Tip of the Day

Τι φοβούνται οι Έλληνες τουρίστες όταν ταξιδεύουν;

Newsroom
30-07-2024 | 10:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι φοβούνται οι Έλληνες τουρίστες όταν ταξιδεύουν;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το 33% των Ελλήνων πιστεύει ότι υπάρχει ο κίνδυνος εξαπάτησης στα ταξίδια τους, για παράδειγμα ότι το διαμέρισμα που πλήρωσαν θα αποδειχθεί ότι ήταν απάτη μετά την άφιξη στον προορισμό τους, όπως αναφέρει ταξιδιωτική έκθεση της Revolut, η οποία κατέγραψε τις ανησυχίες τους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Επίσης, το 11% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι η χρήση τηλεφώνου στο εξωτερικό τους κόστισε μια περιουσία και το 12% δήλωσε ότι η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ήταν αργή ή περιορισμένη κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η απώλεια αποσκευών παραμένει ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων. Οι περισσότεροι Έλληνες, όταν ρωτήθηκαν αναφορικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τα ταξίδια (πολλαπλής επιλογής, με δυνατότητα έως και 3 απαντήσεων), εξέφρασαν ως κύριο φόβο το ενδεχόμενο κλοπής, καταστροφής ή απώλειας των αποσκευών τους, για παράδειγμα στο αεροδρόμιο (το 47% των απαντήσεων).

Οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο από τους άνδρες (50% έναντι 41%), αλλά ανεξάρτητα από το φύλο, αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος και για τους δύο. Στην Ευρώπη, αυτοί που φοβούνται περισσότερο το ενδεχόμενο ζημιάς στις αποσκευές τους είναι οι Ισπανοί (51%), ενώ οι λιγότερο ανήσυχοι είναι οι Λιθουανοί (23%). Από την άλλη πλευρά, το ενδεχόμενο ακύρωσης ή καθυστέρησης πτήσης δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους Έλληνες, αφού μόνο 2 στους 10 (21%) δήλωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο.

Η δεύτερη ανησυχία για τους Έλληνες είναι η αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί από κακές καιρικές συνθήκες και φυσικούς κινδύνους, όπως καταιγίδες ή πυρκαγιές, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν εντελώς τις διακοπές τους (41%). Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτό το ενδεχόμενο προβληματίζει περισσότερο τους Ρουμάνους (43%) και τους Κροάτες (48%), ενώ λιγότερο ανήσυχοι είναι οι Ελβετοί (27%) και οι Ισπανοί (29%). Οι Ευρωπαίοι ηλικίας 18-34 ετών φοβούνται επίσης λιγότερο την κακοκαιρία (34%) σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η τρίτη βασική ανησυχία είναι ο κίνδυνος απάτης που σχετίζεται με το διαμέρισμα το οποίο έχει ήδη πληρωθεί και στην πραγματικότητα δεν μοιάζει με αυτό της καταχώρησης ή δεν υφίσταται. Το 33% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα φοβάται ότι θα πέσει θύμα απάτης, με ελαφρώς περισσότερες γυναίκες (34%) από άνδρες (31%) και περισσότερους νέους Έλληνες ηλικίας 25-34 ετών (45%) σε σχέση με τους μεγαλύτερους, ηλικίας 55+ (26%). Οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα ανησυχούν επίσης ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας, η ασφαλιστική τους εταιρεία θα αρνηθεί να τους βοηθήσει (28%). Πολύ λιγότεροι είναι οι Έλληνες που φοβούνται ότι θα χάσουν την κάρτα τους και ότι κάποιος απατεώνας μπορεί να αδειάσει τον λογαριασμό τους (το 21% των απαντήσεων). Τέλος, το 9% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα δεν φοβάται τίποτα, γιατί τα ταξίδια είναι μια περιπέτεια! Τα άτομα αυτά είναι κυρίως άνδρες (10%) και ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών (15%).

Στην ερώτηση λοιπόν αν είχαν ποτέ πρόβλημα με το τηλέφωνο/ίντερνετ ενώ ταξίδευαν στο εξωτερικό, πολλοί Έλληνες απάντησαν θετικά. Ανέφεραν ότι η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ήταν αργή/περιορισμένη ενώ βρίσκονταν σε διακοπές (12%) ή σε επαγγελματικό ταξίδι (3%) στο εξωτερικό, όπως επίσης και ότι το σήμα GPS χάθηκε ενώ βρίσκονταν σε διακοπές (8%) ή σε επαγγελματικό ταξίδι (2%) στο εξωτερικό. Το 11% των Ελλήνων επιβεβαίωσε ότι η χρήση του τηλεφώνου/ίντερνετ στο εξωτερικό τους κόστισε μια περιουσία, και το 1% ανέφερε ότι η συσκευή τους υπέστη ζημιά ή εκλάπη ενώ ταξίδευαν στο εξωτερικό.

Για την αποφυγή προβλημάτων με το τηλέφωνό τους ή το Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο εξωτερικό, οι Έλληνες έχουν τις δικές τους μεθόδους: το 22% ανέφερε ότι αγοράζει υπηρεσίες περιαγωγής (roaming) από εταιρείες τηλεπικοινωνιών, το 10% ότι ταξιδεύει κυρίως εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η περιαγωγή είναι φθηνότερη, το 1% χρησιμοποιεί τα σημεία πρόσβασης WiFi και το 2% αγοράζει δεδομένα για ψηφιακή κάρτα eSIM και τη χρησιμοποιεί στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Θεμιστοκλέους: Υπερδιπλασιάστηκαν οι αεροδιακομιδές από το 2021

23:40

Βρετανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του πρίγκιπα Χάρι κατά της Daily Mail

23:27

Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία πάνω από 50 εκατ. ευρώ της οικογένειας Άσαντ

23:14

Ξύπνησαν οι πωλητές στη Wall Street: Πιέσεις από «μαύρο χρυσό» - Πτώση για SpaceX, AI και τσιπ

23:01

Ευρωκοινοβούλιο: Έρευνα για το ακροδεξιό κόμμα ESN - Επί τάπητος η αναστολή χρηματοδότησης

22:50

Στα 1,8 δισ. ευρώ ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα - Σχεδόν 900.000 παίκτες εκτός νόμιμης αγοράς

22:39

Κλήρωση Τζόκερ 07/07/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν τα 4,4 εκατ. ευρώ

22:26

Ράλι 5% για Brent και WTI μετά το «μπλόκο» των ΗΠΑ στο ιρανικό πετρέλαιο

22:13

ΗΠΑ: Ανακαλείται η άδεια πώλησης ιρανικού πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ

22:00

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23 εκατ. ευρώ

21:48

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά πλέον η διαχείριση ναυλοσυμφώνων

21:34

Λεπέν: Θα είμαι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2027

21:21

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται» επαναλαμβάνει η πρωθυπουργός της Δανίας

21:08

Στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποδοχή Ερντογάν στο επίσημο δείπνο

20:55

Σταθερά πρώτη η AfD στις δημοσκοπήσεις - Δύσπιστοι οι Γερμανοί στις μεταρρυθμίσεις Μερτς

20:42

Νετανιάχου: Η πώληση F-35 στην Τουρκία θα καταστρέψει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

20:30

Το ΝΑΤΟ χρειάζεται την Τουρκία, αλλά δυσκολεύεται να την εμπιστευτεί

20:21

Ιδρυτικό Μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Άμυνα και Ασφάλεια (DSRB) η Ελλάδα

20:10

Μερτς: Καλά νέα για την ασφάλεια και την οικονομία η συμφωνία Καναδά - Γερμανίας για 12 υποβρύχια

19:59

Νέες απώλειες για τον χρυσό με φόντο τα πρακτικά Fed

19:48

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πέντε χώρες που θα αυξήσουν στο 3,5% του ΑΕΠ τις αμυντικές δαπάνες

19:34

Ευρωαγορές: Πτώση στο ταμπλό με φόντο τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

19:28

Πυροσβεστική: 37 φωτιές σε 24 ώρες

19:20

Παρέμβαση 18 βουλευτών στο Κογκρέσο κατά της επανένταξης της Τουρκίας στα F-35

19:15

ΑΑΔΕ: Εγκαινιάστηκε το myPoint Κηφισιάς - Πάνω από 4.000 πολίτες εμπιστεύτηκαν το νέο δίκτυο φυσικής εξυπηρέτησης

19:03

QnR: Εξαγόρασε το 51% της πολωνικής E-XIM IT S.A έναντι 6,9 εκατ. ευρώ

19:00

Τραμπ για Μελόνι: «Την αγαπώ πολύ όμως έκανε λάθος - Δεν ήταν εκεί για εμάς και αυτό δεν μου άρεσε»

18:51

TallyBoat: Γυρνά σελίδα το ελληνικό yachting με το νέο e-Ναυλοσύμφωνο

18:42

Lamda Development: Αύξηση 35% στις πωλήσεις το α' τρίμηνο - Νέο ρεκόρ EBITDA για Operating Malls και Μαρίνα Φλοίσβου

18:34

Γιατί επιμένει το «ξεπούλημα» στις μετοχές των τσιπ μνήμης;