Tip of the Day

Τρόποι για να προσαρμοστείτε σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας

23-11-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πολλοί κλάδοι ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας.

Η πανδημία έχει αλλάξει δραστικά το εργασιακό περιβάλλον σε όλο τον κόσμο. Στα αρχικά στάδια της Covid-19 ,σχεδόν όλες οι δραστηριότητες παγκοσμίως «πάγωσαν» ενώ ακολούθησε χάος και σύγχυση ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των αλλαγών που επέφερε η υγειονομική κρίση. Ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια μετά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν εξοικειωθεί με αυτή τη νέα κανονικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Όπως φαίνεται από την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας, απέχουμε ακόμη πολύ από το να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές μεθόδους εργασίας. Μάλιστα, πολλοί κλάδοι ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας και απλώς να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει στο υβριδικό περιβάλλον εργασίας και να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Κρίσιμο ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η ικανότητα να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά μέσα επικοινωνίας. Η απουσία κατάλληλων και διαφανών καναλιών επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγικότητα λόγω πρακτικών εμποδίων. Είναι κρίσιμο όλη η επικοινωνία να διεξάγεται έγκαιρα και αποτελεσματικά για να αποφευχθεί η πιθανότητα καθυστερήσεων και λαθών.

Τα κατάλληλα μέσα επικοινωνίας θα πρέπει να ορίζονται και να χρησιμοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ομαλή και σαφής επικοινωνία. Ένα κατάλληλο εργαλείο επικοινωνίας μπορεί επίσης να διευκολύνει την άτυπη επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων και, ως εκ τούτου, στην τόνωση του ηθικού και της παραγωγικότητάς τους.

Οι υγιείς εργασιακές σχέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας και η υβριδική εργασιακή κουλτούρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της σωματικής απόστασης από τους συναδέλφους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει χάσματα και κενά.Οι οργανισμοί μπορούν να φιλοξενούν μηνιαίες συναντήσεις για τις ομάδες για να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις ώστε να ενθαρρύνουν τον καλύτερο συγχρονισμό μεταξύ των ομάδων.

Φυσικά, η επιτυχία του υβριδικού μοντέλου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως, πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ορισμένες τεχνικές δυσκολίες και διαταραχές. Για να διασφαλιστεί η ομαλή εργασία ενόψει μιας τεχνολογικής διακοπής, οι εταιρείες και τα άτομα πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε εφεδρικές συσκευές και επιλογές παροχής Internet για την αντιμετώπιση της πιθανότητας συστηματικών σφαλμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:59

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

11:52

Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου

11:46

Βράβευση του Ν. Κακλαμάνη από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

11:27

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

11:16

Μαρινάκης: Σε καμία κρίση δεν αφήσαμε την κοινωνία αβοήθητη

11:06

Ιράν: Εκτελέστηκαν δύο μέλη εκτός νόμου οργάνωσης της αντιπολίτευσης

11:01

Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά έκρηξη στο Israel Center

10:51

Πέντε υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

10:38

Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής

10:30

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή-Πιέσεις στο πασχαλινό τραπέζι και «αγορά δύο ταχυτήτων»

10:22

Γεωπολιτικές αναταράξεις και «διόρθωση» της αγοράς κρουαζιέρας

10:17

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μην αγοράζεις, υιοθέτησε

09:52

Eπενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες αναβαθμίζουν την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την εξωστρέφειά της

09:42

ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια

09:30

Τραμπ: Αντιμέτωπος με «κακή δημοσιότητα» αν οι Ιρανοί αιχμαλωτίσουν τον πιλότο που καταρρίφθηκε

09:16

Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

09:00

Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο "μετροπόντικας" της γραμμής 4

08:48

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πώς τα «passes» μέσω του vouchers.gov.gr, μετέτρεψαν το κράτος σε μηχανισμό άμεσης στήριξης των πολιτών

08:43

5 έξυπνα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο

08:27

Καύσιμα – Fuel Pass: Οι τιμές «καίνε» τις επιδοτήσεις – Φόβοι ακόμη και για ελλείψεις στην αγορά

08:17

Έρχονται εξελίξεις για τις 5 ΣΔΙΤ «Αστυνομικές Διευθύνσεις» (ΕΚΤΕΡ)

08:03

«Πάγωμα» επιτοκίων στην πάγια ρύθμιση έως Απρίλιο του 2027

08:00

Πάσχα με ακρίβεια, μέτρα και μπαράζ ελέγχων στη σκιά του πολέμου

23:55

«Βαποράκι» με μισό κιλό κοκαΐνης συνελήφθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

23:40

Κούβα: Είκοσι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από τη φυλακή Λα Λίμα

23:30

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ

23:19

Μελόνι για σχέσεις με ΗΠΑ: «Υπερασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα και όταν δεν συμφωνούμε, πρέπει να το λέμε»

23:15

Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

23:00

Ο Τραμπ αναζητά 152 εκατ. δολ. για να ανοίξει εκ νέου το Αλκατράζ ως φυλακή

22:52

Σκλαβενίτης: Αυξάνει τον εισαγωγικό μισθό στα 1.000 ευρώ