INSIDE OUT

Ο Daedalus καθοδηγητής σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης - Ποιος ήταν αυτός δίπλα στον Χρήστο Πρωτόπαπα;

Μαρία Νταλιάνη
11-12-2024 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Daedalus καθοδηγητής σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης - Ποιος ήταν αυτός δίπλα στον Χρήστο Πρωτόπαπα;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Νόμιζα πως τον ήξερα καλά τον Δαίδαλο, εξαίρετος τεχνίτης, τ’ αγάλματά του σαν ζωντανά, έζησε μια γεμάτη ζωή στην Αθήνα, δίπλα στον Μίνωα και στην Σικελία, αλλά σημαδεύτηκε απ’ τον θάνατο του γιου του Ίκαρου. Προσπάθησα χθες να καταλάβω γιατί επέλεξαν το όνομά του για το «εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης» αλλά μάταια.

«Με την υποστήριξη του υπερυπολογιστή "Daedalus", το Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης «Pharos» θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για την ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Από την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, έως την παροχή προηγμένων υπολογιστικών πόρων και την καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας, ηθικής και συμμόρφωσης» είπε ο Πρωθυπουργός δημιουργώντας ακόμα περισσότερες απορίες.

Πώς θα καθοδηγεί ο υπερ-υπολογιστής σε θέματα επιχειρηματικότητας; Και τι σημαίνει ότι θα καθοδηγεί σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης;

«Ο "Pharos" θα λειτουργήσει καταλυτικά ως κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη, προωθώντας την τεχνολογική πρόοδο στους τομείς της υγείας, της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα, του πολιτισμού και της γλώσσας» συνέχισε απτόητος, αλλά γρι λέμε.

Ο Πρωτόπαπας στο Μαξίμου

Αντιθέτως, πολύ πιο σαφή ήταν τα πράγματα με την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα στο Μαξίμου. Ο Χρήστος κινήθηκε με άνεση σε γνωστά λημέρια, που είχε την ευκαιρία να δείξει και στον Δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα (ίσως γι’ αυτό τον είχε μαζί), αν και είχε να εμφανιστεί εκεί, λογικά από το 2004. Ο κ. Δούκας συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και έβαλε και συγκεκριμένα ζητήματα όπως την χρηματοδότηση του γηπέδου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (κολυμβητήριο και κλειστό).

Ήταν μια πολιτισμένη συζήτηση που έδωσε πόντους στον Δήμαρχο, ο οποίος παραδόξως έκρυβε τον στενό συνεργάτη του (Πρωτόπαπα) καθ’ όλη την διάρκεια της εσωκομματικής εκστρατείας το περασμένο καλοκαίρι. Υπενθυμίζω ότι ο Χρήστος, ως Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος στο ΠΑΣΟΚ, τώρα που έχει ανεβάσει το θέμα των τραπεζών στα πολιτικά ρετιρέ. Είπε κάτι ο Χάρης Δούκας στο ΣΠΟΚ για τις τράπεζες και δεν το μάθαμε;

Σήμερα η μάχη

Για τις τράπεζες, θ’ ακούσουμε πάρα πολλά από σήμερα που ξεκινάει η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή. Από πλευράς ΝΔ, γενικός εισηγητής είναι σε μεγάλο comeback ο Νότης Μηταράκης, ενώ από ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος. ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμουλάκης, ΚΚΕ κλασσικά ο Νίκος Καραθανασόπουλος, και Νέα Αριστερά (επιτέλους!) ο αγαπημένος Ευκλείδης που πάντα έχει κάτι να πει. Από τους ειδικούς εισηγητές, ξεχωρίζω τις βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και Ελένη Βατσινά.

από το Ηράκλειο Κρήτης σε κοινοβουλευτικό ντεμπούτο. Σήμερα, λογικά, θα ανακοινωθούν και τα κυβερνητικά μέτρα κατά των τραπεζών. Εγώ, πάντως, είμαι με τους τραπεζίτες και τ’ ομολογώ. Πελάτες του Μαντείου εδώ και αιώνες, καλά παιδιά, λίγο ντροπαλά στο θέμα των 21.000 ακινήτων. Άντε να βγουν να εξηγήσουν τώρα ότι τα περισσότερα είναι στην επαρχία, γενικώς η σάρα κι η μάρα, καθόλου εύκολο να πουληθούν ακόμα κι αν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις νομιμοποιήσεις, ταυτότητες κτιρίων και όλ’ αυτά που εφηύραν οι γραφειοκράτες για να ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Ζήκος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάλι όχι. Είναι απέναντι χοντρά και απ’ τις τράπεζες και απ’ την κυβέρνηση. Οφείλω να παραδεχτώ ότι το χθεσινό ΤikΤok του ήταν νόστιμο

και ευρηματικό. Μήπως όμως παίζει καμία πρεσβυωπούλα όχι πολύ, στο 1,75; Πρόεδρε, πού είναι τα χρόνια της ΠΑΣΠ, πού είναι οι 30άρηδες που' θέλαν να τ’ αλλάξουν όλα στο ΠΑΣΟΚ;

Κινητικότητα

Ξαναγυρίζοντας στην Βουλή που είναι παράγοντας εξελίξεων, σημειώνω ότι ειδική εισηγήτρια του Προϋπολογισμού για τη Νέα Αριστερά είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Εάν αποφασίσουν να ενωθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, αμέσως - αμέσως θα γίνονταν πάλι αξιωματική αντιπολίτευση (26+11=37). Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης Σία, Θεανώ, Τζούφη και οι δύο μειονοτικοί, είναι το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Προέδρου Σωκράτη και θα κάνει τα πάντα για να ενωθούν ξανά στην Βουλή. Χθες του έφυγε και η Ράνια Θρασκιά.

Εκεί στα καθίσματα του καφενείου της Βουλής, και στους διαδρόμους, θα συμβούν πολλά το επόμενο διάστημα σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι 11 ( ή κάποιοι εξ αυτών) της ΝΕΑΡ βλέπουν ότι δύσκολα μπαίνουν Βουλή στις επόμενες εκλογές. Μέσα στη ΝΕΑΡ, όμως, υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις που δεν θα έβλεπαν με τίποτα αυτό το σενάριο, για λόγους αρχής.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:42

Η Snappi λανσάρει την υπηρεσία Snappi Investments - S Invest

09:22

Συμφωνία διοίκησης-εργαζομένων για αύξηση μισθών στη Hyundai Motor

09:11

Πακιστάν - Ιράν: «Σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες για Μέση Ανατολή

09:04

Τουρισμός: Τι δείχνει η «ακτινογραφία» των καταλυμάτων τον Ιούνιο

09:02

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τη Συρία από τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία έπειτα από 47 χρόνια

08:51

Η Volkswagen Anhui ολοκλήρωσε την παραγωγή 100.000 έξυπνων ηλεκτροκίνητων οχημάτων

08:51

Έξι μήνες πολέμου στη Μέση Ανατολή: 20 νεκροί σε 68 «συμβάντα» στο Ορμούζ

08:47

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: 4 νεκροί σε πλήγματα εκατέρωθεν - Στις φλόγες ρωσικό διυλιστήριο

08:40

Κικίλιας: Σε πλήρη ετοιμότητα το Λιμενικό για την επιστροφή των εκδρομέων

08:35

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Ο ΠΟΥ καλεί την Κινσάσα να λάβει μέτρα για τις συγκεντρώσεις και τις μετακινήσεις

08:31

Πόσα θέλει για την παραθαλάσσια έπαυλή του ο «Στίφλερ»

08:28

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα» ανοικτά του Ομάν

08:25

Ο Γκουτέρες προτείνει τη βοήθεια του ΟΗΕ για τη διευκόλυνση μεταφορών λιπασμάτων στο Ορμούζ

08:20

Οι ΗΠΑ κόβουν «όλους τους οικονομικούς πόρους» του Ιράν - Νέα «ήττα» για του Αμερικανούς υπόσχεται η Τεχεράνη

08:18

Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο σε δυο ευρωβουλευτές της Σουηδίας

08:15

"Right to Stay": Mια νέα γεωγραφία ανάπτυξης

08:13

Βενεζουέλα: 6.509 νεκροί με τον νέο απολογισμό, δυο μήνες μετά τον διπλό σεισμό

08:11

NASA: Πώς μια πυρκαγιά μπορεί να δημιουργήσει τη δική της καταιγίδα

07:55

Ακίνητα: Ανάρπαστες από τους ξένους οι κατοικίες στην Ελλάδα - Ποιο είναι το budget

07:52

Πού θα κριθεί το deal για την πώληση της Evergood

07:46

Το γαλάζιο μπλόκο προς τα δεξιά - Το μαύρισμα του Άδωνι - Οι… βουτιές του Τσίπρα

07:40

Στα 1.404 ευρώ ο μέσος μισθός τον Ιανουάριο - Αυξήθηκε κατά 3,38% μέσα σε ένα έτος

07:30

Σιδηρόδρομος: «Μακραίνει» ο ορίζοντας ολοκλήρωσης για αποκατάσταση σηματοδότησης, ETCS, τηλεδιοίκησης στη Θεσσαλία (Alstom)

07:18

ΥΠΕΝ: Νέα «φόρμουλα» για να πάρουν «ρεύμα» τα data center - «Τείχος» στους ευκαιριακούς επενδυτές

07:11

Κρυπτονομίσματα: Το φορολογικό κενό «μπλοκάρει» τα κέρδη των επενδυτών

07:04

Τζίρος με το σταγονόμετρο - Η έκπληξη της Motor Oil - Κίνδυνος πρώτης γραμμής

23:58

Europol: Οι ληστείες μουσείων έχουν γίνει βιαιότερες - Oι κλέφτες στρατολογούνται μέσω social media

23:50

Στα 117 εκατ. ευρώ οι δωρεές προς το ΥΠΕΘΑ από τον Ιούλιο του 2023

23:42

Χέγκσεθ: «Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων εναντίον του Ιράν»

23:30

Τυνησία: Νοσοκομείο έχει παραλάβει 19 σορούς μετά από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες