INSIDE OUT

Έτοιμο το ερωτηματολόγιο Λιβάνιου στο gov - Στις καλένδες οι συνδιασκέψεις, έρχεται πρωινός καφές στο ΠΑΣΟΚ

Μαρία Νταλιάνη
05-05-2025 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έτοιμο το ερωτηματολόγιο Λιβάνιου στο gov - Στις καλένδες οι συνδιασκέψεις, έρχεται πρωινός καφές στο ΠΑΣΟΚ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μια πραγματική ευκαιρία να σχολιάσουν αδιαμεσολάβητα τα όσα συμβαίνουν σε κομμάτι της καθημερινότητας, έχουν οι πολίτες με το περίφημο ερωτηματολόγιο που ανακοινώνεται αύριο. Εννοείται πως το Μαντείο έχει ήδη απαντήσει, καθώς το ερωτηματολόγιο έχει ήδη ανέβει στο gov.gr και μπορεί να διαβεβαιώσει ότι είναι πανεύκολο. Πρόκειται για μια πρωτότυπη δημοσκόπηση στην οποία μπορείς να δώσεις βαθμό από το 1 έως το 10 για: Την εξυπηρέτηση μιας σειράς από ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, το gov, αλλά και τα ΚΕΠ, και πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι (από δημοτική συγκοινωνία και αστυνομία, μέχρι κατάσταση σχολείων, φωτισμού, αδέσποτα κλπ), και οι περιφέρειες.

Την ευθύνη για το ερωτηματολόγιο έχει το υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος

ο οποίος, αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος απαντήσεων, δηλαδή μέχρι τις 25 Μαΐου, θα παρουσιάσει συμπεράσματα. Προς το τέλος του ερωτηματολογίου υπάρχει χώρος για να γράφει ο καθένας ιδέες και να κάνει προτάσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε ακόμα να ψηφιοποιηθεί.

Πολίτες αυτής της χώρας, είναι η πρώτη φορά που έχετε την ευκαιρία να πείτε την αλήθεια για την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια και την κατάσταση των δρόμων στην περιοχή σας. Παρέχω από τώρα άσυλο στον Λιβάνιο, γιατί αν δημοσιεύσει αποτελέσματα Δήμο-Δήμο, προβλέπεται κόλαση.

Ζητούνται ιδέες

Γενικώς στα έξι χρόνια διακυβέρνησης, με τους ίδιους λίγο πολύ ανθρώπους στο τιμόνι, η κυβέρνηση μοιάζει να έχει κάπως στερέψει από ιδέες. Και ο αντιπρόεδρος Χατζηδάκης, με την ομάδα του, ζητάει από τους γαλάζιους βουλευτές «ιδέες και προτάσεις που θα είναι σημαντικές για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος στους πολίτες, χωρίς να έχουν δημοσιονομικό κόστος».

Η αντιπροεδρία έστειλε σχετική επιστολή στους βουλευτές της ΝΔ και ζητάει προτάσεις που αναδεικνύουν και αντιμετωπίζουν πρακτικές αυθαιρεσίας της διοίκησης ή φαινόμενα ταλαιπωρίας των πολιτών όταν συναλλάσσονται με το κράτος. Οι καλύτερες θα γίνουν νόμος.

«Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια, κρίσιμη για τον έκτο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει ο Κωστής στο τέλος της επιστολής, που στοχεύει στο κομματικό φιλότιμο της ΚΟ.

Ρεπόρτερ-ερευνητές

Την ίδια στιγμή, ένα ιδιότυπο κέντρο συλλογής παραπόνων πολιτών για διάφορα, έχει δημιουργηθεί πάλι στο γραφείο Χατζηδάκη. Εκεί, έχει συσταθεί ομάδα που ξεψαχνίζει ρεπορτάζ και καταγγελίες πολιτών στα ΜΜΕ, εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, Καταναλωτή, κλπ. Ένα πρώτο πρόβλημα είναι οι διάφορες προθεσμίες που νομοθετούνται προκειμένου η διοίκηση να αναλάβει δράση για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά δεν τηρούνται, ή οι προθεσμίες που ισχύουν διάφορα πιστοποιητικά που συνήθως εκπνέουν πριν ο πολίτης τα μαζέψει όλα και φτου κι απ' την αρχή. Ίσως καλύτερα να ξεψαχνίσουν τις πρωτότυπες καταγγελίες των πολιτών ειδικά στους Συνηγόρους Πολίτη, και Καταναλωτή, καθώς αν περιμένουν να βγάλουν συμπεράσματα από τις Εκθέσεις τους θα χάσουν τον χρόνο τους.

Ιδέα

Μια πρωτότυπη ιδέα που ακούστηκε τελευταία από κυβερνητικό, ήταν του Κυρανάκη

για τη μείωση των τροχαία δυστυχημάτων και ατυχημάτων εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ. Όπως έχει φανεί από τα μπλόκα του Χρυσοχοΐδη ξημερώματα π.χ. Σαββάτου σε κεντρικές οδικές αρτηρίες για αλκοτέστ (π.χ. Κηφισίας, παραλιακή κλπ), υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός κυρίως νέων οδηγών που οδηγούν μεθυσμένοι.

Η ιδέα του Κυρανάκη (Ant1) είναι να υπάρχει πιο φθηνό ταξί για Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, ώστε να το χρησιμοποιούν περισσότεροι, αντί για το ΙΧ τους. Όπως επισήμανε, εξετάζεται πως θα μπορούσε να επιδοτηθεί το χαμηλό κόμιστρο, ώστε να το ταξί να μην είναι απαγορευτικά ακριβό για όσους διασκεδάζουν το σαββατοκύριακο, κι έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος από το αλκοόλ.

Άλλες ιδέες

Πολλές ιδέες κυκλοφορούν αυτή την εποχή και στο ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης πήγε Λάρισα για την περιφερειακή Συνδιάσκεψη

και χάρηκε κάπως που γέμισε μια αίθουσα. Έκανε και μια βόλτα Πήλιο και Τρίκαλα και μίλησε με κόσμο.

Οι Συνδιασκέψεις όμως, μια κλασική ιδέα γενικώς, φαίνεται πως δεν είναι αρκετές για να δώσουν αέρα στα πασοκικά πανιά, κι έτσι πάνε για μετάθεση, ή και ακύρωση. Την άλλη εβδομάδα θα γίνει στην Κρήτη ενώ σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο, Δυτική Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, και Αττική βλέπουμε. Ίσως από φθινόπωρο.

Η νέα ιδέα του Προέδρου είναι να ξυπνάει πολύ πρωί, κατά τις 7:00, και να πίνει καφέ με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Παύλο Γερουλάνο και τους δικούς του (Μάντζο, Μουρελάτου, Χρηστίδη, Σπυρόπουλο κα). Στην αρχή το concept ήταν ο καφές να είναι «μυστικός», όμως η ηγεσία δεν άντεξε να κρατήσει τέτοια ιδέα για τον εαυτό της κι έτσι έγινε η σχετική διαρροή παντού. Η επόμενη διαρροή θα είναι, πότε θα ξεκινήσει ο πολύ πρωινός, πρωινός καφές του Προέδρου Ανδρουλάκη με τα στελέχη της επιλογής του.

Όργανα

Πάντως ο καιρός βοηθάει, καθώς ξημερώνει πρωί και είναι ευχάριστη η θερμοκρασία. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Ο δήμαρχος Χάρης κάπως εκνευρίστηκε που δεν είναι μέσα, αλλά ακόμα είναι ψύχραιμος.

Την ιδέα να φέρει ασφυκτικά κοντά του την Άννα και τον Παύλο, (γιατί δεν βλέπω άλλη χρησιμότητα στη σύνθεση του πρωινού καφέ), λογικά την οφείλει στο άτακτο παιδί της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο,

ο οποίος τις προάλλες διαπίστωσε μια αλήθεια: Ότι από τότε που συστήθηκε και συνεδριάζει η άλλη ιδέα του Προέδρου Ανδρουλάκη, το Πολιτικό Κέντρο, το κόμμα έχασε σχεδόν δέκα μονάδες.

Εν τω μεταξύ τα πραγματικά όργανα του κόμματος, όπως το Πολιτικό Συμβούλιο, έχουν να συνεδριάσουν από τον Ιούνιο του 2024, ενώ για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και την εκλογή νέων οργάνων, η Χαριλάου Τρικούπη δεν δείχνει καμία βιασύνη.

Ίσως το συζητήσει στον καφέ. Να κάνει συνέδριο, ή να μην κάνει;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:10

Αριθμός ρεκόρ εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις δέχθηκαν επίθεση το 2025

08:50

FT: Το Ιράν εξετάζει πλήγματα κατά αμερικανικών στόχων στην Ευρώπη

08:38

Τα πρώτα προειδοποιητικά «σήματα» για τον ελληνικό τουρισμό στέλνει η γερμανική αγορά

08:31

Τα καλύτερα tips για να διαχειριστείτε τα κοινά σας έξοδά σας ως ζευγάρι

08:24

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας συντομεύονται κατά 6 ημέρες

08:09

«Ζεστό χρήμα» στην Πρέμιερ Λιγκ παρά τη χασούρα - Καταλύτης τα γήπεδα

08:05

Ακίνητα: Ο «χάρτης» των τιμών σε Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος - Οι top προορισμοί

08:02

Πράσινες πόλεις: Πού θα πέσουν 429 εκατ. ευρώ - Οι παρεμβάσεις που έρχονται

07:57

«Ξεπαγώνει» ο διαγωνισμός για τις νέες 1.000 κάμερες καταγραφής παραβάσεων

07:52

Γιατί όλοι στις πλατείες των χωριών μιλάνε για τον δύσκολο χειμώνα που μας έρχεται

07:45

Διπλό μέτωπο με Τουρκία, ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και το «αντίο» της Μαρέβας Μητσοτάκη

07:35

Διατακτικές σίτισης: Πότε είναι αφορολόγητες - Τι ισχύει για κουπόνια, δωροεπιταγές

07:28

Ο Τραμπ ανέβαλε για τρεις ημέρες τους δασμούς 50% στον Καναδά

07:21

Φυλακές Ασπροπύργου: «Μάχη» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR, METLEN, ΑΒΑΞ για τη mega ΣΔΙΤ - Έρχονται προσφορές

07:15

Antinero: Τι συμβαίνει με τα 667 εκατ. ευρώ - Η «καυτή» υπόθεση των συμβάσεων

07:09

Αλλάζει το παιχνίδι των προεκλογικών παροχών - Τι φέρνει η εμπλοκή του Δημοσιονομικού Συμβουλίου

07:00

Η επιβράβευση «μαμούθ» από τις ευρωτράπεζες - Το φρένο της ΕΤΕ στο buyback - Ένας διαγωνισμός με κινητό χρονοδιάγραμμα

23:55

Η Λιβερία συμφώνησε να δεχθεί έως και 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ

23:44

Λαβρόφ: Η Βρετανία κινδυνεύει να θεωρηθεί ως μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

23:35

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις στην πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και σε ανώτερο δικαστικό λειτουργό

23:30

Γερμανία: Ο επικεφαλής εταιρίας που προμηθεύει την Ουκρανία με drones καταγγέλλει ρωσικό σχέδιο δολοφονίας

23:14

Τρίτη ημέρα απωλειών στην Wall Street - Τριπλό pressing από chip, ομόλογα και Ορμούζ

23:01

Γαλλία: Ο ΥΠΕΞ Μπαρό προανήγγειλε την απέλαση δύο ιρανών διπλωματών

22:48

Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μικρότερη στρατιωτική παρουσία στον Κόλπο μετά τον πόλεμο με το Ιράν

22:30

Βόρεια Μακεδονία: Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

22:17

Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες με οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

21:58

Σι Τζινπίνγκ: Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν ανεξαρτησία

21:45

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες – 22 πληγέντα κτίρια

21:32

Υποχώρησε ο χρυσός με φόντο το ράλι των ομολόγων

21:08

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή του λιμανιού