Tip of the Day

Συμβουλές για επιτυχημένο ψηφιακό μάρκετινγκ

19-01-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συμβουλές για επιτυχημένο ψηφιακό μάρκετινγκ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η πανδημία έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι επιχειρήσεις καταρτίζουν τα πλάνα μάρκετινγκ.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ αποτέλεσε το βασικό συνδετικό κρίκο μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Για τους επιχειρηματίες, τα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους προσφέρουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν πελάτες ξοδεύοντας ένα μέρος του προϋπολογισμού που διαφορετικά θα είχαν εξαντλήσει σε παραδοσιακά κανάλια μάρκετινγκ.

Με τις προκλήσεις και τους περιορισμούς που φέρνει η μετάλλαξη «Όμικρον», οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα πρέπει να εξετάσουν πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να τους βοηθήσει να μην ξεφύγουν από τα ομολογουμένως πιο σφιχτά budget, παραμένοντας συνδεδεμένοι με το κοινό τους. Έτσι, οι τάσεις τις εποχής υποδεικνύουν συγκεκριμένες τακτικές και μεθόδους.

Μια από τις πιο φρέσκιες τάσεις είναι το Metaverse (μετασύμπαν), η εικονική πραγματικότητα στην οποία έχει αναφερθεί και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Σε μια επιστολή του εξήγησε γιατί το Facebook, που τώρα ονομάζεται Meta, αγκαλιάζει το metaverse. «Σε αυτό το μέλλον, θα μπορείτε να βρίσκεστε στο γραφείο χωρίς μετακίνηση, σε μια συναυλία με φίλους ή στο σαλόνι των γονιών σας για να προλάβετε τη διαφορά. Αυτό θα ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το πού ζείτε. Θα μπορείτε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε ό,τι σας ενδιαφέρει, να μειώσετε τον χρόνο για τη μετακίνηση και να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα», έγραψε.

Οι επιχειρήσεις και οι έμποροι θα πρέπει να αρχίσουν να εξετάζουν ποιος θα είναι ο ρόλος τους σε αυτό το νέο σύμπαν και να αναζητήσουν τρόπους να συγκεράσουν την εικονική πραγματικότητα και τις φυσικές εμπειρίες, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν περισσότερους από έναν τρόπους για να γνωρίσουν την επωνυμία.

Τα τελευταία χρόνια, η έννοια «από στόμα σε στόμα» έχει τεθεί σε άλλη βάση. Δεν πρόκειται για την ευρεία διάδοση ενός μηνύματος, αλλά για τη δυνατότητα της επιχείρησης να «επιστρατεύσει» τους κατάλληλους ανθρώπους να μιλήσουν για την επωνυμία της. Το Influencer Marketing είναι μία νέα τακτική, η οποία ήρθε για να μείνει. Ως προς αυτό, ο αριθμός των ακολούθων δεν είναι πάντα καλός δείκτης της αποτελεσματικότητας ενός παράγοντα επιρροής στη διαμόρφωση στάσης και λήψης αποφάσεων αλλά πρέπει να συνυπολογίζεται και ο παράγοντας της αφοσίωσης.

Φυσικά, για να στεφθούν με επιτυχία όλες οι παραπάνω ενέργειες, θα πρέπει η ομάδα μάρκετινγκ μιας εταιρείας να γνωρίζει τις τελευταίες τάσεις μάρκετινγκ και ιδιαίτερα τα εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Για παράδειγμα, το βίντεο είναι ένας στρατηγικός τρόπος προσέγγισης πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και χρόνια και μάλιστα εξακολουθεί να αποτελεί έναν προσφιλή τρόπο προσέγγισης των διαφόρων κοινών. Πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram παρουσιάζουν νέους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να επικοινωνούν με τους πελάτες τους. Οι τάσεις επεξεργασίας βίντεο συνεχίζουν επίσης να εξελίσσονται, επομένως απαιτείται κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό.

Βέβαια, στο τέλος όλα θα κριθούν από το... αφήγημα της κάθε εταιρείας. Το να χρησιμοποιήσει κάποια κεφάλαια και να τα εκμεταλλευθεί σωστά τα κανάλια μάρκετινγκ δεν σημαίνει ότι το όλο εγχείρημα θα έχει επιτυχία. Στο τέλος όλα θα κριθούν από την ιστορία που έχει να διηγηθεί μια επιχείρηση στους πελάτες της. Εάν η ιστορία και η αποστολή μιας επωνυμίας περιστρέφεται γύρω από τους πελάτες της και εάν το προϊόν/η υπηρεσία της συμβάλουν στην επιτυχία των στόχων τους, τότε η στρατηγική που χρησιμοποιείται είναι όντως επιτυχημένη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Πύργος του Άιφελ: Τμήμα της παλιάς σκάλας πουλήθηκε για 450.000 ευρώ σε δημοπρασία

23:47

Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία ζητούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Μπεν Γκβιρ

23:36

Ο Λευκός Οίκος αναβάλλει υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος για ΑΙ από Τραμπ

23:24

«Όχι» από Γαλλία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ

23:12

«Πράσινη» η Wall Street με ιστορικό υψηλό για Dow Jones - Απώλειες 1,77% για Nvidia

23:00

Ιμάμογλου, Γιαβάς και CHP για Οζέλ: «Πολιτικό πραξικόπημα» και «παρέμβαση στη δημοκρατία»

22:50

Νέα ζωή στα δημόσια ανενεργά σιδηροδρομικά ακίνητα από τη ΓΑΙΑΟΣΕ

22:40

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για σύσταση προανακριτικής για Λιβανό και Αραμπατζή

22:30

Ψιλή κυριότητα: Η «σιωπηλή» τάση που αλλάζει την αγορά ακινήτων

22:20

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

22:10

Σταθεροποιητικές τάσεις για τον χρυσό

22:00

Η Νορβηγία αίρει τους περιορισμούς στο αλκοόλ τις μέρες του Μουντιάλ

21:51

«Global Sumud»: Επιστροφή 428 ακτιβιστών με ειδικές πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη

21:40

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Με 530 εκατ. ευρώ συμμετέχει στην ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ

21:33

Η οικονομία του διαστήματος «προσγειώνεται» στη Γη - Η SpaceX ανοίγει τον δρόμο

21:21

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για χρηματοδότηση της ICE

21:10

ΕΟΦ: Καθολική απαγόρευση λιανικής πώλησης προϊόντων κάνναβης με μορφή ξηρού άνθους

21:00

Νέα πτώση για το πετρέλαιο μετά το προσχέδιο συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν

20:51

Σκληρό παζάρι ΗΠΑ - Ιράν: «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία» - Εμπόδια το ουράνιο και τα Στενά του Ορμούζ

20:45

Γαλλία: Ο Λεκορνί αποκλείει ευρείες μειώσεις φόρων στα καύσιμα

20:35

Μητσοτάκης από Μυστρά: Η Ελλάδα μπορεί να χτίζει γέφυρες σε έναν κόσμο που αλλάζει

20:22

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη

20:14

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το όνομα του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού

20:09

Στενά του Ορμούζ: Ιράν και Ομάν εξετάζουν μόνιμα διόδια - Αντιδρούν Τραμπ και Ρούμπιο

20:02

Το Κρεμλίνο δηλώνει ανοικτό σε διάλογο με τους Ευρωπαίους για την Ουκρανία

19:50

Πιερρακάκης: «Δύναμη αξιοπιστίας, σταθερότητας και ανάπτυξης και ανάπτυξης Ελλάδα και Κύπρος»

19:41

Βρεττού (Credia): Αρνητική υπεραξία και κεφαλαιακό όφελος από την Ευρώπη Holdings

19:40

Σε Ημαθία και Πέλλα ο Γεωργιάδης: Εγκαίνια και έργα αναβάθμισης σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

19:38

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία για εξηγήσεις 11 βουλευτές την Παρασκευή

19:25

Ρούμπιο: «Το ΝΑΤΟ δεν κάνει το παραμικρό για να στηρίξει τις ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν»