Tip of the Day

Tip of the day: Πώς θα ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου

27-08-2021 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Συγκεκριμένα βήματα θα πρέπει να ακολουθούν όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις για όσους ταξιδιώτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο είτε με τρένο ή ΚΤΕΛ.

Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι καθώς και οι ανήλικοι ηλικίας 12 έως 17 ετών θα πρέπει έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να πραγματοποιούν ένα rapid test. Τα rapid test θα διενεργούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα, με έξοδα που βαραίνουν τους ίδιους τους ταξιδιώτες και τα αποτελέσματα αυτών θα πρέπει να επιδεικνύονται πριν την είσοδό τους στο μέσο μεταφοράς.

Ειδικότερα στο check in κάθε μεταφορικού μέσου θα πρέπει να αποδεικνύεται η υποχρεωτική βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr και ο έλεγχος γνησιότητας θα διενεργείται μέσω της εφαρμογής covid free app που θα πρέπει να έχει ο ταξιδιώτης.

Ωστόσο οι ανήλικοι ηλικίας 5 έως 12 ετών οφείλουν να έχουν πραγματοποιήσει ένα self test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους, τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να επιδεικνύουν και πάλι μέσω βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr κατά την είσοδό τους στο αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή ΚΤΕΛ.

Τα εν λόγω μέτρα υιοθετούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θωράκισης της χώρας, το οποίο θα ισχύσει όλο τον χειμώνα με στόχο να ανασχεθεί ένα τέταρτο, πανδημικό κύμα.

Πέρα από τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις για τα ταξίδια, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα. Η τιμή του rapid test ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα ελέγχεται και σε αυτή την περίπτωση μέσω της εφαρμογής covid free app.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, καθώς και όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες κι επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης, θέατρα, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα.

Οι μαθητές και οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα. Στην πρώτη περίπτωση, των μαθητών, τα τεστ θα χορηγούνται δωρεάν από το κράτος, ενώ στην περίπτωση των φοιτητών το κόστος θα βαραίνει τους φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:09

Sky express: Ακύρωση πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ έως τις 9 Μαρτίου

17:07

Ιράκ: Προς μείωση η παραγωγή πετρελαίου κατά πάνω από 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως

17:01

Οι Ιρανοί πρεσβευτές κλήθηκαν σε Βερολίνο και Ρώμη για τα πλήγματα στον Περσικό

16:59

Eπικοινωνία Μητσοτάκη με τον βασιλιά της Ιορδανίας

16:57

Ιράν: Η Rosatom διέκοψε κάθε εργασία στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ - Αποσύρεται προσωπικό 600 ατόμων

16:51

Βαθαίνει το sell off στην Wall Street - Απώλειες 1.000 μονάδων για Dow Jones

16:39

Το Ισραήλ καλεί 60 χώρες να διακόψουν κάθε σχέση με το Ιράν

16:36

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 30.000 οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

16:29

Θεμιστοκλέους: «Περίπου 10% περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία»

16:29

Ανθεκτική εικόνα παρουσιάζουν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου το 2025

16:20

ΚΕΠΕ: Ακαδημαϊκή γνώση συναντά την έρευνα στο συνέδριο φοιτητών Οικονομικών

16:18

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην άμυνα της Κύπρου»

16:15

Το Κίεβο έπληξε 13 ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις το 2026

16:10

Αναδρομικά: Δεύτερη πληρωμή σε 2.927 δικαιούχους συνταξιούχους του Δημοσίου

16:06

Η Intracom Telecom ενισχύει με ΑΙ τα Κέντρα Λειτουργίας Δικτύων των Παρόχων

16:00

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη (5/3) - Αίτημα για άμεσο απεγκλωβισμό ναυτικών από την εμπόλεμη περιοχή

15:55

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν

15:54

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.696 θέσεις σε νοσοκομεία

15:40

8 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που μεγάλωσαν με οικονομική άνεση

15:38

Bewise: Αύξηση τζίρου 50% το 2025 και νέο τμήμα υπηρεσιών μετασχηματισμού το 2026

15:30

Υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή στον Γεωργιανό

15:23

Θεοδωρικάκος: Πλήρης επάρκεια προϊόντων στην αγορά - Εντατικοί έλεγχοι

15:22

Ιράν: Νέες ισχυρές εκρήξεις σε Τεχεράνη και Βηρυτό - «Τώρα είναι αργά για διάλογο» λέει ο Τραμπ

15:05

Οι κορυφαίοι προορισμοί της Ελλάδας για το Πάσχα

15:04

Γεωργιάδης: Η πλατφόρμα Health IQ αποτελεί το εργαλείο για την χάραξη πολιτικής υγείας - Θα καταστεί κοινή ευρωπαϊκή πρακτική

15:02

Σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες στην ΕΕ έχει βιώσει βία στη ζωή της

15:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν

14:52

Ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών από τη Μέση Ανατολή σχεδιάζει η Γερμανία

14:51

Η Ατλαντική Συμμαχία «χαιρετίζει» τις σχετικές με την γαλλική πυρηνική αποτροπή εξελίξεις

14:44

Saudi Aramco: Σχέδιο εξαγωγής πετρελαίου μέσω Ερυθράς Θάλασσας για να αποφύγει τα Στενά του Ορμούζ