INSIDE OUT

Ο Daedalus καθοδηγητής σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης - Ποιος ήταν αυτός δίπλα στον Χρήστο Πρωτόπαπα;

Μαρία Νταλιάνη
11-12-2024 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Daedalus καθοδηγητής σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης - Ποιος ήταν αυτός δίπλα στον Χρήστο Πρωτόπαπα;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Νόμιζα πως τον ήξερα καλά τον Δαίδαλο, εξαίρετος τεχνίτης, τ’ αγάλματά του σαν ζωντανά, έζησε μια γεμάτη ζωή στην Αθήνα, δίπλα στον Μίνωα και στην Σικελία, αλλά σημαδεύτηκε απ’ τον θάνατο του γιου του Ίκαρου. Προσπάθησα χθες να καταλάβω γιατί επέλεξαν το όνομά του για το «εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης» αλλά μάταια.

«Με την υποστήριξη του υπερυπολογιστή "Daedalus", το Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης «Pharos» θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για την ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Από την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, έως την παροχή προηγμένων υπολογιστικών πόρων και την καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας, ηθικής και συμμόρφωσης» είπε ο Πρωθυπουργός δημιουργώντας ακόμα περισσότερες απορίες.

Πώς θα καθοδηγεί ο υπερ-υπολογιστής σε θέματα επιχειρηματικότητας; Και τι σημαίνει ότι θα καθοδηγεί σε θέματα ηθικής και συμμόρφωσης;

«Ο "Pharos" θα λειτουργήσει καταλυτικά ως κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη, προωθώντας την τεχνολογική πρόοδο στους τομείς της υγείας, της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα, του πολιτισμού και της γλώσσας» συνέχισε απτόητος, αλλά γρι λέμε.

Ο Πρωτόπαπας στο Μαξίμου

Αντιθέτως, πολύ πιο σαφή ήταν τα πράγματα με την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα στο Μαξίμου. Ο Χρήστος κινήθηκε με άνεση σε γνωστά λημέρια, που είχε την ευκαιρία να δείξει και στον Δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα (ίσως γι’ αυτό τον είχε μαζί), αν και είχε να εμφανιστεί εκεί, λογικά από το 2004. Ο κ. Δούκας συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και έβαλε και συγκεκριμένα ζητήματα όπως την χρηματοδότηση του γηπέδου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (κολυμβητήριο και κλειστό).

Ήταν μια πολιτισμένη συζήτηση που έδωσε πόντους στον Δήμαρχο, ο οποίος παραδόξως έκρυβε τον στενό συνεργάτη του (Πρωτόπαπα) καθ’ όλη την διάρκεια της εσωκομματικής εκστρατείας το περασμένο καλοκαίρι. Υπενθυμίζω ότι ο Χρήστος, ως Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος στο ΠΑΣΟΚ, τώρα που έχει ανεβάσει το θέμα των τραπεζών στα πολιτικά ρετιρέ. Είπε κάτι ο Χάρης Δούκας στο ΣΠΟΚ για τις τράπεζες και δεν το μάθαμε;

Σήμερα η μάχη

Για τις τράπεζες, θ’ ακούσουμε πάρα πολλά από σήμερα που ξεκινάει η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή. Από πλευράς ΝΔ, γενικός εισηγητής είναι σε μεγάλο comeback ο Νότης Μηταράκης, ενώ από ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος. ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμουλάκης, ΚΚΕ κλασσικά ο Νίκος Καραθανασόπουλος, και Νέα Αριστερά (επιτέλους!) ο αγαπημένος Ευκλείδης που πάντα έχει κάτι να πει. Από τους ειδικούς εισηγητές, ξεχωρίζω τις βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και Ελένη Βατσινά.

από το Ηράκλειο Κρήτης σε κοινοβουλευτικό ντεμπούτο. Σήμερα, λογικά, θα ανακοινωθούν και τα κυβερνητικά μέτρα κατά των τραπεζών. Εγώ, πάντως, είμαι με τους τραπεζίτες και τ’ ομολογώ. Πελάτες του Μαντείου εδώ και αιώνες, καλά παιδιά, λίγο ντροπαλά στο θέμα των 21.000 ακινήτων. Άντε να βγουν να εξηγήσουν τώρα ότι τα περισσότερα είναι στην επαρχία, γενικώς η σάρα κι η μάρα, καθόλου εύκολο να πουληθούν ακόμα κι αν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις νομιμοποιήσεις, ταυτότητες κτιρίων και όλ’ αυτά που εφηύραν οι γραφειοκράτες για να ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Ζήκος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάλι όχι. Είναι απέναντι χοντρά και απ’ τις τράπεζες και απ’ την κυβέρνηση. Οφείλω να παραδεχτώ ότι το χθεσινό ΤikΤok του ήταν νόστιμο

και ευρηματικό. Μήπως όμως παίζει καμία πρεσβυωπούλα όχι πολύ, στο 1,75; Πρόεδρε, πού είναι τα χρόνια της ΠΑΣΠ, πού είναι οι 30άρηδες που' θέλαν να τ’ αλλάξουν όλα στο ΠΑΣΟΚ;

Κινητικότητα

Ξαναγυρίζοντας στην Βουλή που είναι παράγοντας εξελίξεων, σημειώνω ότι ειδική εισηγήτρια του Προϋπολογισμού για τη Νέα Αριστερά είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Εάν αποφασίσουν να ενωθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, αμέσως - αμέσως θα γίνονταν πάλι αξιωματική αντιπολίτευση (26+11=37). Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης Σία, Θεανώ, Τζούφη και οι δύο μειονοτικοί, είναι το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Προέδρου Σωκράτη και θα κάνει τα πάντα για να ενωθούν ξανά στην Βουλή. Χθες του έφυγε και η Ράνια Θρασκιά.

Εκεί στα καθίσματα του καφενείου της Βουλής, και στους διαδρόμους, θα συμβούν πολλά το επόμενο διάστημα σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι 11 ( ή κάποιοι εξ αυτών) της ΝΕΑΡ βλέπουν ότι δύσκολα μπαίνουν Βουλή στις επόμενες εκλογές. Μέσα στη ΝΕΑΡ, όμως, υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις που δεν θα έβλεπαν με τίποτα αυτό το σενάριο, για λόγους αρχής.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:26

Ν. Κορέα-ΗΠΑ: Τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής Τραμπ - Σι

17:00

Πόσο ακόμα πρέπει να ανέβει το πετρέλαιο;

16:47

Σπανάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και πολιτική αστάθεια

16:40

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αξιολογεί την απειλή των στρατιωτικών drones από την Κούβα

16:22

ΗΑΕ: Για οικονομικούς και όχι πολιτικούς λόγους η αποχώρηση απ' τον ΟΠΕΚ

16:07

Δένδιας: Θα υποδεχθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ

15:46

Tesla: Αύξησε την τιμή του Model Y στις ΗΠΑ

15:30

Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

15:25

ΗΑΕ: Δεν σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας από χτύπημα drone σε πυρηνικό σταθμό

15:15

Διυλιστήριο πετρελαίου και σταθμοί άντλησης επλήγησαν από ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή της Μόσχας

14:46

Ρουσόπουλος: Η ΝΔ εγγύηση σταθερότητας για την Ελλάδα του αύριο

14:39

Μετσόλα στο Συνέδριο ΝΔ: Τα τελευταία επτά χρόνια η χώρα σας έχει πετύχει έναν εντυπωσιακό μετασχηματισμό

14:26

DW: Αν δεν είχε πει ο Ντράγκι «Whatever it takes»

14:09

Ομόλογα: Η απότομη άνοδος των αποδόσεων κίνδυνος για τις απροετοίμαστες αγορές μετοχών

13:32

Μητσοτάκης: Πάμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, να κερδίσουμε 3η τετραετία

13:23

Σδούκου: Το συνέδριό μας ήταν κάλεσμα στους πολίτες

13:15

Γιούνκερ για Μητσοτάκη: Είσαι ένας σπουδαίος πρωθυπουργός, έθεσες την Ελλάδα εκ νέου στην καρδιά της ευρωπαϊκής διαδικασίας

13:06

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα φυσική γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και χωρών του Κόλπου

13:00

Ακίνητα - Golden Visa: Πού επενδύουν σήμερα οι ξένοι επενδυτές - Τα νέα δεδομένα στην αγορά

12:49

Οι παγκόσμιες ανισορροπίες απασχολούν τη G7 στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ με την Κίνα

12:33

Ιταλία: Δύο τραυματίες της επίθεσης με αυτοκίνητο στη Μόντενα υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμό

12:27

Τασουλας: Εδώ στον Έβρο, υπάρχει ένας αέρας ο οποίος σε γεμίζει αυτοπεποίθηση

12:21

Alpha Bank Campus: Ένα τραπεζικό τετράγωνο που ενώνει την ιστορία της Αθήνας με το μέλλον της οικονομίας

12:11

Diaplous: Πρόταση για ένοπλους φρουρούς σε ποντοπόρα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για τον εντοπισμό θαλάσσιων drones

11:57

Ρωσία: Τουλάχιστον 3 νεκροί σε σημαντική επίθεση με drones που είχαν στόχο τη Μόσχα

11:53

ΠΟΥ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κονγκό και Ουγκάντα λόγω επιδημίας Έμπολα

11:46

Τσουκαλάς: Δεν πείθει πλέον κανέναν ο πρωθυπουργός που «θυμώνει και λυπάται»

11:39

Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι μεγάλες εθνικές επιτυχίες των τελευταίων 7 ετών

11:31

Bloomberg: Το μπλόκο στα στενά του Ορμούζ συνεχίζεται και η προσφορά πετρελαίου περιορίζεται

11:16

Βρετανία: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη αύξηση φόρου στα καύσιμα