Tip of the Day

Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»

24-11-2022 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεγάλη προσοχή στις γνωστές απάτες «πλουτίστε εύκολα και γρήγορα»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Προσοχή» στις υποσχέσεις γρήγορου πλουτισμού συστήνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, καθώς σε καιρούς μεγάλης οικονομικής ανασφάλειας, συνηθίζεται οι άνθρωποι να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους εύρεσης χρημάτων και εισοδήματος.

Ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε μια διαφήμιση, ή μια ιστοσελίδα, που μας πληροφορούν ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, δηλαδή με τηλεργασία. Κάποιος άλλος μας προσφέρει βοήθεια για να ξεκινήσουμε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Συχνά οι πολύτιμες πληροφορίες δίνονται σε ένα εγχειρίδιο που θα μας διδάξει πώς να ξεκινήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Μόλις αγοράσουμε την πρόσβαση στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα ή στο εγχειρίδιο, μπαίνουμε σε μια ιστοσελίδα με μαρτυρίες «επιτυχημένων» επενδυτών. Αλλά η προηγούμενη αγορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν θέλουμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, πρέπει να υπογράψουμε σύμβαση για παροχή συμβουλών η οποία κοστίζει ακόμα περισσότερο.

Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι το πολύ και εύκολο χρήμα ήταν ψέματα. Όπως προειδοποιεί το ΚΕΠΚΑ, εάν αρχίσουμε τις αγορές θα βρισκόμαστε συνεχώς υπό πίεση να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες που όμως δεν μας βοηθούν να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση και να κερδίσουμε χρήματα. Είναι άχρηστες. Αν, όμως, έχουμε κάνει το λάθος να δώσουμε τον αριθμό της ταυτότητάς μας ή το ΑΦΜ μας και τους αριθμούς των τραπεζικών μας λογαριασμών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουμε τα χρήματά μας.

Το παραπάνω είναι ένα πραγματικό παράδειγμα απάτης: «Πλουτίστε εύκολα και γρήγορα». Η διαφήμιση ή η ιστοσελίδα τραβάει την προσοχή μας με ισχυρισμούς ότι διαθέτει πληροφορίες ζωτικής σημασίας που θα μας οδηγήσουν σε υψηλά κέρδη χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Οι απατεώνες συνήθως πωλούν πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα ή να επιτύχουμε κάποιον άλλο προσωπικό ή οικονομικό στόχο. Αλλά ας μην πάρουμε τα λεγόμενά τους «κατά γράμμα». Πολλές τέτοιες «δουλειές» είναι απάτες.

Πώς θα προστατευτούμε από αυτές τις απάτες

Είμαστε διστακτικοί και δεν πιστεύουμε εύκολα ιστορίες και μαρτυρίες μεγάλης, εύκολης και γρήγορης επιτυχίας. Συνήθως είναι ψεύτικες ιστορίες για να μας οδηγήσουν σε ιστοσελίδες όπου μπορούν να «ψαρέψουν» και να κλέψουν» ταυτότητα και προσωπικά στοιχεία.

Δεν βιαζόμαστε. Δεν τρέχουμε να καταχωρήσουμε το email μας, δεν κάνουμε εγγραφή, δεν πληρώνουμε συνδρομές, δεν κάνουμε αγορές, από άγνωστες ιστοσελίδες. Ψάχνουμε, ψάχνουμε, ψάχνουμε.

Δεν εμπιστευόμαστε ιστοσελίδες που απαιτούν συνδρομές, προσφέρουν ακριβές υπηρεσίες, αφού έχουμε πληρώσει την αρχική μας εγγραφή, ή μας πιέζουν να αγοράσουμε κάποιο αγαθό που «γρήγορα θα εξαντληθεί».

Έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι οι νόμιμες και σωστές επιχειρήσεις δεν υπόσχονται ποτέ γρήγορα και μεγάλα κέρδη, χωρίς προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:39

Παπαθανάσης: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης»

18:33

ΔΕΗ: Στο 33,4% η συμμετοχή του Δημοσίου μετά την ΑΜΚ

18:30

Έλαστρον: Πώληση βιομηχανικού ακινήτου στη Σίνδο έναντι 8,4 εκατ. ευρώ

18:22

Νέο alert: Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα μείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ως το 2030

18:16

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να λάβει την «τελική του απόφαση» για μια πιθανή συμφωνία με το Ιράν

18:07

Σιδηρόδρομοι Ελλάδος: Από 30/6 ξεκινούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα

18:00

Κέρδη 8,41% τον Μάιο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – Τζίρος 1 δισ. ευρώ στο κλείσιμο του μήνα

17:58

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη να προετοιμαστεί για περισσότερα επεισόδια με drone

17:46

Συμφωνία Ελλάδας, ΗΠΑ, Ν. Κορέας: 10.000 θέσεις εργασίας σε νέο ναυπηγικό κόμβο στην Ελευσίνα - Επενδύσεις 1,35 δισ. ευρώ

17:44

Alpha Bank: Μεταρρυθμίσεις της φορολογικής διοίκησης, αύξηση εσόδων και ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα

17:44

Ζαχάροβα: Κανένα στοιχείo για ρωσικά drones στην ΕΕ

17:35

Νετανιάχου: «Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Λιτάνι στον Λίβανο»

17:22

Πηγές ΥΠΕΝ για ανάπτυξη υδρογονανθράκων: Επιπόλαιο το ΠΑΣΟΚ

17:18

Παπασταύρου: Οι δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

17:15

ΓΣΕΒΕΕ: Να μην αποκλείονται κλάδοι της οικονομίας από τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών πόρων

17:10

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Διπλό «δίχτυ» Τροχαίας και υπ. Μεταφορών για τους εκδρομείς

17:10

Ρωσία: Ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο στο Βόλγκογκραντ και σε σταθμό άντλησης στο Γιαροσλάβ

17:02

Γιώργος Κώτσηρας: Επεκτείνουμε τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού

17:00

Μπενρουμπή (ΜΕΤΚΑ): Το μεγάλο στοίχημα των υποδομών στην Κρήτη και την Ελλάδα

16:59

Χωρίς φρένα η Wall Street: Πάει για τρίτο τριπλό ρεκόρ - Ισχυρά κέρδη σε Μάιο και εβδομάδα

16:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη οι απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη

16:49

Ιράν: «Η Τεχεράνη δεν εμπιστεύεται τα λόγια, θα κρίνει από τις πράξεις»

16:42

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Η Κρήτη μπορεί να γίνει το πρότυπο ανθεκτικότητας για όλη την Ελλάδα»

16:33

Η Ρουμανία θα απελάσει τον Ρώσο πρόξενο μετά τη συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

16:23

Πόσα παιδιά και έφηβοι έως 15 ετών κάνουν χρήση προϊόντων καπνού και νικοτίνης;

16:21

Κομισιόν: Αποδέσμευση κονδυλίων 16 δισ. ευρώ για την Ουγγαρία με την προϋπόθεση μεταρρυθμίσεων

16:15

«Πυρά» από ΥΠΕΘΟΟ σε ΠΑΣΟΚ για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

16:11

Τσάφος: Στην τελική ευθεία το roadmap για τα πυρηνικά στην Ελλάδα

16:10

Στουρνάρας: Στο 5,6% ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ στην Κρήτη την περίοδο 2022-2024

16:07

Μετάθεση προθεσμιών επικαιροποίησης των νέων Ευρωπαϊκών ΚΑΔ - Έως 30/10