Tip of the Day

Tip of the day: Τι πρέπει να σκεφθείτε προτού αποφασίσετε να παραιτηθείτε από την δουλειά

06-09-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παρά την κρίση, πολλοί επαγγελματίες σκέφτονται να αλλάξουν ρότα.

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στον τρόπο εργασίας, με την τηλεργασία να αποτελεί τη νέα κανονικότητα, ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι το σκέφτονται να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους. Ο λόγος δεν είναι ότι έχουν συνηθίσει να δουλεύουν από το σπίτι αλλά το ότι οι νέες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση ώθησε πολλούς από εμάς να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και τους στόχους μας στον επαγγελματικό τομέα.

Η καραντίνα και η σχετική απομόνωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και πολλοί αναλογίστηκαν αν τελικά αντλούν εργασιακή ικανοποίηση από την τωρινή τους επαγγελματική δραστηριότητα. Και παρά την κρίση, όπως φαίνεται, αρκετοί είναι αυτοί που θα τολμούσαν να κάνουν από μόνοι τους την αλλαγή. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, πρόσφατη έρευνα της Bankrate.com διαπίστωσε ότι το 55% των Αμερικανών σχεδιάζει να αναζητήσει μια νέα θέση το επόμενο έτος. Τα βασικά τους κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευελιξία και η υψηλότερη αμοιβή. Σίγουρα πρόκειται για καθοριστικούς παράγοντες αλλά η εργασιακή ικανοποίηση δεν συνδέεται απαραίτητα μόνο με αυτές τις δυο παραμέτρους. Έτσι, το πρώτο που πρέπει να σκεφθείτε προτού πάρετε την τελική απόφαση είναι «γιατί» πρέπει να κάνετε την αλλαγή.

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να βρείτε μια νέα δουλειά και αυτά συνδέονται με τις διαφορετικές προτεραιότητες που θέτετε σε κάθε ηλικία. Τα «πρέπει» που είχατε στα 20 σας μπορεί να αλλάξουν σημαντικά στα 30 και στα 40 σας, οπότε είναι σημαντικό να επαναξιολογείτε περιοδικά τις ανάγκες σας.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ληφθεί βιαστικά ή εν βρασμώ ψυχής. Βασικός παράγοντας είναι ο οικονομικός και για το λόγο αυτό πρέπει να σκεφθείτε τι θα γίνει στο χειρότερο σενάριο, αν δεν βρείτε σύντομα άλλη δουλειά. Θα μπορείτε με βάση τις σημερινές σας αποταμιεύσεις να χρηματοδοτήσετε τον σημερινό (ή ίσως έναν με λιγότερα έξοδα) τρόπο ζωής σας; Και αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι με έναν μαγικό τρόπο, στην περίπτωση αναζήτησης εργασίας επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι εάν ήδη έχετε μια δουλειά είναι πιο εύκολο να βρείτε μια καινούρια καθώς βρίσκεστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Ως προς το νέο μισθό που θα διεκδικήσετε θα πρέπει να υπολογίζετε το μίνιμουμ που απαιτείται για να καλυφθούν τα μηνιαία έξοδα και οι ανάγκες αποταμίευσης που θεωρείτε ότι έχετε. Μπορείτε ακόμη να προσδιορίσετε τις δαπάνες που μπορείτε να περικόψετε καθώς εάν σχεδιάζετε να μεταβείτε σε άλλη καριέρα, ο εξορθολογισμός των εξόδων σας μπορεί να βοηθήσει για μια πιο ήπια μετάβαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Παπαστεργίου: Η σημασία των προγραμμάτων Smart Cities, της κυβερνοασφάλειας και της χρήσης νέων τεχνολογιών από την Αυτοδιοίκηση

23:35

Ιράκ: Η Βαγδάτη διέταξε έρευνα μετά την επίθεση με drone στην κατοικία του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν

23:15

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων

22:49

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις 19χρονοι για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά

22:17

Πάπας Λέων: Έκκληση προς τους δισεκατομμυριούχους κατοίκους του Μονακό να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη

21:47

Σύνοδος των ΥΠΕΞ Πακιστάν, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Αιγύπτου για τη Μέση Ανατολή

21:34

Μητσοτάκης: Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια

21:18

Το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδικάζει αναγκαστικούς εκτοπισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20:55

Φάμελλος: Η Μαρινέλλα άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στη μουσική της σύγχρονης Ελλάδας

20:52

Τασούλας: Η Μαρινέλλα άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού

20:48

ΠΟΥ: Εννέα νοσηλευτές σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Λίβανο

20:41

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη με τον πρόεδρο αιγυπτιακής Βουλής

20:30

Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες της Δαμασκού ακυρώνουν τη λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων

20:20

Κωνσταντοπούλου: Όλες οι δίκες για τα Τέμπη θα γίνουν

20:12

Ισραήλ: Έπληξε συγκρότημα παραγωγής όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό στο Ιράν

20:05

Κέλλας: Η αγροτική πολιτική αποτελεί βαθιά εθνική πολιτική

19:54

Γεραπετρίτης: Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας στη συνάντηση με τον στρατάρχη Χαφτάρ

19:41

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε οικία στη Νεμέα Κορινθίας

19:26

ΗΑΕ: Η εταιρία Emirates Global Aluminium ανακοίνωσε σημαντικές ζημιές έπειτα από ιρανική επίθεση

19:06

Έφυγε απ' τη ζωή η Μαρινέλλα

19:00

Μπορούν τα αμερικανικά όπλα να «σπάσουν» τον ιρανικό έλεγχο του Ορμούζ;

18:53

Alpha Bank: Η ελληνική βιομηχανία απέναντι στη γεωπολιτική αναταραχή

18:39

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία οδό με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες

18:29

Nestlé: Δώδεκα τόνοι σοκολατών KitKat εξαφανίστηκαν κάπου στην Ευρώπη

18:10

Βανς: Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει την επιχείρηση κατά του Ιράν για λίγο ακόμη

17:53

Κοντογεώργης για μετεκλογικά σενάρια: Πολύς ο χρόνος μέχρι τις εκλογές

17:43

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει έναντι της χώρας να θέσει ως εκλογικό στόχο τη νίκη του

17:07

Διαμαντοπούλου: Αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η συντήρηση, ο πελατειασμός κι ο κάθε λογής λαϊκισμός

17:00

Εστίαση: Ποντάρει σε «γεμάτα τραπέζια» κόντρα στους τριγμούς του πολέμου

16:50

Γαλλία: Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι