INSIDE OUT

Τα νεύρα του υπουργού κι ο Γερουλάνος - Η πρόταση της Ζωής - Μια αστραφτερή πρέσβειρα στην Αθήνα

Μαρία Νταλιάνη
12-12-2024 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα νεύρα του υπουργού κι ο Γερουλάνος - Η πρόταση της Ζωής - Μια αστραφτερή πρέσβειρα στην Αθήνα

Με αναπαντεχους πρωταγωνιστές ξεκίνησε το πρώτο beef του Προϋπολογισμού χθες στη Βουλή: Κωστής Χατζηδάκης και Παύλος Γερουλάνος. Μετά την αφωνία, ο Γερουλάνος έκανε δυναμική εμφάνιση και άσκησε κριτική για τράπεζες, φορολογικό, ανάπτυξη, αναδιανομή, ενώ όλοι περιμένουν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες την Κυριακή. «Μας είπατε να κάνουμε υπομονή για τις τράπεζες, γιατί όλα θα τα λύσει ο Πρωθυπουργός, με τις προτάσεις που θα φέρει την Κυριακή. Πόσες φορές, εμένα και τον κύριο Κουκουλόπουλο, μας έχετε πει λαϊκιστές, μας έχετε πει ότι θα κλείσουμε τις τράπεζες, μας έχετε πει ότι θα φύγουν οι επενδυτές. Δεν τους βλέπω να φεύγουν, να ζητάνε μερίσματα τους βλέπω» σημείωσε.

Όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος του beef.

Άντε πάλι

Ένα «άντε πάλι» που είπε αρκετά δυνατά ώστε να φτάσει μέχρι τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ ο ΥΠΟΙΚ, την ώρα που ζητούσε ξανά τον λόγο ο Γερουλάνος, προκάλεσε την οργή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό σε υψηλούς τόνους να διορθώσει με συγγνώμη. Η ένταση που δημιουργήθηκε στην αίθουσα έκανε τον προεδρεύοντα Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να απευθυνθεί προς τον Χατζηδάκη λέγοντας, «ήρεμα, για να περάσουμε στους ειδικούς αγορητές». Το περιστατικό έκλεισε με τον υπουργό να στρίβει εμφανώς εκνευρισμένος με δύναμη το μικρόφωνο μπροστά του. Αν ήταν μόνος ίσως πετούσε ένα βάζο στον τοίχο.

Με ενθουσιασμό

Γενικά ο Γερουλάνος έκανε γκελ χθες στη Βουλή με ατάκες («δεν θα καταψηφίσουμε μετά βδελυγμίας, όπως είπατε, τον Προϋπολογισμό. Θα τον καταψηφίσουμε με μεγάλο ενθουσιασμό!»), αλλά και ομαδικότητα. Χαρακτηριστικό το θερμό give me five με τον

Μανώλη Χριστοδουλάκη, βουλευτή Ανατολικής Αττικής, ο οποίος ήταν ο οργανωτικός υπεύθυνος του Χάρη Δούκα στην πρόσφατη εσωκομματική εκλογή.

Προτάσεις

Η χθεσινή πρώτη μέρα του Προϋπολογισμού ήταν μια πρόγευση των συνεδριάσεων σε μια κατακερματισμένη Βουλή, στην οποία πρέπει να μιλήσουν ειδικοί εισηγητές και αγορητές, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, και απλοί βουλευτές. Κουραστικό κι ατέλειωτο. Τον λόγο πήρε και πρώην γαλάζιος Μάριος Σαλμάς, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές (24, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 26 και το ΚΚΕ 21). Βέβαια ξεκαθάρισε ότι εκφράζει τον εαυτό του και μόνο, ενώ επιφυλάχθηκε να υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα.

Αυτή που ξεχώρισε με τη δυναμική της παρουσία ήταν η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να ζήσουν για καμιά πεντακοσαριά μήνες με τα 830 ευρώ του κατώτατου μισθού, για να πληρωθεί το χρέος της ΝΔ στις τράπεζες.

Η νέα πρέσβειρα

Εν τω μεταξύ ο Αη Βασίλης που πέρυσι έστειλε τον Κασσελάκη, φέτος στέλνει στην Αθήνα την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ. Η κ. Γκίλφοϊλ θα είναι η πρέσβειρα των ΗΠΑ, ο άνθρωπος του Προέδρου Τραμπ στην Ελλάδα, μια αστραφτερή παρουσία σ’ ένα κυρίως ανδροκρατούμενο χώρο. Αυτόν της πολιτικής. Όλοι στάθηκαν στην παρούσα εμφάνιση της Κίμπερλι, η οποία είναι αλήθεια κάπως την αδικεί.

Πίσω απ’ την εικόνα υπάρχει μια έντονη προσωπικότητα που έχει ήδη ζήσει δέκα ζωές. Καλές σπουδές, μόντελινγκ, βοηθός Εισαγγελέα για 4 χρόνια, αναλύτρια για νομικά θέματα στην τηλεόραση πριν μετακινηθεί στο Fox News, στο οποίο εργάστηκε έως το 2018, γάμος με τον δημοκρατικό Γκάβιν Νιούσον νυν κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, πρώην δήμαρχο Σαν Φρανσίσκο, μητέρα ενός αγοριού, ισχυρό στέλεχος της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά και με κατηγορίες ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την βοηθό της στο κανάλι δείχνοντας φωτογραφίες των γεννητικών οργάνων ανδρών, με τους οποίους είχε κάνει σεξ, και ζητώντας μασάζ στους μηρούς.

Προβλέπω γκράντε στιγμές τόσο μέσα, όσο κι έξω από το θαυμάσιο έργο του Γκρόπιους στο οποίο στεγάζεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ δεν βλέπω την ώρα ν’ αρχίσουν οι συναντήσεις της κ. Γκίλφοϊλ με το πολιτικό και διπλωματικό προσωπικό.

Τα μεσημεριανά ήδη εκπαιδεύουν συντάκτες, αν και ο Κασσελάκης ήταν μια καλή προπόνηση.

Μπίζνες

Κάποιοι γκρινιάζουν νομίζοντας ότι ο Τραμπ μας υποβαθμίζει στέλνοντας στην Αθήνα την Κίμπερλι, παραγνωρίζοντας ότι είναι ουσιαστικά σαν μέλος της οικογένειάς του, κι ας χώρισε με τον γιο. Θα προτιμούσαμε τον 77χρονο Τομ Μπαράκ, έναν άνθρωπο που κάνει μπίζνες, και τον οποίο στέλνει Τουρκία; Νομίζω πως οι γείτονες ζηλεύουν που πήραμε την Κίμπερλι.

Ο συμπέθερος ν1

Στο Παρίσι πάλι, στέλνει τον συμπέθερο. Τον πατέρα του γαμπρού του, τον Τσαρλς Κούσνερ, πεθερό της Ιβάνκα. Ο Κούσνερ είναι μούτρο. Παρέδωσε τα ηνία στον γιο του Τζάρεντ για να διευθύνει την οικογενειακή αυτοκρατορία ακινήτων, την Kushner Companies, καθώς έπρεπε να εκτίσει ποινή φυλάκισης γιατί ομολόγησε το 2004 την ενοχή του για φορολογική απάτη, δωροδοκία μαρτύρων και παράνομες συνεισφορές σε προεκλογικές εκστρατείες. Ένας χρόνος στη φυλακή, αξίζει νομίζω, αν μετά λάβεις χάρη απ’ τον Τραμπ και καταλήξεις πρέσβης στο Παρίσι.

