Tip of the Day

Κοινωνικός Τουρισμός: Δεύτερη ευκαιρία για δικαιούχους και παρόχους

09-06-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κοινωνικός Τουρισμός: Δεύτερη ευκαιρία για δικαιούχους και παρόχους

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, από την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59, για όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτησή τους πριν τη λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις:

Δικαιούχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-par…

Πάροχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-par…

Η επιλογή δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1 Ιουλίου αντί για 1 Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιδοτούνται μέσω προγράμματος κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:34

ΕΕ: Νέο δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τις G7

16:30

Μ. Ανατολή: «Ελέγχουμε τον εναέριο χώρο της Τεχεράνης» λέει ο Νετανιάχου - Αυξάνονται οι νεκροί σε Ισραήλ και Ιράν

16:22

ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή

16:20

JP Morgan: Δύσκολο το β' εξάμηνο το 2025 - «Ομίχλη αβεβαιότητας» στις αγορές

16:14

Συνάντηση Τασούλα με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά αύριο Τρίτη

16:09

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 1.245 πεσόντων στρατιωτών από τη Ρωσία

16:05

Οι πιο δύσκολοι καιροί ήρθαν

16:05

Ο Τραμπ ανοίγει εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

15:57

Το Πακιστάν κλείνει τα σύνορα με το Ιράν

15:55

«Καμπανάκι» RBC για καταβύθιση 20% του S&P 500 σε νέα αναθέρμανση του πληθωρισμού

15:50

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας

15:47

Η Μινέρβα αποκτά τα εμπορικά σήματα Άλτις, Ελάνθη, Φλώρα, SOL

15:42

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ συγκαλεί η Κάλας

15:27

Ακίνητα - Βαρόμετρο: Οι πραγματικοί αγοραστές είναι πλέον λιγότεροι από τους πωλητές

15:26

ΝΕΜΕΣΙΣ: Το νέο εργαλείο της ΔΙΜΕΑ για την εποπτεία των ηλεκτρονικών καταστημάτων

15:22

Άλμα για την μετοχή της US Steel μετά το «πράσινο φως» από Τραμπ για συγχώνευση

15:18

Μητσοτάκης για κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων: Ένα διαχρονικό αίτημα 120.000 ασθενών γίνεται πραγματικότητα

15:13

Ισραήλ: Aπελάθηκαν στην Ιορδανία oι τρεις τελευταίοι επιβάτες του σκάφους Madleen

15:03

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν: Ισραήλ και Ιράν πρέπει να επιστρέψουν στη διπλωματία

14:54

Τροχαία: Πάνω από 1.200 κλήσεις σε ένα τριήμερο στην Αττική - Βεβαιώθηκαν 1.222 παραβάσεις

14:46

Γαλλία: Έκλεισε 4 ισραηλινά περίπτερα σε αεροπορική έκθεση - «Σκανδαλώδης απόφαση», απαντά το Ισραήλ

14:34

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πεζεσκιάν

14:32

Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας

14:32

S&P: Άλμα 25% στα ναύλα των VLCC

14:31

Η United Media εξαγοράζει το 50% του Alpha TV

14:31

Ρόδος: Διαρροή υγραερίου σε ξενοδοχείο – Εκκενώθηκε προληπτικά

14:19

Kykloi by Priceless- Ένα εστιατόριο. Μια ανεκτίμητη εμπειρία

14:16

Νάγκελ: Η ΕΚΤ να μην βιαστεί για νέες μειώσεις επιτοκίων - Προσοχή στη Μέση Ανατολή

14:15

Μητσοτάκης: Έτοιμο το πρώτο κοινό μεταπτυχιακό ΕΚΠΑ και Yale

14:06

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Άνω Σούλι Μαραθώνα - Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις