Tip of the Day

Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»

24-11-2022 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Προσοχή» στις υποσχέσεις γρήγορου πλουτισμού συστήνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, καθώς σε καιρούς μεγάλης οικονομικής ανασφάλειας, συνηθίζεται οι άνθρωποι να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους εύρεσης χρημάτων και εισοδήματος.

Ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε μια διαφήμιση, ή μια ιστοσελίδα, που μας πληροφορούν ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, δηλαδή με τηλεργασία. Κάποιος άλλος μας προσφέρει βοήθεια για να ξεκινήσουμε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Συχνά οι πολύτιμες πληροφορίες δίνονται σε ένα εγχειρίδιο που θα μας διδάξει πώς να ξεκινήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Μόλις αγοράσουμε την πρόσβαση στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα ή στο εγχειρίδιο, μπαίνουμε σε μια ιστοσελίδα με μαρτυρίες «επιτυχημένων» επενδυτών. Αλλά η προηγούμενη αγορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν θέλουμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, πρέπει να υπογράψουμε σύμβαση για παροχή συμβουλών η οποία κοστίζει ακόμα περισσότερο.

Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι το πολύ και εύκολο χρήμα ήταν ψέματα. Όπως προειδοποιεί το ΚΕΠΚΑ, εάν αρχίσουμε τις αγορές θα βρισκόμαστε συνεχώς υπό πίεση να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες που όμως δεν μας βοηθούν να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση και να κερδίσουμε χρήματα. Είναι άχρηστες. Αν, όμως, έχουμε κάνει το λάθος να δώσουμε τον αριθμό της ταυτότητάς μας ή το ΑΦΜ μας και τους αριθμούς των τραπεζικών μας λογαριασμών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουμε τα χρήματά μας.

Το παραπάνω είναι ένα πραγματικό παράδειγμα απάτης: «Πλουτίστε εύκολα και γρήγορα». Η διαφήμιση ή η ιστοσελίδα τραβάει την προσοχή μας με ισχυρισμούς ότι διαθέτει πληροφορίες ζωτικής σημασίας που θα μας οδηγήσουν σε υψηλά κέρδη χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Οι απατεώνες συνήθως πωλούν πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα ή να επιτύχουμε κάποιον άλλο προσωπικό ή οικονομικό στόχο. Αλλά ας μην πάρουμε τα λεγόμενά τους «κατά γράμμα». Πολλές τέτοιες «δουλειές» είναι απάτες.

Πώς θα προστατευτούμε από αυτές τις απάτες

Είμαστε διστακτικοί και δεν πιστεύουμε εύκολα ιστορίες και μαρτυρίες μεγάλης, εύκολης και γρήγορης επιτυχίας. Συνήθως είναι ψεύτικες ιστορίες για να μας οδηγήσουν σε ιστοσελίδες όπου μπορούν να «ψαρέψουν» και να κλέψουν» ταυτότητα και προσωπικά στοιχεία.

Δεν βιαζόμαστε. Δεν τρέχουμε να καταχωρήσουμε το email μας, δεν κάνουμε εγγραφή, δεν πληρώνουμε συνδρομές, δεν κάνουμε αγορές, από άγνωστες ιστοσελίδες. Ψάχνουμε, ψάχνουμε, ψάχνουμε.

Δεν εμπιστευόμαστε ιστοσελίδες που απαιτούν συνδρομές, προσφέρουν ακριβές υπηρεσίες, αφού έχουμε πληρώσει την αρχική μας εγγραφή, ή μας πιέζουν να αγοράσουμε κάποιο αγαθό που «γρήγορα θα εξαντληθεί».

Έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι οι νόμιμες και σωστές επιχειρήσεις δεν υπόσχονται ποτέ γρήγορα και μεγάλα κέρδη, χωρίς προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:23

Enflame: Ράλι 206% για τη «Nvidia της Κίνας» στο ντεμπούτο στη Σαγκάη

10:18

Στον αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων ο Κυρ. Μητσοτάκης

10:06

Η OpenAI εξετάζει επιβράδυνση στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

09:52

Αμετανόητος ο Τραμπ για Ιράν: «Εάν έπρεπε, θα έκανα ακριβώς το ίδιο»

09:40

Επίδομα Παιδιού: Kλείνει προσωρινά στις 18:00 η πλατφόρμα

09:28

Επιμένει το sell off στα ομόλογα: Στο 5% το 10ετές των ΗΠΑ - Υψηλό σχεδόν 20ετίας

09:23

Βρετανία: Στο 1,6% η ανάπτυξη τον Ιούλιο κόντρα στις προβλέψεις

09:06

Axios: Η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τους Χούθι - «Όχι» από Τραμπ

08:57

Οι διατροφικές διαταραχές πλήττουν πρωτίστως παιδιά από οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα

08:50

ΗΠΑ: «Ναι» στην πιθανή πώληση στρατιωτικών ελικοπτέρων στην Αργεντινή

08:42

Ο επικεφαλής της NASA συγχαίρει την Ελλάδα για την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη

08:33

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία - Τι ισχύει με τη γονική άδεια

08:26

Ορμούζ: Μονοψήφιος ο αριθμός των διελεύσεων πλοίων - Πιθανές διαρροές υδρογονανθράκων

08:25

Πωλείται σπίτι για ένα ευρώ - Ποια είναι η «παγίδα»

08:23

Γαλάζια… αυτοδυναμία στην αξιολόγηση των μέτρων - Ο Σαμαράς που «κουράζει» - Ο «χολωμένος» Πολάκης

08:20

Τζέι Ντι Βανς: «Κόμμα του μίσους» οι Δημοκρατικοί

08:17

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Πού βρίσκεται σήμερα η Αλ Κάιντα

08:12

Right to Stay: Τα νησιά δεν κλείνουν τον Σεπτέμβριο

08:07

Πώς προχωρούν οι δικαστικές εκκρεμότητες της Elbisco

07:57

ΧΥΤΑ: Πού υπάρχουν ανάγκες για επεκτάσεις - Η Αττική, η Θεσσαλονίκη και τα νησιά στο «κάδρο»

07:53

Ποιες επενδύσεις δρομολογεί η χαρτοβιομηχανία ΜΑΞΙ

07:48

ΕΦΚΑ: Στα 1.220 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης τον Φεβρουάριο - Αυξημένος κατά 3,8% μέσα σε ένα έτος

07:44

ΣΕΦ - ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η «εκκρεμότητα» για την ενεργειακή αναβάθμιση της «κόκκινης» μπασκετικής αρένας

07:40

Εβδομάδα με πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες

07:35

Μένει εκτός ο ΑΔΜΗΕ από το SPV της ΕΔΕΥΕΠ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

07:29

Κτηματολόγιο: Τι θα μπορεί να «δει» το κράτος μέσα από τα ακίνητά μας

07:24

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ενισχύει παρουσία στη Ρουμανία, υπέγραψε ενεργειακό project 145 εκατ.

07:16

ΔΑΑ: Πάνω από τα 40 εκατ. επιβάτες κοιτάζει το «Ελ. Βενιζέλος» - Οι εκτιμήσεις για τη χρονιά

07:11

Ενοίκια: Στον «πάγο» οι πληρωμές μέσω τραπεζών - Έρχεται νέα παράταση

07:04

Αρχίζουν τα δύσκολα για την ΕΚΤ - Η νέα μάχη των τραπεζών για τα private markets - Η τεχνολογία πληρώνει μέρος του λογαριασμού της ναυτιλίας