Tip of the Day

Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες

18-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες
fuel cost

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα καυσίμων ύψους 30 έως 50 ευρώ, ένα επίδομα το οποίο οι δικαιούχοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.00) ευρώ, μπορεί να λάβει την επιδότηση με σκοπό την συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Για τη λήψη του βοηθήματος θα πρέπει να δηλώνεται μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο τα οποία θα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη).

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται επίσημες αργίες / Τραπεζικές αργίες).

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο του gov.gr, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Ο δικαιούχος παρακολουθεί την κατάσταση της αίτησής του, η οποία μπορεί να αναφέρεται ως «επεξεργασία από δικαιούχο», «απορριφθείσα», «υπό έλεγχο», «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα», «προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα», «εγκριθείσα».

H καταβολή του ποσού γίνεται είτε μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) είτε μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του (τo ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δηλαδή Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, VivaΠαγκρήτια , Τράπεζα).

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (η χρήση και η εγκατάσταση της οποίας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζουν απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Σημειώνεται ότι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού ενώ το ποσό που έχει πιστωθεί και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την 31/07/2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:58

Διάστημα: Οι αστροναύτες του Artemis ΙΙ κατέρριψαν το ρεκόρ απόστασης από τη Γη

21:46

Σε συζήτηση για την οδική ασφάλεια θα συμμετάσχει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21:34

Από την Τρίτη η επιστροφή αδειών οδήγησης από τον δήμο Αθηναίων

21:20

ΗΠΑ: Η CIA διεξήγαγε «επιχείρηση αντιπερισπασμού» στο Ιράν ενώ αναζητούσε τον αεροπόρο

21:08

Τσίπρας: «Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»

20:56

Τουρκία: Επαφές Φιντάν με ΗΠΑ και Ιράν για τον πόλεμο

20:48

Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο

20:37

Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,8% η Νέα Δημοκρατία - Απώλειες μετά τις εξελίξεις για ΟΠΕΚΕΠΕ

20:28

Aegean: Πληρότητες που ξεπερνούν το 75% στις πτήσεις για το Πάσχα - Οι top προορισμοί

20:18

O Τραμπ «δεν ανησυχεί» για το ενδεχόμενο διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στο Ιράν

20:13

Παπαθανάσης: Στόχος να αντληθούν πόροι ύψους 7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2026

19:59

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον προσωπάρχη του έπειτα από σειρά σκανδάλων

19:46

Μπαρό σε Αραγτσί: «Ανάγκη να τεθεί τέλος στον πόλεμο»

19:35

Η τεχνητή νοημοσύνη πάει... πόλεμο

19:29

Ιράν: «Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να κλέψουν ουράνιο στην επιχείρηση διάσωσης πιλότου»

19:27

Οι Χούθι δηλώνουν ότι εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον του Ισραήλ

19:18

Premier League: Η Τσέλσι κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία αλλά ουδείς ανησυχεί

19:17

Fuel Pass: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι - 14 ερωταπαντήσεις

19:06

Πανελλήνια απεργία ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 24 Απριλίου

18:55

ΤτΕ: Καθαρό μέρισμα 0,638 ευρώ/μετοχή - Από 30 Απριλίου η πληρωμή

18:45

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

18:34

Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών τον Μάρτιο στις ΗΠΑ

18:32

Softweb: Αυξημένος κατά 58% ο κύκλος εργασιών το 2025

18:20

Πασχαλινή ανανέωση: 4 εργασίες για να «λάμψει» το σπίτι σας!

18:16

ΣΒΕ: Τα πρώτα μέτρα για την ενέργεια είναι ένα θετικό πρώτο βήμα - Η βιομηχανία έχει ανάγκη μόνιμες λύσεις

18:05

Το Ιράν απορρίπτει το σχέδιο εκεχειρίας - Ζητά οριστικό τερματισμό του πολέμου

18:01

Οι Ισπανοί θεωρούν τον Τραμπ μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη από τον Πούτιν

17:54

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Απαραίτητη η ΑΜΚ 1 δισ. για να στηριχθεί η «έκρηξη» των ηλεκτρικών δικτύων

17:50

Quest: Καθαρά κέρδη 52,4 εκατ. ευρώ το 2025 - Άλμα 16,6% στα EBITDA

17:40

Γιατί η Ινδία στρέφεται στο Ιράν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά από 7 χρόνια