INSIDE OUT

«Δεύτερη αποστασία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα πριν τη ΔΕΘ

09-08-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Δεύτερη αποστασία» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα πριν τη ΔΕΘ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αν κάποιος στην κυβέρνηση περνά «καυτό καλοκαίρι», αυτός δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Κικίλια.

Αυτή τη φορά από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε για τη μεγάλη φωτιά μίλησε για τη μεγάλη μάχη.

«Κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας», τόνισε.

Ανοιχτά μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ως γνωστόν, στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν αποκλείεται. Το έχουν αποδείξει, άλλωστε, στην Κουμουνδούρου. Κατά ορισμένους, το σενάριο μιας νέας διάσπασης εξακολουθεί να είναι ισχυρό.

Και βλέπουν ότι απλώς είναι θέμα χρόνου οι εσωκομματικές συγκρούσεις να αναδυθούν εκ νέου. Θα είναι στις αρχές του Σεπτεμβρίου πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής; Θα είναι πριν το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου; Θα δείξει...

«Δεύτερη αποστασία»

Πέρασε μία ημέρα χωρίς παρέμβαση του Παύλου Πολάκη. Αναπλήρωσε το κενό ο συνεργάτης του με βαριές κατηγορίες κατά του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη.

«Ετοιμάζετε δεύτερη αποστασία, σας βλέπουμε» σημείωσε, σε άλλο ένα επεισόδιο εσωκομματικής ανταλλαγής πυρών.

Το «χτύπημα» ήρθε από το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκο Χατζησάββα, ο οποίος έχει διατελέσει συνεργάτης του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας.

Αναφέρθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν -και δεν έχουν διαψευστεί, όπως σημείωσε- κατά τις οποίες ο κ. Γιαννούλης στην πανελλαδική σύσκεψη των «87» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ρεαλιστική η αποχώρηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Αν ισχύει […], πρόκειται για την 2η φάση της πρόσφατης αποστασίας του περασμένου Σεπτέμβρη», σημείωσε αναφερόμενος στην αποχώρηση της ομάδας Χαρίτση, Αχτσιόγλου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ… και σας βλέπουμε!» προειδοποίησε.

Mea culpa από Βόζενμπεργκ για Μίλτο Τεντόγλου

Συγγνώμη από τον Μίλτο Τεντόγλου ζήτησε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Έγινε χαμούλης με την ανάρτησή της για την κατάκτηση του χρυσού στο άλμα εις μήκος στο Παρίσι.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απολογήθηκε στον Έλληνα πρωταθλητή. Στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτησή της υπήρχαν τα προσωπικά της στοιχεία, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.
Όπως ξεκαθάρισε, επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Και στη συνέχεια ανέβασε διορθωμένη τη φωτογραφία του Μίλτου Τεντόγλου.

Βούλτεψη μαινόμενη κατά ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές μονταζιέρας

Σκληρή απάντηση από την υφυπουργό Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωσή της για την ακρίβεια και τις διακοπές στο χωριό.

«Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις», ανέφερε αρχικά η Σοφία Βούλτεψη (Open).

Το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε σημαία. «Μετά τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε “απαγορευμένη ζώνη” γι’ αυτούς».

Με τη Σοφία Βούλτεψη να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, ότι καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης.

«Στην προσπάθειά τους να ξεχαστεί η πισίνα – συσκευή ποδόλουτρου για τα ταλαιπωρημένα από τους αγώνες τους για τον λαό πόδια τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και των αποσπασματικών αναφορών, τροφοδοτώντας έτσι την γνωστή ολοκληρωτική πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων και τη γλώσσα του μίσους», απάντησε.

«Δήλωσα ότι οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αφού είπα ότι δεν μπορείς να λες « θα δουλεύεις όλον τον χρόνο και δεν θα πας πουθενά», προχώρησα στην απλή διαπίστωση ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση, να πάνε στο χωριό ή στην ενδοχώρα», σημείωσε.

«Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει οπωσδήποτε να αποσπάσει την προσοχή από τον ρατσιστικό λόγο και τον κοινωνικό δαρβινισμό που εκδηλώνονται μέσω των επιθέσεων του κ. Πολάκη...», υπενθύμισε.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

Αύξηση 3,7% για τις γεννήσεις στην Πορτογαλία το 2025

23:37

ΗΠΑ: Το Κέντρο Κένεντι αφαιρεί το όνομα του Τραμπ από τον ιστότοπό του

23:24

Ουκρανία: Ποινή φυλάκισης για υπόθεση διαφθοράς στον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου

23:15

Επιφυλακτικότητα στην Wall Street μετά το τεχνολογικό sell off

23:03

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στο Προκόπι Ευβοίας

22:58

Με μικρή άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο παρά το ενδοσυνεδριακό +5%

22:50

Bank of America: Πολλά τα «καμπανάκια» για τις αμερικανικές μετοχές - «Κατοχυρώστε κέρδη»

22:47

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο

22:33

Οι ΗΠΑ βίωσαν τη δεύτερη πιο θερμή της άνοιξη που έχει καταγραφεί ποτέ

22:15

ΥΠΑΑΤ: Πρόσκληση ύψους 4 εκατ. ευρώ για τον χωροταξικό σχεδιασμό στις υδατοκαλλιέργειες

22:00

Γερμανία: Μέλη της AfD καταγγέλλουν το κόμμα τους για «μεθόδους Γκέμπελς»

21:52

Γεραπετρίτης: Τα δικαιώματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αποτελούν υπόθεση όλου του Ελληνισμού

21:38

Γιατί η επόμενη κονσόλα παιχνιδιών μπορεί να κοστίζει 1.000 δολάρια

21:30

Ουγγαρία: Μειώνονται κατά 40% οι απολαβές των βουλευτών

21:19

Βόρεια Εύβοια: Αυτοψίες και καταγραφή ζημιών στις σεισμόπληκτες περιοχές

21:15

Υπ. Μεταφορών: Επτά κράτη - μέλη συνυπογράφουν ελληνική πρόταση για μείωση γραφειοκρατίας

21:06

Κόσοβο: Η εκλογική νίκη Κούρτι δεν εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα - Η ΕΕ ζητάει συμβιβασμούς

20:59

ΔΕΗ: Δάνειο 175 εκατ. ευρώ από EBRD για νέα έργα ΑΠΕ σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία

20:56

Το Ισραήλ απορρίπτει τους όρους του Ιράν και «θα συνεχίσει να επιχειρεί» στον Λίβανο

20:49

Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο κατά στόχων της Χεζμπολάχ

20:44

Αμερικανικές δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν

20:39

Έρχεται το «ισχυρότερο Ελ Νίνιο που έχει καταγραφεί ποτέ»: Πώς θα επηρεάσει τον καιρό στην Ελλάδα

20:33

Νετανιάχου προς Τραμπ: Το Ισραήλ ασκεί το δικαίωμά του να αμυνθεί «όποτε είναι απαραίτητο»

20:22

Πυροσβεστική: 74 συλλήψεις από 1η Ιανουαρίου έως σήμερα για πυρκαγιές

20:20

Σ. Αραβία: Βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη είχε κατεύθυνση προς «χώρα της περιοχής»

20:14

Ιταλία: «Ισοπαλία» στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών - Νικήτρια η αντιπολίτευση στις πρωτεύουσες νομών

20:09

Το μέτωπο του Λιβάνου δοκιμάζει τη συμμαχία Τραμπ - Νετανιάχου

20:01

Θεοδωρικάκος: «Tο νομοσχέδιο για την καταναλωτική πίστη προστατεύει από τραπεζικές καταχρηστικές συμπεριφορές»

19:44

Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

19:44

Dassault και Airbus δεν έλυσαν τις διαφορές τους σχετικά με την κατασκευή των μαχητικών FCAS