Tip of the Day

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Χρήσιμα tips για την υποβολή αιτήσεων

31-07-2024 | 10:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα αιτήσεων - Χρήσιμα tips
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα γίνονται στην ειδική εφαρμογή https://stegastiko.minedu.gov.gr

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ, κάτοχος ΑΦΜ και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Οι φοιτητές-υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνουν ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Η αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος πραγματοποιείται στην ειδική εφαρμογή www.evaluation-stegastiko.minedu.gov.gr

Οι αιτήσεις αξιολογούνται αρχικά αναφορικά με τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και μόνον εφόσον αυτά εγκριθούν, αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Tips για τους φοιτητές

Προκειμένου να λάβει κανείς το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, πρέπει να είναι φοιτητής και να σπουδάζει μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τους δικαιούχους εξαιρούνται όσοι σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αν ωστόσο έχει κάνει μετεγγραφή σε άλλη σχολή, τότε ανήκει στους δικαιούχους. Σε αυτή την περίπτωση, το επίδομα λαμβάνεται από το πανεπιστήμιο στο οποίο υπαγόταν ο φοιτητής όταν έκανε την αίτηση.

Στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίνονται ως προς τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και είτε δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεία συγκατοίκησης είτε τα στοιχεία συγκατοίκησης δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, καταβάλλεται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση έγκρισης όλων των στοιχείων της αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων συγκατοίκησης, καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:06

Ρωσία: Έπληξε φορτηγό πλοίο με όπλα για την Ουκρανία ανοιχτά της Οδησσού

13:56

Χαρδαλιάς: Δεν θα επιτρέψουμε καμμία ανεμογεννήτρια στις αναδασωτέες και πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

13:42

Ιταλία: Όλες οι πόλεις στο υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης για καύσωνα

13:35

Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου της περιφέρειας Κρασνοντάρ ύστερα από ουκρανική επίθεση με drones

13:17

Κορυφώνεται η έξοδος του Αυγούστου

13:13

Τουρνάς: Το ΠΣ αντιμετώπισε πρωτοφανείς ακραίες συνθήκες

13:01

Ισραηλινά ΜΜΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ - Σύντομα μπορεί να είναι νεκρός

12:50

Marfin: Επιμένει ο δικηγόρος της 46χρονης για την ταυτοποίηση - «Η ίδια εξέταση είχε γίνει και το 2022»

12:43

Situational Awareness: Συρροή επενδυτών παρότι το hedge fund βρέθηκε στα όρια της κατάρρευσης

12:23

ΙΣΑ: Ζητά άμεση αναστολή της υποχρεωτικής καταχώρισης αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο

12:16

Η ακραία ζέστη δημιουργεί μια νέα κλιματική πραγματικότητα

12:03

BP: Μια πώληση της καθιστά Αμερικανό επενδυτή τον δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστή πετρελαίου της Γερμανίας

11:46

Με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική

11:39

Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες

11:22

Fed: Ο διχασμός για τις αυξήσεις επιτοκίων βαθαίνει

11:03

5G παντού, 6G στον ορίζοντα: Πού βρίσκεται η Ελλάδα στη μεγάλη τεχνολογική μετάβαση

10:53

Η fintech εταιρεία AI Financial που συνδέεται με τον Τραμπ πουλά τη θυγατρική της στην Prime Delta

10:43

Ζελένσκι: Ευχαρίστησε την αμερικανική Γερουσία για την υιοθέτηση ν/σ που προβλέπει την επιβολή σημαντικών κυρώσεων στη Ρωσία

10:38

Κολομβία: Ο Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας

10:31

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 10 έως 14 Αυγούστου

10:21

Health Monitoring: Η εθνική υποδομή για αξιοποίηση δεδομένων υγείας προς όφελος των πολιτών

10:14

ΟΗΕ: Προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος ανανέωσης μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης στην Υεμένη

09:54

Βραζιλία: Σε χαμηλό δεκαετίας υποχώρησε η αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου

09:45

SEC: Απέσυρε αγωγή για insider trading κατά πρώην στελέχους του κλάδου υγείας που έλαβε χάρη από τον Τραμπ

09:21

Τραμπ: «Εθνική ντροπή» η δικαστική απόφαση που μπλοκάρει την κατασκευή της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

09:08

Γερμανία: «Στημένη προβοκάτσια» το περιστατικό με το drone σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο

09:00

Μαύρη Θάλασσα: Η εμπορική ναυτιλία στην πρώτη γραμμή ενός ακήρυχτου πολέμου

08:50

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Με «προίκα» 2 δισ. ευρώ ανοίγει δρόμο για δάνεια έως 5 δισ. σε μικρομεσαίες

08:36

Nvidia: Θα επενδύσει έως και 3 δισ. δολάρια στη Lancium, την εταιρεία ανάπτυξης του κέντρου δεδομένων Stargate

08:31

5 γραφικά ψαροχώρια της Ελλάδας που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα