INSIDE OUT

«Δεύτερη αποστασία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα πριν τη ΔΕΘ

09-08-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Δεύτερη αποστασία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα πριν τη ΔΕΘ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αν κάποιος στην κυβέρνηση περνά «καυτό καλοκαίρι», αυτός δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Κικίλια.

Αυτή τη φορά από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε για τη μεγάλη φωτιά μίλησε για τη μεγάλη μάχη.

«Κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας», τόνισε.

Ανοιχτά μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ως γνωστόν, στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν αποκλείεται. Το έχουν αποδείξει, άλλωστε, στην Κουμουνδούρου. Κατά ορισμένους, το σενάριο μιας νέας διάσπασης εξακολουθεί να είναι ισχυρό.

Και βλέπουν ότι απλώς είναι θέμα χρόνου οι εσωκομματικές συγκρούσεις να αναδυθούν εκ νέου. Θα είναι στις αρχές του Σεπτεμβρίου πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής; Θα είναι πριν το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου; Θα δείξει...

«Δεύτερη αποστασία»

Πέρασε μία ημέρα χωρίς παρέμβαση του Παύλου Πολάκη. Αναπλήρωσε το κενό ο συνεργάτης του με βαριές κατηγορίες κατά του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη.

«Ετοιμάζετε δεύτερη αποστασία, σας βλέπουμε» σημείωσε, σε άλλο ένα επεισόδιο εσωκομματικής ανταλλαγής πυρών.

Το «χτύπημα» ήρθε από το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκο Χατζησάββα, ο οποίος έχει διατελέσει συνεργάτης του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας.

Αναφέρθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν -και δεν έχουν διαψευστεί, όπως σημείωσε- κατά τις οποίες ο κ. Γιαννούλης στην πανελλαδική σύσκεψη των «87» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ρεαλιστική η αποχώρηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Αν ισχύει […], πρόκειται για την 2η φάση της πρόσφατης αποστασίας του περασμένου Σεπτέμβρη», σημείωσε αναφερόμενος στην αποχώρηση της ομάδας Χαρίτση, Αχτσιόγλου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ… και σας βλέπουμε!» προειδοποίησε.

Mea culpa από Βόζενμπεργκ για Μίλτο Τεντόγλου

Συγγνώμη από τον Μίλτο Τεντόγλου ζήτησε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Έγινε χαμούλης με την ανάρτησή της για την κατάκτηση του χρυσού στο άλμα εις μήκος στο Παρίσι.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απολογήθηκε στον Έλληνα πρωταθλητή. Στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτησή της υπήρχαν τα προσωπικά της στοιχεία, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.
Όπως ξεκαθάρισε, επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Και στη συνέχεια ανέβασε διορθωμένη τη φωτογραφία του Μίλτου Τεντόγλου.

Βούλτεψη μαινόμενη κατά ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές μονταζιέρας

Σκληρή απάντηση από την υφυπουργό Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωσή της για την ακρίβεια και τις διακοπές στο χωριό.

«Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις», ανέφερε αρχικά η Σοφία Βούλτεψη (Open).

Το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε σημαία. «Μετά τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε “απαγορευμένη ζώνη” γι’ αυτούς».

Με τη Σοφία Βούλτεψη να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, ότι καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης.

«Στην προσπάθειά τους να ξεχαστεί η πισίνα – συσκευή ποδόλουτρου για τα ταλαιπωρημένα από τους αγώνες τους για τον λαό πόδια τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και των αποσπασματικών αναφορών, τροφοδοτώντας έτσι την γνωστή ολοκληρωτική πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων και τη γλώσσα του μίσους», απάντησε.

«Δήλωσα ότι οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αφού είπα ότι δεν μπορείς να λες « θα δουλεύεις όλον τον χρόνο και δεν θα πας πουθενά», προχώρησα στην απλή διαπίστωση ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση, να πάνε στο χωριό ή στην ενδοχώρα», σημείωσε.

«Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει οπωσδήποτε να αποσπάσει την προσοχή από τον ρατσιστικό λόγο και τον κοινωνικό δαρβινισμό που εκδηλώνονται μέσω των επιθέσεων του κ. Πολάκη...», υπενθύμισε.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:14

Wall Street: Ρεκόρ για τον Dow, οι μετοχές τσιπ έριξαν τον Nasdaq

23:00

Η Αγγελική Τριανταφύλλου, νικήτρια του Βραβείου Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026

22:47

Γαλλία: Μάχη με τις φλόγες δίνουν 2.000 πυροσβέστες σε πύρινα μέτωπα στο νότιο τμήμα

22:35

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο με φόντο ανησυχίες για την προσφορά

22:17

Λαγκάρντ: «Η ΕΚΤ έκανε τη σωστή επιλογή με την αύξηση επιτοκίων»

21:56

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

21:42

Κέρδη 2% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

21:27

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η διαφορά της ΝΔ από Τσίπρα - «Ξεφουσκώνει» το κόμμα Καρυστιανού

21:16

Ζελένσκι: «Αναμένουμε από το ΝΑΤΟ βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα»

21:00

Bloomberg: Ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη θεωρούν αναπόφευκτα τα τέλη στο Ορμούζ

20:56

Η Dimand φέρνει το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στη Θεσσαλονίκη

20:46

Παράνομη την απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας: Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τα σωματεία - Ακυρώσεις δρομολογίων

20:26

Περίπου 13.800 ογκολογικοί ασθενείς ετησίως στην Ελλάδα έχουν ανάγκη από μη αποζημιούμενους βιοδείκτες

20:15

Ξεκινούν οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών προς τον ΕΦΚΑ σε 72 δόσεις - Χρήσιμος οδηγός

20:05

Αντιπυρική περίοδος: 245 Ευρωπαίοι Πυροσβέστες φέτος στην Ελλάδα

19:54

Το σχέδιο που μπορεί να αλλάξει τον καπιταλισμό της τεχνητής νοημοσύνης

19:36

Αποπνικτική ζέστη πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ - Θερμοκρασίες έως 46°C

19:25

Ξενοδόχοι Σαντορίνης: Διαμαρτυρία κατά Trivago για παραπλανητικό βίντεο

19:14

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600, ενδοσυνεδριακό ρεκόρ ο DAX

19:04

ΕΦΚΑ: Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες από 7 έως και 13 Ιουλίου

18:37

Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 85 τραυματίες από τη μαζική επίθεση στο Κίεβο

18:35

Φάις Συμμετοχών: Μέρισμα 0,155 ευρώ ανά μετοχή και ΑΜΚ έως 3,54 εκατ. ευρώ με δυνατότητα επανεπένδυσης

18:21

Οπαδική βία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Δέκα συλλήψεις για ναρκωτικά, εκβιασμούς και εμπρησμούς

18:17

Attica Πολυκαταστήματα: Υποχώρησε στο 70,08% το ποσοστό της Ideal Holdings

18:00

Σε νέα υψηλά 17 ετών το Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Πολυκατοικίες: Έρχονται ουσιαστικές αλλαγές σε κοινόχρηστα και αποφάσεις συνιδιοκτητών

17:50

ΥΠΕΘΟΟ: Ημερίδα Διαβούλευσης για την πολιτική συνοχής 2028 - 2034

17:45

Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber στην Ελλάδα

17:35

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε λεωφορείο με Λευκορώσους τουρίστες

17:31

Tesla: Άνοδος 25% στις παραδόσεις οχημάτων το β' τρίμηνο - Πάτησε γκάζι και η παραγωγή