Tip of the Day

Tip of the day: Πώς θα ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου

27-08-2021 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Συγκεκριμένα βήματα θα πρέπει να ακολουθούν όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις για όσους ταξιδιώτες δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να ταξιδέψουν είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο είτε με τρένο ή ΚΤΕΛ.

Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι καθώς και οι ανήλικοι ηλικίας 12 έως 17 ετών θα πρέπει έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να πραγματοποιούν ένα rapid test. Τα rapid test θα διενεργούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα, με έξοδα που βαραίνουν τους ίδιους τους ταξιδιώτες και τα αποτελέσματα αυτών θα πρέπει να επιδεικνύονται πριν την είσοδό τους στο μέσο μεταφοράς.

Ειδικότερα στο check in κάθε μεταφορικού μέσου θα πρέπει να αποδεικνύεται η υποχρεωτική βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr και ο έλεγχος γνησιότητας θα διενεργείται μέσω της εφαρμογής covid free app που θα πρέπει να έχει ο ταξιδιώτης.

Ωστόσο οι ανήλικοι ηλικίας 5 έως 12 ετών οφείλουν να έχουν πραγματοποιήσει ένα self test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους, τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να επιδεικνύουν και πάλι μέσω βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr κατά την είσοδό τους στο αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή ΚΤΕΛ.

Τα εν λόγω μέτρα υιοθετούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θωράκισης της χώρας, το οποίο θα ισχύσει όλο τον χειμώνα με στόχο να ανασχεθεί ένα τέταρτο, πανδημικό κύμα.

Πέρα από τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις για τα ταξίδια, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα. Η τιμή του rapid test ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα ελέγχεται και σε αυτή την περίπτωση μέσω της εφαρμογής covid free app.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, καθώς και όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες κι επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης, θέατρα, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα.

Οι μαθητές και οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα. Στην πρώτη περίπτωση, των μαθητών, τα τεστ θα χορηγούνται δωρεάν από το κράτος, ενώ στην περίπτωση των φοιτητών το κόστος θα βαραίνει τους φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:29

Πιερρακάκης για εκδημία Άννας Ψαρούδα Μπενάκη: Την αποχαιρετώ με συγκίνηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στην Ελλάδα

15:16

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αυτόνομο την εκλογική μάχη

15:07

Ουκρανία: Συνελήφθη ο πρώην υπ. Ενέργειας στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει τη χώρα

14:52

Πολωνία: Υπό εξέταση η ανάπτυξη δικών της πυρηνικών όπλων για αποτροπή

14:42

Αλεξανδρούπολη: Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία 84χρονου

14:31

Απεβίωσε η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη

14:08

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία - Εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές περιοχές

13:57

BBC: Η Τεχεράνη είναι ανοιχτή σε συμβιβασμούς για το πυρηνικό πρόγραμμά της

13:53

Χατζηδάκης: Προχωρούμε στη μάχη με το βαθύ κράτος με μικρές και μεγάλες νίκες

13:44

ΕΕ: Όταν ο κοινός δανεισμός γίνεται μονόδρομος

13:34

Κώτσηρας: Με μειώσεις στη φορολογία αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών

13:25

Μαν (ΒΟΕ): Οι καταναλωτές στο ΗΒ έχουν τρομάξει απ' τον πληθωρισμό

13:14

Παπασταύρου: Η Ευρώπη να επενδύσει στην ενεργειακή της ασφάλεια

13:00

Lamda Development - Ελληνικό: Τι περιλαμβάνει ο πρόσφατος κύκλος πωλήσεων/deals μεγάλου βεληνεκούς - «Γεμάτα» ταμεία από οικιστικά

12:52

Σε νέα εποχή η ελληνική αμυντική βιομηχανία

12:48

Καινοτομία πριν το πτυχίο: Τρεις ιδέες με εφαρμογή από φοιτητές του ΕΚΠΑ

12:45

Κρήτη: Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία του χωριού Μάρθα μία ημέρα μετά το φονικό μεταξύ αδελφών

12:41

Η ερευνήτρια Έ. Θάνου φέρνει την υγρή βιοψία πιο κοντά στην ευρύτερη κλινική εφαρμογή

12:35

ΗΠΑ: Εν κρυπτώ απέλαση εννιά Καμερουνέζων παρά την προστασία τους από δικαστικές αποφάσεις

12:26

Κοντογεώργης: Να κλείσουμε το αυτιά μας στην τοξικότητα των άκρων

12:23

Σκέρτσος: Κατάποση καμήλου και διύλιση κώνωπα

12:10

ΑΔΜΗΕ: Τι σημαίνει για τους καταναλωτές και την αγορά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

12:07

Αυστραλία: Επενδύει «προκαταβολή» 2,4 δισ. ευρώ σε νέο ναυπηγείο για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχιά της

12:04

Uber: Επεκτείνεται σε 7 νέες ευρωπαϊκές αγορές στον τομέα διανομής φαγητού

11:44

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, αφρικανική σκόνη και λασποβροχή συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

11:37

Τραμπ - Νετανιάχου: Συμφώνησαν η Ουάσιγκτον να πιέσει για να μειωθούν οι πωλήσεις αργού του Ιράν στην Κίνα

11:31

Γάζα: Τουλάχιστον εννιά νεκροί σε πλήγμα του Ισραήλ

11:28

Κίνα: Θέλει η σχέση της με τη Γερμανία να περάσει σε «νέο επίπεδο»

11:21

Ομπαμα: Ο πολιτικός λόγος στις ΗΠΑ έχει μετατραπεί σε παράσταση κλόουν

11:17

Γαλλία: Το ΠΝ κατάσχεσε 2,4 τόνων κοκαΐνης πάνω σε πλοία στην Πολυνησία