Tip of the Day

Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες

18-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Fuel pass: Πώς γίνεται η αίτηση, πως παίρνουν το επίδομα οι πολίτες
fuel cost
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα καυσίμων ύψους 30 έως 50 ευρώ, ένα επίδομα το οποίο οι δικαιούχοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.00) ευρώ, μπορεί να λάβει την επιδότηση με σκοπό την συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Για τη λήψη του βοηθήματος θα πρέπει να δηλώνεται μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο τα οποία θα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη).

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται επίσημες αργίες / Τραπεζικές αργίες).

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο του gov.gr, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Ο δικαιούχος παρακολουθεί την κατάσταση της αίτησής του, η οποία μπορεί να αναφέρεται ως «επεξεργασία από δικαιούχο», «απορριφθείσα», «υπό έλεγχο», «προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα», «προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα», «εγκριθείσα».

H καταβολή του ποσού γίνεται είτε μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) είτε μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του (τo ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δηλαδή Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, VivaΠαγκρήτια , Τράπεζα).

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (η χρήση και η εγκατάσταση της οποίας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζουν απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Σημειώνεται ότι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού ενώ το ποσό που έχει πιστωθεί και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την 31/07/2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:15

Performance Technologies: Την Τρίτη 2/6 η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη μερίσματος

14:13

Η Nvidia θα επενδύει περίπου 150 δισ. δολάρια ετησίως στην Ταϊβάν

14:10

Κώτσηρας: «Στόχος μας η διαρκής αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών»

14:05

Γαλλία: Τα ποσοστά καπνίσματος κυμαίνονται σε «ολοένα και χαμηλότερα» επίπεδα

13:46

Μητσοτάκης για κόμμα Τσίπρα: «Θα δούμε εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορετικό ΑΦΜ»

13:44

Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζονται οι ενστάσεις των κατηγορουμένων για τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας

13:40

Απειλές Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Ο τύραννος θα πάρει το μάθημα που του αξίζει»

13:32

Γερμανία: Στο 0,5% έπεσε η πρόβλεψη των «Σοφών» για την ανάπτυξη της οικονομίας

13:27

Βρετανία: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε κατάστημα με τρόφιμα κόσερ στο βόρειο Λονδίνο

13:26

Bally's Intralot: Προσαρμοσμένα EBITDA 100 εκατ. το πρώτο τρίμηνο - Στα 268,1 εκατ. ευρώ ο τζίρος

13:22

Ιδρύεται Δημοτικό Σχολείο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας

13:20

Έκρηξη 188% στις επιθέσεις μέσω NFC σε smartphones το 2026

13:18

FT: Το ταμείο του «Συμβουλίου Ειρήνης» για την ανοικοδόμηση της Γάζας παραμένει άδειο

13:16

Μιχαηλίδου: Έως το τέλος Αυγούστου οι συμβασιοποιήσεις για το «Σπίτι μου ΙΙ»

13:12

KPMG: Περιορισμένη στο 0,8% η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2026

13:11

Ουγγαρία: Το κοινοβούλιο ψήφισε κατά της αποχώρησης της χώρας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

13:01

ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων 24 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους παραγωγούς

12:58

Κεραμέως για κόμμα Τσίπρα: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»

12:54

Χαρδούβελης: «Το μέλλον των τραπεζών είναι ψηφιακό»

12:51

Σχεδόν 1 στους 2 εργαζόμενους θεωρεί την ευελιξία απαραίτητη για την παραγωγικότητά του

12:43

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,21% η απόδοση για τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια 400 εκατ. ευρώ

12:43

Καύσιμα: Πόσο σώζει τελικά η επιδότηση στο diesel - Ποιοι βλέπουν τη μεγαλύτερη διαφορά στην αντλία

12:42

Πετρέλαιο: Πτώση σχεδόν 4% για το Brent - Κάτω από τα 90 δολάρια το WTI

12:36

Φθηνό ρεύμα παράγουμε, ακριβό πληρώνουμε: Η παράδοξη αλήθεια της ενεργειακής μας πολιτικής

12:33

Η ΕΚΤΕΡ ανάδοχος για τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού - Από Alpha και Πειραιώς η χρηματοδότηση

12:29

Συνάντηση Χορμόβα - Μπρατάκου για στενότερη διασύνδεση κατάρτισης και αγοράς εργασίας

12:26

Γεωργιάδης σε Ανδρουλάκη: «Η πολιτική κριτική δεν πρόκειται να ποινικοποιηθεί»

12:24

Όζοι θυρεοειδούς – μπορεί να υποκρύπτεται καρκίνος;

12:21

ΙΝΣΕΤΕ: Τη δυναμική του πορεία επιβεβαίωσε το 2025 ο ελληνικός τουρισμός

12:17

Η EY Ελλάδος συμμετείχε στο ReBrain Greece στο Λονδίνο