Tip of the Day

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Χρήσιμα tips για την υποβολή αιτήσεων

31-07-2024 | 10:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα αιτήσεων - Χρήσιμα tips
Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα γίνονται στην ειδική εφαρμογή https://stegastiko.minedu.gov.gr

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ, κάτοχος ΑΦΜ και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Οι φοιτητές-υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνουν ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Η αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος πραγματοποιείται στην ειδική εφαρμογή www.evaluation-stegastiko.minedu.gov.gr

Οι αιτήσεις αξιολογούνται αρχικά αναφορικά με τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και μόνον εφόσον αυτά εγκριθούν, αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Tips για τους φοιτητές

Προκειμένου να λάβει κανείς το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, πρέπει να είναι φοιτητής και να σπουδάζει μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τους δικαιούχους εξαιρούνται όσοι σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αν ωστόσο έχει κάνει μετεγγραφή σε άλλη σχολή, τότε ανήκει στους δικαιούχους. Σε αυτή την περίπτωση, το επίδομα λαμβάνεται από το πανεπιστήμιο στο οποίο υπαγόταν ο φοιτητής όταν έκανε την αίτηση.

Στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίνονται ως προς τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και είτε δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεία συγκατοίκησης είτε τα στοιχεία συγκατοίκησης δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, καταβάλλεται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση έγκρισης όλων των στοιχείων της αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων συγκατοίκησης, καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:01

Πυρκαγιές: Πώς θα ενισχυθεί η Ελλάδα έως το 2026 - Ο νέος εξοπλισμός της αντιπυρικής θωράκισης

07:57

«Πέφτει» 1 δισ. στην πολυτελή κατοικία, τιμές που θυμίζουν Ντουμπάι, Ίμπιζα – Ο «Romantic Affluent»

07:52

Τι ετοιμάζει ο Κυριάκος και η Mistral - Οι προβλέψεις Καμμένου για το ΠΑΣΟΚ - Η Ράνια ξαναχτυπά Αλέξη

07:45

Τραμπ: Συνάντηση Γουίτκοφ - Πούτιν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα

07:31

Πρωταγωνιστεί η Πειραιώς στην αγορά χρυσού, εμβαθύνοντας τη συνεργασία με το «The Royal Mint»

07:25

ΑΑΔΕ αντί ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς θα γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή των αγροτικών ενισχύσεων

07:20

Data Center: «Πράσινο φως» (υπό όρους) στο project 300 εκατ. των Dromeus/Apto (Pimco) στα Σπάτα

07:16

Κληρονομιές: Τα 10 σημεία - «κλειδιά» για δηλώσεις και φόρο

07:11

Έρχεται η ρύθμιση για το βιομηχανικό ρεύμα - Το τρενάκι του τρόμου - Την πάτησαν οι σορτάκηδες

23:55

Με έως 20 μήνες φυλάκιση για απάτη κινδυνεύει Ιταλίδα ινφλουένσερ

23:45

Σκόπια: Επίθεση δέχθηκε ηγέτης της βουλγαρικής μειονότητας - Αντιδράσεις από Σόφια

23:35

Ισραήλ: Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα

23:20

Ο Ερντογάν πρότεινε εκ νέου την Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας

23:08

Κερδοφόρο «3x3» η Wall Street - Άνοδος πάνω από 660 μονάδες για Dow Jones

22:53

Στο στόχαστρο του FBI έξι Δημοκρατικοί - Καλούσαν για ανυπακοή στις εντολές της κυβέρνησης Τραμπ

22:34

Πτώση για το πετρέλαιο - «Βαρίδι» η πιθανή συμφωνία για το Ουκρανικό

22:18

Κεφαλογιάννης: Η κλιματική κρίση μετατρέπει όλη την Ευρώπη σε ενιαία ζώνη υψηλού κινδύνου

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2 εκατ. ευρώ

21:50

Βρετανία: Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη στο Λονδίνο

21:35

Κλήρωση Eurojackpot 25/11/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:28

Λάιεν: Θα αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία μέχρι να δεχτεί «μια αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη»

21:16

Νέοι κανόνες για τα διπλώματα οδήγησης: Τι ισχύει από σήμερα

21:04

Κέρδη για τον χρυσό - Ενισχύονται οι προσδοκίες για τα επιτόκια

20:56

Μητσοτάκης: Να δημιουργήσουμε ένα υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

20:49

Βραζιλία: Προβάδισμα Λούλα έναντι των πιθανών αντιπάλων του στις εκλογές του 2026

20:40

ΕΛΑΣ: Πάνω από 19.000 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας το 2025 - 47 συλλήψεις ημερησίως κατά μ.o.

20:34

Η Σουηδία ενισχύει την αντιαεροπορική της άμυνα

20:21

Ζελένσκι: Το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει προς τα εμπρός με το ειρηνευτικό σχέδιο

20:06

Μακρόν στη «Συμμαχία των Προθύμων»: Υπάρχει μια ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία

19:49

Στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης