Tip of the Day

Tip of the day: Τι πρέπει να σκεφθείτε προτού αποφασίσετε να παραιτηθείτε από την δουλειά

06-09-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παρά την κρίση, πολλοί επαγγελματίες σκέφτονται να αλλάξουν ρότα.

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στον τρόπο εργασίας, με την τηλεργασία να αποτελεί τη νέα κανονικότητα, ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι το σκέφτονται να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους. Ο λόγος δεν είναι ότι έχουν συνηθίσει να δουλεύουν από το σπίτι αλλά το ότι οι νέες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση ώθησε πολλούς από εμάς να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και τους στόχους μας στον επαγγελματικό τομέα.

Η καραντίνα και η σχετική απομόνωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και πολλοί αναλογίστηκαν αν τελικά αντλούν εργασιακή ικανοποίηση από την τωρινή τους επαγγελματική δραστηριότητα. Και παρά την κρίση, όπως φαίνεται, αρκετοί είναι αυτοί που θα τολμούσαν να κάνουν από μόνοι τους την αλλαγή. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, πρόσφατη έρευνα της Bankrate.com διαπίστωσε ότι το 55% των Αμερικανών σχεδιάζει να αναζητήσει μια νέα θέση το επόμενο έτος. Τα βασικά τους κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευελιξία και η υψηλότερη αμοιβή. Σίγουρα πρόκειται για καθοριστικούς παράγοντες αλλά η εργασιακή ικανοποίηση δεν συνδέεται απαραίτητα μόνο με αυτές τις δυο παραμέτρους. Έτσι, το πρώτο που πρέπει να σκεφθείτε προτού πάρετε την τελική απόφαση είναι «γιατί» πρέπει να κάνετε την αλλαγή.

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να βρείτε μια νέα δουλειά και αυτά συνδέονται με τις διαφορετικές προτεραιότητες που θέτετε σε κάθε ηλικία. Τα «πρέπει» που είχατε στα 20 σας μπορεί να αλλάξουν σημαντικά στα 30 και στα 40 σας, οπότε είναι σημαντικό να επαναξιολογείτε περιοδικά τις ανάγκες σας.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ληφθεί βιαστικά ή εν βρασμώ ψυχής. Βασικός παράγοντας είναι ο οικονομικός και για το λόγο αυτό πρέπει να σκεφθείτε τι θα γίνει στο χειρότερο σενάριο, αν δεν βρείτε σύντομα άλλη δουλειά. Θα μπορείτε με βάση τις σημερινές σας αποταμιεύσεις να χρηματοδοτήσετε τον σημερινό (ή ίσως έναν με λιγότερα έξοδα) τρόπο ζωής σας; Και αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι με έναν μαγικό τρόπο, στην περίπτωση αναζήτησης εργασίας επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι εάν ήδη έχετε μια δουλειά είναι πιο εύκολο να βρείτε μια καινούρια καθώς βρίσκεστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Ως προς το νέο μισθό που θα διεκδικήσετε θα πρέπει να υπολογίζετε το μίνιμουμ που απαιτείται για να καλυφθούν τα μηνιαία έξοδα και οι ανάγκες αποταμίευσης που θεωρείτε ότι έχετε. Μπορείτε ακόμη να προσδιορίσετε τις δαπάνες που μπορείτε να περικόψετε καθώς εάν σχεδιάζετε να μεταβείτε σε άλλη καριέρα, ο εξορθολογισμός των εξόδων σας μπορεί να βοηθήσει για μια πιο ήπια μετάβαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:15

Ουάσινγκτον: Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο - Εκκενώθηκε η αίθουσα Τύπου

23:57

Ιράν: Σε κίνδυνο η ζωή της νομπελίστριας Ναργκίς Μοχαμαντί

23:53

Πιερρακάκης: «Στοχευμένα και προσωρινά μέτρα στήριξης - Η Ευρώπη διαθέτει ισχυρά θεμέλια»

23:45

Σουηδία: 23 περαστικοί έχουν σκοτωθεί σε ένοπλες επιθέσεις συμμοριών από το 2023

23:34

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα τηρήσει την διήμερη κατάπαυση του πυρός»

23:22

Κώτσηρας: Εργαλείο ενίσχυσης για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το φορολογικό νομοσχέδιο

23:05

Πιέσεις στην Wall Street στη «σκιά» της αναταραχής στη Μέση Ανατολή

22:56

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια - Παράταση για Πάτμο

22:40

Ουκρανία: Έρευνες σε δεκάδες στρατιωτικούς αξιωματούχους που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

22:27

«Άλμα» 6% για το πετρέλαιο μετά το ιρανικό χτύπημα στα ΗΑΕ

22:12

Χρυσοχοΐδης: «Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την κουλτούρα οδικής ασφάλειας»

21:58

Νάγκελ για επιτόκια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης τον Ιούνιο λόγω πληθωρισμού

21:51

Αυστρία: Διαρροή χημικών από αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ

21:36

Απώλειες 2% για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου και Μέσης Ανατολής

21:28

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στο Βατικανό και την Ιταλία 6-8 Μαΐου

21:15

Ο Τραμπ καλεί την Νότια Κορέα να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ελευθερία»

21:11

Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

20:57

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ - Πότε πρέπει να γίνουν εκλογές

20:49

Τραμπ: Το Ιράν θα σβηστεί από τον χάρτη αν επιτεθεί σε αμερικανικά πλοία

20:49

Ο Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία για τις 8 και 9 Μαΐου

20:39

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ιρανικά σκάφη, αναχαίτισαν drones και πυραύλους

20:30

Πρόεδρος Λιβάνου: «Συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ πριν οποιαδήποτε συνάντηση με Νετανιάχου»

20:16

Οι υψηλές τιμές πετρελαίου δεν θα σώσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας

20:07

Κυρανάκης: Επιδοτούμενη εκπαίδευση σε σχολή της ΟΣΥ για να αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών λεωφορείων

20:00

Τραμπ: Από την επίδειξη ισχύος στη φθορά - Πόλεμος και κατάρρευση δημοτικότητας

19:53

Στο 96% η αποκατάσταση για το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates

19:38

Γαλλία: Πρόστιμα σε Novo Nordisk και Eli Lilly για διαφημίσεις φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

19:32

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις στα προγράμματα διακοπών και πολιτισμού της Αγροτικής Εστίας

19:20

Πτώση στις ευρωαγορές - Ισχυρό «πλήγμα» στα αυτοκίνητα

19:17

ΗΑΕ: Ιρανική επίθεση σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα - Αναχαιτίστηκαν τρεις πύραυλοι