Tip of the Day

Tip of the day: Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

16-11-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
social media
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί.

Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους που τις αναζητούν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει αναγκάσει μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέους και δημιουργικούς τρόπους προσέλκυσης εργαζομένων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αναζητούν ταλέντα στην αγορά εργασίας και να προσελκύσουν πιθανούς υπαλλήλους, ωστόσο, για να έχει επιτυχία το εγχείρημα απαιτούνται κάποιες απλές δεξιότητες πέραν από μια απλή καταχώριση της θέσης εργασίας σε κάποιον ιστότοπο (π.χ linkedIn). Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του LinkedIn του προϊόντος Gyanda Sachdeva, πολλοί υποψήφιοι αλληλεπιδρούν με τη σελίδα LinkedIn μιας εταιρείας για αρκετούς μήνες προτού όντως υποβάλουν αίτηση για δουλειά και αυτό είναι κάτι που τα τμήματα HR των επιχειρήσεων πρέπει να αξιοποιήσουν.

Είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να έχουν μια ψηφιακή παρουσία και μια ισχυρή επωνυμία όχι μόνο για να προσελκύσουν πελάτες αλλά και για να προσελκύσουν ταλέντα. Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις ενδείκνυται να διατηρούν μια ψηφιακή παρουσία η οποία να αντικατοπτρίζει τις αξίες της, τον σκοπό της, την αποστολή της στην κοινωνία και να επιτρέπει στα άτομα που αναζητούν εργασία να έχουν μια εικόνα του πώς θα ένιωθαν να εργάζονταν στη συγκεκριμένη εταιρεία. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια διαδραστική κοινότητα καθώς από μόνη της μια ιστοσελίδα δεν επαρκεί για να διασπείρει (και να αποκτήσει) τις κατάλληλες πληροφορίες. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο (ιδανικά και ολόκληρο τμήμα) το οποίο να διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία με τα διάφορα κοινά.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία. Όταν μια επιχείρηση προσφέρει στους υποψήφιους εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, με ευέλικτο ωράριο, με προηγμένα μέσα και τεχνολογίες, αυτό σίγουρα αποτελεί έναν επιπλέον πόλο έλξης.

Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί και η αδυναμία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού πλήττει τις επιχειρήσεις και τις χτυπά «εκεί που πονάει»: στα έσοδα.Η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων βλέπει την έλλειψη εργατικού δυναμικού να μεταφράζεται σε χαμένες πωλήσεις μεταξύ των εταιρειών-μελών και αυτήν ακριβώς την τάση πρέπει να ανακόψουν οι επιχειρήσεις εντοπίζοντας το κατάλληλο προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:00

Ποιοι θησαυρίζουν και ποιοι πληρώνουν το τίμημα – Η νέα γεωοικονομία του πολέμου στο Ιράν

19:46

Τραμπ για Ιράν: Αν βιάζεσαι, δεν θα κάνεις μια καλή συμφωνία

19:24

Γκριν (BoE): Η ζήτηση για stablecoins ενδέχεται σύντομα να εξασθενήσει

19:10

Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες

19:00

Μάλτα: Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Αμπέλα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές

18:39

Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας φέρνει ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης

18:24

Ένας νεκρός και 219 τραυματισμοί από τις ταραχές στη Γαλλία μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν

18:09

CNN: Το Ιράν αποκατέστησε την πρόσβαση στα θαμμένα οπλοστάσια του

17:17

Τεχνητή νοημοσύνη: Μετατρέπει την ενέργεια στον πιο «καυτό» επιχειρηματικό τομέα στην Αμερική

16:59

Μαρινάκης: Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η αυτοδυναμία

16:50

Γουόλερ (Fed): Η εξάπλωση των stablecoins θα μπορούσε να ενισχύσει την επιρροή της νομισματικής πολιτικής της Fed

16:26

Λίβανος: 13 τραυματίες από ισραηλινό χτύπημα κοντά σε νοσοκομείο

16:00

Σούπερ μάρκετ: Επενδύσεις εκατομμυρίων με αιχμή το franchise και στόχο τον τουριστικό τζίρο

15:56

Έντονες αναταράξεις στα παγκόσμια ομόλογα τον Μάιο λόγω του πολέμου με το Ιράν

15:33

Μητσοτάκης: Θα παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων των «Ποσειδωνίων 2026»

15:21

DW: Ισραηλινή προέλαση πολλών… μποφόρ στον Λίβανο

15:07

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αδιαθεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

15:03

Γαλλία: Ζητά επείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τον Λίβανο

14:57

ΥΠΕΞ: Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση του επεισοδίου στην Αλβανία με τραυματισμό Έλληνα

14:47

IAEA: Οποιος επιτίθεται κατά πυρηνικών σταθμών, παίζει με την φωτιά

14:29

CNBC: Οι εξαγωγές πετρελαίου μέσω του Ορμούζ ενδέχεται να μην επιστρέψουν στα προ πολέμου επίπεδα

14:07

Ιράν: Δεν θα εγκρίνει καμία συμφωνία με την Ουάσινγκτον χωρίς εγγυήσεις για τα δικαιώματά του

13:56

Ανδρουλάκη: Η ανακύκλωση δεν είναι μπίζνα

13:48

SoftBank: Επενδύσεις 45 δισ. ευρώ στη Γαλλία για υποδομές ΑΙ

13:35

Κορκίδης: Η προστιθέμενη αξία των Ποσειδωνίων διαχέεται σε εμπόριο, μεταποίηση, υπηρεσίες, τουρισμό και απασχόληση

13:22

Ταχιάος: Τέλος Ιουλίου το Μετρό στην Καλαμαριά - Το 2027 το Flyover

13:00

Real Estate: Ποιες είναι οι τάσεις για το 2026 - Άνοδος τιμών με σημάδια εξισορρόπησης

12:54

Τσουκαλάς: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική συνοχή

12:35

Bloomberg για Ελλάδα: Το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό εγείρει το ενδεχόμενο χαοτικών εκλογών

12:11

ΕΕ: Εξετάζει προσωρινό πάγωμα του πλαφόν τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω του πολέμου στο Ιράν