Tip of the Day

Tip of the day: Τι πρέπει να σκεφθείτε προτού αποφασίσετε να παραιτηθείτε από την δουλειά

06-09-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παρά την κρίση, πολλοί επαγγελματίες σκέφτονται να αλλάξουν ρότα.

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στον τρόπο εργασίας, με την τηλεργασία να αποτελεί τη νέα κανονικότητα, ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι το σκέφτονται να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους. Ο λόγος δεν είναι ότι έχουν συνηθίσει να δουλεύουν από το σπίτι αλλά το ότι οι νέες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση ώθησε πολλούς από εμάς να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και τους στόχους μας στον επαγγελματικό τομέα.

Η καραντίνα και η σχετική απομόνωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και πολλοί αναλογίστηκαν αν τελικά αντλούν εργασιακή ικανοποίηση από την τωρινή τους επαγγελματική δραστηριότητα. Και παρά την κρίση, όπως φαίνεται, αρκετοί είναι αυτοί που θα τολμούσαν να κάνουν από μόνοι τους την αλλαγή. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, πρόσφατη έρευνα της Bankrate.com διαπίστωσε ότι το 55% των Αμερικανών σχεδιάζει να αναζητήσει μια νέα θέση το επόμενο έτος. Τα βασικά τους κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευελιξία και η υψηλότερη αμοιβή. Σίγουρα πρόκειται για καθοριστικούς παράγοντες αλλά η εργασιακή ικανοποίηση δεν συνδέεται απαραίτητα μόνο με αυτές τις δυο παραμέτρους. Έτσι, το πρώτο που πρέπει να σκεφθείτε προτού πάρετε την τελική απόφαση είναι «γιατί» πρέπει να κάνετε την αλλαγή.

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να βρείτε μια νέα δουλειά και αυτά συνδέονται με τις διαφορετικές προτεραιότητες που θέτετε σε κάθε ηλικία. Τα «πρέπει» που είχατε στα 20 σας μπορεί να αλλάξουν σημαντικά στα 30 και στα 40 σας, οπότε είναι σημαντικό να επαναξιολογείτε περιοδικά τις ανάγκες σας.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ληφθεί βιαστικά ή εν βρασμώ ψυχής. Βασικός παράγοντας είναι ο οικονομικός και για το λόγο αυτό πρέπει να σκεφθείτε τι θα γίνει στο χειρότερο σενάριο, αν δεν βρείτε σύντομα άλλη δουλειά. Θα μπορείτε με βάση τις σημερινές σας αποταμιεύσεις να χρηματοδοτήσετε τον σημερινό (ή ίσως έναν με λιγότερα έξοδα) τρόπο ζωής σας; Και αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι με έναν μαγικό τρόπο, στην περίπτωση αναζήτησης εργασίας επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι εάν ήδη έχετε μια δουλειά είναι πιο εύκολο να βρείτε μια καινούρια καθώς βρίσκεστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Ως προς το νέο μισθό που θα διεκδικήσετε θα πρέπει να υπολογίζετε το μίνιμουμ που απαιτείται για να καλυφθούν τα μηνιαία έξοδα και οι ανάγκες αποταμίευσης που θεωρείτε ότι έχετε. Μπορείτε ακόμη να προσδιορίσετε τις δαπάνες που μπορείτε να περικόψετε καθώς εάν σχεδιάζετε να μεταβείτε σε άλλη καριέρα, ο εξορθολογισμός των εξόδων σας μπορεί να βοηθήσει για μια πιο ήπια μετάβαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:42

Ποια είναι η Naoussa Blue Waters που μπαίνει στον κλάδο εμφιάλωσης νερού

08:32

Θα διανυκτερεύατε σε ένα κάστρο 2.000 ετών;

08:30

Κεραμέως: Η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει σχέση με τη χώρα που άφησαν οι συμπατριώτες μας

08:30

Θέρμανση με πέλετ: Το πραγματικό κόστος και οι παγίδες

08:23

Αεροπορικές επιδρομές και ανταλλαγές πυρών μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης – Ένας νεκρός

08:16

Τραμπ για την «συγχώνευση του αιώνα»: Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix - Θα έχω λόγο για την έκβαση

08:02

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Ενισχύονται τα μπλόκα

07:51

Δημογραφικό: Πόσο επηρεάζει τον δείκτη γεννήσεων η έλευση αλλοδαπών γυναικών στην Ελλάδα

07:50

Τραμπ: Είμαι απογοητευμένος με Ζελένσκι - Δεν έχει διαβάσει την ειρηνευτική πρόταση για Ουκρανία

07:45

Ποια είναι η νέα τουριστική επένδυση 50 εκατ. στην Κρήτη

07:43

Βγάλτε εκπροσώπους κι ελάτε - Κι ο Βελόπουλος στα Μάλγαρα - Κυρανάκης παντού - Μιλάει η Wharton

07:36

Ενέργεια: Αλλαγές στο επενδυτικό τοπίο στις ΑΠΕ - Καταλύτης το «ψαλίδι» στα έσοδα

07:22

«Τρέχει» η Εγνατία Οδός - Τι έρχεται για 2+1 μεγάλες συμβάσεις παραχώρησης

07:15

«Ύποπτα» μισθωτήρια με χαμηλά ενοίκια στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ - Πώς θα γίνουν οι διασταυρώσεις

07:11

«Χιονοστιβάδα» μερισμάτων από τις τράπεζες, πάνω από 7 δισ. στην τριετία

07:04

Τα προγνωστικά για τον κ. Eurogroup, τα ρωσικά assets, το rebrain Greece

23:58

Χαρακόπουλος: Κανένας «Φραπές» δεν θα μπορεί πλέον να λαμβάνει επιδοτήσεις - Πληρωμές μέχρι τις γιορτές

23:27

Καλαφάτης: Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έχει καταρτίσει εθνική στρατηγική για την ΤN

23:15

Κιλκίς: Συνελήφθη 25χρονος για ληστεία, εκβίαση και αρπαγή

22:49

Νετανιάχου: Η πολιτική προσάρτηση της Δυτικής Όχθης παραμένει αντικείμενο της συζήτησης

22:19

Δένδιας: Θα παραστεί στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ

21:47

Μία σύλληψη για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικές ουσίες και όπλα, στα Χανιά

21:18

Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος-μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες

20:48

Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης

20:44

Κουτσούμπας προς αγρότες: Εμείς στηρίζουμε όλα τα αιτήματα σας

20:33

Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία

20:12

Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού δηλώνει ότι η γραμμή οριοθέτησης εντός της Γάζας είναι το νέο σύνορο με το Ισραήλ

20:01

Ελβετία: Προτείνει o ΟΑΣΕ να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιτήρηση μιας εκεχειρίας στην Ουκρανία

19:49

Θεοχάρης: Μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να συμμετέχει στο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link

19:28

Βόρεια Μακεδονία: Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανεξελέγη αρχηγός του VMRO-DPMNE