Tip of the Day

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Χρήσιμα tips για την υποβολή αιτήσεων

31-07-2024 | 10:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα αιτήσεων - Χρήσιμα tips
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα γίνονται στην ειδική εφαρμογή https://stegastiko.minedu.gov.gr

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ, κάτοχος ΑΦΜ και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Οι φοιτητές-υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνουν ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Η αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος πραγματοποιείται στην ειδική εφαρμογή www.evaluation-stegastiko.minedu.gov.gr

Οι αιτήσεις αξιολογούνται αρχικά αναφορικά με τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και μόνον εφόσον αυτά εγκριθούν, αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Tips για τους φοιτητές

Προκειμένου να λάβει κανείς το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, πρέπει να είναι φοιτητής και να σπουδάζει μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τους δικαιούχους εξαιρούνται όσοι σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αν ωστόσο έχει κάνει μετεγγραφή σε άλλη σχολή, τότε ανήκει στους δικαιούχους. Σε αυτή την περίπτωση, το επίδομα λαμβάνεται από το πανεπιστήμιο στο οποίο υπαγόταν ο φοιτητής όταν έκανε την αίτηση.

Στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίνονται ως προς τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και είτε δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεία συγκατοίκησης είτε τα στοιχεία συγκατοίκησης δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, καταβάλλεται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση έγκρισης όλων των στοιχείων της αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων συγκατοίκησης, καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:48

Συναγερμός στο Μέτσοβο: Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου

13:44

Ισραήλ και Λίβανος διαψεύδουν πληροφορία για αποχώρηση από τμήμα του νοτίου Λιβάνου

13:26

Μαρινάκης: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που ήρε την προστασία της α' κατοικίας»

13:22

Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στο Γκντανσκ χωρίς παρουσία Ζελένσκι

13:16

ΠΟΥ: Η υψηλή θερμοκρασία και οι βροχοπτώσεις αυξάνουν την μετάδοση του κίτρινου πυρετού

13:15

Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη - Τουλάχιστον 212 θάνατοι στην Ισπανία από την Κυριακή

13:08

tbi bank: Λανσάρει το Shopping Mall - Απλοποιούνται online αγορές και πληρωμές

13:06

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,3% στις τιμές υλικών κατασκευής νέων κτηρίων τον Μάιο

13:05

Μπρατάκος για νέο Χωροταξικό ΑΠΕ: «Σαφές πλαίσιο, χωρίς αναδρομικότητα και ακινητοποίηση της αγοράς»

13:01

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις - Η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα

12:52

Randstad: Έρευνα HR Trends Technology - Οι τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας

12:51

ΕΤΕ: Υπεραποδίδει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων - «Κλειδί» ο τουρισμός

12:47

Βγήκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2026

12:46

Bank of America: Έρχεται μπαράζ αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed

12:46

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Επένδυση 31 εκατ. ευρώ για νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Logistics στην Αττική

12:45

Τι προβλέπει η Εθνική Στρατηγική για τη Στεγαστική Πολιτική 2026 - 2035

12:43

ΑΑΔΕ: 1.500 πολίτες εξυπηρετήθηκαν τις πρώτες 15 ημέρες του myPoint Κεραμεικού

12:20

UBS: Περιορισμένος ο «συνωστισμός» στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών - Τι δείχνει η σύγκριση με τις ευρωπαϊκές

12:19

Τουρνάς: Το 85% των πυρκαγιών οφείλεται σε αμέλεια, κρίσιμη περίοδος από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου

12:16

Καιρός: Καμπανάκι Μαρουσάκη για μπόρες και χαλάζι το επόμενο 48ωρο - Τι θα γίνει στην Αττική

12:10

Με ομιλία του Τραμπ ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την 250η επέτειο Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

12:07

Skroutz: Αύξηση 48% στις πωλήσεις σε είδη Camping την τελευταία τριετία

12:05

GREGY: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου στο επίκεντρο του συνεδρίου Πανεπιστημίου Λευκωσίας - ΙΕΝΕ

12:03

Έρευνα Mars: Το 64% των Ελλήνων θα άλλαζε δουλειά για χάρη του κατοικίδιού του

12:01

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βενεζουέλα: 164 νεκροί και 1.000 τραυματίες από τον διπλό σεισμό

11:59

Ανάπτυξη, αλλά με διαρθρωτικές αδυναμίες: Τα βασικά συμπεράσματα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία

11:59

Κυρανάκης: Στις επόμενες εκλογές θα συγκριθούν προγράμματα και πεπραγμένα

11:57

Έρευνα EY: 9 στους 10 Έλληνες ψάχνουν τρόπους να μειώσουν το ενεργειακό κόστος

11:49

Σνάμπελ: Θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%

11:44

Παρουσία του υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