Tip of the Day

Οδηγήστε οικονομικά και οικολογικά στις διακοπές

08-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδηγήστε οικονομικά και οικολογικά στις διακοπές
Το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των καυσίμων, μας επηρεάζει όλους.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των καυσίμων, μας επηρεάζει όλους. Πολλοί από εμάς συνειδητοποιούμε επίσης όλο και περισσότερο τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον.

Η μείωση των εκπομπών του αυτοκινήτου αποτελεί το πρώτο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων για πιο βιώσιμες μεταφορές. Ένα αυτοκίνητο χαμηλών εκπομπών θα έχει επίσης καλύτερες επιδόσεις, θα αυξήσει την οικονομία καυσίμου και θα έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Υπάρχουν κάποιες τακτικές που συμβάλλουν στο να εξοικονομηθούν χρήματα και να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά την οδήγηση. Το πρώτο βήμα είναι η τακτική συντήρηση και επισκευή, η οποία βελτιώνει την απόδοση καυσίμου του οχήματος. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών και το εντατικό σέρβις.

Η αποφυγή της υπερβολικής ταχύτητας και η μείωση της περιττής επιτάχυνσης είναι το κλειδί για οικονομία καυσίμου. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αλλάζετε ταχύτητες όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να οδηγείτε με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα για το όχημά σας εντός του ορίου ταχύτητας. Η διατήρηση της κατάλληλης απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το απότομο φρενάρισμα και την ανάγκη επιτάχυνσης μέχρι την πλήρη ταχύτητα.

Όταν ταξιδεύετε, προσπαθήστε να αποφύγετε την οδήγηση σε ώρες αιχμής, ειδικά σε μεγαλύτερες διαδρομές, ώστε να μην σπαταλάτε καύσιμα όταν παραμένετε ακινητοποιημένοι σε ώρες αιχμής. Προγραμματίστε εκ των προτέρων το ταξίδι σας έχοντας εντοπίσει την πιο αποτελεσματική διαδρομή για εξοικονόμηση καυσίμων και χρόνου οδήγησης. Ταξιδέψτε ελαφριά αν μπορείτε για να ελαχιστοποιήσετε το βάρος του αυτοκινήτου σας και να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου.

Χρησιμοποιήστε το αυτοκίνητό σας λιγότερο όταν μπορείτε για να μειώσετε την κατανάλωση και τη χρήση καυσίμου. Το να μοιράζεστε το αυτοκίνητό σας με άλλα άτομα που κάνουν το ίδιο ταξίδι, όπως να πάτε στη δουλειά ή μια βόλτα, ή ακόμα και σε μεγαλύτερα ταξίδια, είναι μια άλλη φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Τα νεότερα αυτοκίνητα είναι γενικά πιο αποδοτικά, παράγουν λιγότερες εκπομπές και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα ή ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία είναι οι πιο φιλική τεχνολογία προς το περιβάλλον και παράγει χαμηλές ή καθόλου εκπομπές ρύπων κατά τη λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:24

Τζιτζικώστας: «Να σταματήσει κάθε ενέργεια για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ»

19:24

Aktor: Αποχωρεί από Επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων, ο Λουκάς Καραλής

19:17

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διεκπεραίωση των εξαγωγών μέσω του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Εξαγωγών (AES)

19:15

Η σιωπηρή ενεργοποίηση του άρθρου 42.7 - Ανοίγει «παράθυρο» για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα;

19:08

Η Κούβα «δεν διαπραγματεύεται» το πολιτικό της σύστημα με τις ΗΠΑ

18:53

Παπασταύρου: «Τα δάση είναι το φυσικό μας κεφάλαιο και η κληρονομιά μας για τις επόμενες γενιές»

18:43

ΤτΕ: «Ψαλιδίζει» τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2026 και το 2027

18:27

Η Σρι Λάνκα αρνήθηκε την πρόσβαση σε δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ

18:18

Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί» - Ταχυφορτιστές σε 10 πιάτσες στην Αθήνα εντός του 2026

18:11

«Τρενάκι του τρόμου» στο ΧΑ - Άδοξο τέλος στην απόπειρα του ΓΔ για ανοδική αντίδραση

18:09

Γάλλος ΥΠΕΞ: «Δεν βλέπω ορατό τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»

17:52

Η Sky Express δεν αυξάνει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

17:50

Η ΕΥΔΑΠ φέρνει την ανακύκλωση νερού στο κοινό με νέο διαδραστικό έκθεμα στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

17:48

Ο Μοτζαμπά Χαμενεΐ είπε πως «ο εχθρός ηττήθηκε», σε μήνυμα για την περσική Πρωτοχρονιά

17:39

Eurobank: Ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος στο δ.σ. η κ. Alexandra Reich

17:30

Τραμπ για Ιράν: «Θέλουμε να μιλήσουμε μαζί τους, αλλά δεν υπάρχει κανείς»

17:21

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος λόγω αφθώδους πυρετού

17:19

Κίνα για Μ. Ανατολή: Η ισχύς δεν είναι η λύση - Οι συγκρούσεις θα εκθρέψουν μόνο μίσος

17:17

Αυξήθηκαν κατά 210% οι διαδικτυακές απάτες το 2025 στην Ελλάδα

17:05

Τσιόδρας προς Κομισιόν: «Με ποια μέτρα και ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθεί το πλαίσιο για μείωση των τιμών ενέργειας;»

16:51

Ερντογάν: «Επιστρατεύουμε όλα τα μέσα για ειρήνη»

16:47

Παρεμβάσεις Στασινού (ΤΕΕ) για νερό και μεταβιβάσεις ακινήτων

16:40

«Πυρά» Τραμπ στις χώρες του ΝΑΤΟ: «Είστε δειλοί, θα το θυμόμαστε»

16:27

Κέρκυρα: Σχεδόν 95% ικανοποίηση επισκεπτών - Στο 1 δισ. ευρώ ο τουριστικός «πυρήνας»

16:27

Σκάλκος για Μέση Ανατολή: Η δυνητική ζημιά είναι η αβεβαιότητα

16:22

Στην Αυστραλία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

16:19

Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών

16:14

Lamda Development στις Βρυξέλλες: Το Ellinikon αναδεικνύει το νέο όραμα για τις πόλεις του αύριο στην Ευρώπη

16:09

Hellenic Train: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 23 Μαρτίου

16:04

Καθ' οδόν για τέταρτη συναπτή εβδομάδα απωλειών η Wall Street