Tip of the Day

Τρόποι για να προσαρμοστείτε σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας

23-11-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Πολλοί κλάδοι ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας.

Η πανδημία έχει αλλάξει δραστικά το εργασιακό περιβάλλον σε όλο τον κόσμο. Στα αρχικά στάδια της Covid-19 ,σχεδόν όλες οι δραστηριότητες παγκοσμίως «πάγωσαν» ενώ ακολούθησε χάος και σύγχυση ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των αλλαγών που επέφερε η υγειονομική κρίση. Ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια μετά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν εξοικειωθεί με αυτή τη νέα κανονικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Όπως φαίνεται από την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας, απέχουμε ακόμη πολύ από το να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές μεθόδους εργασίας. Μάλιστα, πολλοί κλάδοι ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας και απλώς να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει στο υβριδικό περιβάλλον εργασίας και να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Κρίσιμο ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η ικανότητα να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά μέσα επικοινωνίας. Η απουσία κατάλληλων και διαφανών καναλιών επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγικότητα λόγω πρακτικών εμποδίων. Είναι κρίσιμο όλη η επικοινωνία να διεξάγεται έγκαιρα και αποτελεσματικά για να αποφευχθεί η πιθανότητα καθυστερήσεων και λαθών.

Τα κατάλληλα μέσα επικοινωνίας θα πρέπει να ορίζονται και να χρησιμοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ομαλή και σαφής επικοινωνία. Ένα κατάλληλο εργαλείο επικοινωνίας μπορεί επίσης να διευκολύνει την άτυπη επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων και, ως εκ τούτου, στην τόνωση του ηθικού και της παραγωγικότητάς τους.

Οι υγιείς εργασιακές σχέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας και η υβριδική εργασιακή κουλτούρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της σωματικής απόστασης από τους συναδέλφους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει χάσματα και κενά.Οι οργανισμοί μπορούν να φιλοξενούν μηνιαίες συναντήσεις για τις ομάδες για να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις ώστε να ενθαρρύνουν τον καλύτερο συγχρονισμό μεταξύ των ομάδων.

Φυσικά, η επιτυχία του υβριδικού μοντέλου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως, πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ορισμένες τεχνικές δυσκολίες και διαταραχές. Για να διασφαλιστεί η ομαλή εργασία ενόψει μιας τεχνολογικής διακοπής, οι εταιρείες και τα άτομα πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε εφεδρικές συσκευές και επιλογές παροχής Internet για την αντιμετώπιση της πιθανότητας συστηματικών σφαλμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:51

H βίλα του Μπερλουσκόνι στην Σαρδηνία πωλείται στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ

23:40

Ιράν: Καλεί τις ΗΠΑ να αποφεύγουν ερμηνείες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κείμενο του μνημονίου συνεννόησης

23:25

Micron: Άλμα 12% της μετοχής μετά τον τετραπλασιασμό των εσόδων

23:14

Στάρμερ: Θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό για την Άμυνα πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

23:10

Wall Street: Δεν έπεισε το rebound του Nasdaq - Αρνητικό 3×3

22:55

Εμπορία ανθρώπων: 773 ενήλικες και 108 παιδιά θύματα το 2025 στην Ελλάδα

22:38

Τραμπ: Το Ιράν κάνει «πολύ μεγάλες παραχωρήσεις»

22:27

Μήνυμα ενότητας από ηγέτες ΕΕ για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ

22:15

Ουκρανία: Δύο υπάλληλοι νορβηγικής ΜΚΟ σκοτώθηκαν κι άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στη Χερσώνα

22:00

Νόμος Κατσέλη: Δίμηνη προθεσμία στις τράπεζες για τα δάνεια - Οι βελτιώσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή

21:42

«Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο - Έχασε για λίγο και τα 70 δολ. το WTI

21:29

Κάλυψη της Alter Ego από Edison: Τιμή - στόχος στα 7,1 ευρώ

21:27

Μητσοτάκης: «Τα γκάζια είναι για τις πίστες και όχι για τον δρόμο» - Θεσμός ιδιαίτερης βαρύτητας το Ράλλυ Ακρόπολις

21:12

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν τίποτα που να υπονομεύει την ασφάλεια των συμμάχων τους στον Κόλπο

21:10

Σε χαμηλό άνω των 7 μηνών ο χρυσός - «Παρέδωσε» τα 4.000 δολάρια

21:03

Τραμπ: Αρνείται να υπογράψει νόμο για τη στέγαση όσο η Γερουσία δεν εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για τις εκλογές

20:50

Τέλος η απεργία πείνας για τα Προσφυγικά

20:39

Μάχη με τη λειψυδρία: Τα 10 έργα νερού που χρηματοδοτούνται σε 9 νησιά

20:26

Deal άνω των 700 εκατ. δολαρίων για Τραμπ - Ερντογάν: Κινητήρες των ΗΠΑ σε τουρκικά μαχητικά

20:14

Οι κρυφές ασυμμετρίες της αγοράς κατοικίας από Uniko - 2 νέες υπηρεσίες

20:00

Η Wall Street φοβήθηκε για λίγο το AI - Και μετά αγόρασε ξανά

19:54

Νέο ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων για τα Προσφυγικά: «Να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις»

19:52

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Naftogaz

19:49

Βιοτέρ: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 68 εκατ. ευρώ και ΑΜΚ έως 2 εκατ. ευρώ

19:46

Άρειος Πάγος: Ορίστηκαν νέοι εντεταλμένοι ευρωεισαγγελείς έπειτα από αίτημα Κοβέσι

19:34

Σε μεικτό έδαφος οι ευρωαγορές - «Βουτιά» 18,5% η Rheinmetall

19:28

Wendy’s όπως GameStop: Γίνεται νέα «meme stock»; - Ράλι έως 42% για τη μετοχή

19:16

Κατς: Δεν υπάρχει «αμερικανικό αίτημα» για αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον Λίβανο

19:04

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρό μέρισμα 0,388 ευρώ ανά μετοχή - 7 Ιουλίου η καταβολή

18:53

Ρούτε: «500 αμερικανικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις αμερικανικές βάσεις στην Ιταλία»