Tip of the Day

Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες

18-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες
fuel cost

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα καυσίμων ύψους 30 έως 50 ευρώ, ένα επίδομα το οποίο οι δικαιούχοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.00) ευρώ, μπορεί να λάβει την επιδότηση με σκοπό την συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Για τη λήψη του βοηθήματος θα πρέπει να δηλώνεται μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο τα οποία θα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη).

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται επίσημες αργίες / Τραπεζικές αργίες).

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο του gov.gr, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Ο δικαιούχος παρακολουθεί την κατάσταση της αίτησής του, η οποία μπορεί να αναφέρεται ως «επεξεργασία από δικαιούχο», «απορριφθείσα», «υπό έλεγχο», «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα», «προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα», «εγκριθείσα».

H καταβολή του ποσού γίνεται είτε μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) είτε μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του (τo ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δηλαδή Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, VivaΠαγκρήτια , Τράπεζα).

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (η χρήση και η εγκατάσταση της οποίας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζουν απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Σημειώνεται ότι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού ενώ το ποσό που έχει πιστωθεί και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την 31/07/2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:11

Σε βράχο ύψους 10 μέτρων ο ανδριάντας για την «Κυρά της Ρω»

10:10

Πιερρακάκης: Από 15 Μαρτίου η επιδότηση 15% στα λιπάσματα

10:05

Δανία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

10:03

Υπεγράφη το mega trade deal ΕΕ - Αυστραλίας: Τι περιλαμβάνει

09:56

Παπαστράτος: Ο Γιώργος Μαργώνης νέος αντιπρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International

09:50

Παπαθανάσης: Νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις νοσοκομείων ύψους 12,29 εκατ. ευρώ

09:42

Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια - Εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία

09:40

Δένδιας: «Με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό η Ελλάδα αποκτά μια ολιστική προσέγγιση άμυνας»

09:26

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην EE τον Φεβρουάριο - Ανάκαμψη μετά από 13 μήνες για Tesla

09:26

Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά: Παράταση αιτήσεων έως τις 27 Μαρτίου

09:13

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το καθεστώς της πυρηνικής δύναμης

09:11

Βούιτσιτς: Η ΕΚΤ πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση για τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού

08:52

ΟΗΕ: «Ο κόσμος έχει δώσει στο Ισραήλ άδεια να βασανίζει τους Παλαιστίνιους»

08:49

Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο την ένταση στη Μ. Ανατολή

08:42

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 25η Μαρτίου: Πώς θα λειτουργήσουν μετρό και τραμ

08:40

ΕΝΦΙΑ: Άνοιξε το Ε9 για διορθώσεις έως 31 Ιουλίου

08:34

Προαστιακός: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Αθήνα-Άγιοι Ανάργυροι

08:30

Μ. Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Βηρυτό - Ομοβροντία ιρανικών πυραύλων σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

08:26

Με την υπογραφή της Intersport η πρώτη μπουτίκ της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου

08:15

Απειλούνται τα έσοδα 30,5 δισ. δολαρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

08:10

Πώς αμείβεται η αργία της 25ης Μαρτίου

08:09

Συνάντηση Παπασταύρου με Chevron: Σεισμικές έρευνες νοτίως της Κρήτης έως το 2026

08:02

Οι «αδύναμοι κρίκοι» της ελληνικής αγοράς εργασίας: Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι

08:00

Πόσο (και γιατί) «ξεφούσκωσε» το διεθνές ενδιαφέρον για απόκτηση κατοικιών στην Ελλάδα

07:48

Premia Properties: Σε δανεισμό και επενδύσεις τα 150 εκατ. του ομολόγου - Η «ακτινογραφία» της ΑΕΕΑΠ

07:38

Fuel Pass: Στήριξη με κοινωνικό πρόσημο μόνο για όσους διαθέτουν όχημα - Ποιοι είναι οι χαμένοι

07:30

Τράπεζες: Η διόρθωση ανοίγει νέο παράθυρο ευκαιρίας

07:25

ΕΚΤΕΡ: «Χτίζει» ανεκτέλεστο άνω των 225 εκατ. - Ποιες μεγάλες συμβάσεις διεκδικεί

07:21

Με ΠΝΠ οι παρεμβάσεις για την ακρίβεια - Πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα

07:12

Ίλιγγος υψηλού ρίσκου - Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΟ στον Βοτανικό - Οι «μονομάχοι» του ΔΑΑ