Tip of the Day

Αυτοκίνητα: 3 έως 5 χρόνια για να αποφασιστεί το χρώμα

01-09-2023 | 11:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοκίνητα: Ως 5 χρόνια χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα νέο χρώμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό παράγοντα που καθορίζει την πρώτη εντύπωση. Τα τελευταία χρόνια η χρωματική παλέτα των αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά και έφυγε από τα κλασικά χρώματα. Βγήκαν στην παραγωγή δυναμικά, έντονα χρώματα που αναδεικνύουν ένα μοντέλο και το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Τα δυναμικά χρώματα που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελετών συγκεκριμένου τμήματος μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για να βγει ένα χρώμα στην κυκλοφορία έχει αναλυθεί και δουλευτεί τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια στα εργοστάσια. Είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί μέσω της έρευνας και της ανάδειξης τάσεων, σχεδιασμού και δημιουργίας τολμηρών και μοναδικών χρωμάτων.

Ένα δυναμικό χρώμα σε πρώτη φάση «τραβάει» την προσοχή στο δρόμο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σχήμα του μοντέλου και την εικόνα της μάρκας. Άλλωστε το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να επηρεάσει την απόφαση απόκτησης ή όχι για έναν πιθανό αγοραστή.

Ο σχεδιασμός ενός χρώματος αυτοκινήτου είναι πρόκληση. Λαμβάνει υπόψη τη σύνθετη αλληλεπίδραση της απόχρωσης, του κορεσμού, της υφής και των διαφόρων εφέ. Οι σχεδιαστές χρωμάτων παρακολουθούν συνεχώς τους δείκτες τάσης που καθορίζουν τη μελλοντική εμφάνιση των οχημάτων και δημιουργούν ελκυστικά χρώματα για μια πολύ απαιτητική αγορά. Είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος. Στα σύγχρονα δυναμικά χρώματα οι σχεδιαστές αυτοκινήτων διατηρούν την αιχμή και τον δυναμισμό, ενώ θέλουν παράλληλα να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Άσχετα αν τα παραδοσιακά, τα κλασικά χρώματα είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων, τα ξεχωριστά χρώματα μένουν στις θύμησες όλων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίες αναδεικνύουν χρώματα, που είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένα μοντέλα.

«Οι συναρπαστικές έγχρωμες καμπάνιες προκύπτουν από ποικίλες ανακαλύψεις, επηρεάζοντας την καινοτομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια χρωμάτων για διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, Elizabeth Hoffmann, για να συμπληρώσει ο επικεφαλής σχεδιασμού της Basf στην Ευρώπη, Mark Gutjahr ότι «ως μελλοντολόγοι, επανεξετάζουμε την ιδέα του αυτοκινήτου ως προϊόν, με πολλές νέες ιδέες κινητικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη - Στα ύψη ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

23:47

Χρηματοδοτούνται 140 έργα στην Αιτωλοακαρνανία από το ΥΠΕΣ

23:35

Στον Τραμπ το αεροσκάφος - «δώρο» του Κατάρ: Προανήγγειλε ταξίδια σε Τουρκία και Κίνα

23:23

Γεραπετρίτης: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου

23:11

«Όχι» από Παρίσι - Μαδρίτη σε Κέντρα Επιστροφής για μετανάστες

22:59

ΥΠΑΝ: Τάσεις αποκλιμάκωσης στις τιμές καυσίμων - Στα 1,968 ευρώ η απλή αμόλυβδη

22:46

Τραμπ: Δεν θέλω την Μελόνι θαυμάστρια γιατί δεν με στήριξε για το Ορμούζ

22:32

Ουκρανία: 3 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις - Πλήγματα του Κιέβου στην Κριμαία

22:18

Τρίτη «κόκκινη» εβδομάδα για τον χρυσό υπό το βάρος της Fed

22:04

Ρωσία σε Ευρώπη: Ναι στις συνομιλίες, όχι στα τελεσίγραφα

21:50

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Rally Acropolis - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

21:37

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 65 εκατ. ευρώ

21:24

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο - Πτώση 8%

21:11

Συγκρούστηκαν δύο τρένα στη Βρετανία: Αναφορές για τραυματίες

20:58

Στην Ουάσιγκτον ο νέος γύρος συνομιλιών Ισράηλ - Λιβάνου: Το μήνυμα Τραμπ για εκεχειρία

20:44

WP: Φόβοι στις ΗΠΑ για «σαμποτάζ» Νετανιάχου στη συμφωνία με Ιράν

20:30

Βουλή: Προτίμηση στον Παναγιώτη Λυμπερόπουλο για νέο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

20:16

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Σημαντικές διαφωνίες για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034

20:06

Βρετανία: Η νέα πρόκληση για τον Στάρμερ έρχεται από το Μάντσεστερ

19:52

Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της Αρχής το ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ - Έρχονται βελτιώσεις

19:42

Εβδομαδιαία κέρδη στις ευρωαγορές

19:30

UniCredit: Ανεβάζει στο 42,5% τη συμμετοχή στην Commerzbank

19:13

Τετραμερής των ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Πακιστάν, Τουρκίας και Σ. Αραβίας την Κυριακή

18:59

Lidl Ελλάς: Επένδυση 14,8 εκατ. ευρώ για το νέο κατάστημα στη Σαντορίνη

18:47

Κόστα: «Η ΕΕ πρέπει να μπορεί να μεταφέρει απευθείας τις δικές της θέσεις στη Μόσχα»

18:34

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι θα βρίσκονται στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

18:20

Μητσοτάκης: Αποκλιμακώνονται οι τιμές στην αντλία - «Παράθυρο» ελληνικής συμμετοχής σε αποστολή στο Ορμούζ

18:07

Δήμας: Κοινή βούληση Ελλάδας -Βουλγαρίας-Ρουμανίας για τον διάδρομο Μαύρης Θάλασσας-Αιγαίου

17:54

Χρηματιστήριο: Άλμα τζίρου και εβδομαδιαία κέρδη 2,24% για τον Γενικό Δείκτη

17:43

Κυρανάκης: Στις κάλπες του 2027 το μήνυμά μας για μία ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα