INSIDE OUT

«Δεύτερη αποστασία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα πριν τη ΔΕΘ

09-08-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Δεύτερη αποστασία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα πριν τη ΔΕΘ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αν κάποιος στην κυβέρνηση περνά «καυτό καλοκαίρι», αυτός δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Κικίλια.

Αυτή τη φορά από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε για τη μεγάλη φωτιά μίλησε για τη μεγάλη μάχη.

«Κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας», τόνισε.

Ανοιχτά μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ως γνωστόν, στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν αποκλείεται. Το έχουν αποδείξει, άλλωστε, στην Κουμουνδούρου. Κατά ορισμένους, το σενάριο μιας νέας διάσπασης εξακολουθεί να είναι ισχυρό.

Και βλέπουν ότι απλώς είναι θέμα χρόνου οι εσωκομματικές συγκρούσεις να αναδυθούν εκ νέου. Θα είναι στις αρχές του Σεπτεμβρίου πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής; Θα είναι πριν το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου; Θα δείξει...

«Δεύτερη αποστασία»

Πέρασε μία ημέρα χωρίς παρέμβαση του Παύλου Πολάκη. Αναπλήρωσε το κενό ο συνεργάτης του με βαριές κατηγορίες κατά του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη.

«Ετοιμάζετε δεύτερη αποστασία, σας βλέπουμε» σημείωσε, σε άλλο ένα επεισόδιο εσωκομματικής ανταλλαγής πυρών.

Το «χτύπημα» ήρθε από το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκο Χατζησάββα, ο οποίος έχει διατελέσει συνεργάτης του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας.

Αναφέρθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν -και δεν έχουν διαψευστεί, όπως σημείωσε- κατά τις οποίες ο κ. Γιαννούλης στην πανελλαδική σύσκεψη των «87» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ρεαλιστική η αποχώρηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Αν ισχύει […], πρόκειται για την 2η φάση της πρόσφατης αποστασίας του περασμένου Σεπτέμβρη», σημείωσε αναφερόμενος στην αποχώρηση της ομάδας Χαρίτση, Αχτσιόγλου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ… και σας βλέπουμε!» προειδοποίησε.

Mea culpa από Βόζενμπεργκ για Μίλτο Τεντόγλου

Συγγνώμη από τον Μίλτο Τεντόγλου ζήτησε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Έγινε χαμούλης με την ανάρτησή της για την κατάκτηση του χρυσού στο άλμα εις μήκος στο Παρίσι.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απολογήθηκε στον Έλληνα πρωταθλητή. Στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτησή της υπήρχαν τα προσωπικά της στοιχεία, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.
Όπως ξεκαθάρισε, επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Και στη συνέχεια ανέβασε διορθωμένη τη φωτογραφία του Μίλτου Τεντόγλου.

Βούλτεψη μαινόμενη κατά ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές μονταζιέρας

Σκληρή απάντηση από την υφυπουργό Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωσή της για την ακρίβεια και τις διακοπές στο χωριό.

«Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις», ανέφερε αρχικά η Σοφία Βούλτεψη (Open).

Το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε σημαία. «Μετά τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε “απαγορευμένη ζώνη” γι’ αυτούς».

Με τη Σοφία Βούλτεψη να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, ότι καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης.

«Στην προσπάθειά τους να ξεχαστεί η πισίνα – συσκευή ποδόλουτρου για τα ταλαιπωρημένα από τους αγώνες τους για τον λαό πόδια τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και των αποσπασματικών αναφορών, τροφοδοτώντας έτσι την γνωστή ολοκληρωτική πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων και τη γλώσσα του μίσους», απάντησε.

«Δήλωσα ότι οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αφού είπα ότι δεν μπορείς να λες « θα δουλεύεις όλον τον χρόνο και δεν θα πας πουθενά», προχώρησα στην απλή διαπίστωση ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση, να πάνε στο χωριό ή στην ενδοχώρα», σημείωσε.

«Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει οπωσδήποτε να αποσπάσει την προσοχή από τον ρατσιστικό λόγο και τον κοινωνικό δαρβινισμό που εκδηλώνονται μέσω των επιθέσεων του κ. Πολάκη...», υπενθύμισε.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Σύρος: Θετική πορεία στην επιβατική κίνηση κατά το διάστημα Απριλίου - Αυγούστου 2026

23:36

Σδούκου κατά Τσίπρα για Μαδούρο: Τι συμφωνήθηκε το 2012 και τι συνέβη με τα αεροσκάφη της Βενεζουέλας

23:15

Τραμπ: Επανέλαβε ότι αναμένει τέλος του πολέμου με το Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

22:48

Τασούλας: Παρέστη στις εκδηλώσεις για την 83η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της Καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας

22:19

Πυροσβεστική: Τέσσερις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών και παραβάσεις της νομοθεσίας για την πυροπροστασία

21:47

ΕΛΑΣ: Ταυτοποιήθηκε ο 67χρονος που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Κων. Καραμανλή στη Βούλα

21:28

Σουηδία: Νίκη του συνασπισμού της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης δείχνουν τα exit poll

21:18

Τουρκία: Επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον μπαρ και ενώσεων ΛΟΑΤΚΙ+

21:05

Ισπανία: Δασική πυρκαγιά κοντά στην Κόστα δελ Σολ, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν

20:53

Ξεκίνησε με την άφιξη της σορού στον ΙΝ Αγίας Τριάδας η λαϊκή αγρύπνια για τον Γ. Μαζωνάκη

20:41

Χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη η πυρκαγιά στην Άνω Βροντού Σερρών

20:30

Φιντάν: Το Ισραήλ επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Συρία

20:15

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για διακεκριμένη οπλοκατοχή

20:07

Θεοχάρης: Μεταβαίνει στην Κύπρο - Στο επίκεντρο επενδύσεις, εμπόριο και οικονομική συνεργασία

19:59

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας στη γέφυρα της Λυκοβρύσης - Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο

19:57

Υεμένη: Σαουδαραβικά πλήγματα στην επαρχία Σάαντα, το προπύργιο των Χούθι

19:49

Ουκρανία: Πλήγμα με drone σε τρένο κοντά στα σύνορα με την Πολωνία - Σε μπροστινό συρμό βρίσκονταν ο Μπόρις Τζόνσον

19:25

Κόσοβο: Η Βουλή ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση του Αλμπίν Κούρτι αλλά η θεσμική κρίση παραμένει

19:19

Τσουκαλάς: Η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή έχει αρχίσει

19:14

Καλλιόπη Καλαιτζή: Αρκετά με το χυδαίο «τσουβάλιασμα» - Ας ακούσουμε, επιτέλους, τι λέει η επιστήμη!

19:00

UBS: Δημοσιονομικό «ναρκοπέδιο» η Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027

18:53

Το χρονικό της «μετατροπής» της πλασμαφαίρεσης από θεραπεία για σοβαρά νοσήματα σε lifestyle τάση για «αιώνια νεότητα»

18:25

Έλισον: Ακύρωσε την πώληση 50 εκατ. μετοχών της Oracle

17:48

Τραμπ: Εμμένει στα περί ενωμένης Ιρλανδίας - Βάζει και τη Σκωτία στο «κάδρο»

17:21

Bloomberg: Η Ελλάδα μετατράπηκε σε «μαγνήτη» των ελίτ Hedge Fund

17:00

Οι «πράσινες» επιδόσεις της Ελλάδας – Πως φτάσαμε στο πλεόνασμα των 438 εκατ. ευρώ στο ισοζύγιο ρεύματος

16:54

Anthropic: Οι αντίπαλοι των ΗΠΑ ήδη χρησιμοποιούν τα ΑΙ μοντέλα μας

16:36

Πιερρακάκης: Τριάντα επενδυτικές ευκαιρίες μπορούν να φέρουν 20 δισ. ευρώ στη χώρα την επόμενη δεκαετία

16:25

Μαρινάκης: Το μόνο που «ξέχασε» να μας πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό

16:05

Κίνα: Αυξήθηκαν οι επενδύσεις των γερμανικών εταιρειών