ουκρανία και κάθε λύση για τη χρηματοδοτική της σταθερότητα

11:24

Παπασταύρου στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν είχα καμία ανάμειξη στην λειτουργία του οργανισμού

11:19

Morgan Stanley: Προς τις 7.500 μονάδες ο S&P 500 το 2026, προσοχή στον πληθωρισμό

11:11

Stock-picking και οριακές διακυμάνσεις στο ταμπλό του ΧΑ

11:05

ΙΟΒΕ: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα στην ταχύτητα εξάπλωσης της χρήσης καρτών

11:03

ΕΣΕΕ: Αυξημένο ως και 7% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Ράλι στις τιμές των κρεάτων

11:02

ΕΛΤΑ: Τι προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης - Πόσα καταστήματα θα μετασχηματιστούν και οι εξαιρέσεις

11:00

Βραζιλία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που θα μπορούσε να μειώσει την ποινή του Μπολσονάρου

10:45

Συνεργασία Lamda με Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για ένα υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό Healthcare Park

10:37

Ζελένσκι: Αύριο η πρώτη επίσκεψη στην Πολωνία μετά την εκλογή Ναβρότσκι

10:36

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές πριν την ΕΚΤ

10:20

Νέες αγορές μετοχών της Intralot από Σωκράτη Κόκκαλη

10:11

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο εγκρίνει την οριστική άρση των κυρώσεων στη Συρία

10:07

Βουλή: Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η λειτουργία των ΕΛΤΑ