Tip of the Day

Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»

24-11-2022 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Προσοχή» στις υποσχέσεις γρήγορου πλουτισμού συστήνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, καθώς σε καιρούς μεγάλης οικονομικής ανασφάλειας, συνηθίζεται οι άνθρωποι να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους εύρεσης χρημάτων και εισοδήματος.

Ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε μια διαφήμιση, ή μια ιστοσελίδα, που μας πληροφορούν ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, δηλαδή με τηλεργασία. Κάποιος άλλος μας προσφέρει βοήθεια για να ξεκινήσουμε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Συχνά οι πολύτιμες πληροφορίες δίνονται σε ένα εγχειρίδιο που θα μας διδάξει πώς να ξεκινήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Μόλις αγοράσουμε την πρόσβαση στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα ή στο εγχειρίδιο, μπαίνουμε σε μια ιστοσελίδα με μαρτυρίες «επιτυχημένων» επενδυτών. Αλλά η προηγούμενη αγορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν θέλουμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, πρέπει να υπογράψουμε σύμβαση για παροχή συμβουλών η οποία κοστίζει ακόμα περισσότερο.

Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι το πολύ και εύκολο χρήμα ήταν ψέματα. Όπως προειδοποιεί το ΚΕΠΚΑ, εάν αρχίσουμε τις αγορές θα βρισκόμαστε συνεχώς υπό πίεση να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες που όμως δεν μας βοηθούν να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση και να κερδίσουμε χρήματα. Είναι άχρηστες. Αν, όμως, έχουμε κάνει το λάθος να δώσουμε τον αριθμό της ταυτότητάς μας ή το ΑΦΜ μας και τους αριθμούς των τραπεζικών μας λογαριασμών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουμε τα χρήματά μας.

Το παραπάνω είναι ένα πραγματικό παράδειγμα απάτης: «Πλουτίστε εύκολα και γρήγορα». Η διαφήμιση ή η ιστοσελίδα τραβάει την προσοχή μας με ισχυρισμούς ότι διαθέτει πληροφορίες ζωτικής σημασίας που θα μας οδηγήσουν σε υψηλά κέρδη χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Οι απατεώνες συνήθως πωλούν πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα ή να επιτύχουμε κάποιον άλλο προσωπικό ή οικονομικό στόχο. Αλλά ας μην πάρουμε τα λεγόμενά τους «κατά γράμμα». Πολλές τέτοιες «δουλειές» είναι απάτες.

Πώς θα προστατευτούμε από αυτές τις απάτες

Είμαστε διστακτικοί και δεν πιστεύουμε εύκολα ιστορίες και μαρτυρίες μεγάλης, εύκολης και γρήγορης επιτυχίας. Συνήθως είναι ψεύτικες ιστορίες για να μας οδηγήσουν σε ιστοσελίδες όπου μπορούν να «ψαρέψουν» και να κλέψουν» ταυτότητα και προσωπικά στοιχεία.

Δεν βιαζόμαστε. Δεν τρέχουμε να καταχωρήσουμε το email μας, δεν κάνουμε εγγραφή, δεν πληρώνουμε συνδρομές, δεν κάνουμε αγορές, από άγνωστες ιστοσελίδες. Ψάχνουμε, ψάχνουμε, ψάχνουμε.

Δεν εμπιστευόμαστε ιστοσελίδες που απαιτούν συνδρομές, προσφέρουν ακριβές υπηρεσίες, αφού έχουμε πληρώσει την αρχική μας εγγραφή, ή μας πιέζουν να αγοράσουμε κάποιο αγαθό που «γρήγορα θα εξαντληθεί».

Έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι οι νόμιμες και σωστές επιχειρήσεις δεν υπόσχονται ποτέ γρήγορα και μεγάλα κέρδη, χωρίς προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:10

Μεσόγειος: Δηλητηριώδες ψάρι που «καμουφλάρεται» στην άμμο απειλεί και την Ελλάδα

21:03

Πούτιν για Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάποιους «συμβιβασμούς» - Να πράξει το ίδιο το Κίεβο

20:57

Κυρανάκης προς δήμαρχο Καλαβρύτων: «Σταματήστε να κρύβεστε και υπογράψτε για να ανοίξει ξανά ο Οδοντωτός»

20:43

Σύμμαχος των ογκολογικών ασθενών το «stopKapnisma.gr» - Ποιο σύνδρομο απειλεί τους εφήβους

20:37

Metron Analysis: Σταθερά 2η η ΕΛΑΣ, ντέρμπι ΠΑΣΟΚ - Καρυστιανού για την τρίτη θέση

20:32

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα «ΑΧΕΠΑ», «Ιπποκράτειο» και Γ.Ν. Καβάλας

20:18

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βούτσιτς: Στην ατζέντα η ενταξιακή πορεία της Σερβίας

20:03

AI, Τραμπ και γεωπολιτικό χάος: Γιατί οι αγορές αγνοούν τους κινδύνους

20:03

Βιομηχανία - Εφοδιαστική Αλυσίδα: Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο

19:53

Λαβρόφ: «Ο πόλεμος του Μπάιντεν στην Ουκρανία έχει γίνει πλέον πόλεμος του Τραμπ»

19:49

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Τα επεισόδια μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν τονώνουν την ακροδεξιά

19:36

Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για την MTIS στα Ποσειδώνια 2026

19:22

ΗΠΑ: Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, θα δηλώσει ένοχος για «κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων»

19:16

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τη «θολή» Μέση Ανατολή - Πτώση για Universal-Nokia

19:11

Ρουμανία: Νέος πρωθυπουργός ο Εουτζέν Τομάκ, σύμβουλος του προέδρου Νταν

19:05

Ιράν: Τέσσερα τάνκερ με 7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου εξήλθαν από το Ορμούζ παρά τον αποκλεισμό

18:46

Πρώτη ημέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών: Δεκάδες κατατάχθηκαν στον Στρατό Ξηράς

18:45

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απαιτούν την αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

18:29

Μακρόν: Το Παρίσι υποστηρίζει την κατάπαυση πυρός μεταξύ Λιβάνου - Ισραήλ

18:15

Φρανκφούρτη: 10 τραυματίες από ατύχημα με αεροσκάφος της Lufthansa

18:00

Ενιαίος Κόμβος Ακινήτων: Ψηφιακή «ταυτότητα» για κάθε ιδιοκτησία

17:56

«Βουτιά» για το πετρέλαιο - Πτώση γύρω στα επίπεδα του 3% για Brent - WTI

17:52

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βαρίδι» για τον Γενικό Δείκτη η κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες

17:50

Κυρανάκης: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αιτήσεις για οδηγούς λεωφορείων - Φτάνουμε τους 3.000 έως το τέλος του έτους

17:49

Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Σημαντική μείωση των ανατιμήσεων μετά την ΠΝΠ για την αθέμιτη κερδοφορία

17:41

Βουλή: Κυρώθηκε ο νέος Κώδικας Χωροταξίας - Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»

17:40

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος 11 φορές πάνω από την Βαλτική

17:36

Καπνοβιομηχανία Καρέλια: Έγκριση μερίσματος 13,87 ευρώ/ μετοχή - Στις 9 Ιουνίου η αποκοπή

17:21

Συμφωνία Ρωσίας και ΗΠΑ για τον σχεδιασμό σήραγγας στον Βερίγγειο Πορθμό

17:17

Θεμιστοκλέους: «H τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τον πολίτη πριν γίνει ασθενής»