Tip of the Day

ESG: Τρόποι προσαρμογής για τον κλάδο Φιλοξενίας

Newsroom
04-03-2024 | 10:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ESG: Τρόποι προσαρμογής για τον κλάδο Φιλοξενίας
ESG
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η ισχυρή δέσμευση σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης (ESG) μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις στον τομέα της φιλοξενίας, ειδικά για εκείνες που μπορούν να πουν μια συναρπαστική ιστορία για το συνεχιζόμενο ταξίδι ESG.

Και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει πλέον πολλές προκλήσεις. Πρώτον, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, που επιδεινώνεται από γεωπολιτικές ανησυχίες, θα μπορούσε να εκτροχιάσει την ανάπτυξη καθώς οι καταναλωτές αναθεωρούν τις δαπάνες για ταξίδια. Δεύτερον, οι υπηρεσίες διαμονής και τροφίμων έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια ενώ στον απόηχο της πανδημίας, οι επισκέπτες δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ αναζητούν ουσιαστικές εμπειρίες, είτε πρόκειται για βιώσιμα ταξίδια και τουρισμό είτε για αυθεντικές τοπικές γεύσεις.

Με τις κορυφαίες εταιρείες φιλοξενίας να θέτουν ήδη στόχους για καθαρές μηδενικές εκπομπές, η παρακολούθηση και η μείωση των εκπομπών άνθρακα, σε όλη τη χρήση ενέργειας, τις μεταφορές, τα ταξίδια και τις διάφορες λειτουργίες, θα γίνεται όλο και πιο κρίσιμη. Άλλοι στόχοι ESG που μπορούν να διαφοροποιήσουν μια επιχείρηση περιλαμβάνουν την προστασία των φυσικών πόρων, την βιώσιμη και τοπική προμήθεια, την μηδενική παραγωγή αποβλήτων και τη διατήρηση του νερού.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν ευρείες προσδοκίες. Περισσότερο από το 60% των καταναλωτών δηλώνουν ότι οι τομείς εστίασης του ESG περιλαμβάνουν την ασφάλεια δεδομένων και το απόρρητο, την κλιματική αλλαγή, την ασφάλεια και την ποιότητα προϊόντων ενώ ακολουθούν η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και η φυλετική, εθνική και έμφυλη ποικιλομορφία, ισότητα και ένταξη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πελάτες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων επιθυμούν οι επιχειρήσεις να εντείνουν τις επενδύσεις σε όλους αυτούς τους τομείς.

Οι κανόνες και πρότυπα βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, συμβάλλοντας σε αυτές τις πρωτοβουλίες ESG:

Στις ΗΠΑ, η SEC έχει προτείνει νέους κανόνες για τη βελτίωση και την τυποποίηση των γνωστοποιήσεων. Οι προτεινόμενες γνωστοποιήσεις ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με πλαίσια όπως η Task Force για τις οικονομικές γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με το κλίμα (TCFD). Η SEC έχει επίσης προτείνει νέους κανόνες κυβερνοασφάλειας για την βελτίωση και την τυποποίηση αυτών των γνωστοποιήσεων.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ με οντότητες εκεί πιθανότατα θα πρέπει να συμμορφωθούν με την Οδηγία Αναφοράς Εταιρικής Αειφορίας (CSRD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο συνέδριο COP26 ανακοινώθηκε ο σχηματισμός του Διεθνούς Συμβουλίου Προτύπων Αειφορίας (ISSB), κάτι το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη συνεπών προτύπων αναφοράς.

Υπό αυτές τις συνθήκες, εταιρείες θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να εφαρμόσουν τη σωστή υποδομή για την αναφορά ESG. Για τον κλάδο της φιλοξενίας, αυτό μπορεί να σημαίνει εξέταση του ρόλου του ESG σε όλο τον κύκλο ζωής των περιουσιακών στοιχείων του ξενοδοχείου και αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες ESG που επηρεάζουν την αξία μιας επιχείρησης.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα πάγια, μακροπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία του κλάδου της φιλοξενίας. Η μετασκευή κτιρίων για να γίνουν ενεργειακά αποδοτικά, για παράδειγμα, είναι συχνά πιο δαπανηρή από τον σχεδιασμό βιώσιμων κτιρίων κατά το στάδιο της ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη Τούρκος να μεταφέρει 110 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

23:35

Συνολικά 61 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

23:15

Μενδώνη: Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη

22:48

Χαρακόπουλος: Εκπεφρασμένη η κυβερνητική βούληση για μεταφορά νερού στον θεσσαλικό κάμπο

22:33

Ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ - Η πρώτη μετά την εκεχειρία

22:16

Τασούλας: Θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου «Ελλάδα 2030»

21:47

Στην Κύπρο για την Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ ο Ν. Δένδιας

21:18

Πέλλα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

21:04

Μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες

20:59

Ιράν: Η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης του διαφωνούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί

20:53

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά της Μάλτας

20:46

Χανιά: Εντοπίστηκε drone να εισέρχεται στον εναέριο χώρο των φυλακών μεταφέροντας ύποπτο φορτίο

20:40

ΗΠA: Εξετάζουν σχέδιο για να αγοράσουν τα νησιά Τσάγκος από τον Μαυρίκιο

20:30

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Δομοκό και Σαλαμίνα

20:25

Ο κορυφαίος διαπραγματευτής του Ιράν απειλεί αμερικανικούς στόχους λόγω της κλιμάκωσης στον Λίβανο

20:22

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μώλου Φωκίδας

20:11

Γάζα: Εννέα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

19:56

Τουρνάς: Αυτοψία του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Εύβοια μετά τις σεισμικές δονήσεις

19:47

ΗΠΑ: Εξετάζουν να διοχετεύσουν «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου ως πολεμικές αποζημιώσεις

19:30

Πώς φορολογούνται τα crypto στις ευρωπαϊκές χώρες

19:24

Ζελένσκι: Μετέβη στη Βρετανία για συνομιλίες με Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς

19:13

Bybit: Προσφέρει πρόσβαση σε tokenized IPO σε ιδιώτες επενδυτές - Αρχή με την SpaceX

18:53

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα στη Βόρεια Εύβοια

18:47

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί πλήττουν τα νότια προάστια της Βηρυτού

18:15

Γεραπετρίτης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:02

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη για την Ημέρα προς Τιμήν των Αποστράτων της ΕΛΑΣ

17:38

Λάρισα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα Φαρσάλων

17:33

Τραμπ: Συμφωνία με την Τεχεράνη δεν σημαίνει άμεση αποδέσμευση ιρανικών περιουσιακών στοιχείων

17:00

«Ψωμί» για νέες εξαγορές προσφέρει η βιομηχανία τροφίμων –  Όλα τα deals του 2026

16:52

Δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα: Προβάδισμα 15,1% της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