Tip of the Day

Tip of the day: Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

16-11-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
social media
Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί.

Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους που τις αναζητούν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει αναγκάσει μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέους και δημιουργικούς τρόπους προσέλκυσης εργαζομένων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αναζητούν ταλέντα στην αγορά εργασίας και να προσελκύσουν πιθανούς υπαλλήλους, ωστόσο, για να έχει επιτυχία το εγχείρημα απαιτούνται κάποιες απλές δεξιότητες πέραν από μια απλή καταχώριση της θέσης εργασίας σε κάποιον ιστότοπο (π.χ linkedIn). Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του LinkedIn του προϊόντος Gyanda Sachdeva, πολλοί υποψήφιοι αλληλεπιδρούν με τη σελίδα LinkedIn μιας εταιρείας για αρκετούς μήνες προτού όντως υποβάλουν αίτηση για δουλειά και αυτό είναι κάτι που τα τμήματα HR των επιχειρήσεων πρέπει να αξιοποιήσουν.

Είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να έχουν μια ψηφιακή παρουσία και μια ισχυρή επωνυμία όχι μόνο για να προσελκύσουν πελάτες αλλά και για να προσελκύσουν ταλέντα. Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις ενδείκνυται να διατηρούν μια ψηφιακή παρουσία η οποία να αντικατοπτρίζει τις αξίες της, τον σκοπό της, την αποστολή της στην κοινωνία και να επιτρέπει στα άτομα που αναζητούν εργασία να έχουν μια εικόνα του πώς θα ένιωθαν να εργάζονταν στη συγκεκριμένη εταιρεία. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια διαδραστική κοινότητα καθώς από μόνη της μια ιστοσελίδα δεν επαρκεί για να διασπείρει (και να αποκτήσει) τις κατάλληλες πληροφορίες. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο (ιδανικά και ολόκληρο τμήμα) το οποίο να διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία με τα διάφορα κοινά.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία. Όταν μια επιχείρηση προσφέρει στους υποψήφιους εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, με ευέλικτο ωράριο, με προηγμένα μέσα και τεχνολογίες, αυτό σίγουρα αποτελεί έναν επιπλέον πόλο έλξης.

Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί και η αδυναμία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού πλήττει τις επιχειρήσεις και τις χτυπά «εκεί που πονάει»: στα έσοδα.Η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων βλέπει την έλλειψη εργατικού δυναμικού να μεταφράζεται σε χαμένες πωλήσεις μεταξύ των εταιρειών-μελών και αυτήν ακριβώς την τάση πρέπει να ανακόψουν οι επιχειρήσεις εντοπίζοντας το κατάλληλο προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:17

Κακοκαιρία: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή - Πάνω από 43.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις

20:03

Ρούτε: «Όποιος πιστεύει ότι η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ, ονειρεύεται»

20:00

Η «χρυσοφόρα» γκρίζα ζώνη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

19:59

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

19:57

ΗΠΑ: Επτά νεκροί και ένας τραυματίας από τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στο Μέιν

19:44

Το τελευταίο μίλι πριν το νέο μαραθώνιο

19:37

Ζελένσκι: O επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία να διεξαχθεί πριν από την Κυριακή

19:23

Η Γερμανία επαναφέρει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα - Κονδύλια 3 δισ. ευρώ

19:05

Το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν έφθασε στη Μέση Ανατολή

18:50

Η Apple ανανεώνει το AirTag με μεγαλύτερη εμβέλεια και δυνατότερο ήχο

18:47

Τρίκαλα: Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα

18:45

Κάρνεϊ: Οι τελευταίες απειλές Τραμπ για δασμούς συνιστούν τακτική εμπορικών διαπραγματεύσεων

18:39

MAIA 200: Η Microsoft χτίζει την επόμενη οικονομία ΑΙ

18:38

Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για την ευλογιά των προβάτων την Τρίτη

18:38

Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες πτήσεις λόγω διακοπής στο σύστημα κρατήσεων

18:28

Ακροκόρινθος και Αρχαία Κόρινθος: Μια μονοήμερη εκδρομή στην ιστορία και τη θέα

18:15

Κρίση στον τομέα των τσιπ ελέω AI: Η έλλειψη θα διαρκέσει «έως το 2027»

18:03

ΧΑ: «Διακριτική» άνοδος και νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη

17:58

Συρία: Η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από αεροπορική βάση στα βορειοανατολικά

17:45

Έκρηξη στη «Βιολάντα»: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια - Οι πρώτες εκτιμήσεις

17:36

Γαλλία: Η αντιπαράθεση του με τον Τραμπ ενισχύει τη δημοφιλία του Μακρόν

17:35

Boυλή: 1,2 εκατ. ευρώ ανακτήθηκαν έως το 2025 από αχρεωστήτως καταβληθείσες αγροτικές ενισχύσεις

17:30

HAE: Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση της επικράτειάς μας για επιθέσεις εναντίον του Ιράν

17:25

ΗΠΑ: Ο Τραμπ στέλνει στη Μινεσότα τον «τσάρο των συνόρων» μετά τη δεύτερη δολοφονία από την ICE

17:11

Μεταρρύθμιση στις πολεοδομίες: Τι σημαίνει για ιδιοκτήτες με αυθαίρετα

17:02

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις Magnificent 7 και Fed

17:02

Ισραήλ: Ανακτήθηκε η σορός του τελευταίου ομήρου που κρατούνταν στη Γάζα

16:53

Bitcoin: «Παλεύει» να επιστρέψει πάνω από τα 88.000 δολάρια

16:38

Αυτοπεποίθηση και σεβασμός στο γραφείο: Αντικαταστήστε την απολογία με ευγνωμοσύνη

16:35

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε η 50η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην Αθήνα