Tip of the Day

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Χρήσιμα tips για την υποβολή αιτήσεων

31-07-2024 | 10:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα αιτήσεων - Χρήσιμα tips
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα γίνονται στην ειδική εφαρμογή https://stegastiko.minedu.gov.gr

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ, κάτοχος ΑΦΜ και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Οι φοιτητές-υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνουν ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Η αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος πραγματοποιείται στην ειδική εφαρμογή www.evaluation-stegastiko.minedu.gov.gr

Οι αιτήσεις αξιολογούνται αρχικά αναφορικά με τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και μόνον εφόσον αυτά εγκριθούν, αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Tips για τους φοιτητές

Προκειμένου να λάβει κανείς το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, πρέπει να είναι φοιτητής και να σπουδάζει μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τους δικαιούχους εξαιρούνται όσοι σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αν ωστόσο έχει κάνει μετεγγραφή σε άλλη σχολή, τότε ανήκει στους δικαιούχους. Σε αυτή την περίπτωση, το επίδομα λαμβάνεται από το πανεπιστήμιο στο οποίο υπαγόταν ο φοιτητής όταν έκανε την αίτηση.

Στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίνονται ως προς τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και είτε δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεία συγκατοίκησης είτε τα στοιχεία συγκατοίκησης δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, καταβάλλεται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση έγκρισης όλων των στοιχείων της αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων συγκατοίκησης, καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Πρέσινγκ από Γαλλία στην ΕΕ για Ελβετία - Τι ζητά

23:37

Έρευνα ξενοδόχων για Αθήνα: Αύξηση 10% της ημερήσιας δαπάνης από τουρίστες - «Αγκάθι» οι υποδομές

23:23

NBA: Πέθανε ξαφνικά στα 29 του ο Μπράντον Κλαρκ των Μέμφις Γκρίζλις

23:11

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό - Πιέσεις στους ημιαγωγούς

22:58

Επίσκεψη Γκίλφοϊλ στην αμερικανική βάση της Σούδας

22:49

Νέα έρευνα Fed για το ιδιωτικό χρέος στις ΗΠΑ: Στα 1,25 τρισ. δολάρια οι οφειλές των πιστωτικών καρτών

22:38

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10,3 εκατ. ευρώ

22:30

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο: Στα 107 δολάρια το Brent - Άλμα 4,2% για WTΙ

22:22

Ντάιμον (JP Morgan): Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη

22:10

ΥΠΕΘΟΟ: Το «Ελλάδα 2.0» προχωρά με ισχυρές επιδόσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα

22:01

«Φοβήθηκε» το 6x6 κερδών ο χρυσός

21:53

Η Λιθουανία θα μπορούσε να συνδράμει στην αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ

21:40

Τραμπ: «Το Ιράν είτε θα κάνει το σωστό, είτε θα τελειώσουμε τη δουλειά» - Τι είπε για Ουκρανία

21:29

FDA: Παραιτείται από Επίτροπος ο Μάρτι Μάκαρι - Ποιος αναλαμβάνει προσωρινά

21:16

Ζελένσκι: Το Κίεβο έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας

21:08

Καταλύτης στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων εγκεφάλου το Ινστιτούτο Νευροαγγειακής Καινοτομίας

20:56

Κάλας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η αποστολή Aspides να επεκταθεί στο Ορμούζ

20:45

Qualco, Cenobe, Mysten Labs και xMoney ενώνουν δυνάμεις για ενιαίο ψηφιακό fintech οικοσύστημα

20:36

Τραμπ - Σι: Συνάντηση υψηλού ρίσκου στο Πεκίνο με φόντο Ιράν, Ταϊβάν και παγκόσμια ισχύ

20:29

Μία ανάσα από την προεδρία της Fed ο Γουόρς

20:20

Austriacard: Αύξηση 61% στα καθαρά κέρδη το α΄ τρίμηνο

20:09

Σε ενεργειακό συνέδριο των FT ο Μητσοτάκης την Τετάρτη

19:59

Η Ρωσία υποβαθμίζει σε 0,4% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2026

19:46

Ανακατατάξεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών: Νέες άδειες, διεθνείς επενδύσεις και το στοίχημα του online gaming

19:40

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας για βεβαιώσεις διακοπής ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσων μελών

19:31

Τέταρτη παραίτηση υφυπουργού στη Βρετανία - Βαθαίνει η πολιτική κρίση

19:26

Η βρετανική πολιτική κρίση έριξε τη «σκιά» της στις ευρωαγορές

19:13

Άγγιξε ρεκόρ η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στις ΗΠΑ

19:00

Λάμψα: Δάνειο 19,4 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική «ΕΛΑΤΟΣ ΙΚΕ»

18:49

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μαγιάρ στην Ουγγαρία