Tip of the Day

Tip of the day: Πώς θα ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου

27-08-2021 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Συγκεκριμένα βήματα θα πρέπει να ακολουθούν όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις για όσους ταξιδιώτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο είτε με τρένο ή ΚΤΕΛ.

Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι καθώς και οι ανήλικοι ηλικίας 12 έως 17 ετών θα πρέπει έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να πραγματοποιούν ένα rapid test. Τα rapid test θα διενεργούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα, με έξοδα που βαραίνουν τους ίδιους τους ταξιδιώτες και τα αποτελέσματα αυτών θα πρέπει να επιδεικνύονται πριν την είσοδό τους στο μέσο μεταφοράς.

Ειδικότερα στο check in κάθε μεταφορικού μέσου θα πρέπει να αποδεικνύεται η υποχρεωτική βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr και ο έλεγχος γνησιότητας θα διενεργείται μέσω της εφαρμογής covid free app που θα πρέπει να έχει ο ταξιδιώτης.

Ωστόσο οι ανήλικοι ηλικίας 5 έως 12 ετών οφείλουν να έχουν πραγματοποιήσει ένα self test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους, τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να επιδεικνύουν και πάλι μέσω βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr κατά την είσοδό τους στο αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή ΚΤΕΛ.

Τα εν λόγω μέτρα υιοθετούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θωράκισης της χώρας, το οποίο θα ισχύσει όλο τον χειμώνα με στόχο να ανασχεθεί ένα τέταρτο, πανδημικό κύμα.

Πέρα από τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις για τα ταξίδια, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα. Η τιμή του rapid test ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα ελέγχεται και σε αυτή την περίπτωση μέσω της εφαρμογής covid free app.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, καθώς και όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες κι επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης, θέατρα, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα.

Οι μαθητές και οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα. Στην πρώτη περίπτωση, των μαθητών, τα τεστ θα χορηγούνται δωρεάν από το κράτος, ενώ στην περίπτωση των φοιτητών το κόστος θα βαραίνει τους φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:35

Πιερρακάκης: Ακούγοντας τους πολίτες, σχεδιάζουμε τις πολιτικές για την Ελλάδα του 2030

19:23

Πυροσβεστική: Συνολικά 36 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Ναύπλιο και Χαλκίδα

19:20

JTI: H εταιρεία με τις ιαπωνικές καταβολές στην 90ή ΔΕΘ

19:17

Μαρινάκης για τις ανακοινώσεις ΔΕΘ: Τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και «δεν θα αφήσουν εκτός κανέναν»

19:10

Ideal Holdings: Τα 10 deals που δεν προχώρησαν και η δυναμική της επένδυσης στην Kymora

19:08

Google: Το νέο AI μοντέλο καιρού, δίνει ωριαίες προγνώσεις 5 χιλιομέτρων

19:04

Σε υψηλό μήνα το γεν με κέρδη 2%

18:52

Η Συρία ξεκίνησε την καταστροφή χημικών όπλων της εποχής Άσαντ, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της στον ΟΗΕ

18:45

Έπεσαν ChatGTP, Grok, Claude και Gemini

18:41

Fais Group: Απορρόφηση δύο θυγατρικών από την Sportswind

18:28

Naftogaz: Η Ρωσία έπληξε μονάδες παραγωγής ενέργειας

18:18

Παπασταύρου: «Ο ακριτικός Έβρος μετεξελίσσεται σε ενεργειακή πύλη της Ευρώπης»

18:10

Η Ρωσία έπληξε δύο πλοία στη Μαύρη Θάλασσα που μετέφεραν όπλα για την Ουκρανία

18:07

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ απολογείται, διότι είπε πως κανείς Αμερικανός δεν έχει πεθάνει στον ιρανικό πόλεμο

18:06

Κλιματική κρίση: Πόσο κοστίζει ήδη στην ελληνική οικονομία - Οι κλάδοι στην πρώτη γραμμή

18:02

Εργοστάσιο στη Βαυαρία άρχισε την παραγωγή 5.000 κατευθυνόμενων με ΤΝ drones για το Κίεβο

17:58

Υεμένη: Δεκατρείς κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τους αντάρτες Χούθι

17:48

Συνάντηση Μπέρναμ-Μακρόν: Στο επίκεντρο οι σχέσεις ΕΕ και Βρετανίας και το μεταναστευτικό

17:46

Πετρόπουλος: Στα 2,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο - Στα 7,03 εκατ. τα EBITDA

17:40

Νεπάλ: Στους 1.259 νεκρούς και 5.083 αγνοούμενους ο απολογισμός των θυμάτων από την πλημμύρα

17:39

Χαμηλό 6 μηνών για τα ρωσικά έσοδα πετρελαίου - Πτώση 22% τον Αύγουστο

17:37

ΗΠΑ: Οριακή άνοδο στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα

17:34

Ο Μαδούρο ζητεί άρση των σε βάρος του κατηγοριών στις ΗΠΑ, επικαλούμενος ασυλία ως αρχηγός ξένου κράτους

17:29

Ράλι στο Χρηματιστήριο με φόντο την αναβάθμιση

17:13

Ισραήλ: Το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα απελευθερωθούν πέντε Λιβανέζοι κρατούμενοι

17:10

Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ για θαλάσσια πάρκα και Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια

17:10

Μειωμένη τιμή εισόδου στη ΔΕΘ σε όσους εκδώσουν ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους έως την Παρασκευή

17:06

Οι ΗΠΑ συνόδευσαν -μόνο την Τρίτη- 40 πλοία με 18 εκατ. βαρέλια πετρελαίου μέσω Ορμούζ

17:01

Νέα κέρδη στη Wall Street με φόντο τα ομόλογα

16:52

ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είναι φορείς της ίδιας πολιτικής που κρίθηκε»