Tip of the Day

Οδηγήστε οικονομικά και οικολογικά στις διακοπές

08-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδηγήστε οικονομικά και οικολογικά στις διακοπές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των καυσίμων, μας επηρεάζει όλους.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των καυσίμων, μας επηρεάζει όλους. Πολλοί από εμάς συνειδητοποιούμε επίσης όλο και περισσότερο τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον.

Η μείωση των εκπομπών του αυτοκινήτου αποτελεί το πρώτο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων για πιο βιώσιμες μεταφορές. Ένα αυτοκίνητο χαμηλών εκπομπών θα έχει επίσης καλύτερες επιδόσεις, θα αυξήσει την οικονομία καυσίμου και θα έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Υπάρχουν κάποιες τακτικές που συμβάλλουν στο να εξοικονομηθούν χρήματα και να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά την οδήγηση. Το πρώτο βήμα είναι η τακτική συντήρηση και επισκευή, η οποία βελτιώνει την απόδοση καυσίμου του οχήματος. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών και το εντατικό σέρβις.

Η αποφυγή της υπερβολικής ταχύτητας και η μείωση της περιττής επιτάχυνσης είναι το κλειδί για οικονομία καυσίμου. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αλλάζετε ταχύτητες όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να οδηγείτε με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα για το όχημά σας εντός του ορίου ταχύτητας. Η διατήρηση της κατάλληλης απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το απότομο φρενάρισμα και την ανάγκη επιτάχυνσης μέχρι την πλήρη ταχύτητα.

Όταν ταξιδεύετε, προσπαθήστε να αποφύγετε την οδήγηση σε ώρες αιχμής, ειδικά σε μεγαλύτερες διαδρομές, ώστε να μην σπαταλάτε καύσιμα όταν παραμένετε ακινητοποιημένοι σε ώρες αιχμής. Προγραμματίστε εκ των προτέρων το ταξίδι σας έχοντας εντοπίσει την πιο αποτελεσματική διαδρομή για εξοικονόμηση καυσίμων και χρόνου οδήγησης. Ταξιδέψτε ελαφριά αν μπορείτε για να ελαχιστοποιήσετε το βάρος του αυτοκινήτου σας και να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου.

Χρησιμοποιήστε το αυτοκίνητό σας λιγότερο όταν μπορείτε για να μειώσετε την κατανάλωση και τη χρήση καυσίμου. Το να μοιράζεστε το αυτοκίνητό σας με άλλα άτομα που κάνουν το ίδιο ταξίδι, όπως να πάτε στη δουλειά ή μια βόλτα, ή ακόμα και σε μεγαλύτερα ταξίδια, είναι μια άλλη φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Τα νεότερα αυτοκίνητα είναι γενικά πιο αποδοτικά, παράγουν λιγότερες εκπομπές και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα ή ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία είναι οι πιο φιλική τεχνολογία προς το περιβάλλον και παράγει χαμηλές ή καθόλου εκπομπές ρύπων κατά τη λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:14

Νεπάλ: Στους 675 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

17:00

Ακίνητα: Το ράλι σε τιμές και μεταβιβάσεις γεμίζει τα κρατικά ταμεία

16:45

Γιατί o ιός του Δυτικού Νείλου φέτος «χτυπά» την Αττική

16:30

Telegraph: Το θαύμα της φύσης στην Ελλάδα που πρέπει να δεις μία φορά στη ζωή σου

16:16

Μερτς: Στη Μόσχα η ευθύνη για τα drones στη Λειψία - Εκτεταμένες γερμανικές κυρώσεις

16:01

Η Ουάσιγκτον πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας: «Σπουδαίος σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ

15:47

«Πώς το πράσινο γίνεται μπλε»: Το βίντεο της περιοδείας Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία

15:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί σε ρωσική επιδρομή με drones στο Κίεβο

15:16

Πώς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία παράγουν «αόρατο» τοπικό ΑΕΠ;

15:00

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα πορεία κι αυτή η στιγμή είναι τώρα

14:46

Διευκρινίσεις ΔΥΠΑ για το νέο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης

14:32

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου - Οι περιοχές σε «Red Code»

14:18

Η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα των φθηνών διακοπών

14:02

Μενδώνη: Το υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερα από 900 έργα σε όλη την Ελλάδα

13:57

Νεπάλ: «Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια» το κόστος ανοικοδόμησης από τις φονικές πλημμύρες, εκτιμά η κυβέρνηση

13:45

Κομισιόν για ευλογιά αιγοπροβάτων: Υπάρχουν εργαλεία στήριξης των κτηνοτρόφων

13:25

Η Ρωσία εκπαιδεύει τα παιδιά της για τους πολέμους του μέλλοντος

13:03

Ο πρόεδρος του Ιράν καλεί τους Ιρανούς «να αποδεχθούν» τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων

12:53

Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο «πακέτο» της ΔΕΘ - Πόσο κερδίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες

12:51

Π. Μαρινάκης: Έμφαση στη μεσαία τάξη, τις MμΕ, τους συνεπείς και τις οικογένειες - Το στίγμα των εξαγγελιών στη ΔΕΘ

12:36

Ο συμβιβασμός των 18 δισ. δολαρίων της Meta προειδοποιεί TikTok και YouTube – Ποιος παίρνει σειρά;

12:29

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Ένα ολιστικό σχέδιο σύγκλισης σε όλα τα επίπεδα με την Ευρώπη

12:10

Α. Ευθυμίου: Πιο ισχυρός και προσβάσιμος ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

11:52

Πυκνώνουν τα δρομολόγια του Τραμ - Μικρότεροι χρόνοι αναμονής για τους επιβάτες

11:37

Οι πειρατές επιστρέφουν στον Κόλπο του Άντεν – Τριπλασιάστηκαν οι επιθέσεις

11:32

Γ. Μανιάτης προς Κομισιόν: «Κυρώσεις για τουρκικές παραβιάσεις στην Αλεξανδρούπολη»

11:22

Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα δουλεύει και συγκλίνει με την Ευρώπη (πίνακας)

11:01

Ο Τραμπ εξαντλεί την τεχνική του αντιπερισπασμού κάνοντας φασαρία για να καλύψει τον βόμβο στο βάθος

10:51

Τι ψηφίζουν σήμερα οι Ισλανδοί

10:39

Μητσοτάκης: Ζητώ από τους πολίτες να μας κρίνουν αντικειμενικά γι' αυτά που έχουμε κάνει