Tip of the Day

Tip of the day: Πώς θα ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου

27-08-2021 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Συγκεκριμένα βήματα θα πρέπει να ακολουθούν όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις για όσους ταξιδιώτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο είτε με τρένο ή ΚΤΕΛ.

Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι καθώς και οι ανήλικοι ηλικίας 12 έως 17 ετών θα πρέπει έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να πραγματοποιούν ένα rapid test. Τα rapid test θα διενεργούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα, με έξοδα που βαραίνουν τους ίδιους τους ταξιδιώτες και τα αποτελέσματα αυτών θα πρέπει να επιδεικνύονται πριν την είσοδό τους στο μέσο μεταφοράς.

Ειδικότερα στο check in κάθε μεταφορικού μέσου θα πρέπει να αποδεικνύεται η υποχρεωτική βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr και ο έλεγχος γνησιότητας θα διενεργείται μέσω της εφαρμογής covid free app που θα πρέπει να έχει ο ταξιδιώτης.

Ωστόσο οι ανήλικοι ηλικίας 5 έως 12 ετών οφείλουν να έχουν πραγματοποιήσει ένα self test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους, τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να επιδεικνύουν και πάλι μέσω βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr κατά την είσοδό τους στο αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή ΚΤΕΛ.

Τα εν λόγω μέτρα υιοθετούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θωράκισης της χώρας, το οποίο θα ισχύσει όλο τον χειμώνα με στόχο να ανασχεθεί ένα τέταρτο, πανδημικό κύμα.

Πέρα από τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις για τα ταξίδια, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα. Η τιμή του rapid test ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα ελέγχεται και σε αυτή την περίπτωση μέσω της εφαρμογής covid free app.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, καθώς και όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες κι επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης, θέατρα, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα.

Οι μαθητές και οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα. Στην πρώτη περίπτωση, των μαθητών, τα τεστ θα χορηγούνται δωρεάν από το κράτος, ενώ στην περίπτωση των φοιτητών το κόστος θα βαραίνει τους φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

ΟΗΕ: Ανησυχία σχετικά με τα νέα ισραηλινά μέτρα για την Δυτική Όχθη

23:45

Μαχμούντ Αμπάς: Ζητά «αποφασιστική αντίδραση» των ΗΠΑ

23:34

Υπόθεση κατασκοπείας: «Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα - Η πρώτη επαφή με τον σμήναρχο

23:30

Η γαλλική κυβέρνηση προτρέπει τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα του Έπστιν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

23:29

McDonald's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τέταρτο τρίμηνο

23:20

Πέθανε ο Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ, πρωταγωνιστής του «Dawson’s Creek»

23:12

Wall Street: Δεν έκανε το 4X4 o Dow - «Φρέναρε» η χαρά της ισχυρής αγοράς εργασίας

22:57

Γαλλία: Αυξήθηκαν στα τρία τα μωρά που πέθαναν αφού κατανάλωσαν ύποπτο βρεφικό γάλα

22:38

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ

22:35

Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1% έφερε η συνεχιζόμενη τριβή ΗΠΑ-Ιράν

22:20

Συνάντηση Δήμα με τον Τούρκο Υπουργό Εμπορίου - Στην ατζέντα η ενίσχυση συνδεσιμότητας των δύο χωρών

22:13

95 χρόνια Παπαστράτος: Νέες επενδύσεις και διεθνής εξωστρέφεια

22:07

Τραμπ: Επέμεινα στον Νετανιάχου ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν

21:56

Ιταλία: Αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό, μόνο όμως με την έγκριση του κοινοβουλίου

21:53

Χρυσός: Ενισχύθηκε περισσότερο από 1% - Εκτόξευση για το ασήμι

21:29

ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Έλλειμμα συγκροτημένης στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης

21:11

Ζελένσκι για εκλογές στην Ουκρανία: «Είναι πολύ εύκολο να γίνουν: Εφαρμόστε μια εκεχειρία με την Ρωσία»

20:59

Πώς η Ευρώπη επιχειρεί το μεγάλο «άλμα» στις άμεσες πληρωμές

20:58

ΣΕΒ: Χωρίς «δυνατή» βιομηχανία δεν μπορεί να υπάρξει ανθεκτική και ασφαλής Ευρώπη

20:48

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εκκένωσαν τη βάση Αλ Τανφ

20:40

Βενεζουέλα: Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας στο Καράκας για συναντήσεις με τον πετρελαϊκό τομέα

20:36

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να παρέδωσε απόρρητα οικονομικά έγγραφα στον Έπστιν

20:23

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζάκυνθος και Κεφαλονιά λόγω κακοκαιρίας

20:06

Το πρώτο σίριαλ αποκλειστικά με ΑΙ χαρακτήρες για την Αμερικανική ανεξαρτησία διχάζει

20:04

Θεοδωρικάκος: Συνεργασία αμοιβαίου συμφέροντος Ελλάδας-Τουρκίας σε έρευνα, καινοτομία και βιομηχανία

19:59

Μακρόν: Η έκδοση ευρωομολόγων η μοναδική λύση απέναντι στις «οικονομικές απειλές» Κίνας και ΗΠΑ

19:47

Πτώση στις ευρωαγορές, «έλαμψε» μόνο ο FTSE 100 - Άλμα σχεδόν 8,5% για Siemens Energy

19:37

Η Κοινή Δήλωση που υπέγραψαν Μητσοτάκης και Ερντογάν μετά τη συνάντηση στην Άγκυρα

19:23

Τζιτζικώστας: «Διασφαλίζουμε ότι δεν θα σηκώνεται drone στην ΕΕ αν δεν ξέρουμε τον χειριστή του» - Δέσμη τριών δράσεων

19:15

Κάλας: Ευελιξία στο δάνειο των 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία