Tip of the Day

Τρόποι για να προσαρμοστείτε σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας

23-11-2021 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πολλοί κλάδοι ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας.

Η πανδημία έχει αλλάξει δραστικά το εργασιακό περιβάλλον σε όλο τον κόσμο. Στα αρχικά στάδια της Covid-19 ,σχεδόν όλες οι δραστηριότητες παγκοσμίως «πάγωσαν» ενώ ακολούθησε χάος και σύγχυση ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των αλλαγών που επέφερε η υγειονομική κρίση. Ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια μετά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν εξοικειωθεί με αυτή τη νέα κανονικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Όπως φαίνεται από την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας, απέχουμε ακόμη πολύ από το να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές μεθόδους εργασίας. Μάλιστα, πολλοί κλάδοι ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας και απλώς να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει στο υβριδικό περιβάλλον εργασίας και να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Κρίσιμο ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η ικανότητα να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά μέσα επικοινωνίας. Η απουσία κατάλληλων και διαφανών καναλιών επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγικότητα λόγω πρακτικών εμποδίων. Είναι κρίσιμο όλη η επικοινωνία να διεξάγεται έγκαιρα και αποτελεσματικά για να αποφευχθεί η πιθανότητα καθυστερήσεων και λαθών.

Τα κατάλληλα μέσα επικοινωνίας θα πρέπει να ορίζονται και να χρησιμοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ομαλή και σαφής επικοινωνία. Ένα κατάλληλο εργαλείο επικοινωνίας μπορεί επίσης να διευκολύνει την άτυπη επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων και, ως εκ τούτου, στην τόνωση του ηθικού και της παραγωγικότητάς τους.

Οι υγιείς εργασιακές σχέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας και η υβριδική εργασιακή κουλτούρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της σωματικής απόστασης από τους συναδέλφους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει χάσματα και κενά.Οι οργανισμοί μπορούν να φιλοξενούν μηνιαίες συναντήσεις για τις ομάδες για να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις ώστε να ενθαρρύνουν τον καλύτερο συγχρονισμό μεταξύ των ομάδων.

Φυσικά, η επιτυχία του υβριδικού μοντέλου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως, πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ορισμένες τεχνικές δυσκολίες και διαταραχές. Για να διασφαλιστεί η ομαλή εργασία ενόψει μιας τεχνολογικής διακοπής, οι εταιρείες και τα άτομα πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε εφεδρικές συσκευές και επιλογές παροχής Internet για την αντιμετώπιση της πιθανότητας συστηματικών σφαλμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Στρατιωτικός σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποκαλεί «Σατανά» τον Τραμπ

23:41

Bloomberg για Μ. Ανατολή: Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 3% στην ΕΕ - «Χτύπημα» και στην ανάπτυξη

23:28

Το Ισραήλ «θα πολεμήσει για όσο χρειαστεί»: Απειλούν οι IRGC - Νέα σχόλια Τραμπ

23:15

Σε ισχύ τα μέτρα της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια - Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ

23:02

Η ΕΕ διαθέτει 100 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με την επικεφαλής της ΕΕ για τα Κοινωνικά Δικαιώματα την Πέμπτη

22:35

ΣΑ ΟΗΕ για Λίβανο: Ελλάδα, Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση

22:21

Wall Street: Απώλειες σχεδόν 300 μονάδων για Dow Jones - Με ράλι 9,18% η Oracle

22:07

Μπέργκαμ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες θα αυξήσουν την παραγωγή τους

21:54

Μελόνι: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αποτρέψουμε την κερδοσκοπία»

21:42

Τσιόδρας: Οι επίσημες Εκθέσεις δείχνουν την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά το κράτος δικαίου

21:29

Με άλμα 4,5% «απάντησε» το πετρέλαιο στον ΔΟΕ

21:18

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποιημένο το 72% με τις ενέργειες για την Κύπρο - Δεν ανεβάζουν ποσοστά Τσίπρας και Σαμαράς

21:07

ΠΟΥ: Η νέα ανάφλεξη βαθαίνει την κρίση υγείας στη Μέση Ανατολή

20:55

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

20:47

Κόστα: Ζωτικής σημασίας η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν λόγω Μέσης Ανατολής

20:41

Θεοδωρικάκος: «Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι»

20:39

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ στο δίμηνο του 2026 - Ετήσια πτώση 12%

20:28

Δολάριο και πληθωρισμός άσκησαν πιέσεις στον χρυσό

20:14

Ιράν: Απειλεί να χτυπήσει λιμάνια στη Μέση Ανατολή εάν πληγούν τα δικά του

20:02

Μητσοτάκης για social media: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης των κάτω των 15 ετών

19:57

ΝΥΤ: Ο βομβαρδισμός σχολείου στο Ιράν οφείλεται σε λάθος του αμερικανικού στρατού

19:54

Τραμπ: «Δεν πιστεύω πως το Ιράν έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ» - 3 όροι για ειρήνη από Τεχεράνη

19:42

Νορβηγία: Σύλληψη τριών υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

19:32

Οικονομία της ασφάλειας: Οι σύγχρονοι πόλεμοι αυξάνουν τη ζήτηση για drones, αντιπυραυλικά και τεχνολογίες επιτήρησης

19:29

Κώτσηρας: Αυξημένης σημασίας η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

19:26

Επιστροφή στα «κόκκινα» για τις ευρωαγορές

19:24

Ιράν: Θα χτυπήσουν οι ΗΠΑ το νησί Χαργκ;

19:14

Πούτιν: Συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

19:05

Ουάσινγκτον: Βανάκι πέρασε την περίμετρο ασφαλείας του Λευκού Οίκου - Συνελήφθη ο οδηγός