Tip of the Day

Οδηγήστε οικονομικά και οικολογικά στις διακοπές

08-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδηγήστε οικονομικά και οικολογικά στις διακοπές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των καυσίμων, μας επηρεάζει όλους.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των καυσίμων, μας επηρεάζει όλους. Πολλοί από εμάς συνειδητοποιούμε επίσης όλο και περισσότερο τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον.

Η μείωση των εκπομπών του αυτοκινήτου αποτελεί το πρώτο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων για πιο βιώσιμες μεταφορές. Ένα αυτοκίνητο χαμηλών εκπομπών θα έχει επίσης καλύτερες επιδόσεις, θα αυξήσει την οικονομία καυσίμου και θα έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Υπάρχουν κάποιες τακτικές που συμβάλλουν στο να εξοικονομηθούν χρήματα και να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά την οδήγηση. Το πρώτο βήμα είναι η τακτική συντήρηση και επισκευή, η οποία βελτιώνει την απόδοση καυσίμου του οχήματος. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών και το εντατικό σέρβις.

Η αποφυγή της υπερβολικής ταχύτητας και η μείωση της περιττής επιτάχυνσης είναι το κλειδί για οικονομία καυσίμου. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αλλάζετε ταχύτητες όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να οδηγείτε με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα για το όχημά σας εντός του ορίου ταχύτητας. Η διατήρηση της κατάλληλης απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το απότομο φρενάρισμα και την ανάγκη επιτάχυνσης μέχρι την πλήρη ταχύτητα.

Όταν ταξιδεύετε, προσπαθήστε να αποφύγετε την οδήγηση σε ώρες αιχμής, ειδικά σε μεγαλύτερες διαδρομές, ώστε να μην σπαταλάτε καύσιμα όταν παραμένετε ακινητοποιημένοι σε ώρες αιχμής. Προγραμματίστε εκ των προτέρων το ταξίδι σας έχοντας εντοπίσει την πιο αποτελεσματική διαδρομή για εξοικονόμηση καυσίμων και χρόνου οδήγησης. Ταξιδέψτε ελαφριά αν μπορείτε για να ελαχιστοποιήσετε το βάρος του αυτοκινήτου σας και να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου.

Χρησιμοποιήστε το αυτοκίνητό σας λιγότερο όταν μπορείτε για να μειώσετε την κατανάλωση και τη χρήση καυσίμου. Το να μοιράζεστε το αυτοκίνητό σας με άλλα άτομα που κάνουν το ίδιο ταξίδι, όπως να πάτε στη δουλειά ή μια βόλτα, ή ακόμα και σε μεγαλύτερα ταξίδια, είναι μια άλλη φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Τα νεότερα αυτοκίνητα είναι γενικά πιο αποδοτικά, παράγουν λιγότερες εκπομπές και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα ή ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία είναι οι πιο φιλική τεχνολογία προς το περιβάλλον και παράγει χαμηλές ή καθόλου εκπομπές ρύπων κατά τη λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:46

Υψηλό 1,5 μήνα για το πετρέλαιο με τέταρτη ημέρα κερδών

21:43

Πυροσβεστική: Συνολικά 36 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Ναύπλιο και Χαλκίδα

21:30

Νέα προσέγγιση μειώνει δραστικά τις νοσηλείες σε ψυχιατρικές κλινικές

21:17

Άντλησε 200 εκατ. ευρώ η Εθνική Ασφαλιστική: Υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές - Δηλώσεις από Μεγάλου και Μαζαράκη

21:09

Κάθετος Διάδρομος: Στην Αλεξανδρούπολη οι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου

21:02

«Ράλι» 7% της Tesla καθώς η αγορά προετοιμάζεται για μία «καταιγίδα» από Cybercabs

21:00

Γερμανία: Επιστρέφει η μάχη των 35 ωρών - Το μεγάλο ερώτημα για την Ευρώπη

20:49

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Δύσκολη η επίτευξη αμυντικής ετοιμότητας της ΕΕ έως το 2030

20:41

Ζελένσκι: Σύντομα σε Κίεβο και Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές

20:31

Κώτσηρας: Νέα εποχή για τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

20:20

«Πράσινο 2x2» για χρυσό με ράλι άνω του 2%

20:10

Ευρωαγορές: Υποχώρησαν τα ομόλογα, ανέκαμψαν οι δείκτες από το χαμηλό μηνός

19:58

Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υποδείξεις για την αμυντική της θωράκιση»

19:50

Πιερρακάκης: Ακούγοντας τους πολίτες, σχεδιάζουμε τις πολιτικές για την Ελλάδα του 2030

19:37

Τραμπ: Να πληρώσει η Ευρώπη αναδρομικά για τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία

19:20

JTI: H εταιρεία με τις ιαπωνικές καταβολές στην 90ή ΔΕΘ

19:17

Μαρινάκης για τις ανακοινώσεις ΔΕΘ: Τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και «δεν θα αφήσουν εκτός κανέναν»

19:10

Ideal Holdings: Τα 10 deals που δεν προχώρησαν και η δυναμική της επένδυσης στην Kymora

19:08

Google: Το νέο AI μοντέλο καιρού, δίνει ωριαίες προγνώσεις 5 χιλιομέτρων

19:04

Σε υψηλό μήνα το γεν με κέρδη 2%

18:52

Η Συρία ξεκίνησε την καταστροφή χημικών όπλων της εποχής Άσαντ, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της στον ΟΗΕ

18:45

Έπεσαν ChatGTP, Grok, Claude και Gemini

18:41

Fais Group: Απορρόφηση δύο θυγατρικών από την Sportswind

18:28

Naftogaz: Η Ρωσία έπληξε μονάδες παραγωγής ενέργειας

18:18

Παπασταύρου: «Ο ακριτικός Έβρος μετεξελίσσεται σε ενεργειακή πύλη της Ευρώπης»

18:10

Η Ρωσία έπληξε δύο πλοία στη Μαύρη Θάλασσα που μετέφεραν όπλα για την Ουκρανία

18:07

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ απολογείται, διότι είπε πως κανείς Αμερικανός δεν έχει πεθάνει στον ιρανικό πόλεμο

18:06

Κλιματική κρίση: Πόσο κοστίζει ήδη στην ελληνική οικονομία - Οι κλάδοι στην πρώτη γραμμή

18:02

Εργοστάσιο στη Βαυαρία άρχισε την παραγωγή 5.000 κατευθυνόμενων με ΤΝ drones για το Κίεβο

17:58

Υεμένη: Δεκατρείς κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τους αντάρτες Χούθι