Tip of the Day

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Χρήσιμα tips για την υποβολή αιτήσεων

31-07-2024 | 10:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα αιτήσεων - Χρήσιμα tips
Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα γίνονται στην ειδική εφαρμογή https://stegastiko.minedu.gov.gr

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ, κάτοχος ΑΦΜ και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Οι φοιτητές-υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνουν ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Η αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος πραγματοποιείται στην ειδική εφαρμογή www.evaluation-stegastiko.minedu.gov.gr

Οι αιτήσεις αξιολογούνται αρχικά αναφορικά με τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και μόνον εφόσον αυτά εγκριθούν, αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Tips για τους φοιτητές

Προκειμένου να λάβει κανείς το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, πρέπει να είναι φοιτητής και να σπουδάζει μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τους δικαιούχους εξαιρούνται όσοι σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αν ωστόσο έχει κάνει μετεγγραφή σε άλλη σχολή, τότε ανήκει στους δικαιούχους. Σε αυτή την περίπτωση, το επίδομα λαμβάνεται από το πανεπιστήμιο στο οποίο υπαγόταν ο φοιτητής όταν έκανε την αίτηση.

Στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίνονται ως προς τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και είτε δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεία συγκατοίκησης είτε τα στοιχεία συγκατοίκησης δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, καταβάλλεται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση έγκρισης όλων των στοιχείων της αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων συγκατοίκησης, καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:22

Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει στις 24 Απριλίου η πλατφόρμα

13:22

ΔΟΕ για ενεργειακή κρίση: Χειρότερη από εκείνες του 1973, του 1979 και του 2022 μαζί

13:18

«Καμπανάκι» Γκεοργκίεβα για Ιράν: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε υψηλότερο πληθωρισμό και χαμηλότερη ανάπτυξη»

12:54

Κωνσταντινούπολη: Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ - 3 νεκροί

12:53

Kaspersky: Προειδοποιεί για τους κινδύνους της ψηφιακής ιατρικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

12:51

Βρετανία: Φιλοξενεί κρίσιμη σύσκεψη για τα Στενά του Ορμούζ

12:40

EY: Η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης - Ο επενδυτικός κύκλος αλλάζει κατεύθυνση

12:36

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εξαγοράζει τρία καταστήματα στη Σαντορίνη

12:33

Τελεσίγραφο Τραμπ: Ιρανός πρεσβευτής καλεί τις χώρες του Κόλπου να κάνουν τα πάντα για την αποφυγή «μίας τραγωδίας»

12:31

ΕΑΕΕ: Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

12:29

Μυλωνάκης: Κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Άρειο Πάγο για συκοφαντικό δημοσίευμα

12:25

Η Ρωσία αποκομίζει έσοδα δισεκατομμυρίων από τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

12:14

Καιρός: Με βροχές η Μεγάλη Εβδομάδα - Τι ισχύει για Κυριακή του Πάσχα

12:12

UBS: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη – Ποιες κινήσεις περιμένει από την ΕΚΤ

12:08

Imperial Brands Hellas: 6,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το 2025, άνοδος 8% για τον κύκλο εργασιών

12:02

ΕΣΕΕ: Ακριβότερο έως 9,3% το πασχαλινό τραπέζι

11:46

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει στη Βιώσιμη Εφοδιαστική Αλυσίδα

11:44

Eurobank: Θετική η εκκίνηση για την ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο αλλά και αυξανόμενοι κίνδυνοι

11:44

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΑΙΘΑ – Microsoft για την εισαγωγή AI βοηθού στο Ψηφιακό Φροντιστήριο

11:28

Στουρνάρας: «Το σημαντικότερο άυλο κεφάλαιο της οικονομίας είναι η πολιτική σταθερότητα»

11:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ναι» στην άρση ασυλίας των 11 βουλευτών της ΝΔ από Επιτροπή Δεοντολογίας

11:20

Eπιστρέφουν στη Γη μετά τον γύρο της Σελήνης οι αστροναύτες του Artemis II

11:13

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παρεμβάσεις τελειώνουν με τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ

11:10

Επιφυλακτική άνοδος στο ΧΑ με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

11:09

ΔΕΗ: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ για τη δυναμική τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας

11:03

Σκέρτσος: Να συνεχίσουμε την πορεία για μια πατρίδα με περισσότερη αξιοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και ευκαιρίες

10:55

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο την προθεσμία Τραμπ

10:53

Παπαθανάσης: Οι ευάλωτοι στο επίκεντρο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και του Ταμείου Εκσυγχρονισμού

10:53

Profile: Ενισχύει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εξαγορά της Contemi Solutions

10:35

Ξεκίνησε η καταβολή 22,6 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο