Tip of the Day

Tip of the day: Πώς θα ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου

27-08-2021 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Συγκεκριμένα βήματα θα πρέπει να ακολουθούν όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις για όσους ταξιδιώτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο είτε με τρένο ή ΚΤΕΛ.

Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι καθώς και οι ανήλικοι ηλικίας 12 έως 17 ετών θα πρέπει έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να πραγματοποιούν ένα rapid test. Τα rapid test θα διενεργούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα, με έξοδα που βαραίνουν τους ίδιους τους ταξιδιώτες και τα αποτελέσματα αυτών θα πρέπει να επιδεικνύονται πριν την είσοδό τους στο μέσο μεταφοράς.

Ειδικότερα στο check in κάθε μεταφορικού μέσου θα πρέπει να αποδεικνύεται η υποχρεωτική βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr και ο έλεγχος γνησιότητας θα διενεργείται μέσω της εφαρμογής covid free app που θα πρέπει να έχει ο ταξιδιώτης.

Ωστόσο οι ανήλικοι ηλικίας 5 έως 12 ετών οφείλουν να έχουν πραγματοποιήσει ένα self test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους, τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να επιδεικνύουν και πάλι μέσω βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr κατά την είσοδό τους στο αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή ΚΤΕΛ.

Τα εν λόγω μέτρα υιοθετούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θωράκισης της χώρας, το οποίο θα ισχύσει όλο τον χειμώνα με στόχο να ανασχεθεί ένα τέταρτο, πανδημικό κύμα.

Πέρα από τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις για τα ταξίδια, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα. Η τιμή του rapid test ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα ελέγχεται και σε αυτή την περίπτωση μέσω της εφαρμογής covid free app.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, καθώς και όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες κι επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης, θέατρα, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα.

Οι μαθητές και οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα. Στην πρώτη περίπτωση, των μαθητών, τα τεστ θα χορηγούνται δωρεάν από το κράτος, ενώ στην περίπτωση των φοιτητών το κόστος θα βαραίνει τους φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:37

Προσλήψεις 380 αποφοίτων Λυκείου στην ΕΛΑΣ - 39 επιστήμονες στο Λιμενικό Σώμα

10:35

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε διυλιστήριο της Κίνας εξαιτίας δοσοληψιών με το Ιράν

10:20

Επίσκεψη Μητσοτάκη - Μακρόν στη φρεγάτα «Κίμων» στον Πειραιά

10:06

ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας

09:54

Ταραντίλης (EY Ελλάδος): Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI

09:37

Φόρουμ των Δελφών: Αδήριτη η ανάγκη για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας

09:08

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τραμ από το Σάββατο

09:02

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο

08:54

Άνω Σύρος: Βόλτα στον μεσαιωνικό οικισμό με τη μαγευτική θέα

08:48

ΗΠΑ: Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»

08:38

ΔΕΣΦΑ: Η ενεργειακή ασφάλεια δεν έχει «κλειδώσει» – Το νέο ρίσκο πριν τον χειμώνα

08:28

Luxury real estate: Επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα και τα «μπλε ακίνητα» - Ποιες περιοχές επιλέγουν οι ξένοι

08:13

Fuel Pass, diesel και καύσιμα: Πώς και για πόσο «τρέχουν» οι επιδοτήσεις

08:06

Πώς θα παραχωρηθούν/αξιοποιηθούν τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια – Οι 2,5 εκατ. επιβάτες και τα «φιλέτα»

08:00

Φορολογικές δηλώσεις: Ώρα διορθώσεων για λάθη και παραλείψεις – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν υποβάλει δήλωση

07:43

Πακιστάν: Αβέβαιο αν θα διεξαχθεί νέος γύρος επαφών ΗΠΑ - Ιράν

23:57

S&P: Αμετάβλητη στο «ΒΒΒ» η αξιολόγηση της Ελλάδας

23:54

Ισπανία: Το ιατρικό περιοδικό Lancet αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την προέλευση της Covid-19

23:39

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 16% για το Brent

23:36

ΗΠΑ: Η διοίκηση Τραμπ επιδιώκει ευκολότερες ομοσπονδιακές εκτελέσεις

23:24

ΕΛΑΣ: EΔΕ για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο Αθηνών

23:16

G7: Ανησυχία για την ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Ρωσίας και της Κίνας

23:09

Wall Street: Intel και Ιράν ώθησαν τους δείκτες σε νέα ρεκόρ

22:48

Χρυσός: Άνοδος με φόντο την επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν

22:28

Συνάντηση Τασούλα - Μακρόν: «Ιστορικοί οι δεσμοί Ελλάδας - Γαλλίας»

22:11

Ζελένσκι: Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν για να μιλήσει για ασφάλεια και ενέργεια

22:01

Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

21:49

Ντέγιαν Μποντιρόγκα: «Πάνω από 400.000 αιτήσεις για τα εισιτήρια του Final 4»

21:43

Παπασταύρου: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

21:35

Παπαγαρυφάλλου (Alpha Bank): Οι 6 πυλώνες ανάπτυξης του νέου παραγωγικού μοντέλου