INSIDE OUT

Ο Daedalus καθοδηγητής σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης - Ποιος ήταν αυτός δίπλα στον Χρήστο Πρωτόπαπα;

Μαρία Νταλιάνη
11-12-2024 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Daedalus καθοδηγητής σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης - Ποιος ήταν αυτός δίπλα στον Χρήστο Πρωτόπαπα;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Νόμιζα πως τον ήξερα καλά τον Δαίδαλο, εξαίρετος τεχνίτης, τ’ αγάλματά του σαν ζωντανά, έζησε μια γεμάτη ζωή στην Αθήνα, δίπλα στον Μίνωα και στην Σικελία, αλλά σημαδεύτηκε απ’ τον θάνατο του γιου του Ίκαρου. Προσπάθησα χθες να καταλάβω γιατί επέλεξαν το όνομά του για το «εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης» αλλά μάταια.

«Με την υποστήριξη του υπερυπολογιστή "Daedalus", το Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης «Pharos» θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για την ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Από την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, έως την παροχή προηγμένων υπολογιστικών πόρων και την καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας, ηθικής και συμμόρφωσης» είπε ο Πρωθυπουργός δημιουργώντας ακόμα περισσότερες απορίες.

Πώς θα καθοδηγεί ο υπερ-υπολογιστής σε θέματα επιχειρηματικότητας; Και τι σημαίνει ότι θα καθοδηγεί σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης;

«Ο "Pharos" θα λειτουργήσει καταλυτικά ως κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη, προωθώντας την τεχνολογική πρόοδο στους τομείς της υγείας, της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα, του πολιτισμού και της γλώσσας» συνέχισε απτόητος, αλλά γρι λέμε.

Ο Πρωτόπαπας στο Μαξίμου

Αντιθέτως, πολύ πιο σαφή ήταν τα πράγματα με την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα στο Μαξίμου. Ο Χρήστος κινήθηκε με άνεση σε γνωστά λημέρια, που είχε την ευκαιρία να δείξει και στον Δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα (ίσως γι’ αυτό τον είχε μαζί), αν και είχε να εμφανιστεί εκεί, λογικά από το 2004. Ο κ. Δούκας συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και έβαλε και συγκεκριμένα ζητήματα όπως την χρηματοδότηση του γηπέδου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (κολυμβητήριο και κλειστό).

Ήταν μια πολιτισμένη συζήτηση που έδωσε πόντους στον Δήμαρχο, ο οποίος παραδόξως έκρυβε τον στενό συνεργάτη του (Πρωτόπαπα) καθ’ όλη την διάρκεια της εσωκομματικής εκστρατείας το περασμένο καλοκαίρι. Υπενθυμίζω ότι ο Χρήστος, ως Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος στο ΠΑΣΟΚ, τώρα που έχει ανεβάσει το θέμα των τραπεζών στα πολιτικά ρετιρέ. Είπε κάτι ο Χάρης Δούκας στο ΣΠΟΚ για τις τράπεζες και δεν το μάθαμε;

Σήμερα η μάχη

Για τις τράπεζες, θ’ ακούσουμε πάρα πολλά από σήμερα που ξεκινάει η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή. Από πλευράς ΝΔ, γενικός εισηγητής είναι σε μεγάλο comeback ο Νότης Μηταράκης, ενώ από ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος. ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμουλάκης, ΚΚΕ κλασσικά ο Νίκος Καραθανασόπουλος, και Νέα Αριστερά (επιτέλους!) ο αγαπημένος Ευκλείδης που πάντα έχει κάτι να πει. Από τους ειδικούς εισηγητές, ξεχωρίζω τις βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και Ελένη Βατσινά.

από το Ηράκλειο Κρήτης σε κοινοβουλευτικό ντεμπούτο. Σήμερα, λογικά, θα ανακοινωθούν και τα κυβερνητικά μέτρα κατά των τραπεζών. Εγώ, πάντως, είμαι με τους τραπεζίτες και τ’ ομολογώ. Πελάτες του Μαντείου εδώ και αιώνες, καλά παιδιά, λίγο ντροπαλά στο θέμα των 21.000 ακινήτων. Άντε να βγουν να εξηγήσουν τώρα ότι τα περισσότερα είναι στην επαρχία, γενικώς η σάρα κι η μάρα, καθόλου εύκολο να πουληθούν ακόμα κι αν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις νομιμοποιήσεις, ταυτότητες κτιρίων και όλ’ αυτά που εφηύραν οι γραφειοκράτες για να ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Ζήκος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάλι όχι. Είναι απέναντι χοντρά και απ’ τις τράπεζες και απ’ την κυβέρνηση. Οφείλω να παραδεχτώ ότι το χθεσινό ΤikΤok του ήταν νόστιμο

