Tip of the Day

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Χρήσιμα tips για την υποβολή αιτήσεων

31-07-2024 | 10:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα αιτήσεων - Χρήσιμα tips
Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 31 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους από 1.500 έως και 2.500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα γίνονται στην ειδική εφαρμογή https://stegastiko.minedu.gov.gr

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ, κάτοχος ΑΦΜ και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Οι φοιτητές-υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνουν ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Η αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος πραγματοποιείται στην ειδική εφαρμογή www.evaluation-stegastiko.minedu.gov.gr

Οι αιτήσεις αξιολογούνται αρχικά αναφορικά με τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και μόνον εφόσον αυτά εγκριθούν, αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Tips για τους φοιτητές

Προκειμένου να λάβει κανείς το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, πρέπει να είναι φοιτητής και να σπουδάζει μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τους δικαιούχους εξαιρούνται όσοι σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αν ωστόσο έχει κάνει μετεγγραφή σε άλλη σχολή, τότε ανήκει στους δικαιούχους. Σε αυτή την περίπτωση, το επίδομα λαμβάνεται από το πανεπιστήμιο στο οποίο υπαγόταν ο φοιτητής όταν έκανε την αίτηση.

Στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίνονται ως προς τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και είτε δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεία συγκατοίκησης είτε τα στοιχεία συγκατοίκησης δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, καταβάλλεται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση έγκρισης όλων των στοιχείων της αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων συγκατοίκησης, καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Βατικανό: Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο

23:34

Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας εντός του '26

23:15

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

22:47

Σερβία: Τρίμηνη αναστολή των αμερικανικών κυρώσεων για την πετρελαϊκή εταιρία NIS

22:17

Σύλληψη δύο 13χρονων για κλοπή πορτοφολιού στο Μετρό «Κορυδαλλός»

21:47

Συνελήφθη μέλος διεθνούς σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

21:18

Βραζιλία : Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του πρώην προέδρου Μπολσονάρου για απόπειρα πραξικοπήματος

21:09

Μενδώνη: Η χειροτεχνία είναι επάγγελμα, δημιουργική απασχόληση και μέσο οικονομικής αυτοτέλειας

21:05

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

21:02

Ιταλία: Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας

20:46

Τραμπ: Ζητά 5 δισ. απ' το BBC αλλά δύσκολα θα τα λάβει

20:21

Ποινές φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή στους 23 συλληφθέντες με τον νέο νόμο για τον Άγνωστο Στρατιώτη

20:16

Βρετανία: Σοβαρές πλημμύρες στην Ουαλία απ' το πέρασμα της καταιγίδας Κλαούντια

20:04

ΗΠΑ: Ετήσιες ζημιές 9 δισ. δολάρια για τα αμερικανικά ταχυδρομεία

19:42

Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Φιλοθέη και Χαλάνδρι την Κυριακή λόγω της επίσκεψης Ζελένσκι

19:27

ΗΠΑ: Ανοίγουν τον δρόμο για συνομιλίες σχετικά με την πώληση των ξένων περιουσιακών στοιχείων της Lukoil

19:00

Η μεγάλη «παγίδα» των €600 δισ. για τη Γερμανία

18:55

Επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Χάρη Θεοχάρη στην 5η Διεθνή Έκθεση και το Συνέδριο «ReBuild Ukraine 2025»

18:48

Πορτογαλία: Τρεις νεκροί από την καταιγίδα Κλαούντια

18:32

HSBC: Ο πρώην Βρετανός ΥΠΟΙΚ Τζορτζ Όσμπορν ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου

18:23

Εκτροπή λεωφορείου με τραυματίες στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας

18:07

Apple: Ομοσπονδιακό δικαστήριο την καταδίκασε για παραβίαση πατέντας - Θα καταβάλει αποζημίωση $634 εκατ.

17:51

Hellenic Train: Αναχώρησε με καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599

17:43

Χατζηδάκης: Η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αποτελεί μεγάλη μεταρρύθμιση με προκλήσεις

17:33

Γνωστή δημοσιογράφος συνελήφθη σε αλκοτέστ για απειλή και εξύβριση αστυνομικών

17:22

Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»

17:00

ΝΟΚ και μπόνους: Πώς γίνονται οι αναθεωρήσεις των οικοδομικών αδειών, πότε θα είναι έτοιμο το νέο πλαίσιο

16:41

Τζιτζικώστας: Δίνουμε απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις για τον τουρισμό

16:33

Τρεις νεκροί σε δύο τροχαία στην Αττική

16:07

Disney - YouTube TV: Κατέληξαν σε συμφωνία βάζοντας τέλος σε εβδομάδες διακοπής των καναλιών