Tip of the Day

Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες

18-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες
fuel cost

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα καυσίμων ύψους 30 έως 50 ευρώ, ένα επίδομα το οποίο οι δικαιούχοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.00) ευρώ, μπορεί να λάβει την επιδότηση με σκοπό την συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Για τη λήψη του βοηθήματος θα πρέπει να δηλώνεται μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο τα οποία θα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη).

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται επίσημες αργίες / Τραπεζικές αργίες).

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο του gov.gr, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Ο δικαιούχος παρακολουθεί την κατάσταση της αίτησής του, η οποία μπορεί να αναφέρεται ως «επεξεργασία από δικαιούχο», «απορριφθείσα», «υπό έλεγχο», «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα», «προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα», «εγκριθείσα».

H καταβολή του ποσού γίνεται είτε μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) είτε μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του (τo ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δηλαδή Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, VivaΠαγκρήτια , Τράπεζα).

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (η χρήση και η εγκατάσταση της οποίας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζουν απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Σημειώνεται ότι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού ενώ το ποσό που έχει πιστωθεί και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την 31/07/2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:44

Ηλεκτροκίνηση: Σημαντικά οικονομικά οφέλη για εταιρικούς στόλους οχημάτων

15:42

Επίσκεψη Κυρανάκη στην Κύπρο - Η ατζέντα των συναντήσεων

15:33

Ασημένια Οικονομία: Ένα νέο αναπτυξιακό πεδίο για την Ελλάδα

15:24

Συρρικνώνεται η αγοραστική δύναμη - Πόσοι αναζητούν και δεύτερη δουλειά

15:15

Έρκυνα: Ο μαγευτικός ποταμός όπου η φύση συναντά τον μύθο μία «ανάσα» από την Αθήνα

15:11

Σειρήνες σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ - Πλήγμα σε πλοίο στα στενά του Ορμούζ

15:05

Κόστα: «Η ΕΕ είναι απολύτως αλληλέγγυα με την Ισπανία»

14:59

Η Ολλανδία εξετάζει γαλλικό αίτημα για στήριξη αποστολής της στη Μεσόγειο

14:48

Μπέσεντ: Εντός εβδομάδας σε ισχύ οι νέοι δασμοί Τραμπ 15%

14:36

Μαντζουράνης - Ραγκούσης: Εθνικό, ιστορικό και ηθικό καθήκον της Ελλάδας η υπεράσπιση της Κύπρου

14:29

My market: Επενδύσεις 16,75 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις

14:20

Η Τεχεράνη κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» για να διορίσει άμεσα νέο ανώτατο ηγέτη

14:07

Έκτακτα μέτρα για δωρεάν επικοινωνία Ελλήνων σε χώρες της Μέσης Ανατολής

14:03

Ιράν: Αναβλήθηκε η κηδεία του Χαμενεΐ

14:00

Μασούτης - Kontzoglou Distribution: Εν αναμονή εγκρίσεων το deal

13:58

Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών στον νότιο Λίβανο

13:52

Άγκυρα: «Eξουδετερώθηκε ιρανικός πύραυλος πριν μπει στην Τουρκία»

13:39

Σόλομον (Goldman Sachs): Θέλουμε «μερικές εβδομάδες» για να δούμε τις επιπτώσεις του πολέμου

13:38

Φάμελλος: Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών - Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη στην Κύπρο

13:37

ΤτΕ: «Άνοιξε η ψαλίδα» των επιτοκίων καταθέσεων και δανείων τον Ιανουάριο

13:30

Λίγες οι πτήσεις στη Μέση Ανατολή, σε εξέλιξη οι απομακρύνσεις πολιτών

13:26

Ανδρουλάκης: «Καμία εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»

13:25

Κίνα: Άρχισαν τα «Δύο Συνέδρια», το μεγάλο ετήσιο πολιτικό γεγονός της χώρας

13:21

Παπασταύρου: Η Ελλάδα επένδυσε από το 2019 στη διαφοροποίηση των ενεργειακών της πηγών

13:14

Η Vodafone στηρίζει έμπρακτα τους συνδρομητές της στις χώρες της Μέσης Ανατολής

13:12

Ρωσία: «Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν με ψεύτικο πρόσχημα»

13:06

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,97% η απόδοση των 12μηνων εντόκων ύψους 400 εκατ. ευρώ

13:05

Μέση Ανατολή: Όταν η ΕΕ (δυστυχώς) δεν έχει λόγο, έχει όμως ρόλο και μάλιστα σημαντικό

13:05

Το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue διακρίνεται στα Greek Hotel of the Year 2026

13:04

Η ΕΕ «έτοιμη να αντιδράσει» για τα συμφέροντά της μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ισπανίας