Tip of the Day

Αυτοκίνητα: 3 έως 5 χρόνια για να αποφασιστεί το χρώμα

01-09-2023 | 11:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοκίνητα: Ως 5 χρόνια χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα νέο χρώμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό παράγοντα που καθορίζει την πρώτη εντύπωση. Τα τελευταία χρόνια η χρωματική παλέτα των αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά και έφυγε από τα κλασικά χρώματα. Βγήκαν στην παραγωγή δυναμικά, έντονα χρώματα που αναδεικνύουν ένα μοντέλο και το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Τα δυναμικά χρώματα που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελετών συγκεκριμένου τμήματος μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για να βγει ένα χρώμα στην κυκλοφορία έχει αναλυθεί και δουλευτεί τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια στα εργοστάσια. Είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί μέσω της έρευνας και της ανάδειξης τάσεων, σχεδιασμού και δημιουργίας τολμηρών και μοναδικών χρωμάτων.

Ένα δυναμικό χρώμα σε πρώτη φάση «τραβάει» την προσοχή στο δρόμο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σχήμα του μοντέλου και την εικόνα της μάρκας. Άλλωστε το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να επηρεάσει την απόφαση απόκτησης ή όχι για έναν πιθανό αγοραστή.

Ο σχεδιασμός ενός χρώματος αυτοκινήτου είναι πρόκληση. Λαμβάνει υπόψη τη σύνθετη αλληλεπίδραση της απόχρωσης, του κορεσμού, της υφής και των διαφόρων εφέ. Οι σχεδιαστές χρωμάτων παρακολουθούν συνεχώς τους δείκτες τάσης που καθορίζουν τη μελλοντική εμφάνιση των οχημάτων και δημιουργούν ελκυστικά χρώματα για μια πολύ απαιτητική αγορά. Είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος. Στα σύγχρονα δυναμικά χρώματα οι σχεδιαστές αυτοκινήτων διατηρούν την αιχμή και τον δυναμισμό, ενώ θέλουν παράλληλα να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Άσχετα αν τα παραδοσιακά, τα κλασικά χρώματα είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων, τα ξεχωριστά χρώματα μένουν στις θύμησες όλων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίες αναδεικνύουν χρώματα, που είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένα μοντέλα.

«Οι συναρπαστικές έγχρωμες καμπάνιες προκύπτουν από ποικίλες ανακαλύψεις, επηρεάζοντας την καινοτομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια χρωμάτων για διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, Elizabeth Hoffmann, για να συμπληρώσει ο επικεφαλής σχεδιασμού της Basf στην Ευρώπη, Mark Gutjahr ότι «ως μελλοντολόγοι, επανεξετάζουμε την ιδέα του αυτοκινήτου ως προϊόν, με πολλές νέες ιδέες κινητικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:44

Politico: Το Πεντάγωνο σκοπεύει να ακυρώσει την αποστολή Tomahawk στη Γερμανία

23:35

Το Ιράν «βλέπει αμφισημίες που πρέπει να διευκρινιστούν» στο προσχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ

23:29

ONEX: Συμφωνία με Λιμένα Αμβέρσας-Μπριζ για ανάπτυξη λιμενικών και logistics υποδομών

23:15

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με «καύσιμα» από Μέση Ανατολή

23:10

THEON: Μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση

22:56

Νέα βέλη της Ryanair κατά της Fraport Greece για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

22:52

Πετρέλαιο: Φρένο στο τριήμερο ανοδικό σερί με «βουτιά» 3%

22:44

ΑΙΓΙΣ: Η Πυροσβεστική παρέλαβε 10 νέους τράκτορες με επικαθήμενα ημιρυμουλκούμενα

22:36

Ανδρουλάκης: «Είναι αρκετά δώδεκα χρόνια πισωγυρίσματος»

22:22

Άνοδος 1% για τον χρυσό, ξανά πάνω από τα 4.500 δολάρια

22:10

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ανοίγει την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία

21:58

Επιστολή Ζελένσκι σε Πούτιν: Τον καλεί σε συνάντηση ζητώντας «κατάπαυση πυρός»

21:43

Σένγκεν, φύλαξη συνόρων και εσωτερική ασφάλεια στην ατζέντα του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων

21:37

Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απαγόρευση επισκέψεων της ΔΕΕΣ στις φυλακές

21:25

ΔΟΑΕ: Η έλλειψη πρόσβασης στις ιρανικές εγκαταστάσεις προκαλεί «ανησυχία»

21:16

Ειδική αστυνομική επιχείρηση στις Αχαρνές: 7 συλλήψεις για ρευματοκλοπές

21:10

Μεσόγειος: Δηλητηριώδες ψάρι που «καμουφλάρεται» στην άμμο απειλεί και την Ελλάδα

21:03

Πούτιν για Ουκρανία: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμβιβασμούς» - Στο τραπέζι η υπογραφή συμφωνίας με Ζελένσκι

20:57

Κυρανάκης προς δήμαρχο Καλαβρύτων: «Σταματήστε να κρύβεστε και υπογράψτε για να ανοίξει ξανά ο Οδοντωτός»

20:43

Σύμμαχος των ογκολογικών ασθενών το «stopKapnisma.gr» - Ποιο σύνδρομο απειλεί τους εφήβους

20:37

Metron Analysis: Σταθερά 2η η ΕΛΑΣ, ντέρμπι ΠΑΣΟΚ - Καρυστιανού για την τρίτη θέση

20:32

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα «ΑΧΕΠΑ», «Ιπποκράτειο» και Γ.Ν. Καβάλας

20:18

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βούτσιτς: Στην ατζέντα η ενταξιακή πορεία της Σερβίας

20:03

AI, Τραμπ και γεωπολιτικό χάος: Γιατί οι αγορές αγνοούν τους κινδύνους

20:03

Βιομηχανία - Εφοδιαστική Αλυσίδα: Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο

19:53

Λαβρόφ: «Ο πόλεμος του Μπάιντεν στην Ουκρανία έχει γίνει πλέον πόλεμος του Τραμπ»

19:49

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Τα επεισόδια μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν τονώνουν την ακροδεξιά

19:36

Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για την MTIS στα Ποσειδώνια 2026

19:22

ΗΠΑ: Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, θα δηλώσει ένοχος για «κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων»

19:16

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τη «θολή» Μέση Ανατολή - Πτώση για Universal-Nokia