Ο συμπέθερος ν2

Όμως εκτός από την Ιβάνκα, ο Τραμπ έχει παντρέψει και την Τίφανι, που έχει επίσης πεθερό. Πρόκειται για τον Μασάντ Μπούλος ο οποίος διορίστηκε ειδικός σύμβουλος Αραβίας και Μέσης Ανατολής του νέου Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για Λιβανέζο επιχειρηματία, υποστηρικτή των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις του Προέδρου με την Αραβοαμερικανική κοινότητα.

Κίμπερλι, Μπαράκ, Κούσνερ και Μπούλος, φτιάχνουν ήδη ένα πολλά υποσχόμενο μπουκέτο στην πραγματικότητα της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:28

Στάρμερ σε Τραμπ: Λάθος η επιβολή δασμών σε συμμάχους

21:18

Τασούλας: Η δημοκρατία νίκησε την τρομοκρατία πρώτα στις συνειδήσεις των πολιτών κι έπειτα στις επιχειρήσεις των αστυνομικών

20:58

Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο χώρο εργοστασίου στα Άνω Πατήσια

20:46

ΕΑΠ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα προπτυχιακά προγράμματα του εαρινού εξαμήνου 2026, έως τις 23 Ιανουαρίου

20:40

Συρία: Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ χαιρέτισε τη συμφωνία εκεχειρίας αλ Σάρα - Κούρδων

20:31

Χανιά: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε επιχείρηση

20:21

Χιλή: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στο νότιο τμήμα της χώρας

20:10

Μερτς: Οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις

19:59

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 19, 20 και 23 Ιανουαρίου στον Κηφισό

19:54

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν προειδοποιεί ότι μια επίθεση κατά του Χαμενεΐ θα ήταν κήρυξη πολέμου

19:44

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούτε με τον Τραμπ

19:35

Γροιλανδία: Απειλεί να αποτελέσει το σημείο θραύσης του ΝΑΤΟ

19:11

Ο Καναδάς «ανησυχεί για την κλιμάκωση» γύρω από τη Γροιλανδία

19:00

Τραμπ 2.0: Εξουσία δίχως φρένα – Η σκοτεινή πορεία της δεύτερης θητείας του

18:39

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 8 ορειβατών στον Ταϋγετο

18:34

Επιστρέφουν από τη Γροιλανδία οι Γερμανοί στρατιώτες

18:05

Μπέσεντ: Οι Ευρωπαίοι εκπέμπουν αδυναμία, οι ΗΠΑ εκπέμπουν ισχύ

17:56

Επιφυλακτικοί αρκετοί ηγέτες της διεθνούς κοινότητας σε ένα ευρύτερο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

17:47

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις στην προοπτική νέων δασμών Τραμπ

17:35

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει λάβει πρόσκληση από τον Τραμπ για το Συμβούλιο Ειρήνης

17:23

Νορβηγία: Προς το παρόν δεν εξετάζει αντίμετρα στους νέους δασμούς Τραμπ

17:00

Ρεύμα: Οι τιμές για τα νοικοκυριά συγκριτικά με την υπόλοιπη ΕΕ – Ομαλοποίηση της αγοράς

16:32

Καζάκς (ΕΚΤ): Η Ευρώπη ήδη βρίσκεται σε «πόλεμο» με τη Ρωσία

16:15

Μεγάλη διασπορά της γρίπης και νόσηση του 20% του εγχώριου πληθυσμού «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα -Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

15:51

Κοινή αντίδραση των 8 κρατών που στοχεύει ο Τραμπ: Οι απειλές για επιβολή δασμών υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις

15:41

Reuters: Με το βλέμμα στην αντίδραση των αγορών μετά τους νέους δασμούς Τραμπ

15:25

Μπακογιάννης: Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος

15:03

Χατζηδάκης: Δεν πάμε μπροστά με πετροπόλεμο

14:56

Ολλανδία: Εκβιασμός η απειλή Τραμπ για επιβολή νέων δασμών λόγω Γροιλανδίας

14:50

Αναγεννητική φιλοξενία: Το επόμενο βήμα μετά τη βιωσιμότητα στον Τουρισμό