Tip of the Day

Αυτοκίνητα: 3 έως 5 χρόνια για να αποφασιστεί το χρώμα

01-09-2023 | 11:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοκίνητα: Ως 5 χρόνια χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα νέο χρώμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό παράγοντα που καθορίζει την πρώτη εντύπωση. Τα τελευταία χρόνια η χρωματική παλέτα των αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά και έφυγε από τα κλασικά χρώματα. Βγήκαν στην παραγωγή δυναμικά, έντονα χρώματα που αναδεικνύουν ένα μοντέλο και το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Τα δυναμικά χρώματα που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελετών συγκεκριμένου τμήματος μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για να βγει ένα χρώμα στην κυκλοφορία έχει αναλυθεί και δουλευτεί τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια στα εργοστάσια. Είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί μέσω της έρευνας και της ανάδειξης τάσεων, σχεδιασμού και δημιουργίας τολμηρών και μοναδικών χρωμάτων.

Ένα δυναμικό χρώμα σε πρώτη φάση «τραβάει» την προσοχή στο δρόμο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σχήμα του μοντέλου και την εικόνα της μάρκας. Άλλωστε το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να επηρεάσει την απόφαση απόκτησης ή όχι για έναν πιθανό αγοραστή.

Ο σχεδιασμός ενός χρώματος αυτοκινήτου είναι πρόκληση. Λαμβάνει υπόψη τη σύνθετη αλληλεπίδραση της απόχρωσης, του κορεσμού, της υφής και των διαφόρων εφέ. Οι σχεδιαστές χρωμάτων παρακολουθούν συνεχώς τους δείκτες τάσης που καθορίζουν τη μελλοντική εμφάνιση των οχημάτων και δημιουργούν ελκυστικά χρώματα για μια πολύ απαιτητική αγορά. Είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος. Στα σύγχρονα δυναμικά χρώματα οι σχεδιαστές αυτοκινήτων διατηρούν την αιχμή και τον δυναμισμό, ενώ θέλουν παράλληλα να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Άσχετα αν τα παραδοσιακά, τα κλασικά χρώματα είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων, τα ξεχωριστά χρώματα μένουν στις θύμησες όλων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίες αναδεικνύουν χρώματα, που είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένα μοντέλα.

«Οι συναρπαστικές έγχρωμες καμπάνιες προκύπτουν από ποικίλες ανακαλύψεις, επηρεάζοντας την καινοτομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια χρωμάτων για διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, Elizabeth Hoffmann, για να συμπληρώσει ο επικεφαλής σχεδιασμού της Basf στην Ευρώπη, Mark Gutjahr ότι «ως μελλοντολόγοι, επανεξετάζουμε την ιδέα του αυτοκινήτου ως προϊόν, με πολλές νέες ιδέες κινητικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Συνελήφθη άτομο στην Ημαθία για διακίνηση ναρκωτικών

23:35

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι προτείνει την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Γιούλιας Σβιριντένκο

23:15

Πέντε συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Καστοριά και Κοζάνη

22:48

Μυλωνάκης: Τραβάω την κουρτίνα στην τοξικότητα

22:17

Χαλκιδική: Συνελήφθη 27χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

21:47

ΓΕΕΘΑ: Η στρατιωτική εκπαίδευση αποτελεί σύγχρονη επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης

21:17

Θεσσαλονίκη:Τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και τροχαία αδικήματα

21:00

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί άμεσο τερματισμό της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στον Κόλπο

20:33

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτήριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή

20:26

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Άβαντα, οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο

20:15

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν - Χτυπήθηκε το νησί Κεσμ

19:30

Η ΕΚΤ βάζει το κλίμα στην εξίσωση των τραπεζικών εγγυήσεων

19:19

Μουντιάλ 2026: Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Αργεντινής με αφορμή ρατσιστικά σχόλια κατά των «πετεινών»

19:13

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

18:51

Τα επενδυτικά κεφάλαια ανησυχούν για την κυριαρχία της «τριάδας» των εταιρειών AI στις αναδυόμενες αγορές

18:23

Τσουκαλάς: Δεσμευόμαστε ξανά για ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους

18:10

Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι

17:59

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Ψηφιοποίηση των αρχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

17:42

ΕΛ.Α.Σ.: Θέλει μήπως ο ΥΠΕΞ να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;

17:31

ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη

17:28

Απερίφραστη καταδίκη Ν. Κακλαμάνη στην πράξη εκφοβισμού σε βάρος της Σέβης Βολουδάκη

17:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

17:00

Γαλλικές εκλογές: Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη

16:41

Σδούκου για τις απειλές κατά της Σέβης Βολουδάκη: Η φασιστική νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί

16:29

Γερμανία: Xρηματοδοτεί 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία

16:13

Διαμαντοπούλου για τιμές καυσίμων: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και φωτογραφίες

15:54

Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών για την επιθετική πολιτική της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

15:43

Στενά του Ορμούζ: Κλειστά αναφέρει το Ιράν - Όχι, ανοικτά δηλώνει ο Τραμπ

15:23

Νέες προοπτικές για την Τράπεζα Χανίων μετά τη λήψη πανελλαδικής άδειας

15:12

Κυρανάκης για τα συνθήματα στο σπίτι της Σέβης Βολουδάκη: Τους το ξαναλέμε, δεν τους φοβόμαστε