Tip of the Day

Αυτοκίνητα: 3 έως 5 χρόνια για να αποφασιστεί το χρώμα

01-09-2023 | 11:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοκίνητα: Ως 5 χρόνια χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα νέο χρώμα

Το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό παράγοντα που καθορίζει την πρώτη εντύπωση. Τα τελευταία χρόνια η χρωματική παλέτα των αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά και έφυγε από τα κλασικά χρώματα. Βγήκαν στην παραγωγή δυναμικά, έντονα χρώματα που αναδεικνύουν ένα μοντέλο και το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Τα δυναμικά χρώματα που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελετών συγκεκριμένου τμήματος μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για να βγει ένα χρώμα στην κυκλοφορία έχει αναλυθεί και δουλευτεί τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια στα εργοστάσια. Είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί μέσω της έρευνας και της ανάδειξης τάσεων, σχεδιασμού και δημιουργίας τολμηρών και μοναδικών χρωμάτων.

Ένα δυναμικό χρώμα σε πρώτη φάση «τραβάει» την προσοχή στο δρόμο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σχήμα του μοντέλου και την εικόνα της μάρκας. Άλλωστε το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να επηρεάσει την απόφαση απόκτησης ή όχι για έναν πιθανό αγοραστή.

Ο σχεδιασμός ενός χρώματος αυτοκινήτου είναι πρόκληση. Λαμβάνει υπόψη τη σύνθετη αλληλεπίδραση της απόχρωσης, του κορεσμού, της υφής και των διαφόρων εφέ. Οι σχεδιαστές χρωμάτων παρακολουθούν συνεχώς τους δείκτες τάσης που καθορίζουν τη μελλοντική εμφάνιση των οχημάτων και δημιουργούν ελκυστικά χρώματα για μια πολύ απαιτητική αγορά. Είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος. Στα σύγχρονα δυναμικά χρώματα οι σχεδιαστές αυτοκινήτων διατηρούν την αιχμή και τον δυναμισμό, ενώ θέλουν παράλληλα να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Άσχετα αν τα παραδοσιακά, τα κλασικά χρώματα είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων, τα ξεχωριστά χρώματα μένουν στις θύμησες όλων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίες αναδεικνύουν χρώματα, που είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένα μοντέλα.

«Οι συναρπαστικές έγχρωμες καμπάνιες προκύπτουν από ποικίλες ανακαλύψεις, επηρεάζοντας την καινοτομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια χρωμάτων για διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, Elizabeth Hoffmann, για να συμπληρώσει ο επικεφαλής σχεδιασμού της Basf στην Ευρώπη, Mark Gutjahr ότι «ως μελλοντολόγοι, επανεξετάζουμε την ιδέα του αυτοκινήτου ως προϊόν, με πολλές νέες ιδέες κινητικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:40

Πέντε ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε αν είστε καλοφαγάδες

14:36

Δείτε LIVE την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης

14:36

Eurostat: Στο 2,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της ευρωζώνης το 2025

14:35

ΕΕ: Εγκρίθηκε το δάνειο 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία και το 20ό πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

14:31

Θετικό το α’ τρίμηνο για τα ξενοδοχεία της Αττικής

14:31

ΕΣΠ: «Η στήριξη της κοινωνίας είναι αναγκαία, η στήριξη της αγοράς απαραίτητη»

14:12

Apple: Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Τιμ Κουκ; Δεν προσπάθησε να γίνει Στιβ Τζομπς

14:10

Ουκρανία: Επαναλειτουργεί ο πετρελαιαγωγός Druzhba

14:07

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου

14:02

Δημοσκόπηση: Οι απελάσεις Τραμπ μπορεί να κοστίσουν στους Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές

14:02

Νέα κλιμάκωση στο Ορμούζ: Το Ιράν κατάσχεσε δύο containerships, ελληνικών συμφερόντων το ένα

13:55

Κομισιόν: Κρίση «σαν το 1973 και το 2022 μαζί» - Κίνδυνος για τα αεροπορικά καύσιμα πριν το καλοκαίρι

13:50

Μηταράκης: Δεν στέκει νομικά η άρση ασυλίας μου, αλλά ζητώ να αρθεί

13:35

Κ. Αχ. Καραμανλής: «Αβάσιμα όσα μου καταλογίζονται, είμαι αθώος και θα το αποδείξω»

13:22

Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Την άρση της ασυλίας του ζήτησε ο πρώην ΥΠΑΑΤ Κ. Τσιάρας

13:08

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα: «Έχουμε σημαντική ευκαιρία να λύσουμε εκκρεμή ζητήματα»

12:57

Εντός της ημέρας η επανάληψη της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου στην Ουγγαρία μέσω του αγωγού Druzhba

12:56

Η Κομισιόν παρουσίασε το "AccelerateEU": Δέσμη μέτρων για την ενεργειακή κρίση

12:47

Η Κίνα απορρίπτει τους υπαινιγμούς του Τραμπ περί στρατιωτικής βοήθειας στο Ιράν

12:32

Το νέο πακέτο στήριξης των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Όλα τα μέτρα

12:30

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,12% η απόδοση από τη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων

12:23

Θεοδωρικάκος: «Εκτός Αναπτυξιακού όποιος πήρε χρήματα και δεν τα επένδυσε - Ανακτήσαμε 120 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε»

12:22

ΟΟΣΑ: Μειώθηκε η συνολική φορολογική επιβάρυνση των μισθών στην Ελλάδα το 2025

12:19

ΡΑΑΕΥ: Διπλασιάστηκε το μερίδιο των σταθερών τιμολογίων ρεύματος το 2025

12:18

Deutsche Telekom: Σχεδιάζει τη μεγαλύτερη συμφωνία Μ&Α όλων των εποχών με την T-Mobile US

12:12

Νομπελίστας προειδοποιεί για το τέλος της ανθρωπότητας - Και δεν είναι πολύ μακριά

12:09

Reuters: Τουλάχιστον τρία πλοία δέχθηκαν πυρά πλέοντας στα Στενά του Ορμούζ

12:00

Πρωτογενές πλεόνασμα 4,9% του ΑΕΠ το 2025 - Υπερέβη 30% τις προβλέψεις

11:57

Η Φιλοξενία στο επίκεντρο της 92ης ΓΣ της HOTREC στο Κορκ της Ιρλανδίας

11:53

Τα Playmobil δεν θα είναι πια «made in Germany»