Tip of the Day

Τρόποι για να προσαρμοστείτε σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας

23-11-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πολλοί κλάδοι ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας.

Η πανδημία έχει αλλάξει δραστικά το εργασιακό περιβάλλον σε όλο τον κόσμο. Στα αρχικά στάδια της Covid-19 ,σχεδόν όλες οι δραστηριότητες παγκοσμίως «πάγωσαν» ενώ ακολούθησε χάος και σύγχυση ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των αλλαγών που επέφερε η υγειονομική κρίση. Ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια μετά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν εξοικειωθεί με αυτή τη νέα κανονικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Όπως φαίνεται από την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας, απέχουμε ακόμη πολύ από το να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές μεθόδους εργασίας. Μάλιστα, πολλοί κλάδοι ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας και απλώς να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει στο υβριδικό περιβάλλον εργασίας και να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Κρίσιμο ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η ικανότητα να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά μέσα επικοινωνίας. Η απουσία κατάλληλων και διαφανών καναλιών επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγικότητα λόγω πρακτικών εμποδίων. Είναι κρίσιμο όλη η επικοινωνία να διεξάγεται έγκαιρα και αποτελεσματικά για να αποφευχθεί η πιθανότητα καθυστερήσεων και λαθών.

Τα κατάλληλα μέσα επικοινωνίας θα πρέπει να ορίζονται και να χρησιμοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ομαλή και σαφής επικοινωνία. Ένα κατάλληλο εργαλείο επικοινωνίας μπορεί επίσης να διευκολύνει την άτυπη επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων και, ως εκ τούτου, στην τόνωση του ηθικού και της παραγωγικότητάς τους.

Οι υγιείς εργασιακές σχέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας και η υβριδική εργασιακή κουλτούρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της σωματικής απόστασης από τους συναδέλφους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει χάσματα και κενά.Οι οργανισμοί μπορούν να φιλοξενούν μηνιαίες συναντήσεις για τις ομάδες για να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις ώστε να ενθαρρύνουν τον καλύτερο συγχρονισμό μεταξύ των ομάδων.

Φυσικά, η επιτυχία του υβριδικού μοντέλου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως, πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ορισμένες τεχνικές δυσκολίες και διαταραχές. Για να διασφαλιστεί η ομαλή εργασία ενόψει μιας τεχνολογικής διακοπής, οι εταιρείες και τα άτομα πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε εφεδρικές συσκευές και επιλογές παροχής Internet για την αντιμετώπιση της πιθανότητας συστηματικών σφαλμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Νέες υπηρεσίες για πολίτες και δήμους στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

23:51

Τραμπ: Συγχαίρει τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ - «Νέο κεφάλαιο μεταξύ των δύο χωρών»

23:47

Γκουτέρες: «Άμεση αποκατάσταση ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ για να αποφευχθεί παγκόσμιο οικονομικό σοκ»

23:38

Αύξηση 17% στα έσοδα της Apple - Απογοήτευσε το iPhone

23:30

Τραμπ: «Πιθανή η απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία»

23:22

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - «Στόχος η αποθήκευση 1 GW το 2027»

23:15

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Ισχυρά κέρδη τον Απρίλιο

22:58

Βουλή: Προς ψήφιση το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης για καταστολή της τρομοκρατίας

22:48

Τέταρτος μήνας κερδών για το πετρέλαιο

22:42

Quality & Reliability: Αύξηση 38% στον κύκλο εργασιών το 2025

22:24

Global Sumud Flotilla: Το ΥΠΕΞ ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του από την περιοχή

22:12

Ο Τραμπ αίρει τους δασμούς σε ουίσκι και μπέρμπον μετά την επίσκεψη του Κάρολου

22:05

Πεζεσκιάν: «Ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτελεί συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

21:50

Η Ιταλία παρατείνει για τρεις ακόμη εβδομάδες τη μείωση φόρου στα καύσιμα

21:38

Έφτασε στο Καράκας η πρώτη απευθείας πτήση από ΗΠΑ μετά από 7 χρόνια

21:27

Δεύτερος «κόκκινος» μήνας για τον χρυσό

21:20

Κίνα: Ζητά «σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη» στις διμερείς σχέσεις από τις ΗΠΑ

21:13

Τραμπ: Ο φοβερότερος από τους βασιλιάδες ο Κάρολος

21:06

Επίσκεψη Κυρανάκη στο Κέντρο Αριστείας της Alstom όπου κατασκευάζονται οι νέοι συρμοί της Hellenic Train

21:04

Λιβανός για προανακριτική ΠΑΣΟΚ: «Άδικη και ανυπόστατη η εμπλοκή μου»

21:02

Y/KNOT Invest: Μείωση 65,24% στα έσοδα πωλήσεων το 2025

20:57

Παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

20:47

Προς την ισραηλινή Rafael «κλειδώνει» το εργοστάσιο της VW στο Όσναμπρουκ

20:45

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή

20:40

Eπίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης - Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη

20:34

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Μπορεί να αναλάβουμε ξανά δράση εναντίον του Ιράν»

20:30

Κορκίδης: «Κρίσιμη η επένδυση στους νέους για τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας»

20:27

Κολομβία: Το διεθνές αεροδρόμιο στη Μπογκοτά ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω πτήσης drone

20:22

Το 2027 είναι πολύ κοντά...

20:12

Χωρίς κυρώσεις οι δηλώσεις ΦΠΑ έως 29/5 για αγρότες στο κανονικό καθεστώς