Tip of the Day

Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες

18-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες
fuel cost

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα καυσίμων ύψους 30 έως 50 ευρώ, ένα επίδομα το οποίο οι δικαιούχοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.00) ευρώ, μπορεί να λάβει την επιδότηση με σκοπό την συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Για τη λήψη του βοηθήματος θα πρέπει να δηλώνεται μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο τα οποία θα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη).

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται επίσημες αργίες / Τραπεζικές αργίες).

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο του gov.gr, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Ο δικαιούχος παρακολουθεί την κατάσταση της αίτησής του, η οποία μπορεί να αναφέρεται ως «επεξεργασία από δικαιούχο», «απορριφθείσα», «υπό έλεγχο», «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα», «προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα», «εγκριθείσα».

H καταβολή του ποσού γίνεται είτε μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) είτε μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του (τo ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δηλαδή Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, VivaΠαγκρήτια , Τράπεζα).

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (η χρήση και η εγκατάσταση της οποίας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζουν απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Σημειώνεται ότι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού ενώ το ποσό που έχει πιστωθεί και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την 31/07/2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:30

Η Σλοβακία απειλεί να μπλοκάρει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

21:18

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να μην αποκτήσει πυρηνικά - Πιθανή συνάντηση το Σαββατοκύριακο

21:06

Πρόεδρος Κούβας: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ»

20:54

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Είναι καλή στιγμή να επαναφέρουμε τη συζήτηση για έκδοση κοινού ευρωπαϊκού χρέους

20:45

Λάιεν για 10ήμερη εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου: Αποτελεί ανακούφιση

20:32

Bloomberg: Θα χρειαστούν περίπου 6 μήνες για ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

20:28

Πρέμιερ Λιγκ: Ζημίες - ρεκόρ 900 εκατ. ευρώ το 2025

20:16

Μυτιλήνη: Αποζημιώσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ σε τυροκομικές επιχειρήσεις λόγω αφθώδους πυρετού

20:05

Συρία: Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης όλες οι βάσεις αμερικανικών δυνάμεων

19:57

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

19:48

Πιερρακάκης από G7: Οφείλουμε να δράσουμε συντονισμένα απέναντι στις προκλήσεις

19:39

Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη ηγετών της ΕΕ για τα Στενά του Ορμούζ

19:31

Έρχονται οι super champions επιχειρήσεις στην ΕΕ - Το σχέδιο της Κομισιόν και οι κίνδυνοι

19:20

Συμφωνία για την κατασκευή drones πρότεινε ο Ζελέσνκι στην Ολλανδία

19:09

Reuters: Αναθεώρηση επί τα χείρω για τη γερμανική ανάπτυξη το 2026 και 2027

18:57

CrediaBank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100.000 ευρώ μέσω κεφαλαιοποίησης με δωρεάν διάθεση μετοχών

18:44

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν σε 10ήμερη κατάπαυση πυρός

18:34

Θεμιστοκλέους: «Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των ανηλίκων στα social media»

18:19

ΝΔ: Νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

18:14

Επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: Νέα στοιχεία για τον δράστη

18:13

Εγκαίνια της νέας γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα παρουσία Δήμα

18:07

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και ΔΕΗ πίεσαν τον Γενικό Δείκτη

17:55

Κομισιόν: Διατάζει τη Meta να αποκαταστήσει τον αποκλεισμό βοηθών ΤΝ από το WhatsApp

17:43

Η Lufthansa βάζει λουκέτο στη θυγατρική της CityLine σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα

17:40

Axios: Πιθανή μια εκεχειρία στον Λίβανο απόψε - Επικοινωνία Τραμπ με Αούν

17:40

Fais Group: Επαναλειτουργεί το πλήρως ανανεωμένο κατάστημα Manmgo στο River West

17:38

Ολλανδία: Η KLM ακυρώνει 160 πτήσεις τον επόμενο μήνα λόγω αύξησης του κόστους των καυσίμων

17:34

SOS από τον μεγαλύτερο παραγωγό σοκολάτας στον κόσμο - Κατακρημνίζεται η τιμή του κακάο

17:33

Ιράν: Τουλάχιστον δύο υπερτάνκερ πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ με προορισμό το Ιράκ

17:30

ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Αν το Ιράν απορρίψει την αμερικανική πρόταση, θα οδηγηθεί στην άβυσσο»