Tip of the Day

Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»

24-11-2022 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Προσοχή» στις υποσχέσεις γρήγορου πλουτισμού συστήνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, καθώς σε καιρούς μεγάλης οικονομικής ανασφάλειας, συνηθίζεται οι άνθρωποι να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους εύρεσης χρημάτων και εισοδήματος.

Ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε μια διαφήμιση, ή μια ιστοσελίδα, που μας πληροφορούν ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, δηλαδή με τηλεργασία. Κάποιος άλλος μας προσφέρει βοήθεια για να ξεκινήσουμε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Συχνά οι πολύτιμες πληροφορίες δίνονται σε ένα εγχειρίδιο που θα μας διδάξει πώς να ξεκινήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Μόλις αγοράσουμε την πρόσβαση στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα ή στο εγχειρίδιο, μπαίνουμε σε μια ιστοσελίδα με μαρτυρίες «επιτυχημένων» επενδυτών. Αλλά η προηγούμενη αγορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν θέλουμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, πρέπει να υπογράψουμε σύμβαση για παροχή συμβουλών η οποία κοστίζει ακόμα περισσότερο.

Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι το πολύ και εύκολο χρήμα ήταν ψέματα. Όπως προειδοποιεί το ΚΕΠΚΑ, εάν αρχίσουμε τις αγορές θα βρισκόμαστε συνεχώς υπό πίεση να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες που όμως δεν μας βοηθούν να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση και να κερδίσουμε χρήματα. Είναι άχρηστες. Αν, όμως, έχουμε κάνει το λάθος να δώσουμε τον αριθμό της ταυτότητάς μας ή το ΑΦΜ μας και τους αριθμούς των τραπεζικών μας λογαριασμών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουμε τα χρήματά μας.

Το παραπάνω είναι ένα πραγματικό παράδειγμα απάτης: «Πλουτίστε εύκολα και γρήγορα». Η διαφήμιση ή η ιστοσελίδα τραβάει την προσοχή μας με ισχυρισμούς ότι διαθέτει πληροφορίες ζωτικής σημασίας που θα μας οδηγήσουν σε υψηλά κέρδη χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Οι απατεώνες συνήθως πωλούν πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα ή να επιτύχουμε κάποιον άλλο προσωπικό ή οικονομικό στόχο. Αλλά ας μην πάρουμε τα λεγόμενά τους «κατά γράμμα». Πολλές τέτοιες «δουλειές» είναι απάτες.

Πώς θα προστατευτούμε από αυτές τις απάτες

Είμαστε διστακτικοί και δεν πιστεύουμε εύκολα ιστορίες και μαρτυρίες μεγάλης, εύκολης και γρήγορης επιτυχίας. Συνήθως είναι ψεύτικες ιστορίες για να μας οδηγήσουν σε ιστοσελίδες όπου μπορούν να «ψαρέψουν» και να κλέψουν» ταυτότητα και προσωπικά στοιχεία.

Δεν βιαζόμαστε. Δεν τρέχουμε να καταχωρήσουμε το email μας, δεν κάνουμε εγγραφή, δεν πληρώνουμε συνδρομές, δεν κάνουμε αγορές, από άγνωστες ιστοσελίδες. Ψάχνουμε, ψάχνουμε, ψάχνουμε.

Δεν εμπιστευόμαστε ιστοσελίδες που απαιτούν συνδρομές, προσφέρουν ακριβές υπηρεσίες, αφού έχουμε πληρώσει την αρχική μας εγγραφή, ή μας πιέζουν να αγοράσουμε κάποιο αγαθό που «γρήγορα θα εξαντληθεί».

Έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι οι νόμιμες και σωστές επιχειρήσεις δεν υπόσχονται ποτέ γρήγορα και μεγάλα κέρδη, χωρίς προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:32

Η Ευρώπη ενισχύει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά ταξιδιών αναψυχής

09:20

Το Ιράν απειλεί να περάσει στην «επίθεση»

08:59

Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: 6.438 νεκροί

08:42

Τι έψαξαν οι Έλληνες στο Google φέτος το καλοκαίρι

08:35

Η νέα εποχή που ανατέλλει για τους Λος Άντζελες Λέικερς

08:30

Η αγορά ακινήτων τα τέλη του 2026: Προοπτικές και προβληματισμοί

08:28

Κτηματολόγιο: Τι μπορεί να σημαίνει μια αεροφωτογραφία του 1945 για ακίνητα και ιδιοκτησίες

08:11

Νετανιάχου - Κούσνερ: Αμερικανός στρατηγός θα επιβλέψει τον αφοπλισμό της Χαμάς

07:59

Πρέσβειρα ειδικών αποστολών - Το ποδαρικό στη Βουλή - Η ευρω-αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ

07:47

Στα 52,42 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν τα χρέη στο ΚΕΑΟ - 1,5 εκατ. οφειλέτες χρωστούν έως 15.000

07:38

Πυρκαγιές: Άρχισαν οι αυτοψίες - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για επισκευές και ανακατασκευές

07:30

Θερινές εξοχικές κατοικίες: Ποιες είναι οι τιμές σε 5 επιλεγμένα νησιά - Το σερί ανόδου

07:19

ΕΥΔΑΠ: Βάζει «το νερό στο αυλάκι» για το νέο mega project «Ψυττάλεια 3.0»

07:12

Προϋπολογισμός: Ο φόρος εισοδήματος απογείωσε τις εισπράξεις - Πάνω από 9 δισ. ευρώ σε έναν μήνα

07:04

Το φθινοπωρινό τεστ των οίκων αξιολόγησης - Όταν το περιθώριο αξίζει περισσότερο από το βαρέλι - Οι δύο φάκελοι που συναντιούνται στα νησιά

23:56

Στο νοσοκομείο ο 89χρονος βασιλιάς της Νορβηγίας - Είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στην Ευρώπη

23:42

Ομοσπονδία δασικών υπαλλήλων: «Η συμβολή του Antinero αναγνωρίστηκε καθολικά»

23:28

Εγγυητική 1,9 δισ. δολαρίων ζητά η Paramount μετά την αντιμονοπωλιακή αγωγή για WBD

23:14

Wall Street: «Κόκκινο 2 στα 2» με βαρίδι το Ιράν

23:00

Τουρκία και Ιράν συζητούν άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και εκεχειρία με ΗΠΑ

22:46

Ναυάγιο με επτά νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης - 50 διασώθηκαν

22:32

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει τη δολοφονία του Νάντερ Τάνους στη Συρία - Ζητά άμεση έρευνα

22:18

Στην Αθήνα η νέα πρέσβης του Ισραήλ - Ποια είναι η Πνινάτ Γιανάι

22:04

Τραμπ: «Όχι» συμφωνία που βολεύει το Ιράν - Θα χειριστούμε εύκολα το Ομάν

21:50

Συνελήφθη 40χρονος για πυρκαγιά από πρόθεση - Ερευνάται για 9 ακόμη εμπρησμούς

21:36

Σε υψηλό 19 ετών το 30ετές αμερικανικό ομόλογο - Στο 5,31%

21:22

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τραμπ: Καταβάλλει 5,6 εκατ. δολάρια για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

21:08

Πυροσβεστική: 41 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

20:54

Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω 2026»: Φοροδιαφυγή για 1 στα 2 τουριστικά σκάφη στη Σαντορίνη

20:40

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Δείτε τα αποτελέσματα για τα vouchers