Tip of the Day

Tip of the day: Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

16-11-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
social media
Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί.

Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους που τις αναζητούν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει αναγκάσει μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέους και δημιουργικούς τρόπους προσέλκυσης εργαζομένων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αναζητούν ταλέντα στην αγορά εργασίας και να προσελκύσουν πιθανούς υπαλλήλους, ωστόσο, για να έχει επιτυχία το εγχείρημα απαιτούνται κάποιες απλές δεξιότητες πέραν από μια απλή καταχώριση της θέσης εργασίας σε κάποιον ιστότοπο (π.χ linkedIn). Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του LinkedIn του προϊόντος Gyanda Sachdeva, πολλοί υποψήφιοι αλληλεπιδρούν με τη σελίδα LinkedIn μιας εταιρείας για αρκετούς μήνες προτού όντως υποβάλουν αίτηση για δουλειά και αυτό είναι κάτι που τα τμήματα HR των επιχειρήσεων πρέπει να αξιοποιήσουν.

Είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να έχουν μια ψηφιακή παρουσία και μια ισχυρή επωνυμία όχι μόνο για να προσελκύσουν πελάτες αλλά και για να προσελκύσουν ταλέντα. Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις ενδείκνυται να διατηρούν μια ψηφιακή παρουσία η οποία να αντικατοπτρίζει τις αξίες της, τον σκοπό της, την αποστολή της στην κοινωνία και να επιτρέπει στα άτομα που αναζητούν εργασία να έχουν μια εικόνα του πώς θα ένιωθαν να εργάζονταν στη συγκεκριμένη εταιρεία. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια διαδραστική κοινότητα καθώς από μόνη της μια ιστοσελίδα δεν επαρκεί για να διασπείρει (και να αποκτήσει) τις κατάλληλες πληροφορίες. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο (ιδανικά και ολόκληρο τμήμα) το οποίο να διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία με τα διάφορα κοινά.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία. Όταν μια επιχείρηση προσφέρει στους υποψήφιους εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, με ευέλικτο ωράριο, με προηγμένα μέσα και τεχνολογίες, αυτό σίγουρα αποτελεί έναν επιπλέον πόλο έλξης.

Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί και η αδυναμία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού πλήττει τις επιχειρήσεις και τις χτυπά «εκεί που πονάει»: στα έσοδα.Η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων βλέπει την έλλειψη εργατικού δυναμικού να μεταφράζεται σε χαμένες πωλήσεις μεταξύ των εταιρειών-μελών και αυτήν ακριβώς την τάση πρέπει να ανακόψουν οι επιχειρήσεις εντοπίζοντας το κατάλληλο προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:48

Με ρυθμό μόλις 1,4% η ανάπτυξη των ΗΠΑ το δ' τρίμηνο

15:39

Διαβάσατε τα νέα της εβδομάδας; Κάντε το quiz!

15:31

Αναβαθμίζεται το κατάστημα Lidl στον Νέο Κόσμο με επένδυση 1,4 εκατ. ευρώ

15:29

10 παραμυθένια μέρη στην Ευρώπη για την ταξιδιωτική σας λίστα

15:25

Συνάντηση Χρ. Δήμα με τον Πρέσβη της Ινδίας

15:10

Υπ. Πολιτισμού: Αυθεντικές οι 262 φωτογραφίες από τις εκτελέσεις στην Καισαριανή

15:02

Η Γαλλία αναπτύσσει το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» στον Βόρειο Ατλαντικό

14:58

Συνάντηση Κατσαφάδου με εκπροσώπους της Ηλείας για τις ζημιές από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα

14:56

Danone: Αναμένει ζημιές έως και 70 εκατ. ευρώ από τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος

14:30

Πού κινούνται οι τιμές των σαρακοστιανών - Πάνω από 500 έλεγχοι από την Αρχή Ελέγχου Αγοράς

14:22

ΔΥΠΑ: Στους 923.853 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο του 2026

14:20

Η Ουκρανία απέτρεψε σχέδια δολοφονίας υψηλόβαθμων αξιωματούχων κατ' εντολή της Ρωσίας

14:19

Στουρνάρας για ευρωομόλογα: Ανησυχώ για την συνεχιζόμενη αντίδραση της Γερμανίας, αλλά θα ήθελα να τους πείσω

14:09

ΕΟΤ: H Ελλάδα δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους ταξιδιώτες

14:07

Η Πειραιώς Χρυσός Χορηγός του 2ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

13:54

Reuters: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις ετοιμάζουν σχέδιο επένδυσης στα στρατιωτικά drones

13:47

Πάνω από 5.000 γυναίκες και κορίτσια έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από το 2022

13:42

Η Hellenic Train ενισχύει τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο - Πάτρα λόγω καρναβαλιού

13:37

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

13:19

Κώτσηρας: Υφίσταται ειδική νομοθεσία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές

13:07

Αναβάθμιση υποδομών της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων την Κυριακή

13:07

Κοντογεώργης για δημοσκοπήσεις: Κάθε μέρα που περνάει δεν γυρίζει πίσω

13:06

Αύξηση 5,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία

13:02

Κατά 0,9% αυξήθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο

13:01

Διαγωνισμός για την αξιοποίηση του «Ξενία Βυτίνας» για 40 χρόνια

12:58

Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισο

12:52

Πώς πλούτισε ο Τζέφρι Έπστιν;

12:48

Πετραλιάς: «Ο Άρειος Πάγος θα ορίσει την περίμετρο για τα δάνεια που έχουν υπαχθεί στο ν. Κατσέλη»

12:43

Γεωργιάδης για τα επεισόδια: «Το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει στη βία»

12:38

Μητσοτάκης σε αντιπροσωπεία Κογκρέσου: «Στο υψηλότερο επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας - HΠΑ»