INSIDE OUT

Εκρηκτικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο - Μισοάδεια η εστίαση στις Κυκλάδες - Προεκλογικός Αύγουστος στο ΠΑΣΟΚ κι ένα κουίζ

Μαρία Νταλιάνη
05-08-2024 | 07:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκρηκτικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο - Μισοάδεια η εστίαση στις Κυκλάδες - Προεκλογικός Αύγουστος στο ΠΑΣΟΚ κι ένα κουίζ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Μέση Ανατολή καθώς όλοι περιμένουν το χτύπημα του Ιράν μετά το θάνατο του Χανίγια. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει σχεδόν ολόκληρο τον στόλο στην περιοχή, στον Λίβανο μια θέση σε πτήσεις προς το εξωτερικό κοστίζει χρυσάφι, ενώ και η Κύπρος είναι σε επιφυλακή.

Η γειτονιά βράζει επικίνδυνα, αλλά στον δικό μας μικρόκοσμο όλα κινούνται γύρω από τις καλοκαιρινές διακοπές και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κινητικότητα μεγάλη υπάρχει και στην Χειμάρρα, καθώς μέχρι το ξημέρωμα καταμετρούσαν τις ψήφους μεταξύ Γκικουρία και Τάβου. Η μάχη ήταν σκληρή, η συμμετοχή μεγάλη, κατηγορίες για «300 φυτευτούς» της τελευταίας στιγμής στις κάλπες από την πλευρά του πρώτου και γενικά τεταμένο κλίμα. Εντός της ημέρας θα ξέρουμε.

Οι διακοπές του Στέφανου

Την ίδια ώρα, άπνοια στην αγαπημένη Δήλο. Μέχρι κι ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ πήγαν φέτος. Εννοείται αφού πέρασαν μια ονειρεμένη βδομάδα στη Μύκονο, όχι θα κάτσουν να σκάσουν με τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ. Οι διακοπές Κασσελάκη έχουν μια ανεμελιά θείου απ’ την Αμερική. Ούτε επαφές με εργαζόμενους, ή βασανισμένους νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας, ούτε δηλώσεις σε κανάλια, τίποτα. Σκέτες διακοπές.

Μύγες

Έτσι, δεν άκουσε παράπονα για την ακρίβεια, και τους χαμηλούς μισθούς από επαγγελματίες της εστίασης καθώς τα εστιατόρια και τα ταβερνάκια χτυπάνε πολλές μύγες σε νησιά των Κυκλάδων. Αυξημένη αντιθέτως είναι η ροή του χρήματος σε σούπερ μάρκετ, καθώς το Αirbnb για κάθε πορτοφόλι, οδηγεί σε μαγειρέματα εντός. Ακόμα και σε σχετικά προσιτά νησιά όπως η Τήνος μιλούν για εικόνα «αρχές περσινού Ιουλίου», μόνο που είναι αρχές Αυγούστου. Θα το διαπιστώσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε χθες ότι «η σημερινή ανασκόπηση είναι η τελευταία του καλοκαιριού, καθώς θα ακολουθήσει μια σύντομη ανάπαυλα. Καλή Κυριακή, καλές διακοπές και ραντεβού μετά τη σύντομη αλλά τόσο αναγκαία ανάπαυλα των ημερών.

Αν και υποψιάζομαι πως θα προτιμήσει να πάρει μερικές ανάσες ιδιωτικά.

Στην Πτολεμαΐδα

Αντιθέτως, επαφή με τον κόσμο επιδιώκει, και έχει ο υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος βρέθηκε σε Γιαννιτσά, Σκύδρα, Έδεσσα και Πτολεμαΐδα.

Στην τελευταία, μια πόλη που βιώνει τις επιπτώσεις της βίαιης απολιγνιτοποίησης διαπίστωσε ότι «υπάρχει η βάση για να μπορέσει, και πάλι, το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει στην κοινωνία». Ενώ στην συνάντηση με μέλη του Εργατικού Κέντρου σημείωσε πως η κυβέρνηση, «αντί να εντάξει και την τοπική κοινωνία στην εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έσπευσε να την παραδώσει στα χέρια λίγων».

Στη Νάξο

Στα δροσερά χωριά της Νάξου βρέθηκε ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της δικής του προεκλογικής εκστρατείας. Εκεί, οι φίλοι του οργάνωσαν κι ένα πάρτι-έκπληξη με τούρτα ΠΑΣΟΚ, στη νεαρή Ιακωβίνα. Αυτός ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος για τους υποψηφίους που συνεχίζουν κανονικά.

Στην Σπάρτη και το Άργος βρέθηκε και ο Μιχάλης Κατρίνης συζητώντας για τα προβλήματα του ΕΣΥ. Ο Οκτώβρης είναι κοντά.

Δίνει μάχη

Αντιθέτως, ακόμα μακριά είναι ο Οκτώβρης για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αντιμετωπίζει καθημερινά προκλήσεις εκατοντάδων πυρκαγιών σε ολόκληρη την χώρα. Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός αποδίδει.

Κουίζ

Πλησιάζοντας προς την ώρα αναχώρησης της Πυθίας για την Δήλο, -αφού έχουν φύγει οι πολιτικοί-, ένα καλοκαιρινό κουιζάκι ΠΑΣΟΚικού κλίματος.

Αυτός έκανε την έκπληξη στις ευρωεκλογές τερματίζοντας σε πολύ καλή θέση στην πρώτη ενασχόλησή του με τα κοινά. «Προίκα» γνωστό ΠΑΣΟΚικό επώνυμο.

Αυτή έχει γνωστό ΠΑΣΟΚικό αυτοδιοικητικό επώνυμο και υπήρξε επιλογή Ανδρουλάκη και έμπνευση παλαιού ηγετικού στελέχους του κόμματος, για να «κόψουν» τον δρόμο σε νυν αντίπαλό του στις εσωκομματικές. Χωρίς επιτυχία.

Και οι δύο δουλεύουν σκληρά υπέρ της υποψηφιότητας του νυν Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Ελπίζουν, ο πρώτος να κατέβει βουλευτής στο Δυτικό Τομέα και η δεύτερη στην Α’ Αθήνας. (Ο παλαιός πάλι, το ‘χει στρίψει για Χάρη Δούκα αλλά δεν το λέει ακόμα).

Ποιοι είναι;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:26

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ θα επαναληφθούν την Κυριακή

16:24

Αύριο το πρωί η αεροδιακομιδή των τριών τραυματιών από τη Ρουμανία

16:22

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τεσσάρων μηνών μετά την απειλή Τραμπ προς Ιράν

16:21

Κοντά σε υψηλό 10ετίας κινείται το ελβετικό φράγκο

16:19

Η Αυστραλία είναι αποφασισμένη να ξαναπάρει υπό τον έλεγχό της το λιμάνι του Ντάργουιν

16:09

Κρεμλίνο: Οποιαδήποτε συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη

16:06

Κώτσηρας: Συνδιαμορφώνουμε ένα διεθνές κανονιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

16:05

Deutsche Bank: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Στο «κάδρο» και ο Αμπράμοβιτς

16:01

Starbucks: Στα 9,92 δισ. δολάρια οι πωλήσεις α' τριμήνου - Ανέκαμψαν μετά από 2 χρόνια

16:01

Πυροσβεστική για την τραγωδία στη Βιολάντα: «Πολύμηνη διαρροή προπανίου οδήγησε στην έκρηξη»

15:58

Bank of America: Top pick στην Ελλάδα η Eurobank, ανεβάζει την τιμή-στόχο στα €5,64

15:46

Απειλές Τραμπ σε Ιράν: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά - Η επόμενη επίθεση θα είναι πολύ χειρότερη»

15:33

Ο ΕΟΔΥ αναβαθμίζει την επιδημιολογική επιτήρηση: Νέα εργαλεία, έγκαιρη ανίχνευση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών

15:29

Τουρκία: Εκδοτικός οίκος κατηγορείται για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»

15:28

Ποιο δημοφιλές ρόφημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο μας (και δεν είναι ο καφές)

15:12

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντ. Μπακογιάννη

15:10

ΗΠΑ: Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν τον Άλεξ Πρέτι

15:09

Χρυσός: Ξεπέρασε για πρώτη φορά και τα 5.300 δολάρια - Διατηρεί την ορμή του το ασήμι

15:07

Έκρηξη στη Βιολάντα: Από υπογειοποιημένο σωλήνα η διαρροή προπανίου

14:55

Δέκα προορισμοί ιδανικοί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

14:39

Πορτογαλία - Ισπανία: Τρεις νεκροί και σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

14:32

Alzheimer Europe: Θα ξεπεράσει τις 330.000 ο αριθμός των ατόμων με άνοια στην Ελλάδα το 2050

14:26

Γερμανία: Σύσταση μονάδας αντίστοιχης με την αμερικανική ICE ζητά η AfD της Βαυαρίας

14:21

Παπαθανάσης: Από Μάιο οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω»

14:00

Amazon: «Κόβει» 16.000 θέσεις εργασίας - Το πρώτο «ψαλίδι» για το 2026

13:57

NBG Securities: Περιθώρια για περαιτέρω άνοδο στο ΧΑ το 2026 - Τα top picks

13:57

Ιρανός ΥΠΕΞ: Συνομιλίες μόνο όταν δεν θα υπάρχουν απειλές και υπερβολικές απαιτήσεις

13:53

Γερμανία: Εισαγωγή ευέλικτου ωραρίου εργασίας στον τουρισμό προωθεί η κυβέρνηση - Τι θα αλλάξει

13:46

Σύσκεψη για το κυκλοφοριακό στην Αττική στο Μαξίμου - Στην κορυφή της ατζέντας ο Κηφισός

13:44

Μελέτη ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση στην Ελλάδα: Διακυμάνσεις στις μαθησιακές επιδόσεις, περιορισμένη ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων