Tip of the Day

Αυτοκίνητα: 3 έως 5 χρόνια για να αποφασιστεί το χρώμα

01-09-2023 | 11:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοκίνητα: Ως 5 χρόνια χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα νέο χρώμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό παράγοντα που καθορίζει την πρώτη εντύπωση. Τα τελευταία χρόνια η χρωματική παλέτα των αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά και έφυγε από τα κλασικά χρώματα. Βγήκαν στην παραγωγή δυναμικά, έντονα χρώματα που αναδεικνύουν ένα μοντέλο και το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Τα δυναμικά χρώματα που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελετών συγκεκριμένου τμήματος μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για να βγει ένα χρώμα στην κυκλοφορία έχει αναλυθεί και δουλευτεί τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια στα εργοστάσια. Είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί μέσω της έρευνας και της ανάδειξης τάσεων, σχεδιασμού και δημιουργίας τολμηρών και μοναδικών χρωμάτων.

Ένα δυναμικό χρώμα σε πρώτη φάση «τραβάει» την προσοχή στο δρόμο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σχήμα του μοντέλου και την εικόνα της μάρκας. Άλλωστε το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να επηρεάσει την απόφαση απόκτησης ή όχι για έναν πιθανό αγοραστή.

Ο σχεδιασμός ενός χρώματος αυτοκινήτου είναι πρόκληση. Λαμβάνει υπόψη τη σύνθετη αλληλεπίδραση της απόχρωσης, του κορεσμού, της υφής και των διαφόρων εφέ. Οι σχεδιαστές χρωμάτων παρακολουθούν συνεχώς τους δείκτες τάσης που καθορίζουν τη μελλοντική εμφάνιση των οχημάτων και δημιουργούν ελκυστικά χρώματα για μια πολύ απαιτητική αγορά. Είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος. Στα σύγχρονα δυναμικά χρώματα οι σχεδιαστές αυτοκινήτων διατηρούν την αιχμή και τον δυναμισμό, ενώ θέλουν παράλληλα να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Άσχετα αν τα παραδοσιακά, τα κλασικά χρώματα είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων, τα ξεχωριστά χρώματα μένουν στις θύμησες όλων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίες αναδεικνύουν χρώματα, που είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένα μοντέλα.

«Οι συναρπαστικές έγχρωμες καμπάνιες προκύπτουν από ποικίλες ανακαλύψεις, επηρεάζοντας την καινοτομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια χρωμάτων για διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, Elizabeth Hoffmann, για να συμπληρώσει ο επικεφαλής σχεδιασμού της Basf στην Ευρώπη, Mark Gutjahr ότι «ως μελλοντολόγοι, επανεξετάζουμε την ιδέα του αυτοκινήτου ως προϊόν, με πολλές νέες ιδέες κινητικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:54

Τσουκαλάς: Ο δρόμος για την Ελλάδα του μέλλοντος περνά μέσα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ

13:48

Κοντογεώργης: Αναπαλαίωση το κόμμα Τσίπρα, χωρίς προτάσεις για το μέλλον

13:36

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να γίνουν παρελθόν

13:08

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την Αττική - Επίκεντρο το Προκόπι Ευβοίας

13:00

Ακίνητα: Πώς διαμορφώνεται το retail, ποιες είναι οι νέες «αφίξεις» – Με deals μισό δισ. «μπήκε» το 2026

12:44

Πατσαλίδης (EKT): Ήρθε η ώρα η ΕΕ να εγκαταλείψει τη μακροχρόνια πολιτική της αντίσταση στην έκδοση κοινού χρέους

12:34

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Λι πρότεινε γυναίκα για τη θέση του πρωθυπουργού

12:28

Βόρεια Κορέα: Το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας είναι απολύτως μη διαπραγματεύσιμο

12:22

Κώτσηρας: Κοινωνικά επωφελείς ρυθμίσεις που στηρίζουν την οικογένεια, τη ρευστότητα και τη συνέπεια

12:19

Λίβανος: Δίχως τέλος οι εχθροπραξίες

12:14

Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα

12:10

Πάπας Λέων ΙΔ': Κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να σταματήσουν να διχάζουν τους ψηφοφόρους με στείρες απλουστεύσεις

12:02

Φελώνη: Διπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού αλλά οφείλουμε να κοιτάζουμε τη μεγάλη εικόνα

11:56

Αρμενία: Κρίσιμες εκλογές εν μέσω στροφής προς τη Δύση που προκαλεί εντεινόμενο εκνευρισμό στη Ρωσία

11:48

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν την κατάρριψη ιρανικών drones στο στενό του Ορμούζ

11:39

ΗΠΑ: Τραυματίες από σφαίρες κοντά στον χώρο φεστιβάλ στην πολιτεία Οχάιο

11:33

Bloomberg: Τι θα συμβεί αν σκάσει η «φούσκα» της Τεχνητής Νοημοσύνης

11:08

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν συζητείται στην Ευρώπη ως μέρος του προβλήματος αλλά ως παράδειγμα προόδου και σταθερότητας

10:57

Tα ελληνικά ναυπηγεία επενδύουν σε διεθνείς συνεργασίες και διεκδικούν ρόλο στο ευρωπαϊκό αμυντικό οικοσύστημα

10:48

Η ποντοπόρος ναυτιλία χαράζει «ρότα» για το Euronext Athens

10:41

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έως τις 12:00 λόγω της διεξαγωγής του «6ου Αγώνα Run Bike Care »

10:32

Έξι χρόνια gov.gr

10:29

Μπορεί η φύση να αντιστρέψει την εγκατάλειψη της υπαίθρου;

10:24

Κατσαφαδος στα Ποσειδώνια 2026: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη Λέσχη Αποφοίτων ΑΕΝ Ύδρας

10:19

Κρήτη: Συνελήφθη Παλαιστίνιος για συμμετοχή στη Χαμάς - Φέρεται να ετοίμαζε χτύπημα

10:05

ΕΚΤ: Αναμένεται αύξηση 25 μονάδων βάσης στα επιτόκια την Πέμπτη

09:56

Ενίσχυση της δηλωμένης απασχόλησης και αύξηση των ασφαλιστικών εσόδων μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

09:48

Κομισιόν, ΟΟΣΑ και αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

09:36

Καλοκαίρι στην Αράχωβα: Δροσερές βόλτες στη φύση και τοπία που κόβουν την ανάσα

09:07

Τσιμεντοβιομηχανία: 358 εκατ. ευρώ για το CO₂, αλλά με ενεργειακές απαιτήσεις έως 300% υψηλότερες