INSIDE OUT

Ο Daedalus καθοδηγητής σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης - Ποιος ήταν αυτός δίπλα στον Χρήστο Πρωτόπαπα;

Μαρία Νταλιάνη
11-12-2024 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Daedalus καθοδηγητής σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης - Ποιος ήταν αυτός δίπλα στον Χρήστο Πρωτόπαπα;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Νόμιζα πως τον ήξερα καλά τον Δαίδαλο, εξαίρετος τεχνίτης, τ’ αγάλματά του σαν ζωντανά, έζησε μια γεμάτη ζωή στην Αθήνα, δίπλα στον Μίνωα και στην Σικελία, αλλά σημαδεύτηκε απ’ τον θάνατο του γιου του Ίκαρου. Προσπάθησα χθες να καταλάβω γιατί επέλεξαν το όνομά του για το «εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης» αλλά μάταια.

«Με την υποστήριξη του υπερυπολογιστή "Daedalus", το Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης «Pharos» θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για την ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Από την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, έως την παροχή προηγμένων υπολογιστικών πόρων και την καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας, ηθικής και συμμόρφωσης» είπε ο Πρωθυπουργός δημιουργώντας ακόμα περισσότερες απορίες.

Πώς θα καθοδηγεί ο υπερ-υπολογιστής σε θέματα επιχειρηματικότητας; Και τι σημαίνει ότι θα καθοδηγεί σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης;

«Ο "Pharos" θα λειτουργήσει καταλυτικά ως κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη, προωθώντας την τεχνολογική πρόοδο στους τομείς της υγείας, της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα, του πολιτισμού και της γλώσσας» συνέχισε απτόητος, αλλά γρι λέμε.

Ο Πρωτόπαπας στο Μαξίμου

Αντιθέτως, πολύ πιο σαφή ήταν τα πράγματα με την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα στο Μαξίμου. Ο Χρήστος κινήθηκε με άνεση σε γνωστά λημέρια, που είχε την ευκαιρία να δείξει και στον Δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα (ίσως γι’ αυτό τον είχε μαζί), αν και είχε να εμφανιστεί εκεί, λογικά από το 2004. Ο κ. Δούκας συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και έβαλε και συγκεκριμένα ζητήματα όπως την χρηματοδότηση του γηπέδου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (κολυμβητήριο και κλειστό).

Ήταν μια πολιτισμένη συζήτηση που έδωσε πόντους στον Δήμαρχο, ο οποίος παραδόξως έκρυβε τον στενό συνεργάτη του (Πρωτόπαπα) καθ’ όλη την διάρκεια της εσωκομματικής εκστρατείας το περασμένο καλοκαίρι. Υπενθυμίζω ότι ο Χρήστος, ως Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος στο ΠΑΣΟΚ, τώρα που έχει ανεβάσει το θέμα των τραπεζών στα πολιτικά ρετιρέ. Είπε κάτι ο Χάρης Δούκας στο ΣΠΟΚ για τις τράπεζες και δεν το μάθαμε;

Σήμερα η μάχη

Για τις τράπεζες, θ’ ακούσουμε πάρα πολλά από σήμερα που ξεκινάει η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή. Από πλευράς ΝΔ, γενικός εισηγητής είναι σε μεγάλο comeback ο Νότης Μηταράκης, ενώ από ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος. ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμουλάκης, ΚΚΕ κλασσικά ο Νίκος Καραθανασόπουλος, και Νέα Αριστερά (επιτέλους!) ο αγαπημένος Ευκλείδης που πάντα έχει κάτι να πει. Από τους ειδικούς εισηγητές, ξεχωρίζω τις βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και Ελένη Βατσινά.

από το Ηράκλειο Κρήτης σε κοινοβουλευτικό ντεμπούτο. Σήμερα, λογικά, θα ανακοινωθούν και τα κυβερνητικά μέτρα κατά των τραπεζών. Εγώ, πάντως, είμαι με τους τραπεζίτες και τ’ ομολογώ. Πελάτες του Μαντείου εδώ και αιώνες, καλά παιδιά, λίγο ντροπαλά στο θέμα των 21.000 ακινήτων. Άντε να βγουν να εξηγήσουν τώρα ότι τα περισσότερα είναι στην επαρχία, γενικώς η σάρα κι η μάρα, καθόλου εύκολο να πουληθούν ακόμα κι αν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις νομιμοποιήσεις, ταυτότητες κτιρίων και όλ’ αυτά που εφηύραν οι γραφειοκράτες για να ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Ζήκος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάλι όχι. Είναι απέναντι χοντρά και απ’ τις τράπεζες και απ’ την κυβέρνηση. Οφείλω να παραδεχτώ ότι το χθεσινό ΤikΤok του ήταν νόστιμο

και ευρηματικό. Μήπως όμως παίζει καμία πρεσβυωπούλα όχι πολύ, στο 1,75; Πρόεδρε, πού είναι τα χρόνια της ΠΑΣΠ, πού είναι οι 30άρηδες που' θέλαν να τ’ αλλάξουν όλα στο ΠΑΣΟΚ;

Κινητικότητα

Ξαναγυρίζοντας στην Βουλή που είναι παράγοντας εξελίξεων, σημειώνω ότι ειδική εισηγήτρια του Προϋπολογισμού για τη Νέα Αριστερά είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Εάν αποφασίσουν να ενωθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, αμέσως - αμέσως θα γίνονταν πάλι αξιωματική αντιπολίτευση (26+11=37). Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης Σία, Θεανώ, Τζούφη και οι δύο μειονοτικοί, είναι το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Προέδρου Σωκράτη και θα κάνει τα πάντα για να ενωθούν ξανά στην Βουλή. Χθες του έφυγε και η Ράνια Θρασκιά.

Εκεί στα καθίσματα του καφενείου της Βουλής, και στους διαδρόμους, θα συμβούν πολλά το επόμενο διάστημα σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι 11 ( ή κάποιοι εξ αυτών) της ΝΕΑΡ βλέπουν ότι δύσκολα μπαίνουν Βουλή στις επόμενες εκλογές. Μέσα στη ΝΕΑΡ, όμως, υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις που δεν θα έβλεπαν με τίποτα αυτό το σενάριο, για λόγους αρχής.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Πορτογαλία: Ρεκόρ ζέστης για μήνα Μάιο με 40,3 βαθμούς Κελσίου

23:50

Υποβάθμιση guidance για πωλήσεις από Gap - Κατρακυλά η μετοχή

23:48

Ο Μακρόν χαιρετίζει την απόφαση της Νορβηγίας να ενταχθεί στην «προηγμένη πυρηνική αποτροπή»

23:36

Χρυσοχοΐδης: Mε 200 αστυνομικούς ενισχύεται η Χαλκιδική για το καλοκαίρι

23:30

Ανάπτυξη οκταετίας για Dell το α' τρίμηνο με υπερτριπλασιασμό στα καθαρά κέρδη

23:24

Σε ισχύ η ΚΥΑ για οικονομική στήριξη των ΜΜΕ - Ξεκινούν οι δύο πρώτες δράσεις

23:10

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street - Άλμα 36,48% για Snowflake

22:56

Πετρέλαιο: Αποκαθηλώθηκε από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά μετά το διαφαινόμενο deal ΗΠΑ - Ιράν

22:42

Ο Τραμπ θέλει να κόψει χαρτονόμισμα 250 δολαρίων με το πρόσωπό του

22:29

Η ΕΕ επιβεβαιώνει τις κυρώσεις σε βάρος Ισραηλινών εξτρεμιστών

22:17

ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή 185 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις έτους 2025

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

21:52

Πολυτιμότερη startup τεχνητής νοημοσύνης η Anthropic: Αξίζει σχεδόν 1 τρισ. δολάρια - Εκθρόνισε την OpenAI

21:40

Rebound από το χαμηλό δύο μηνών για τον χρυσό

21:26

Ο τουρισμός στο επίκεντρο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στις Βρυξέλλες

21:13

Χωρίς Μετρό η Θεσσαλονίκη για 3 εβδομάδες - Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες

20:59

Y/KNOT Invest: Νέα τριετής συμφωνία με Paritzo για μίσθωση γραφείων στην Κηφισιά

20:45

Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα «ανοικτή» σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

20:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για να απολογηθούν οι 17 συλληφθέντες από Θεσσαλονίκη - Σέρρες

20:21

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διασυνοριακή ανταλλαγή δικαιολογητικών

20:11

Θρίλερ με ΗΠΑ - Τεχεράνη: Εκτόξευση πυραύλων από Ιράν - «Καταστράφηκε αμερικανικό αεροσκάφος»

20:02

Πιερρακάκης: Υποδομή εθνικής ασφάλειας η βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα - Ανάγκη για συνέργειες

20:00

ΗΠΑ - Ιράν: Ένας πόλεμος που υπήρχε πάντα και δεν τελειώνει ποτέ

19:46

Γιώτης: Ανάχωμα στις πληθωριστικές πιέσεις τα επώνυμα τυποποιημένα τρόφιμα

19:43

Μητσοτάκης - Μπάιρ: Στο επίκεντρο της συνάντησης τεχνητή νοημοσύνη, Δυτικά Βαλκάνια

19:32

Διάβημα Γεραπετρίτη στην Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα

19:31

Κικίλιας: Το λιμάνι της Καλύμνου είναι η καθημερινή γέφυρα των νησιωτών με την Ελλάδα

19:27

Πτώση στις ευρωαγορές - Ράλι για τις μετοχές άμυνας

19:18

Η TAP Air Portugal ξεκινά πτήσεις προς Αθήνα

19:11

Χρηστίδης: Οι μητέρες σήμερα ζουν μια μεγάλη αδικία στην αγορά εργασίας