Tip of the Day

Voucher για βιβλία: Τελευταία ευκαιρία για αίτηση

16-08-2024 | 09:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Voucher για βιβλία: Τελευταία ευκαιρία για αίτηση

Εκπνέει σήμερα στις 23:59 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα επιταγών (voucher) αγοράς βιβλίων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01/09/2024 έως 31/12/2024.Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι:

-εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

-εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

-άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός, αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των 5 ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Από εφέτος, στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

Οι αιτήσεις των παρόχων υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:13

Κικίλιας: Πρώτη μας προτεραιότητα η προστασία και η ασφάλεια

19:00

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα έτους στο ΧΑ - Το καλύτερο της δεκαετίας για τις τράπεζες

18:47

Τραμπ: Επέβαλε έξτρα δασμούς στις χώρες που έστειλαν στρατό στη Γροιλανδία

18:43

Κύπρος: Σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς στη Λάρνακα - Αναφορές για τραυματίες

18:20

ΕΛΑΣ: Σημαντικό χτύπημα στον παράνομο τζόγο - 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών σε κατάστημα στην Κυψέλη

18:12

Συρία: Οι κουρδικές δυνάμεις κατηγορούν την κυβέρνηση για «προδοσία» - Σε εξέλιξη βίαιες συγκρούσεις

17:49

DW: Το ΝΑΤΟ δοκιμάζει το σύνολο των αντοχών του στην Ευρώπη

17:32

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη της ΔΕΗ, των τραπεζών και των γαλάζιων ακρίδων

17:17

Τσίπρας: Ο προοδευτικός κόσμος αναζητά μια ισχυρή κυβερνώσα προοδευτική δύναμη

17:00

Η βίαιη ενηλικίωση του Κάμπου: Το τέλος του μικροκαλλιεργητή και η επέλαση των «Big Ag»…

16:48

Γκουτέρες: Ευθυγράμμιση «ισχυρών δυνάμεων» με στόχο την «υπονόμευση» της διεθνούς συνεργασίας

16:28

Στους δρόμους οι Δανοί κατά των σχεδίων Τραμπ για την Γροιλανδία - «Γιάνκηδες, φύγετε»

15:53

Μασκ - Ο’Λίρι: Έγιναν μαλλιά - κουβάρια για το Starlink - «Είσαι ηλίθιος», «εσύ είσαι απόλυτος ηλίθιος»

15:37

Tesla: Σχεδόν ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό του τσιπ AI5 αυτόνομης οδήγησης

15:27

Μεσολόγγι: Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι

15:20

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε ζωντανός ο 70 χρονος που είχε εξαφανιστεί

15:14

Ταϊβάν: Προκλητική και ανεύθυνη η πτήση κινεζικού αναγνωριστικού drone

15:04

Κίνα-Καναδάς: Διμερείς διευθετήσεις για την αντιμετώπιση εμπορικών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος

14:53

Σενάρια διαχείρισης του ηφαιστειακού κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι στη Σαντορίνη

14:47

Στις ΗΠΑ οι Ουκρανοί διαπραγματευτές για συνομιλίες

14:36

Έφυγε απ' τη ζωή ο Νικόλαος Στασινόπουλος ο επί δεκαετίες ηγέτης της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

14:16

Τουρκία: Ο Τραμπ κάλεσε τον Ερντογάν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα

14:06

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει προσφυγή της Bayer που θέλει να λάβει τέλος το κύμα αγωγών για το Roundup

13:49

Δ. Ελλάδα: Περισσότερες οι επικίνδυνες παραβάσεις κατά την οδήγηση το 2025 σε σχέση με το 2024

13:42

Υπουργείο Εργασίας - Job Match: Η ψηφιακή γέφυρα μεταξύ υποψηφίων και επιχειρήσεων

13:38

Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι

13:33

Κοντογεώργης: Την Δευτέρα θα γίνει μια χρήσιμη συζήτηση, οι δρόμοι δεν θα ξανακλείσουν

13:29

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει σε ηθική και θεσμική παρακμή τη χώρα

13:20

Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος Ροδρίγκες απομάκρυνε από την κυβέρνηση πιστό του Μαδούρο

13:00

Πώς το IRIS άλλαξε τον τρόπο που πληρώνουμε - Από το «θα φανούν αύριο» στο «τώρα»