INSIDE OUT

«Παράθυρο ευκαιρίας» για Μητσοτάκη - Πάει για ξεκαθάρισμα και διαζύγιο ο Κασσελάκης

20-08-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Παράθυρο ευκαιρίας» για Μητσοτάκη - Πάει για ξεκαθάρισμα και διαζύγιο ο Κασσελάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Πυροβολούν» κατά ριπάς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης για τις φωτιές στην Αττική. Μόνο που «πυροβολούν» με άσφαιρα, αφήστε δε, ότι είναι και άστοχοι.

Ποντάρουν στη φθορά της κυβέρνησης, μόνο που - για άλλη μια φορά – στο πολιτικό σκάκι δείχνουν να μη λογαριάζουν την επόμενη κίνηση. Ούτε του αντιπάλου, ούτε καν τη δική τους.

Στην κυβέρνηση τα έχουν βάλει κάτω και βλέπουν πως έχουν όλο το περιθώριο για ένα damage control. Συνεχίζουν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και ένα χρονικό παράθυρο ευκαιρίας για δράσεις. Μέχρι πότε; Τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο. Ας είναι καλά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ...

Απαντήσεις σε όλα από Μητσοτάκη

Σήμερα είναι προγραμματισμένο το μίνι υπουργικό στην Πεντέλη υπό τον Μητσοτάκη. Αλλά θα έχει και συνέχεια. Ο πρωθυπουργός θα δώσει απαντήσεις για τη διαχείριση των πυρκαγιών, θεσμικά στη Βουλή.

Δεν θα αφήσει την αντιπολίτευση να απαξιώσει ό,τι έχτισε η κυβέρνηση στην Πολιτική Προστασία. Αυτό θα γίνει τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα πριν από τη ΔΕΘ: Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Παραμύθια με δράκους

Του τα ‘πε μια, και δύο και τρεις… Αλλά δεν καταλαβαίνει και ο Βασίλης Κικίλιας επανήλθε. Να μην πουλάει παραμύθια με δράκους σε βάρος της Πυροσβεστικής, του έδωσε η Πυροσβεστική εγγράφως όλα τα στοιχεία με τα εναέρια και αυτός συνεχίζει, είπε για τον Στ. Κασσελάκη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αλλά από πότε τα στοιχεία μπορούν να είναι ικανά για να χαλάσουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ; Πάλι καλά που δεν είπαν ότι θα τα αλλάξουν με «ένα νόμο και ένα άρθρο».

«Είναι άλλο πράγμα η τεκμηριωμένη κριτική και η ανάλυση των ειδικών και άλλο ο καθένας να φωνάζει στην ηγεσία της πυροσβεστικής "δεξιότερα Κουροπάτκιν"», ξεσπάθωσε ο Β. Κικίλιας μιλώντας στο OPEN.

Για την ιστορία, ο Κουροπάτκιν ήταν ο στρατηγός του ρωσικού στρατού στον ρωσοϊαπωνικό πόλεμο το 1904. Η έκφραση «δεξιότερα Κουροπάτκιν» έχει μείνει ως μνημείο αργόσχολης και εκ του μακρόθεν κριτικής, χωρίς στοιχεία.

Αποφασισμένος ο Κασσελάκης

Αρχίζει το σόου ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι πως σταμάτησε ποτέ, αλλά υπήρχαν και διαλείμματα. Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα Σπίρτζη, με την Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάζει στις 23 Αυγούστου.

Αλλά «τρέχει» και το καταστατικό συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Οκτωβρίου. Στο διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει τις θέσεις για το συνέδριο.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να «βράζει», θα ανακύπτουν ζητήματα και αντιπαραθέσεις. Μια ωραία ατμόσφαιρα, δηλαδή...

Όλες οι πλευρές μοιάζουν σιωπηρά να προετοιμάζονται για μια σκληρή σύγκρουση. Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι έτοιμος για τον γάμο του στην Κρήτη αλλά στο κόμμα φέρεται αποφασισμένος για ξεκαθάρισμα και διαζύγιο με πολλούς.

Θα φέρει τελικά στην Κεντρική Επιτροπή πρόταση που θα αλλάζει πλήρως τα χαρακτηριστικά του κόμματος; Αν γίνει, τότε είναι που θα αρχίσουν τα όργανα, τότε θα διαμορφωθούν τα μέτωπα απέναντι στον πρόεδρο.

Ο Καρανίκας μίλησε

Στο σημείο αυτό, χρειάζεται ειδική μνεία για τη παρέμβαση του Νίκου Καρανίκα. Τάχθηκε υπέρ της κατάληψης της έδρας στη Βουλή από τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη. Και δεν στάθηκε μόνο σε αυτό.

Κάλεσε τον τέως πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα να μην επιτρέψει στους επιλαχόντες της επιρροής του να κρατήσουν την έδρα. Ο ίδιος ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου ως ειδικός σύμβουλος στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού.

Και παρά τις αντιδράσεις – από τότε – στενών συνεργατών του τότε πρωθυπουργού «πρώτη φορά Αριστερά», ο Αλέξης Τσίπρας δεν άκουσε κανέναν, τον διόρισε και τον κράτησε. Τώρα, έχουν να το λένε...

Μάθημα ζωής

Πριν δύο χρόνια, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος είχε αναφερθεί στο τρίωρο χειρουργείο που χρειάστηκε να κάνει το παιδί του. Και είχε μιλήσει για να ενημερώσει τους νέους γονείς για τη συμπτωματολογία της πάθησης, που προκαλείται εκ γενετής.

Με μια δημόσια τοποθέτηση, επανήλθε στο γεγονός που σημάδεψε την οικογένειά του. Μίλησε για μάθημα ζωής που δίδαξε στον γιο του «να παλεύει με τις δυσκολίες, να μην το βάζει κάτω και να βγαίνει πιο δυνατός».

Αυτά είναι τα σημαντικά, τα σπουδαία, η πραγματική ζωή.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Φινλανδία: Οι αρχές συνεδριάζουν για την αυξανόμενη απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

23:44

e-ΕΦΚΑ: Τροποποιητική εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών έτους 2025

23:33

Ζελένσκι: «Μικρή πρόοδος» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα

23:22

Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια

23:12

Ισπανία: Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης

22:58

Handelsblatt: Η Κομισιόν ετοιμάζει να επιβάλει πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Google

22:37

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Ρούμπιο για τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο

22:23

Θεμιστοκλέους: «Διασφαλίζουμε τη συνέχιση λειτουργίας του ΑΧΕΠΑ»

22:10

Ρεκόρ ζέστης στη Βρετανία - Στους 33,5 βαθμούς το θερμόμετρο στο Λονδίνο

21:56

Νετανιάχου: «Ζήτησα να επιταχύνουμε τα πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ»

21:47

Πιτσιλής: «Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε» - Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει τις αγροτικές επιδοτήσεις

21:39

Ισπανία: Θετικός στον χανταϊό επιβάτης του MV Hondius που βρισκόταν σε καραντίνα

21:28

Αποκαθίσταται η πρόσβαση στο διαδίκτυο στο Ιράν με εντολή Πεζεσκιάν

21:05

Nikkei: Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν για όλα τα πλοία 30 ημέρες μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

21:02

Κώτσηρας: «Προτεραιότητά μας οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας»

20:48

Ισπανία: Ο πρώην πρωθυπουργός Φελίπε Γκονθάλεθ ζητά πρόωρες εκλογές

20:41

ΔΕΗ: Πώς κατανεμήθηκαν οι νέες μετοχές στην ΑΜΚ - Στο ταμπλό από 26/5

20:33

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για τη διασυνοριακή ανταλλαγή δικαιολογητικών

20:20

Απανωτές παραβιάσεις και μια εμπλοκή στο Αιγαίο με οπλισμένα τουρκικά F-16

20:09

ΗΠΑ - Ιράν: Τι θα συμβεί όταν τελειώσει πραγματικά ο πόλεμος - Το δύσκολο restart του πετρελαίου

20:05

Γαλλία: Ενισχύεται το πρώιμο κύμα ζέστης - Πορτοκαλί συναγερμός αύριο σε 8 περιοχές

19:59

Ιταλία: Δημοτικές εκλογές σε 894 δήμους της χώρας - Προβάδισμα της κεντροδεξιάς στη Βενετία

19:37

AVE: Εξαγορά του 24,98% της PROBOTEK έναντι €150.000

19:32

Ουκρανία: «Οι σύμμαχοι δεν πρέπει να ενδώσουν στον ρωσικό εκβιασμό»

19:23

Σε υψηλό 2,5 μηνών οι ευρωαγορές με ώθηση από προσδοκίες για συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

19:03

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η ατζέντα

19:00

Βολιβία: O πρόεδρος Πας μειώνει κατά 50% τους μισθούς των υπουργών του

18:50

NielsenIQ: Πώς επηρεάζει ο Κώδικας Δεοντολογίας προσφορές και εκπτώσεις

18:33

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα ξεκινά προληπτική ακτινοθεραπεία για καρκίνο του δέρματος

18:24

Κύπρος: Ανακηρύχθηκαν οι 56 νέοι βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων