Tip of the Day

Αυτοκίνητα: 3 έως 5 χρόνια για να αποφασιστεί το χρώμα

01-09-2023 | 11:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοκίνητα: Ως 5 χρόνια χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα νέο χρώμα

Το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό παράγοντα που καθορίζει την πρώτη εντύπωση. Τα τελευταία χρόνια η χρωματική παλέτα των αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά και έφυγε από τα κλασικά χρώματα. Βγήκαν στην παραγωγή δυναμικά, έντονα χρώματα που αναδεικνύουν ένα μοντέλο και το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Τα δυναμικά χρώματα που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελετών συγκεκριμένου τμήματος μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για να βγει ένα χρώμα στην κυκλοφορία έχει αναλυθεί και δουλευτεί τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια στα εργοστάσια. Είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί μέσω της έρευνας και της ανάδειξης τάσεων, σχεδιασμού και δημιουργίας τολμηρών και μοναδικών χρωμάτων.

Ένα δυναμικό χρώμα σε πρώτη φάση «τραβάει» την προσοχή στο δρόμο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σχήμα του μοντέλου και την εικόνα της μάρκας. Άλλωστε το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να επηρεάσει την απόφαση απόκτησης ή όχι για έναν πιθανό αγοραστή.

Ο σχεδιασμός ενός χρώματος αυτοκινήτου είναι πρόκληση. Λαμβάνει υπόψη τη σύνθετη αλληλεπίδραση της απόχρωσης, του κορεσμού, της υφής και των διαφόρων εφέ. Οι σχεδιαστές χρωμάτων παρακολουθούν συνεχώς τους δείκτες τάσης που καθορίζουν τη μελλοντική εμφάνιση των οχημάτων και δημιουργούν ελκυστικά χρώματα για μια πολύ απαιτητική αγορά. Είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος. Στα σύγχρονα δυναμικά χρώματα οι σχεδιαστές αυτοκινήτων διατηρούν την αιχμή και τον δυναμισμό, ενώ θέλουν παράλληλα να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Άσχετα αν τα παραδοσιακά, τα κλασικά χρώματα είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων, τα ξεχωριστά χρώματα μένουν στις θύμησες όλων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίες αναδεικνύουν χρώματα, που είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένα μοντέλα.

«Οι συναρπαστικές έγχρωμες καμπάνιες προκύπτουν από ποικίλες ανακαλύψεις, επηρεάζοντας την καινοτομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια χρωμάτων για διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, Elizabeth Hoffmann, για να συμπληρώσει ο επικεφαλής σχεδιασμού της Basf στην Ευρώπη, Mark Gutjahr ότι «ως μελλοντολόγοι, επανεξετάζουμε την ιδέα του αυτοκινήτου ως προϊόν, με πολλές νέες ιδέες κινητικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ιράν: Διατηρεί επαφή με το Λίβανο αναφορικά με την τήρηση των δεσμεύσεων της εκεχειρίας σε όλα τα μέτωπα

23:38

Θεσσαλονίκη: Άντρας βρέθηκε νεκρός σε ρέμα στην Ευκαρπία

23:16

Επίσκεψη Ν. Δένδια στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης

22:48

Σαλαμίνα: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 κροτίδες και φωτοβολίδες - Πέντε συλλήψεις

22:18

Λιβύη: Έγκριση του πρώτου ενοποιημένου προϋπολογισμού πλέον της δεκαετίας

21:47

Τα έθιμα του Πάσχα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες

21:18

Θεσσαλονίκη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονου συνελήφθη άνδρας στη Σταυρούπολη

21:00

Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

20:24

ΗΠΑ: Δύο πολεμικά πλοία διέπλευσαν σήμερα το Στενό του Ορμούζ

20:00

Εκλογές Ουγγαρία: Τα προγνωστικά για νίκη Μαγιάρ – Η «παγίδα» Όρμπαν στις μονοεδρικές

19:47

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως

19:22

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες

19:17

Γερμανία: Απεργία των πιλότων της Lufthansa στις 13 και 14 Απριλίου

19:10

Κύπρος: Νεκρός ανασύσρθηκε εγκλωβισμένος στο κτίριο που κατέρρευσε στη Γερμασόγεια

18:11

Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε

17:58

Ιράν: Αμερικανικό πολεμικό ανέκρουσε πρύμναν στο Ορμούζ μετά από προειδοποίηση μας - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

17:28

Καβάλα: Ένα παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

17:16

Μητσοτάκης: Mπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο, αρκεί να έχουμε ενότητα μεταξύ μας και πίστη στο αύριο

17:00

Το ενεργειακό κόστος βαρίδι για τον τουρισμό

16:54

Τραμπ: Αδεια τάνκερ κατευθύνονται στις ΗΠΑ για να φορτώσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο

16:46

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας

16:37

Μακρόν: Βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για το Ιράν

16:19

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν - Αδιέξοδο για το Ορμούζ

16:07

ΒοΕ: Σε επαφές με τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές για το Mythos της Anthropic

15:52

Κύπρος: Κατέρρευσε πολυκατοικία στα Γερμασόγεια - Τρεις τραυματίες

15:42

Μακρόν - Ερντογάν συζήτησαν για Ιράν και Ουκρανία

15:10

Μισισιπής: Αντιδράσεις για την κατασκευή τεράστιου εργοστάσιου παραγωγής ενέργειας για την xAI

14:47

Καταδίωξη διαρρηκτών με πυροβολισμούς στη Βάρη

14:42

Ουκρανία: Υποδοχή 175 αιχμαλώτων πολέμου και επτά αμάχων από τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι

14:22

Χατζηδάκης: Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής