Tip of the Day

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Χρήσιμα tips για την υποβολή αιτήσεων

31-07-2024 | 10:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα αιτήσεων - Χρήσιμα tips
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα γίνονται στην ειδική εφαρμογή https://stegastiko.minedu.gov.gr

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ, κάτοχος ΑΦΜ και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Οι φοιτητές-υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνουν ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Η αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος πραγματοποιείται στην ειδική εφαρμογή www.evaluation-stegastiko.minedu.gov.gr

Οι αιτήσεις αξιολογούνται αρχικά αναφορικά με τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και μόνον εφόσον αυτά εγκριθούν, αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Tips για τους φοιτητές

Προκειμένου να λάβει κανείς το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, πρέπει να είναι φοιτητής και να σπουδάζει μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τους δικαιούχους εξαιρούνται όσοι σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αν ωστόσο έχει κάνει μετεγγραφή σε άλλη σχολή, τότε ανήκει στους δικαιούχους. Σε αυτή την περίπτωση, το επίδομα λαμβάνεται από το πανεπιστήμιο στο οποίο υπαγόταν ο φοιτητής όταν έκανε την αίτηση.

Στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίνονται ως προς τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και είτε δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεία συγκατοίκησης είτε τα στοιχεία συγκατοίκησης δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, καταβάλλεται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση έγκρισης όλων των στοιχείων της αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων συγκατοίκησης, καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:27

Σε υψηλό σχεδόν διετίας οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο

18:23

Πώς προκύπτει η αύξηση 200% στα πάγια της ΕΥΔΑΠ και τι αλλάζει στα τιμολόγια

18:21

Σπανάκης: Νέες θέσεις σε τρία ΚΕΠ της χώρας

18:16

Βουλή: Κυρώθηκε ο Κώδικας Χωροταξίας και Πολεοδομίας

18:01

Alphabet: Αντλεί 80 δισ. δολάρια από πώληση μετοχών για AI επενδύσεις

18:00

Ιρανικά ΜΜΕ: Η ανταλλαγή μηνυμάτων για συμφωνία με τις ΗΠΑ διεκόπη πριν λίγες ημέρες

17:50

CrediaBank First Home: Στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 2 έτη από 2,15%

17:48

Κομισιόν: Επιχείρηση-ρεκόρ για τις δασικές πυρκαγιές - Στο σχέδιο και η Ελλάδα

17:48

Χρηματιστήριο Αθηνών: Stock picking κοντά στα υψηλά έτους

17:39

Όλα αλλάζουν στα κοινοτικά κονδύλια

17:32

Κερδοφορία οκταετίας για HPE στο β' τρίμηνο - Προς ιστορικό υψηλό η μετοχή

17:24

Το νοσοκομείο Μεταξά αποκτά πληροφοριακό σύστημα σε υποδομή cloud

17:19

Βουλή: Εντός του Ιουνίου η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

17:08

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου στην Ουάσινγκτον

16:58

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη οι απολογίες των φερόμενων αρχηγών της οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα

16:58

Wall Street: Κοιτάνε νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq - Διψήφιο άλμα για HPE και Marvel

16:48

Fais Group: Ολοκληρώθηκε η πώληση ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη έναντι 28,3 εκατ. ευρώ

16:44

Τι κατέγραψαν σεισμογράφοι στις συναυλίες Metallica, Iron Maiden και στο Final Four

16:40

«Εξοικονομώ»: Αντιδράσεις από ΓΣΕΒΕΕ και 7 κλάδους για το on-bill financing

16:37

Σε πάνω από 15 νέες χώρες ανοίγει τα «φτερά» του το Mythos της Anthropic

16:32

Κομισιόν: Συνιστά σε εννέα κράτη-μέλη τη σταδιακή κατάργηση των ελέγχων στον χώρο Σένγκεν

16:30

Ο κρίσιμος Ιούνιος στη μάχη κατά της ακρίβειας

16:26

Lidl Ελλάς: Επένδυση 1,9 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη

16:25

«Τεχνητή Νοημοσύνη - Η Εκτόπιση της Εργασίας» το νέο βιβλίο του Θόδωρου Σκυλακάκη - Παρουσίαση τη Δευτέρα

16:19

Δίκη για Τέμπη: Αύριο οι τοποθετήσεις συνηγόρων για την εισαγγελική πρόταση

16:18

Η Γαλλία βίωσε την πιο ζεστή άνοιξη που έχει καταγραφεί ποτέ

16:15

Victoria's Secret: Αύξηση πωλήσεων και αναβάθμιση guidance - Άλμα 40% για την μετοχή

16:10

Εθνική καμπάνια για πρόληψη πνιγμών στους άνω των 60 ετών στη θάλασσα - Ενημερωτικό SMS από ΗΔΙΚΑ

15:58

Επανήλθε το efood

15:42

Κυρανάκης: «Τον Αύγουστο παραδίδεται το Αθήνα - Θεσσαλονίκη με διπλή γραμμή» - Τι είπε για ΜΜΜ, κάμερες και πατίνια