και ευρηματικό. Μήπως όμως παίζει καμία πρεσβυωπούλα όχι πολύ, στο 1,75; Πρόεδρε, πού είναι τα χρόνια της ΠΑΣΠ, πού είναι οι 30άρηδες που' θέλαν να τ’ αλλάξουν όλα στο ΠΑΣΟΚ;

Κινητικότητα

Ξαναγυρίζοντας στην Βουλή που είναι παράγοντας εξελίξεων, σημειώνω ότι ειδική εισηγήτρια του Προϋπολογισμού για τη Νέα Αριστερά είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Εάν αποφασίσουν να ενωθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, αμέσως - αμέσως θα γίνονταν πάλι αξιωματική αντιπολίτευση (26+11=37). Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης Σία, Θεανώ, Τζούφη και οι δύο μειονοτικοί, είναι το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Προέδρου Σωκράτη και θα κάνει τα πάντα για να ενωθούν ξανά στην Βουλή. Χθες του έφυγε και η Ράνια Θρασκιά.

Εκεί στα καθίσματα του καφενείου της Βουλής, και στους διαδρόμους, θα συμβούν πολλά το επόμενο διάστημα σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι 11 ( ή κάποιοι εξ αυτών) της ΝΕΑΡ βλέπουν ότι δύσκολα μπαίνουν Βουλή στις επόμενες εκλογές. Μέσα στη ΝΕΑΡ, όμως, υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις που δεν θα έβλεπαν με τίποτα αυτό το σενάριο, για λόγους αρχής.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:47

Χαρακόπουλος με νοσηλευτές στο ΓΝ Λάρισας: Αναγνώριση της προσφοράς νοσηλευτών η ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά

21:18

Γιάννης Λοβέρδος: Ο ελληνισμός υπάρχει όπου υπάρχουν Έλληνες

21:00

Τουρκία: Εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας και συμμετοχή 56.288 αστυνομικών για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα

20:49

Μαρινάκης: Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει μια πολιτική για το παρόν και το μέλλον

20:44

Νετανιάχου: Ορισμένα χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ

20:33

Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ στο στόχαστρο νέων κατηγοριών για αδήλωτες παροχές που έλαβε

20:05

Νότια Ευρώπη: Μάχη με τις φλόγες σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία

20:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Οινόη - Αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες

19:53

ΙΣΑ: Καταδικάζει το περιστατικό της σύλληψης αγροτικού ιατρού στο Καστελόριζο

19:30

Τι φέρνει το β΄ εξάμηνο στις αγορές – Καταλύτης η νέα φάση της τεχνητής νοημοσύνης

19:25

ΜΕΤΕΟ: Η πυρκαγιά δημιουργεί τον δικό της καιρό

19:10

CR Index Awards 2026: Οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα ESG Ratings φέτος

19:05

Τέσσερις συλλήψεις για θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους στην Αττική

18:46

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατ' ιδίαν συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

18:40

Ρόδος: Πλήρως ελεγχόμενη η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοσκινού

18:29

Alpha Bank: Από τη στρατηγική ανάπτυξης έως την κοινωνική προσφορά

18:14

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση Μαγιάρ φέρνει συνταγματική αναθεώρηση για να «ξηλώσει» τον «ορμπανικό» πρόεδρο Σούλιοκ

18:02

ΠΑΣΟΚ: Τρίτο 24ωρο διασυρμού της χώρας από την ανεξήγητη ασπίδα προστασίας του Μαξίμου στον κ. Ντόκο

17:45

Δεξαμενόπλοια διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ απ' την πλευράς του Ομάν, έπειτα από τις αιφνίδιες αναστροφές

17:25

Ωρωπός: Συνελήφθη 64χρονος Αυστριακός καταζητούμενος στη Γερμανία για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

17:00

ΑΠΕ: Αχρείαστο το 14% της «πράσινης» παραγωγής τον Μάιο – Σημαντικές απώλειες για τους παραγωγούς

16:51

Ιράν: Τρεις γιοι του εκλιπόντος ηγέτη Χαμενεΐ στην κηδεία του- Καμία εμφάνιση του διαδόχου του Μοτζτάμπα

16:44

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί τη Συρία

16:22

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στην Οινόη - Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Θήβας

16:12

Ωραιόκαστρο: Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς - Εχει περιοριστεί στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών

15:52

Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και Τσίπρα για Οικονομία και εθνικά θέματα

15:34

JetZero: Η αεροναυπηγική εταιρεία που ελπίζει να μπει σφήνα σε Airbus και Boeing

15:00

Ανθεκτικά τα ελληνικά ομόλογα παρά τις αναταραχές και την αβεβαιότητα

14:52

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο

14:40

Οι κυβερνήσεις ανταγωνίζονται για τις επενδύσεις στην AI - Μακρόν και Μόντι ηγούνται της προσπάθειας