Tip of the Day

Κοινωνικός Τουρισμός: Δεύτερη ευκαιρία για δικαιούχους και παρόχους

09-06-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κοινωνικός Τουρισμός: Δεύτερη ευκαιρία για δικαιούχους και παρόχους

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, από την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59, για όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτησή τους πριν τη λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις:

Δικαιούχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-par…

Πάροχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-par…

Η επιλογή δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1 Ιουλίου αντί για 1 Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιδοτούνται μέσω προγράμματος κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:23

Κομισιόν: Instagram και Facebook παραβιάζουν τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες

10:17

Καφούνης: Απαραίτητη η μετάθεση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Β΄ φάσης του Ψηφιακού Δελτίο Αποστολής

10:16

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η υποστήριξη ανέργων μέσω κοινοφελούς εργασίας στους Δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

10:11

Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο - H ατζέντα

10:10

Alter Ego Media: Αύξηση 80,8% στα καθαρά κέρδη το 2025 - Μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου

10:09

Ρωσία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου μετά από ουκρανική επίθεση

10:02

UBS: Στα 3 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο, με αύξηση 80%

10:00

Η καταστροφή των τροπικών δασών επιβραδύνεται, αλλά παραμένει ανησυχητική

09:51

Λίβανος: Οκτώ νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

09:51

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Adidas για το α' τρίμηνο - Στα 6,6 δισ. ευρώ

09:47

Στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή του πολέμου με το Ιράν οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ

09:44

ΑΑΔΕ: Άγγιξαν τα 2 δισ. ευρώ οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το πρώτο δίμηνο του 2026

09:38

Στη ΓΑΔΑ απολογείται ο 89χρονος για τους πυροβολισμούς σε ΕΦΚΑ και Εφετείο

09:35

Παρατείνονται τέσσερα προγράμματα του «Εξοικονομώ» - Οι νέες προθεσμίες

09:24

Εύθραυστη εκεχειρία στη Μ. Ανατολή: Παραμένει το αδιέξοδο μεταξύ Ιράν - ΗΠΑ

09:12

Παράταση αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό έως 3 Μαΐου

09:03

Καθαρά κέρδη 2,2 δισ. ευρώ για τη Deutsche Bank το α' τρίμηνο

08:48

Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος στον πλανήτη

08:36

Τι συμβαίνει με τη Βιολάντα - Τα σενάρια πώλησης και οι διαψεύσεις

08:24

Coffee Island: Τα σχέδια επέκτασης εντός και εκτός Ελλάδας στη σκιά του πολέμου

08:19

Τα νέα διαβατήρια των ΗΠΑ θα έχουν τη φωτογραφία του Τραμπ

08:10

«Ψηφιακό μητρώο» για τα ραδιόφωνα - Υποχρεωτική επικαιροποίηση των σταθμών μέσω gov.gr

08:02

ΗΠΑ: Ο πρώην διευθυντής του FBI κατηγορείται πως απείλησε τη ζωή του Τραμπ

07:55

Ο άνθρωπος που «αναγέννησε» την Intel

07:47

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση για αιτήσεις - Έως πότε

07:42

Προεκτάσεις από την αποχώρηση των ΗΑΕ από τον OPEC

07:39

Κόσοβο: Νέες βουλευτικές εκλογές το αργότερο σε 45 ημέρες

07:36

Επιθεώρηση Εργασίας: Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνουν το 2026 κατασκευές, τεχνικά έργα, καταλύματα και εστίαση

07:32

AKTOR: Πώς εξελίσσεται σε «μεγάλο παίκτη» (και) στις ΑΠΕ - Επενδύσεις άνω του 1 δισ.

07:28

Ψηφιακό «μάτι» σε όλα τα επιδόματα: Έρχεται το Εθνικό Μητρώο Παροχών και Ενισχύσεων