Tip of the Day

Οδηγήστε οικονομικά και οικολογικά στις διακοπές

08-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδηγήστε οικονομικά και οικολογικά στις διακοπές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των καυσίμων, μας επηρεάζει όλους.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των καυσίμων, μας επηρεάζει όλους. Πολλοί από εμάς συνειδητοποιούμε επίσης όλο και περισσότερο τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον.

Η μείωση των εκπομπών του αυτοκινήτου αποτελεί το πρώτο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων για πιο βιώσιμες μεταφορές. Ένα αυτοκίνητο χαμηλών εκπομπών θα έχει επίσης καλύτερες επιδόσεις, θα αυξήσει την οικονομία καυσίμου και θα έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Υπάρχουν κάποιες τακτικές που συμβάλλουν στο να εξοικονομηθούν χρήματα και να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά την οδήγηση. Το πρώτο βήμα είναι η τακτική συντήρηση και επισκευή, η οποία βελτιώνει την απόδοση καυσίμου του οχήματος. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών και το εντατικό σέρβις.

Η αποφυγή της υπερβολικής ταχύτητας και η μείωση της περιττής επιτάχυνσης είναι το κλειδί για οικονομία καυσίμου. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αλλάζετε ταχύτητες όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να οδηγείτε με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα για το όχημά σας εντός του ορίου ταχύτητας. Η διατήρηση της κατάλληλης απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το απότομο φρενάρισμα και την ανάγκη επιτάχυνσης μέχρι την πλήρη ταχύτητα.

Όταν ταξιδεύετε, προσπαθήστε να αποφύγετε την οδήγηση σε ώρες αιχμής, ειδικά σε μεγαλύτερες διαδρομές, ώστε να μην σπαταλάτε καύσιμα όταν παραμένετε ακινητοποιημένοι σε ώρες αιχμής. Προγραμματίστε εκ των προτέρων το ταξίδι σας έχοντας εντοπίσει την πιο αποτελεσματική διαδρομή για εξοικονόμηση καυσίμων και χρόνου οδήγησης. Ταξιδέψτε ελαφριά αν μπορείτε για να ελαχιστοποιήσετε το βάρος του αυτοκινήτου σας και να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου.

Χρησιμοποιήστε το αυτοκίνητό σας λιγότερο όταν μπορείτε για να μειώσετε την κατανάλωση και τη χρήση καυσίμου. Το να μοιράζεστε το αυτοκίνητό σας με άλλα άτομα που κάνουν το ίδιο ταξίδι, όπως να πάτε στη δουλειά ή μια βόλτα, ή ακόμα και σε μεγαλύτερα ταξίδια, είναι μια άλλη φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Τα νεότερα αυτοκίνητα είναι γενικά πιο αποδοτικά, παράγουν λιγότερες εκπομπές και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα ή ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία είναι οι πιο φιλική τεχνολογία προς το περιβάλλον και παράγει χαμηλές ή καθόλου εκπομπές ρύπων κατά τη λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Τραμπ: Έχουμε πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία – Υπάρχει καλη πιθανότητα συμφωνίας

23:47

Μελόνι: Η αποδοχή μας από τον κόσμο είναι υψηλότερη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης

23:38

Τραμπ: Θα διαθέσει 400 έως 500 εκατ. δολ. από το ταμείο της MAGA Inc. για τις ενδιάμεσες εκλογές

23:29

Υπ. Παιδείας: «Τα βιβλία δεν αποτελούν επιλογές πολιτικής ηγεσίας»

23:22

Wall Street: Πτώση στον απόηχο της απασχόλησης και της «αντίδρασης» Fed

23:04

DBRS: Αμετάβλητη η αξιoλόγηση ΒΒΒ για την Ελλάδα, αναβαθμίζει το outlook

22:58

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 6,5% για το Brent, πάνω από 8% το WTI

22:49

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ

22:46

Μητσοτάκης: Στη Δυτική Θεσσαλονίκη πια μιλάμε με έργα, όχι με λόγια

22:35

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το πρώτο του διαμάντι

22:34

Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο

22:20

Γαλλία: Αντιδράσεις μετά τις απειλές της ακροδεξιάς να «κλείσει τη στρόφιγγα» της βοήθειας στην Ουκρανία

22:10

Τραμπ: Απειλεί ότι θα πλήξει «πολύ σύντομα» το «Βουνό της Αξίνας»

22:00

Πορεία ενστόλων στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

21:48

Τζιτζικώστας: «Καμία σοβαρή ευρωπαϊκή πολιτική για τη θάλασσα χωρίς την Ελλάδα στο τραπέζι»

21:37

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό με πτώση σχεδόν 1,5%

21:31

Χατζηδάκης: Τα 20 δισ. ευρώ της νέας ΚΑΠ να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις

21:23

Μερτς: Δεν θα παραστεί στη διεθνή σύνοδο για το διάστημα στο Παρίσι

21:15

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23 εκατ. ευρώ

21:08

Μετρό Αθήνας: Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 – Προσωρινές αλλαγές στα δρομολόγια

21:00

Πέμπτη εβδομάδα πτώσης στις ευρωαγορές - «Έλαμψε» η VW

20:56

Η Ιαπωνία ανοίγει την αμυντική της βιομηχανία στις διεθνείς αγορές

20:47

Πόσα χρήματα παίρνει ο Τεντόγλου για τη δεύτερη θέση στο Diamond League

20:39

Γεραπετρίτης: «Αυτονόητο ότι η Ευρώπη θα παράσχει τη στήριξή της προς την Ελλάδα σε οποιαδήποτε απειλή»

20:30

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 11 Σεπτεμβρίου

20:12

Κων. Μιτζάλης (ΑΒΑΞ): «Διατήρηση του ανεκτέλεστου σε υψηλά επίπεδα (κοντά στα 2,8 δισ.), με νέα έργα 700 εκατ. ευρώ»

20:07

Μητσοτάκης από «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο στα Βαλκάνια

19:56

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Ανώμαλη Προσγείωση» για εταιρείες ελικοπτέρων που έκαναν φοροδιαφυγή»

19:46

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Ανακαινίσεις σχολείων και εγκαίνια νέων μονάδων στη Θεσσαλονίκη

19:34

Ζελένσκι: Την Κυριακή στο Κιέβο οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Κούσνερ και Γουίτκοφ