Tip of the Day

Κοινωνικός Τουρισμός: Δεύτερη ευκαιρία για δικαιούχους και παρόχους

09-06-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κοινωνικός Τουρισμός: Δεύτερη ευκαιρία για δικαιούχους και παρόχους

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, από την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59, για όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτησή τους πριν τη λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις:

Δικαιούχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-par…

Πάροχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-par…

Η επιλογή δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1 Ιουλίου αντί για 1 Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιδοτούνται μέσω προγράμματος κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:59

Δένδιας: Τις Άγιες Ημέρες η σκέψη μας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

14:49

Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν επάνω από την Βαλτική ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

14:39

ΜMM: Πώς θα κινηθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια

14:20

Πούτιν: Ανακήρυξε το 2026 «Έτος Ενότητας των Λαών της Ρωσίας»

13:55

Ακίνητα: Το πρόβλημα της προσιτής στέγης, οι παρεμβάσεις και οι προκλήσεις

13:43

Ουκρανικά drones πλήττουν εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου στη Ρωσία

13:29

Θρίλερ με τη συντριβή του Falcon: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, στη Γαλλία το «μαύρο κουτί»

13:11

Η Ουκρανία, ο Πούτιν και οι αυταπάτες της ΕΕ

12:53

Τουρκία: Υπό κράτηση 115 πρόσωπα με την υποψία ότι είναι μέλη του ISIS - Φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις

12:42

Ημαθία: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό

12:29

Nvidia: Εξαγόρασε την Groq έναντι 20 δισ. δολ - Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της

12:16

Tα 8 μεγαλύτερα τεχνολογικά «fail» του 2025

12:04

Reuters: H ακτοφυλακή των ΗΠΑ περιμένει ενισχύσεις για να κατασχέσει δεξαμενόπλοιο στη Βενεζουέλα

11:46

ClimateHub: Τα πιο ψυχρά και τα πιο θερμά Χριστούγεννα τα τελευταία 125 χρόνια

11:40

Έρευνες για αγνοούμενο ανήλικο αλλοδαπό στο Φαρμακονήσι – Διάσωση 39 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων

11:32

Ισραήλ: «Ηθικά λανθασμένη» η έκκληση 14 χωρών να σταματήσει η επέκταση οικισμών στην Δυτική Όχθη

11:23

Εκτεταμένοι έλεγχοι αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Μόλις 8 θετικά αποτελέσματα σε 2.000 οδηγούς

11:01

Tραμπ: Εύχεται «ευτυχισμένα Χριστούγεννα» σε όλους, «συμπεριλαμβανομένων των αποβρασμάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς»

10:49

Χριστούγεννα στα μπλόκα για τους αγρότες: Ανοικτές περισσότερες λωρίδες, ομαλή η κυκλοφορία

10:41

ΗΠΑ: Μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο άτομα στο Μέριλαντ

10:37

Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και παρακολούθησε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου

10:31

Ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν «προγραμματισμένη» πτήση βόρεια της Σκανδιναβίας

10:19

Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Νικητής ο Νάσρι Ασφούρα που υποστήριξε ο Τραμπ

09:58

Λος Άντζελες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων βροχοπτώσεων

09:41

Παναθηναϊκός: Στις 39.074 θέσεις η τελική χωρητικότητα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό

09:31

Η Ρωσία κατέρριψε 25 drones της Ουκρανίας κατευθυνόμενα στη Μόσχα

09:27

Το έτος 2025 σε δέκα γεγονότα

09:16

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο

09:08

Χριστούγεννα χωρίς απρόοπτα: Πώς να προστατευτείτε από online απάτες στην εποχή του AI

09:05

Εορταστικό άλμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με την Αθήνα πρωταγωνιστή