Tip of the Day

Συμβουλές για επιτυχημένο ψηφιακό μάρκετινγκ

19-01-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συμβουλές για επιτυχημένο ψηφιακό μάρκετινγκ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η πανδημία έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι επιχειρήσεις καταρτίζουν τα πλάνα μάρκετινγκ.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ αποτέλεσε το βασικό συνδετικό κρίκο μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Για τους επιχειρηματίες, τα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους προσφέρουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν πελάτες ξοδεύοντας ένα μέρος του προϋπολογισμού που διαφορετικά θα είχαν εξαντλήσει σε παραδοσιακά κανάλια μάρκετινγκ.

Με τις προκλήσεις και τους περιορισμούς που φέρνει η μετάλλαξη «Όμικρον», οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα πρέπει να εξετάσουν πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να τους βοηθήσει να μην ξεφύγουν από τα ομολογουμένως πιο σφιχτά budget, παραμένοντας συνδεδεμένοι με το κοινό τους. Έτσι, οι τάσεις τις εποχής υποδεικνύουν συγκεκριμένες τακτικές και μεθόδους.

Μια από τις πιο φρέσκιες τάσεις είναι το Metaverse (μετασύμπαν), η εικονική πραγματικότητα στην οποία έχει αναφερθεί και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Σε μια επιστολή του εξήγησε γιατί το Facebook, που τώρα ονομάζεται Meta, αγκαλιάζει το metaverse. «Σε αυτό το μέλλον, θα μπορείτε να βρίσκεστε στο γραφείο χωρίς μετακίνηση, σε μια συναυλία με φίλους ή στο σαλόνι των γονιών σας για να προλάβετε τη διαφορά. Αυτό θα ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το πού ζείτε. Θα μπορείτε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο σε ό,τι σας ενδιαφέρει, να μειώσετε τον χρόνο για τη μετακίνηση και να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα», έγραψε.

Οι επιχειρήσεις και οι έμποροι θα πρέπει να αρχίσουν να εξετάζουν ποιος θα είναι ο ρόλος τους σε αυτό το νέο σύμπαν και να αναζητήσουν τρόπους να συγκεράσουν την εικονική πραγματικότητα και τις φυσικές εμπειρίες, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν περισσότερους από έναν τρόπους για να γνωρίσουν την επωνυμία.

Τα τελευταία χρόνια, η έννοια «από στόμα σε στόμα» έχει τεθεί σε άλλη βάση. Δεν πρόκειται για την ευρεία διάδοση ενός μηνύματος, αλλά για τη δυνατότητα της επιχείρησης να «επιστρατεύσει» τους κατάλληλους ανθρώπους να μιλήσουν για την επωνυμία της. Το Influencer Marketing είναι μία νέα τακτική, η οποία ήρθε για να μείνει. Ως προς αυτό, ο αριθμός των ακολούθων δεν είναι πάντα καλός δείκτης της αποτελεσματικότητας ενός παράγοντα επιρροής στη διαμόρφωση στάσης και λήψης αποφάσεων αλλά πρέπει να συνυπολογίζεται και ο παράγοντας της αφοσίωσης.

Φυσικά, για να στεφθούν με επιτυχία όλες οι παραπάνω ενέργειες, θα πρέπει η ομάδα μάρκετινγκ μιας εταιρείας να γνωρίζει τις τελευταίες τάσεις μάρκετινγκ και ιδιαίτερα τα εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Για παράδειγμα, το βίντεο είναι ένας στρατηγικός τρόπος προσέγγισης πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και χρόνια και μάλιστα εξακολουθεί να αποτελεί έναν προσφιλή τρόπο προσέγγισης των διαφόρων κοινών. Πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram παρουσιάζουν νέους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να επικοινωνούν με τους πελάτες τους. Οι τάσεις επεξεργασίας βίντεο συνεχίζουν επίσης να εξελίσσονται, επομένως απαιτείται κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό.

Βέβαια, στο τέλος όλα θα κριθούν από το... αφήγημα της κάθε εταιρείας. Το να χρησιμοποιήσει κάποια κεφάλαια και να τα εκμεταλλευθεί σωστά τα κανάλια μάρκετινγκ δεν σημαίνει ότι το όλο εγχείρημα θα έχει επιτυχία. Στο τέλος όλα θα κριθούν από την ιστορία που έχει να διηγηθεί μια επιχείρηση στους πελάτες της. Εάν η ιστορία και η αποστολή μιας επωνυμίας περιστρέφεται γύρω από τους πελάτες της και εάν το προϊόν/η υπηρεσία της συμβάλουν στην επιτυχία των στόχων τους, τότε η στρατηγική που χρησιμοποιείται είναι όντως επιτυχημένη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:06

«Άλμα» στο πετρέλαιο στον απόηχο των νέων απειλών Τραμπ

15:04

Ο Στάρμερ καταδίκασε τη βία κατά μεταναστών στο Μπέλφαστ - «Οι υπεύθυνοι θα αισθανθούν την πλήρη δύναμη του νόμου»

15:04

Μελόνι: «Η Ιταλία δεν είναι μπανανία» - Όχι στην έκτακτη φορολόγηση των υψηλότερων εισοδημάτων

14:59

Όμιλος Ηρακλής: 3 χρόνια παρουσίας στα κατασκευαστικά ορόσημα στο Ελληνικό

14:57

Ρομποτική Χειρουργική: Όταν η τεχνολογία προσφέρει απόλυτη ακρίβεια στο χειρουργείο

14:53

Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός»

14:50

Εθνική Τράπεζα: Εκτίμηση για ανάπτυξη 1,7% το 2026 παρά την αυξημένη αβεβαιότητα

14:46

Ανδρουλάκης: Η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί σοβαρότητα και όχι φθηνούς τακτικισμούς

14:40

Μόνο 11% των Ευρωπαίων θεωρούν σύμμαχο τις ΗΠΑ

14:34

Δ. Μιχαηλίδου: Από τις 15/6 ανοίγει η πλατφόρμα για το «Ανακαινίζω- Νοικιάζω» - Έρχεται και νέο πρόγραμμα για ιδιοκατοίκηση

14:30

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μόντι: «Ο μακροβιότερος εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ινδίας»

14:29

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: 65% αύξηση στις ρυθμίσεις Μαΐου

14:26

Lamda Development: Έναρξη Διαπραγμάτευσης του Νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου

14:25

Ιράν: Περίπου 20.000 άνθρωποι δεν έχουν νερό μετά τα αμερικανικά πλήγματα

14:20

UKMTO: Φωτιά στο μηχανοστάσιο τάνκερ ανοικτά του Ομάν - Ένας νεκρός, δύο αγνοούμενοι

14:14

Ξενοκώστας: Το πρώτο υποβρύχιο κατασκευασμένο στην Ελλάδα μπορεί να παραδοθεί σε 8 χρόνια

14:13

Παραμένει σε ισχύ το πλαφόν στα σούπερ μάρκετ

14:11

Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχονται 30.000 νέες επιταγές για επιλαχόντες - Πώς θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι

14:06

Adecco: Μόλις το 6% των οργανισμών είναι πραγματικά «future-ready» στην εποχή της AI

14:04

Πεντακόσιες κλίνες ανακουφιστικής φροντίδας θα αναπτυχθούν στην επικράτεια σε νοσοκομεία, ξενώνες

14:01

Oυκρανικές δυνάμεις έπληξαν το λιμάνι της Μαριούπολης «περιορίζοντας σημαντικά» τη χρήση του

13:53

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του στις φετινές εκλογές

13:48

ΓΣΕΒΕΕ: Η ανταγωνιστικότητα και η ανθεκτικότητα της Ευρώπης προϋποθέτουν ισχυρές ΜμΕ

13:35

Αυτοψίες στην Β. Εύβοια: 26 «κίτρινα» κτίρια, κανένα «κόκκινο» κτίριο έως σήμερα

13:34

Ρωσία: Καταδικάζει το σχέδιο της ΕΕ για ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο

13:34

Bank of America: Οι γεωπολιτικές εντάσεις συντηρούν την ανησυχία για το φυσικό αέριο

13:21

Πακιστάν: Aεροπορικές επιδρομές στα σύνορα με το Αφγανιστάν - 26 νεκροί

13:14

Ουκρανία: Το κοινοβούλιο εγκρίνει επιπλέον αμυντικές δαπάνες ύψους 34,5 δισ. δολ.

13:11

Οι τιμές ενέργειας στο επίκεντρο ενόψει της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια

12:51

Βρετανία: Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Μασκ ότι τροφοδοτεί την αναταραχή μετά την επίθεση στο Μπέλφαστ