Tip of the Day

Tip of the day: Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

16-11-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς οι επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ταλέντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
social media
Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί.

Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους που τις αναζητούν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει αναγκάσει μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέους και δημιουργικούς τρόπους προσέλκυσης εργαζομένων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αναζητούν ταλέντα στην αγορά εργασίας και να προσελκύσουν πιθανούς υπαλλήλους, ωστόσο, για να έχει επιτυχία το εγχείρημα απαιτούνται κάποιες απλές δεξιότητες πέραν από μια απλή καταχώριση της θέσης εργασίας σε κάποιον ιστότοπο (π.χ linkedIn). Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του LinkedIn του προϊόντος Gyanda Sachdeva, πολλοί υποψήφιοι αλληλεπιδρούν με τη σελίδα LinkedIn μιας εταιρείας για αρκετούς μήνες προτού όντως υποβάλουν αίτηση για δουλειά και αυτό είναι κάτι που τα τμήματα HR των επιχειρήσεων πρέπει να αξιοποιήσουν.

Είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να έχουν μια ψηφιακή παρουσία και μια ισχυρή επωνυμία όχι μόνο για να προσελκύσουν πελάτες αλλά και για να προσελκύσουν ταλέντα. Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις ενδείκνυται να διατηρούν μια ψηφιακή παρουσία η οποία να αντικατοπτρίζει τις αξίες της, τον σκοπό της, την αποστολή της στην κοινωνία και να επιτρέπει στα άτομα που αναζητούν εργασία να έχουν μια εικόνα του πώς θα ένιωθαν να εργάζονταν στη συγκεκριμένη εταιρεία. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια διαδραστική κοινότητα καθώς από μόνη της μια ιστοσελίδα δεν επαρκεί για να διασπείρει (και να αποκτήσει) τις κατάλληλες πληροφορίες. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο (ιδανικά και ολόκληρο τμήμα) το οποίο να διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία με τα διάφορα κοινά.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία. Όταν μια επιχείρηση προσφέρει στους υποψήφιους εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, με ευέλικτο ωράριο, με προηγμένα μέσα και τεχνολογίες, αυτό σίγουρα αποτελεί έναν επιπλέον πόλο έλξης.

Πριν από μερικές δεκαετίες, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αδυναμία εύρεσης εργασίας. Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί και η αδυναμία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού πλήττει τις επιχειρήσεις και τις χτυπά «εκεί που πονάει»: στα έσοδα.Η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων βλέπει την έλλειψη εργατικού δυναμικού να μεταφράζεται σε χαμένες πωλήσεις μεταξύ των εταιρειών-μελών και αυτήν ακριβώς την τάση πρέπει να ανακόψουν οι επιχειρήσεις εντοπίζοντας το κατάλληλο προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Δένδιας: Η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας και διεθνούς νομιμότητας

23:45

Τασούλας: Μια σπουδαία γιορτή για να μεταλάβουμε φως και αλήθεια που τόσο χρειαζόμαστε

23:35

Χαρδαλιάς: Τα Θεοφάνεια μας θυμίζουν όλα αυτά που μας κρατούν ενωμένους

23:31

Ζελένσκι: Εξαιρετικά σημαντική η ύπαρξη γραπτών δεσμεύσεων για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας προς την Ουκρανία

23:15

Μερτς: Ο γερμανικός στρατός θα μπορούσε να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη εκτός Ουκρανίας

23:08

Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για S&P 500 - «Προσγειώθηκε» πάνω από τις 49.000 μονάδες ο Dow Jones

22:50

Στάρμερ για Ουκρανία: Τα «πιο δύσκολα βήματα» είναι ακόμα μπροστά μας

22:39

Πετρέλαιο: Πτώση λόγω των ανησυχιών για την προσοφρά λόγω Βενεζουέλας

22:22

Η «Συμμαχία των Προθύμων» συμφώνησε σε ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

22:17

Τουρκία: Ζητεί από όλες τις κουρδικές ένοπλες ομάδες να καταθέσουν τα όπλα

22:08

Ανοδικό σερί «2x2» για τον χρυσό ελέω Βενεζουέλας

21:54

Χανιά: Μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεσή της

21:42

Γροιλανδία και Δανία ζήτησαν να συναντήσουν τον Ρούμπιο για τις δηλώσεις Τραμπ

21:32

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χαλκό - Ξεπέρασε τα 13.000 δολάρια/τόνο

21:15

Βενεζουέλα και Κούβα δημοσιοποιούν τα ονόματα 55 νεκρών στρατιωτικών από την επιχείρηση σύλληψης Μαδούρο

21:04

Κοντογεώργης: Περισσότερη Ευρώπη όχι ως απλή ευχή και θεωρητική κατασκευή αλλά ως πράξη

20:46

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των ΥΠΕΞ της G7 στις 9 το βράδυ για τη Βενεζουέλα και την Ουκρανία

20:27

Γροιλανδία: Η νέα γραμμή αντιπαράθεσης στο δόγμα ισχύος της Ουάσιγκτον

20:13

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Αναγκαία η συμμετοχή των ΗΠΑ στις εγγυήσεις ασφαλείας

19:50

Γενικός Εισαγγελέας Βενεζουέλας: Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαιοδοσία κατά του Μαδούρο

19:30

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την κοινή δήλωση για τη Γροιλανδία

19:17

Ευρωαγορές: Νέα ιστορικά υψηλά για Stoxx 600, FTSE 100 και IBEX 50

19:00

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό στο κεφάλι

18:42

Βενεζουέλα: Η Ματσάδο υπόσχεται ότι θα επιστρέψει σύντομα και δηλώνει έτοιμη για εκλογές

18:22

Γροιλανδία: O πρωθυπουργός ευχαριστεί τους ηγέτες και καλεί τις ΗΠΑ σε διάλογο

18:20

Ρωσία: Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη αερίου στην Τβερ

18:08

Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο

17:55

Πιερρακάκης: Έμπρακτη στήριξη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων με 600 οργανικές θέσεις κληρικών

17:35

Ανδρουλάκης: Το 2026 να πετύχουμε μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες

17:21

Ο Μακρόν χαρακτηρίζει «παράνομη» την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα