INSIDE OUT

Η Προανακριτική είναι το χειρότερο λάθος, λέει πατέρας θυμάτων στα Τέμπη - Την κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ - Την αποδέχεται η ΝΔ - Ναι μεν αλλά από ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Νταλιάνη
06-02-2025 | 07:19
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Προανακριτική είναι το χειρότερο λάθος, λέει πατέρας θυμάτων στα Τέμπη - Την κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ - Την αποδέχεται η ΝΔ - Ναι μεν αλλά από ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχει η πολιτική, υπάρχει η δικαιοσύνη και υπάρχουν και οι γονείς που αναζητούν δικαιοσύνη για τις ψυχούλες των παιδιών τους, που έφυγαν εκείνη την τρομερή νύχτα στο τέλος του Φλεβάρη ’23, όταν ένας σταθμάρχης έβαλε δύο τρένα να κινηθούν αντίθετα στην ίδια γραμμή, χωρίς κανείς να αντιληφθεί τίποτα. Ο Νίκος Πλακιάς είναι ένας από τους γονείς

που έχασαν τα παιδιά τους στην τραγωδία των Τεμπών. Χθες ήταν η μέρα που βγήκε στα κάγκελα εξαιτίας της πρωτοβουλίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να καταθέσει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Χρ. Τριαντόπουλου. Το αίτημα έχει ήδη γίνει δεκτό από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, άρα ξεκινούν οι διαδικασίες στη Βουλή.

Το κατηγορώ του κ. Πλακιά για να σταματήσει στην παρούσα φάση την Προανακριτική είναι συγκλονιστικό.

Η κατηγορία είναι ξεκάθαρη. «Η Προανακριτική είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος αν θέλει να μας βοηθήσει γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία. Πάει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Έχω συνομιλήσει με πάρα πολλούς πολιτικούς είναι άσχετοι με το θέμα μας, δεν γνωρίζουν τίποτα. Δεν έχουν στείλει ούτε έναν νομικό να ενημερωθεί, να πάρει τη δικογραφία. Είναι δυνατόν, έχουν τόσους νομικούς, είναι τόσοι δικηγόροι στα κόμματά τους και δεν έχουν ιδέα, δεν ξέρουν τις πέντε πρώτες σελίδες της δικογραφίας».

Δικηγόροι

Θα ήταν τρομερό να υποθέσει κανείς ότι ο Χρήστος Κακλαμάνης

Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φέρεται να έχει καταρτίσει την πρόταση Προανακριτικής, έχοντας στο πλευρό του τους νομικούς Δουδωνή και Μάντζο, και πολιτικά την έμπειρη Μιλένα Αποστολάκη, δεν έχουν επίγνωση των συνεπειών της πρωτοβουλίας τους.

Ισορροπίες

Από την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική, κρατά αποστάσεις ασφαλείας ο ΣΥΡΙΖΑ. Αργά το βράδυ, μετά από συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου βγήκε η εξής διαρροή: «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λάβουν υπ' όψιν όλη τη δικογραφία και όλα τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, για να αποδοθούν ολοκληρωμένα οι ευθύνες και να μην επικρατήσει η ατιμωρησία. Όπως απαραίτητο είναι οι προανακριτικές να μην αποτελέσουν «πλυντήριο» για κανέναν, αλλά να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Και, βεβαίως, να αποκαλυφθεί και ο εντολέας τους».

Σφαγή

Επί της ουσίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται για τα επινίκια των μεγάλων συγκεντρώσεων για τα Τέμπη, σε μια αγχώδη κούρσα για το ποιος θα κεφαλαιοποιήσει περισσότερο την αγανάκτηση. Την ώρα που η κυβέρνηση παραδέρνει μεταξύ αόρατων φορτίων, πορισμάτων άγνωστων Ινστιτούτων, πλήθος ερωτημάτων για το σύστημα ρουσφετιών που οδήγησε έναν ακατάλληλο άνθρωπο στην θέση του σταθμάρχη Λάρισας, και πίεσης για αλλαγές που δεν έρχονται στον περίφημο ΟΣΕ, η αντιπολίτευση τσακώνεται αν είναι καλύτερη επιλογή η προανακριτική ή η πρόταση μομφής στη Βουλή.

Γεροβασίλη υπέρ Τασούλα

Καύσιμο στην πολιτική φωτιά έδωσε η στάση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία υπερασπίστηκε τον απελθόντα Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος δέχτηκε πασοκικά βέλη για δικογραφία που κράτησε στο συρτάρι και δεν ανακοίνωσε στο Σώμα. Τα περισσότερα πυρά όμως η κ. Γεροβασίλη δεν τα δέχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από πρώην συντρόφους στα σόσιαλ που πήγαν Κασσελάκη.

Αποστολή

Ξαναγυρνώντας στον Πλακιά, η αγωνία του είναι μία: μήπως το αλληλοσκότωμα για πολιτικό ταμείο οδηγήσει σε ατιμωρησία. Ο ίδιος δηλώνει ότι «με βάση αυτά που γνωρίζω εμπλέκονται 7 πολιτικά πρόσωπα, είναι 3 υπουργοί και 4 υφυπουργοί. Πρόκειται για τον κ. Καραμανλή, τον κ. Τριαντόπουλο, τον κ. Καραγιάννη και τον κ. Παπαδόπουλο. Όλη η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Ο κ. Χρ. Στυλιανίδης ήταν υπουργός Πολιτικής προστασίας δεν είναι υπεύθυνος ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Τουρνάς που εκείνη τη μέρα ήταν στο επιχειρησιακό κέντρο;».

Όπως λέει, «έχω να τελειώσω ένα έργο, μία αποστολή. Δικαίωση δεν υπάρχει για μένα. Δικαίωση θα ήταν να δω τα παιδιά μου στο σπίτι. Στόχος είναι κι ο τελευταίος υπεύθυνος, όσο ψηλά κι αν είναι, να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Αυτό με κρατάει ζωντανό».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:54

ΥΠΕΞ Ιράν: Έχουμε τον πλήρη έλεγχο, δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο - Συνεδριάζει εκτάκτως το ΣΑ του ΟΗΕ

07:51

Η «γραμμή παραγωγής» ομολογιακών φουσκώνει τις προμήθειες της Εθνικής

07:40

Από 1η Φεβρουαρίου τα πορτοκαλί τιμολόγια - «Στο παιχνίδι» και άλλα ωριαία προϊόντα

07:33

Νέα όρια συναλλαγών στο IRIS - Τι αλλάζει

07:26

Μονάδες Αποβλήτων: Νέα mega ΣΔΙΤ 195 εκατ. στις Κυκλάδες - Projects 700 εκατ. στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

07:14

Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Αντίστροφη μέτρηση για την υποχρεωτική χρήση - Ποιοι εντάσσονται πρώτοι

07:10

Μεγάλες τιμές για Belh@rra - Η λίστα του Αγροτικού Σίντλερ - Κλειδί-πασπαρτού ο Σύλλογος των Τεμπών

07:04

Στο επενδυτικό ραντάρ η Ελλάδα - Νέα υψηλά για τα crypto - «Πέταξε» η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

23:59

Η Ρώμη μειώνει τα όρια ταχύτητας στους δρόμους στα 30 χιλιόμετρα την ώρα

23:57

Τραμπ: Δασμοί 25% σε ορισμένα προηγμένα τσιπ για λόγους εθνικής ασφαλείας

23:51

Γερμανία: Η συμφωνία με το Ισραήλ ενισχύει την κυβερνοάμυνα

23:48

Μαδρίτη: Φωτιά σε εστιατόριο από πυροτεχνήματα εσωτερικού χώρου

23:46

ΟΗΕ: Υιοθετήθηκε Ψήφισμα από Ελλάδα-ΗΠΑ για παράταση της μηνιαίας ενημέρωσης για επιθέσεις των Χούθι

23:41

Τραμπ: Θεωρώ πως θα βρεθεί μια λύση στο θέμα της Γροιλανδίας

23:34

Έκτακτες κρίσεις αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

23:29

Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο

23:18

Wall Street: Πτωτικό σερί για τους δείκτες με «βαρίδι» τράπεζες και τεχνολογία

22:56

Βενεζουέλα: Νέα εποχή ανεκτικότητας υπόσχεται η προσωρινή πρόεδρος Ροδρίγκες

22:36

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία

22:22

Μπεζ Βίβλος Fed: Το κόστος των δασμών αρχίζει να μεταφέρεται στους καταναλωτές

22:16

Γκίλφοϊλ: Στην Ελλάδα ο Στίβεν Μιράν - Πρώτη επίσημη επίσκεψη από εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Fed

22:05

Back to back τα ρεκόρ για χρυσό και ασήμι - Νέα ιστορικά υψηλά για τα πολύτιμα μέταλλα

22:04

Δανός ΥΠΕΞ για Γροιλανδία: Θεμελιώδεις διαφωνίες με τις ΗΠΑ αλλά θα συνεχίσουμε το διάλογο

21:53

Iταλία,Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράν

21:47

ΥΠΑΑΤ: Η εθνική στρατηγική βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε πολιτικές εντυπώσεις

21:36

CrediaBank: Εξετάζεται η έκδοση νέων μετοχών

21:33

Δημοσκόπηση Real Polls: Στο 28,6% η Νέα Δημοκρατία, 2η η Πλεύση Ελευθερίας - Πώς βλέπουν το κόμμα Καρυστιανού

21:22

Στην Ολομέλεια εισάγεται αύριο η τροποποίηση της σύμβασης της Hellenic Train

21:12

Δανία: «Απίθανη» μια αμερικανική επίθεση στη Γροιλανδία - Ποιες χώρες στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις

21:04

Ο πρώην υφυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής επικεφαλής της επιτροπής διοίκησης της Γάζας