Tip of the Day

Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»

24-11-2022 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»

«Προσοχή» στις υποσχέσεις γρήγορου πλουτισμού συστήνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, καθώς σε καιρούς μεγάλης οικονομικής ανασφάλειας, συνηθίζεται οι άνθρωποι να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους εύρεσης χρημάτων και εισοδήματος.

Ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε μια διαφήμιση, ή μια ιστοσελίδα, που μας πληροφορούν ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, δηλαδή με τηλεργασία. Κάποιος άλλος μας προσφέρει βοήθεια για να ξεκινήσουμε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Συχνά οι πολύτιμες πληροφορίες δίνονται σε ένα εγχειρίδιο που θα μας διδάξει πώς να ξεκινήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Μόλις αγοράσουμε την πρόσβαση στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα ή στο εγχειρίδιο, μπαίνουμε σε μια ιστοσελίδα με μαρτυρίες «επιτυχημένων» επενδυτών. Αλλά η προηγούμενη αγορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν θέλουμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, πρέπει να υπογράψουμε σύμβαση για παροχή συμβουλών η οποία κοστίζει ακόμα περισσότερο.

Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι το πολύ και εύκολο χρήμα ήταν ψέματα. Όπως προειδοποιεί το ΚΕΠΚΑ, εάν αρχίσουμε τις αγορές θα βρισκόμαστε συνεχώς υπό πίεση να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες που όμως δεν μας βοηθούν να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση και να κερδίσουμε χρήματα. Είναι άχρηστες. Αν, όμως, έχουμε κάνει το λάθος να δώσουμε τον αριθμό της ταυτότητάς μας ή το ΑΦΜ μας και τους αριθμούς των τραπεζικών μας λογαριασμών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουμε τα χρήματά μας.

Το παραπάνω είναι ένα πραγματικό παράδειγμα απάτης: «Πλουτίστε εύκολα και γρήγορα». Η διαφήμιση ή η ιστοσελίδα τραβάει την προσοχή μας με ισχυρισμούς ότι διαθέτει πληροφορίες ζωτικής σημασίας που θα μας οδηγήσουν σε υψηλά κέρδη χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Οι απατεώνες συνήθως πωλούν πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα ή να επιτύχουμε κάποιον άλλο προσωπικό ή οικονομικό στόχο. Αλλά ας μην πάρουμε τα λεγόμενά τους «κατά γράμμα». Πολλές τέτοιες «δουλειές» είναι απάτες.

Πώς θα προστατευτούμε από αυτές τις απάτες

Είμαστε διστακτικοί και δεν πιστεύουμε εύκολα ιστορίες και μαρτυρίες μεγάλης, εύκολης και γρήγορης επιτυχίας. Συνήθως είναι ψεύτικες ιστορίες για να μας οδηγήσουν σε ιστοσελίδες όπου μπορούν να «ψαρέψουν» και να κλέψουν» ταυτότητα και προσωπικά στοιχεία.

Δεν βιαζόμαστε. Δεν τρέχουμε να καταχωρήσουμε το email μας, δεν κάνουμε εγγραφή, δεν πληρώνουμε συνδρομές, δεν κάνουμε αγορές, από άγνωστες ιστοσελίδες. Ψάχνουμε, ψάχνουμε, ψάχνουμε.

Δεν εμπιστευόμαστε ιστοσελίδες που απαιτούν συνδρομές, προσφέρουν ακριβές υπηρεσίες, αφού έχουμε πληρώσει την αρχική μας εγγραφή, ή μας πιέζουν να αγοράσουμε κάποιο αγαθό που «γρήγορα θα εξαντληθεί».

Έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι οι νόμιμες και σωστές επιχειρήσεις δεν υπόσχονται ποτέ γρήγορα και μεγάλα κέρδη, χωρίς προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:37

Η Κοινή Δήλωση που υπέγραψαν Μητσοτάκης και Ερντογάν μετά τη συνάντηση στην Άγκυρα

19:23

Τζιτζικώστας: «Διασφαλίζουμε ότι δεν θα σηκώνεται drone στην ΕΕ αν δεν ξέρουμε τον χειριστή του» - Δέσμη τριών δράσεων

19:15

Κάλας: Ευελιξία στο δάνειο των 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

19:11

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Αποσπασματική η προστασία από την απάτη των 650 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης

19:02

Ουκρανός αξιωματούχος: «Εκλογές θα προκηρυχθούν όταν το επιτρέψει η κατάσταση ασφαλείας»

18:47

Ο Νετανιάχου έφτασε στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με τον Τραμπ

18:45

TREK Development: Ανάληψη έργου 4,5 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

18:29

Δασμοί στα μικρά δέματα: Τελικό πράσινο φως του Συμβουλίου για νέους κανόνες

18:28

ΧΑ: Coca-Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έβαλαν «πλάτη» στον Γενικό Δείκτη

18:15

Hellenic Train: Βλάβη σε συρμό του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου - Ασφαλείς στο Διακοπτό οι 77 επιβάτες

18:11

SAFE: Το Συμβούλιο ανοίγει τον δρόμο για οικονομική βοήθεια σε οκτώ κράτη και τη σύναψη συμφωνίας με τον Καναδά

17:53

Κάρνεϊ για μακελειό σε σχολείο στη Βρετανική Κολομβία: Θα το ξεπεράσουμε αυτό

17:48

Ινδία: Ο υπουργός Πετρελαίου παραδέχτηκε τις «περιορισμένες» επαφές του με τον Έπστιν

17:43

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις

17:31

Καλαφάτης: Είμαστε από τις πρώτες χώρες που έχουμε καταρτίσει εθνικό σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

17:28

Σε έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ προχωρά η Allwyn

17:15

Ζελένσκι: Στις 24 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει σχέδια για προεδρικές εκλογές και δημοψήφισμα για ειρηνευτική συμφωνία

17:02

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΡΑΑΕΥ και της ρουμανικής ANRE

16:54

Λειψυδρία στην Ελλάδα: Οι υποδομές και η τεχνολογία ως μέρος μιας βιώσιμης λύσης

16:53

Public για Γ. Γεράρδο: Συνέβαλε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου λιανεμπορίου στην Ελλάδα

16:44

Wall Street: Υποχωρεί ο ενθουσιασμός της ισχυρής απασχόλησης - «Βουτιά» 23% της Mattel

16:40

Μαρινάκης: Η μάχη ενάντια στην παραπληροφόρηση είναι ιερή και πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί

16:26

Η Euroins ξεκινά συνεργασία με την Extra Assistance από 1 Φεβρουαρίου

16:20

Χατζηδάκης: Το Ελληνικό σε μικρογραφία θα θυμίζουν οι αναπλάσεις που θα γίνουν στον Ελαιώνα

16:07

ΗΠΑ: Η οικονομία πρόσθεσε 130.000 νέες θέσεις, υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας

16:07

Ουκρανική επίθεση σε διυλιστήριο της Lukoil στο ρωσικό Βόλγκογκραντ

15:56

Πολωνία και Ιταλία δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ

15:50

Μασούτης: Αναβαθμίζεται ο Θ. Γεροστεργιούδης - Αναλαμβάνει καθήκοντα CEO

15:40

Arctic Sentry: Το ΝΑΤΟ ξεκινά την αποστολή για την ενίσχυση της παρουσίας του στην Αρκτική

15:28

Alpha Bank: Γιατί υπάρχει στεγαστική κρίση στην Ελλάδα - «Χάλκινο» στην ΕΕ για κενές κατοικίες