Tip of the Day

Tip of the day: Τι πρέπει να σκεφθείτε προτού αποφασίσετε να παραιτηθείτε από την δουλειά

06-09-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Παρά την κρίση, πολλοί επαγγελματίες σκέφτονται να αλλάξουν ρότα.

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στον τρόπο εργασίας, με την τηλεργασία να αποτελεί τη νέα κανονικότητα, ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι το σκέφτονται να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους. Ο λόγος δεν είναι ότι έχουν συνηθίσει να δουλεύουν από το σπίτι αλλά το ότι οι νέες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση ώθησε πολλούς από εμάς να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και τους στόχους μας στον επαγγελματικό τομέα.

Η καραντίνα και η σχετική απομόνωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και πολλοί αναλογίστηκαν αν τελικά αντλούν εργασιακή ικανοποίηση από την τωρινή τους επαγγελματική δραστηριότητα. Και παρά την κρίση, όπως φαίνεται, αρκετοί είναι αυτοί που θα τολμούσαν να κάνουν από μόνοι τους την αλλαγή. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, πρόσφατη έρευνα της Bankrate.com διαπίστωσε ότι το 55% των Αμερικανών σχεδιάζει να αναζητήσει μια νέα θέση το επόμενο έτος. Τα βασικά τους κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευελιξία και η υψηλότερη αμοιβή. Σίγουρα πρόκειται για καθοριστικούς παράγοντες αλλά η εργασιακή ικανοποίηση δεν συνδέεται απαραίτητα μόνο με αυτές τις δυο παραμέτρους. Έτσι, το πρώτο που πρέπει να σκεφθείτε προτού πάρετε την τελική απόφαση είναι «γιατί» πρέπει να κάνετε την αλλαγή.

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να βρείτε μια νέα δουλειά και αυτά συνδέονται με τις διαφορετικές προτεραιότητες που θέτετε σε κάθε ηλικία. Τα «πρέπει» που είχατε στα 20 σας μπορεί να αλλάξουν σημαντικά στα 30 και στα 40 σας, οπότε είναι σημαντικό να επαναξιολογείτε περιοδικά τις ανάγκες σας.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ληφθεί βιαστικά ή εν βρασμώ ψυχής. Βασικός παράγοντας είναι ο οικονομικός και για το λόγο αυτό πρέπει να σκεφθείτε τι θα γίνει στο χειρότερο σενάριο, αν δεν βρείτε σύντομα άλλη δουλειά. Θα μπορείτε με βάση τις σημερινές σας αποταμιεύσεις να χρηματοδοτήσετε τον σημερινό (ή ίσως έναν με λιγότερα έξοδα) τρόπο ζωής σας; Και αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι με έναν μαγικό τρόπο, στην περίπτωση αναζήτησης εργασίας επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι εάν ήδη έχετε μια δουλειά είναι πιο εύκολο να βρείτε μια καινούρια καθώς βρίσκεστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Ως προς το νέο μισθό που θα διεκδικήσετε θα πρέπει να υπολογίζετε το μίνιμουμ που απαιτείται για να καλυφθούν τα μηνιαία έξοδα και οι ανάγκες αποταμίευσης που θεωρείτε ότι έχετε. Μπορείτε ακόμη να προσδιορίσετε τις δαπάνες που μπορείτε να περικόψετε καθώς εάν σχεδιάζετε να μεταβείτε σε άλλη καριέρα, ο εξορθολογισμός των εξόδων σας μπορεί να βοηθήσει για μια πιο ήπια μετάβαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:35

Βουλή: Ανεξαρτητοποίηση Φ. Οζγκιούρ από Νέα Αριστερά

21:18

Κίνα: «Τραμπ και Σι συμφώνησαν να εφαρμόζουν όλες τις υφιστάμενες εμπορικές συμνφωνίες»

21:10

Αγωγή κατά της Euroclear από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας - Διεκδικεί αποζημίωση 249 δισ.

21:02

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μαζί για την Ελλάδα του 2030»

20:41

Βενεζουέλα: Πυρκαγιά σε πλατφόρμα επεξεργασίας αερίου στο Μαρακαΐμπο, έξι τραυματίες

20:25

Τσίπρας: Μετά το κόλπο της ΔΕΗ και τα υπερκέρδη των τραπεζών, ας δούμε τι γίνεται και με τα κόκκινα δάνεια

20:17

Τα ΗΑΕ απορρίπτουν τις κατηγορίες του Ιράν περί ενεργού ρόλου στον πόλεμο εναντίον του

20:04

Μερτς: «Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει αδυναμίες κι εγώ επικοινωνιακό πρόβλημα»

19:51

Νέος γύρος απολύσεων στην Starbucks - Κόβονται 300 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

19:48

ΥΠΕΘΟΟ: «Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν πυροσβέστης στη φωτιά που ο ίδιος άναψε»

19:45

Ξεκίνησε το 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε live την ομιλία Μητσοτάκη

19:32

Πετρέλαιο: Η μάχη για τα 80 ή τα... 200 δολάρια και τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία

19:28

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ υπερδιπλασίασε μέσα σε ένα χρόνο την περιουσία του και μπήκε στο κλαμπ του 1 δισ.

19:16

ΗΠΑ - Κίνα: Ο Τραμπ αποκαλύπτει συνομιλία με τον Σι για τον Τζίμι Λάι

19:13

Επιφυλακτικότητα και ισχυρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

19:09

Παράνομος τζόγος: Ο νέος «ψηφιακός υπόκοσμος» των 2 δισ. ευρώ

18:59

Titan SA: Εγκρίθηκε από ΓΣ η διανομή μικτού μερίσματος 1,10 ευρώ/μετοχή

18:57

Νετανιάχου: Το Ισραήλ ελέγχει σήμερα το 60% της Λωρίδας της Γάζας

18:51

ΕΕΕΠ: Καμπάνια στα τηλεοπτικά δίκτυα και έρευνα αναγνωρισιμότητας εν μέσω αλλαγών στην αγορά παιγνίων

18:42

«Η Οικονομία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Αξιοποιώντας το παρελθόν για ένα βιώσιμο μέλλον»

18:38

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης κυρώσεων κατά κινεζικών εταιρειών που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο

18:24

Austriacard: Συμφωνία Ν. Λύκου - Dai Nippon Printing για μεταβίβαση του 74,58%

18:08

Στη φυλακή έξι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στην Τιθορέα - Επεισόδια στην Ευελπίδων

18:06

Εβδομαδιαίες απώλειες 1,46% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:03

Τραμπ: Η επίθεση στο Κίεβο μπορεί να οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση των ειρηνευτικών προσπαθειών

17:44

Γερμανία: «Καλό» τηλεφώνημα με τον Τραμπ είχε ο Μερτς

17:27

Παναμάς: Η Διοίκηση της Διώρυγας δεν προβλέπει περιορισμούς στη διέλευση των πλοίων το 2026

17:18

Σάντσεθ: Η απουσία από τη Eurovision μας τοποθετεί στη «σωστή πλευρά της Iστορίας»

17:05

Ρωσία: Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν διυλιστήριο στην πόλη Ριαζάν

16:56

Πτωτικό κλίμα στην Wall Street με βαρίδι την τεχνολογία