Tip of the Day

Tip of the day: Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

16-11-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
social media
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί.

Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους που τις αναζητούν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει αναγκάσει μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέους και δημιουργικούς τρόπους προσέλκυσης εργαζομένων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αναζητούν ταλέντα στην αγορά εργασίας και να προσελκύσουν πιθανούς υπαλλήλους, ωστόσο, για να έχει επιτυχία το εγχείρημα απαιτούνται κάποιες απλές δεξιότητες πέραν από μια απλή καταχώριση της θέσης εργασίας σε κάποιον ιστότοπο (π.χ linkedIn). Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του LinkedIn του προϊόντος Gyanda Sachdeva, πολλοί υποψήφιοι αλληλεπιδρούν με τη σελίδα LinkedIn μιας εταιρείας για αρκετούς μήνες προτού όντως υποβάλουν αίτηση για δουλειά και αυτό είναι κάτι που τα τμήματα HR των επιχειρήσεων πρέπει να αξιοποιήσουν.

Είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να έχουν μια ψηφιακή παρουσία και μια ισχυρή επωνυμία όχι μόνο για να προσελκύσουν πελάτες αλλά και για να προσελκύσουν ταλέντα. Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις ενδείκνυται να διατηρούν μια ψηφιακή παρουσία η οποία να αντικατοπτρίζει τις αξίες της, τον σκοπό της, την αποστολή της στην κοινωνία και να επιτρέπει στα άτομα που αναζητούν εργασία να έχουν μια εικόνα του πώς θα ένιωθαν να εργάζονταν στη συγκεκριμένη εταιρεία. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια διαδραστική κοινότητα καθώς από μόνη της μια ιστοσελίδα δεν επαρκεί για να διασπείρει (και να αποκτήσει) τις κατάλληλες πληροφορίες. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο (ιδανικά και ολόκληρο τμήμα) το οποίο να διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία με τα διάφορα κοινά.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία. Όταν μια επιχείρηση προσφέρει στους υποψήφιους εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, με ευέλικτο ωράριο, με προηγμένα μέσα και τεχνολογίες, αυτό σίγουρα αποτελεί έναν επιπλέον πόλο έλξης.

Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί και η αδυναμία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού πλήττει τις επιχειρήσεις και τις χτυπά «εκεί που πονάει»: στα έσοδα.Η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων βλέπει την έλλειψη εργατικού δυναμικού να μεταφράζεται σε χαμένες πωλήσεις μεταξύ των εταιρειών-μελών και αυτήν ακριβώς την τάση πρέπει να ανακόψουν οι επιχειρήσεις εντοπίζοντας το κατάλληλο προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:25

Κοινωνικός Τουρισμός: Οι δικαιούχοι - Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες

18:15

BriQ Properties: Στο 56% η ανταπόκριση στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μετοχών

18:14

Lamda Development: Έκδοση ομολόγου έως 350 εκατ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς

18:10

Forbes: Οι 10+1 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2026

18:01

Πούτιν: «Τρομοκρατική επίθεση» το ουκρανικό χτύπημα σε λύκειο του Λουχάνσκ

17:52

Ρούμπιο: «Έχουμε κάνει πρόοδο με το Ιράν αλλά δεν έχουμε ακόμα συμφωνία»

17:41

Interwood: Δεν προχωρά σε ΑΜΚ με αύξηση των προνομιούχων μετοχών

17:36

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία κέρδη 1,10% για τον Γενικό Δείκτη

17:35

ΕΕ: Αναστολή κυρώσεων κατά Ρωσίας για συναλλαγές με κινεζική εταιρεία μικροτσίπ

17:23

Πόρισμα Eurogroup: Τιμές «φωτιά» τα ενοίκια στην Αθήνα

17:09

ΥΠΕΘΟΟ: Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας «γκρεμίζει» το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ

17:08

Ο πιο safe τρόπος να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς άγχος και τρέξιμο

16:53

Προς νέα εβδομάδα κερδών η Wall Street - Φρέσκο ρεκόρ χτυπά ο Dow Jones

16:53

Αντιπροσωπεία του Κατάρ στην Τεχεράνη για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν

16:50

Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα σε μέλος πληρώματος που επαναπατρίστηκε στην Ολλανδία

16:31

Μαρινάκης: Οι βουλευτές πρέπει να δίνουν μάχες με την παρουσία τους στη Βουλή και όχι με αποχώρηση

16:14

Πόσα χρήματα παίρνει η ομάδα που θα κερδίσει την Ευρωλίγκα

16:06

ΠΟΥ για Έμπολα: Παραδόθηκαν 11,5 τόνοι ιατρικού εξοπλισμού στη ΛΔ Κονγκό

15:38

Υποκλοπές: Απορρίφθηκε με 155 ψήφους η πρόταση ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική

15:31

Χιλιάδες Κουβανοί διαδηλώνουν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα

15:29

5 υπέροχοι προορισμοί για σύντομες αποδράσεις τον Ιούνιο

15:17

ΠΟΥ: Προειδοποιεί για «κρίσιμες ελλείψεις» σε ιατρικό εξοπλισμό στη Γάζα

15:11

Σερβία: Το Συμβούλιο Ευρώπης προειδοποιεί για απειλές στα ανθρώπινα δικαιώματα

14:50

Σύσκεψη Μητσοτάκη για την αντιπυρική: Στη μάχη 18.500 πυροσβέστες και 4.000 οχήματα

14:46

Ουκρανία: Aνθρωπιστική βοήθεια 1 εκατ. δολαρίων καταστράφηκε από ρωσικό πλήγμα

14:40

Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε «μεταλλαγμένο κόμμα Μητσοτάκη»

14:39

Sell off στο Χρηματιστήριο Άγκυρας μετά την απόφαση καθαίρεσης της ηγεσίας του CHP

14:39

Κλειστή η πρεσβεία των ΗΠΑ τη Δευτέρα 25 Μαΐου λόγω αμερικανικής ομοσπονδιακής αργίας

14:37

Lenovo: Αύξηση 27% στα έσοδα το α' τρίμηνο με ώθηση από την τεχνητή νοημοσύνη

14:24

ΑΑΔΕ: Έως 29 Μαΐου η υποβολή αιτημάτων για την άρση επικάλυψης αγροτεμαχίων