Tip of the Day

Tip of the day: Τι πρέπει να σκεφθείτε προτού αποφασίσετε να παραιτηθείτε από την δουλειά

06-09-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Παρά την κρίση, πολλοί επαγγελματίες σκέφτονται να αλλάξουν ρότα.

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στον τρόπο εργασίας, με την τηλεργασία να αποτελεί τη νέα κανονικότητα, ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι το σκέφτονται να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους. Ο λόγος δεν είναι ότι έχουν συνηθίσει να δουλεύουν από το σπίτι αλλά το ότι οι νέες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση ώθησε πολλούς από εμάς να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και τους στόχους μας στον επαγγελματικό τομέα.

Η καραντίνα και η σχετική απομόνωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και πολλοί αναλογίστηκαν αν τελικά αντλούν εργασιακή ικανοποίηση από την τωρινή τους επαγγελματική δραστηριότητα. Και παρά την κρίση, όπως φαίνεται, αρκετοί είναι αυτοί που θα τολμούσαν να κάνουν από μόνοι τους την αλλαγή. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, πρόσφατη έρευνα της Bankrate.com διαπίστωσε ότι το 55% των Αμερικανών σχεδιάζει να αναζητήσει μια νέα θέση το επόμενο έτος. Τα βασικά τους κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευελιξία και η υψηλότερη αμοιβή. Σίγουρα πρόκειται για καθοριστικούς παράγοντες αλλά η εργασιακή ικανοποίηση δεν συνδέεται απαραίτητα μόνο με αυτές τις δυο παραμέτρους. Έτσι, το πρώτο που πρέπει να σκεφθείτε προτού πάρετε την τελική απόφαση είναι «γιατί» πρέπει να κάνετε την αλλαγή.

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να βρείτε μια νέα δουλειά και αυτά συνδέονται με τις διαφορετικές προτεραιότητες που θέτετε σε κάθε ηλικία. Τα «πρέπει» που είχατε στα 20 σας μπορεί να αλλάξουν σημαντικά στα 30 και στα 40 σας, οπότε είναι σημαντικό να επαναξιολογείτε περιοδικά τις ανάγκες σας.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ληφθεί βιαστικά ή εν βρασμώ ψυχής. Βασικός παράγοντας είναι ο οικονομικός και για το λόγο αυτό πρέπει να σκεφθείτε τι θα γίνει στο χειρότερο σενάριο, αν δεν βρείτε σύντομα άλλη δουλειά. Θα μπορείτε με βάση τις σημερινές σας αποταμιεύσεις να χρηματοδοτήσετε τον σημερινό (ή ίσως έναν με λιγότερα έξοδα) τρόπο ζωής σας; Και αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι με έναν μαγικό τρόπο, στην περίπτωση αναζήτησης εργασίας επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι εάν ήδη έχετε μια δουλειά είναι πιο εύκολο να βρείτε μια καινούρια καθώς βρίσκεστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Ως προς το νέο μισθό που θα διεκδικήσετε θα πρέπει να υπολογίζετε το μίνιμουμ που απαιτείται για να καλυφθούν τα μηνιαία έξοδα και οι ανάγκες αποταμίευσης που θεωρείτε ότι έχετε. Μπορείτε ακόμη να προσδιορίσετε τις δαπάνες που μπορείτε να περικόψετε καθώς εάν σχεδιάζετε να μεταβείτε σε άλλη καριέρα, ο εξορθολογισμός των εξόδων σας μπορεί να βοηθήσει για μια πιο ήπια μετάβαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:13

Διαμαντοπούλου για τιμές καυσίμων: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και φωτογραφίες

15:54

Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών για την επιθετική πολιτική της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

15:43

Στενά του Ορμούζ: Ξανά κλειστά - Επιστροφή στα γνωστά ενεργειακά προβλήματα

15:23

Νέες προοπτικές για την Τράπεζα Χανίων μετά τη λήψη πανελλαδικής άδειας

15:12

Κυρανάκης για τα συνθήματα στο σπίτι της Σέβης Βολουδάκη: Τους το ξαναλέμε, δεν τους φοβόμαστε

15:07

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για αύριο και μεθαύριο

14:54

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

14:42

Μόντι: Προσεγγίζει τις χώρες του Ειρηνικού εν μέσω της αναδιαμόρφωσης του γεωπολιτικού τοπίου από Κίνα - ΗΠΑ

14:28

Ιράκ: Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Ζαΐντι - Θα υπογράψει ενεργειακές συμφωνίες

14:17

Ινδία: Η Τata Consultancy Services σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδα 8.900 μηχανικών ανάπτυξης εφαρμογών ΑΙ

14:04

Αίγυπτος: Υπερδιπλασιάστηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

13:53

Ανδρουλάκης: Παρουσιάζει τη Δευτέρα τις 17 δεσμεύσεις για τους συνταξιούχους

13:48

Γιαννούλης: Η επιστροφή οποιουδήποτε διαγραφέντος βουλευτή γίνεται μόνο με τον κανονικό τρόπο

13:40

ΠΟΜΙΔΑ: Ενεργοποιούνται οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τα ακίνητα

13:22

Κίνα: Η σταθερή βελτίωση της κινεζικής οικονομίας συνεχίστηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2026

13:10

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα στην Κεντρική Μακεδονία

13:00

Οι εξαγορές επιστρέφουν, οι εγχώριες συγχωνεύσεις μένουν εκτός κάδρου

12:53

Κατέληξε ένας από τους σοβαρά εγκαυματίες της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

12:49

Τσουκαλάς: Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις

12:46

Κατέληξε ο 20χρονος που είχε τραυματιστεί σε καταδίωξη στο Άργος

12:41

Χανιά: Aπειλητικά μηνύματα έξω από την οικεία και το γραφείο της υφυπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβης Βολουδάκη

12:31

Καραμανλή: Η Ελλάδα και η Αθήνα εδραιώνουν τη θέση τους στον διεθνή χώρο του επαγγελματικού τένις

12:19

Πακιστάν: Ο ΥΠΕΞ απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του

12:08

Σχεδόν απεριόριστη η ζήτηση για AI λένε στελέχη του κλάδου

11:43

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν είναι θεατής, αλλά πρωταγωνιστής

11:35

Ινδία: Η HDFC Bank μείωσε το εργατικό δυναμικό της κατά 3.343 εργαζομένους

11:20

Ιορδανία: Έπεσαν στο έδαφός της τρεις ιρανικοί πύραυλοι

11:15

Ford: Συμφωνία με το καναδικό συνδικάτο εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία

10:59

Η επόμενη ημέρα στις επιχειρήσεις με τη χρήση της ΑΙ

10:54

ΗΠΑ: Απεβίωσε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε ηλικία 71 ετών