INSIDE OUT

«Δεύτερη αποστασία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα πριν τη ΔΕΘ

09-08-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Δεύτερη αποστασία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα πριν τη ΔΕΘ

Αν κάποιος στην κυβέρνηση περνά «καυτό καλοκαίρι», αυτός δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Κικίλια.

Αυτή τη φορά από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε για τη μεγάλη φωτιά μίλησε για τη μεγάλη μάχη.

«Κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας», τόνισε.

Ανοιχτά μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ως γνωστόν, στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν αποκλείεται. Το έχουν αποδείξει, άλλωστε, στην Κουμουνδούρου. Κατά ορισμένους, το σενάριο μιας νέας διάσπασης εξακολουθεί να είναι ισχυρό.

Και βλέπουν ότι απλώς είναι θέμα χρόνου οι εσωκομματικές συγκρούσεις να αναδυθούν εκ νέου. Θα είναι στις αρχές του Σεπτεμβρίου πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής; Θα είναι πριν το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου; Θα δείξει...

«Δεύτερη αποστασία»

Πέρασε μία ημέρα χωρίς παρέμβαση του Παύλου Πολάκη. Αναπλήρωσε το κενό ο συνεργάτης του με βαριές κατηγορίες κατά του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη.

«Ετοιμάζετε δεύτερη αποστασία, σας βλέπουμε» σημείωσε, σε άλλο ένα επεισόδιο εσωκομματικής ανταλλαγής πυρών.

Το «χτύπημα» ήρθε από το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκο Χατζησάββα, ο οποίος έχει διατελέσει συνεργάτης του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας.

Αναφέρθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν -και δεν έχουν διαψευστεί, όπως σημείωσε- κατά τις οποίες ο κ. Γιαννούλης στην πανελλαδική σύσκεψη των «87» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ρεαλιστική η αποχώρηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Αν ισχύει […], πρόκειται για την 2η φάση της πρόσφατης αποστασίας του περασμένου Σεπτέμβρη», σημείωσε αναφερόμενος στην αποχώρηση της ομάδας Χαρίτση, Αχτσιόγλου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ… και σας βλέπουμε!» προειδοποίησε.

Mea culpa από Βόζενμπεργκ για Μίλτο Τεντόγλου

Συγγνώμη από τον Μίλτο Τεντόγλου ζήτησε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Έγινε χαμούλης με την ανάρτησή της για την κατάκτηση του χρυσού στο άλμα εις μήκος στο Παρίσι.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απολογήθηκε στον Έλληνα πρωταθλητή. Στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτησή της υπήρχαν τα προσωπικά της στοιχεία, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.
Όπως ξεκαθάρισε, επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Και στη συνέχεια ανέβασε διορθωμένη τη φωτογραφία του Μίλτου Τεντόγλου.

Βούλτεψη μαινόμενη κατά ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές μονταζιέρας

Σκληρή απάντηση από την υφυπουργό Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωσή της για την ακρίβεια και τις διακοπές στο χωριό.

«Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις», ανέφερε αρχικά η Σοφία Βούλτεψη (Open).

Το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε σημαία. «Μετά τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε “απαγορευμένη ζώνη” γι’ αυτούς».

Με τη Σοφία Βούλτεψη να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, ότι καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης.

«Στην προσπάθειά τους να ξεχαστεί η πισίνα – συσκευή ποδόλουτρου για τα ταλαιπωρημένα από τους αγώνες τους για τον λαό πόδια τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και των αποσπασματικών αναφορών, τροφοδοτώντας έτσι την γνωστή ολοκληρωτική πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων και τη γλώσσα του μίσους», απάντησε.

«Δήλωσα ότι οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αφού είπα ότι δεν μπορείς να λες « θα δουλεύεις όλον τον χρόνο και δεν θα πας πουθενά», προχώρησα στην απλή διαπίστωση ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση, να πάνε στο χωριό ή στην ενδοχώρα», σημείωσε.

«Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει οπωσδήποτε να αποσπάσει την προσοχή από τον ρατσιστικό λόγο και τον κοινωνικό δαρβινισμό που εκδηλώνονται μέσω των επιθέσεων του κ. Πολάκη...», υπενθύμισε.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Αυτοκίνητο: Υβριδικά και SUV οι νικητές των πωλήσεων στην Ελλάδα

23:43

Νέο ρεκόρ με 1.107 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα το 2025

23:29

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η 15μελής τεχνοκρατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Γάζα

23:15

Εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

23:00

Ρωσία: Περισσότερες από 422.000 στρατολογήσεις το 2025

22:46

Κίεβο: Κλειστά σχολεία έως Φεβρουάριο μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές

22:33

Συρία: Ο στρατός προειδοποιεί για νέα πλήγματα εναντίον των Κούρδων στο Χαλέπι

22:20

Δανία: Δεν υπάρχουν κινεζικά ή ρωσικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία

22:06

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ δεν θα καταλάβουν την Γροιλανδία δια της βίας

21:53

EASA προς ευρωπαϊκές αεροπορικές: Αποφεύγετε τον εναέριο χώρο του Ιράν

21:39

Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν το Σάββατο στο Μαϊάμι

21:24

Η επίσημη λίστα των αγροτών που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη

21:19

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 33 εκατ. ευρώ

21:17

«Πρασίνισε» για 2η εβδομάδα ο χρυσός - Ισχυρή άνοδος για το ασήμι

21:14

Τραμπ: Επιλογή μου να μην χτυπήσω το Ιράν - Ικανοποίηση για την ακύρωση των εκτελέσεων διαδηλωτών

21:04

Μυτηλιναίος: Βγήκαν τα πρώτα κιλά γαλλίου από τη μονάδα της Metlen

21:00

Ιράν: Όταν το τέλος μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο από την αρχή

20:55

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

20:45

Γερμανία: Ένας νεκρός από σύγκρουση λεωφορείου και τρένου στο λιμάνι του Αμβούργου

20:37

Ματσάδο: Η μετάβαση προς τη δημοκρατία ξεκινά και το «εγκληματικό καθεστώς» του Μαδούρο θα διαλυθεί

20:29

Έρχονται διαφημίσεις στο ChatGPT

20:17

Νορβηγία: Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον βραβευμένο

20:03

Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Αντρέ Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

19:45

Τραμπ: Απένειμε χάρη στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο που είχε κατηγορηθεί για διαφθορά

19:42

Στο «κόκκινο» έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

19:31

Βενεζουέλα: Το πρώτο αεροπλάνο με μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας

19:18

Γερμανία: Έκκληση προς τις ΗΠΑ να δεχθούν ότι η από κοινού άμυνα στην Αρκτική είναι και προς το συμφέρον τους

19:14

Βρετανία: Ο Στάρμερ «δεν σχεδιάζει» να μιλήσει με τον Πούτιν

19:08

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 23 Ιανουαρίου

19:03

Orilina: Σύμβαση με ΕΚΤΕΡ για την ανάθεση εργασιών του συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma