INSIDE OUT

Πολάκης απειλεί και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει περπατησιά και λίγη συνωμοσιολογία

Μαρία Νταλιάνη
26-07-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πολάκης απειλεί και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει περπατησιά και λίγη συνωμοσιολογία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ξεκινάω ανάποδα. Σήμερα ο Παύλος Πολάκης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αποκάλυψη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα «κάνει ΠΑΤΑΓΟ».

Θα γίνουν όμως έτσι τα πράγματα; Η συνεδρίαση στη Θεσμών, στην οποία ο Πολάκης έχει μια θέση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει το μεσημέρι. Το θέμα της, εάν δεν προέκυπτε άλλη μια έκρηξη του βουλευτή Χανίων, που του κακοφάνηκε η έκφραση συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι κάπως ενοχλητικό για την κυβέρνηση, και όλα τα φώτα θα έπεφταν εκεί. Πρόκειται για ακρόαση των προτεινομένων, κ.κ. Ισμήνης Κριάρη, Πέτρου Δρακάκη και Γεωργίου Πάντου, από τον Υπουργό Υγείας, για τις θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Αντιπροέδρου, αντίστοιχα, στο Εποπτικό Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. Η σύνθεση της Αρχής τινάχτηκε στον αέρα την περασμένη εβδομάδα, όταν ομάδα γαλάζιων βουλευτών έστειλαν μήνυμα πως δεν ψηφίζουν για πρόεδρο την κ. Φουντεδάκη, καθώς ήταν εκ των συντακτών του νόμου για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Κλείνει η παρένθεση.

Στη συνεδρίαση της Θεσμών, λοιπόν, τα φώτα φεύγουν πλέον από το ζήτημα στελέχωσης της Αρχής και της απόσυρσης Φουντεδάκη, και μετατοπίζονται στο τι θα πει ο κ. Πολάκης. Είτε εντός, είτε εκτός, καθώς από χθες δεν είναι πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανεξάρτητος. Μαζί με τη Ραλλία είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή και η Τζάκρη Α’ Αντιπρόεδρός της. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πολάκης θα πει ότι έχει να πει, οπουδήποτε στο περιστύλιο, εάν κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του από τη Θεσμών.

Πρώτον, δεύτερο και τρίτο

Αν κάτι μ’ αρέσει στον Πολάκη είναι ότι πρόκειται για οργανωμένο άνθρωπο. Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του με τρία μόλις σημεία σε ανάρτηση στα σόσιαλ.

«Πρώτον:

Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε πρώην ούτε νυν!

Δώσαμε ψυχή κόπο και έργο και το 15-19 και από το 19 μέχρι σήμερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ !

Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει από βουλευτή και τα μέλη του κόμματος από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

Δεύτερο:

Όσο περνάει η ώρα τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη «συγγνώμη» εκ μέρους μου

από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός..

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Να κλαίει για αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνις στην δημόσια υγεία και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ «μπουλινγκ» σε μια μετακλητή του Άδωνη που κορόιδευε όση ώρα μιλούσα με ειρωνικά χαμόγελα, υποτιμητικές γκριμάτσες και χειρονομίες απαξίας!!

Τρίτο:

Αύριο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα έχω μια καινούργια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ!!!

Παύλος Πολακης

βουλευτής Χανίων

μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΟΜ Σφακιων.

Βροχή τα λάικ

Κάτω από την ανάρτηση έπεσαν βροχή τα λάικ. Ο Παύλος έχει φανατικό κοινό και το ξέρει. Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω ένα κενό. «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο» ήταν οι λέξεις της ανακοίνωσης του κόμματος, μετά το πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή.

Από την ανακοίνωση απουσίαζαν οι λέξεις «και τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας με εισήγηση για διαγραφή από το κόμμα». Αυτή ακριβώς την παραπομπή είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Φεβρουάριο του 2023.

Déjà vu

Τότε λοιπόν, ο αψύς, είχε κάνει άλλη μια προκλητική ανάρτηση

προκαλώντας την οργή του κ. Τσίπρα. Ήταν λίγες μέρες αφότου ο κ. Πολάκης είχε απαιτήσει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων ο επιστήθιος φίλος του Χαιρετάκης. Η εισήγηση του τότε Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν τότε ο Αντώνης Κοτσακάς. Και τότε ο Πολάκης απάντησε μέσω σόσιαλ με φωτό με την σύζυγό του στα βουνά της Κρήτης «για καθαρό αέρα». Όμως ήρθε η τραγωδία των Τεμπών, μια επιστολή απολογητική του αψύ στο ανώτερο όργανο του κόμματος, -όπως θυμίζει ο Κώστας Ζαχαριάδης-, και ο κρητικός γλίτωσε και τη διαγραφή, και ξανα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Κασσελάκης, και επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Γιάννης Μπενίσης, πρώην Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει άραγε κάτι που θα τον σώσει κι αυτή την φορά;

Θα τον παραπέμψει ο Στέφανος για διαγραφή και από το κόμμα; Σύμφωνα με το Καταστατικό, όταν παραπέμπεται για διαγραφή ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τότε συνεδριάζει η ΚΕ και γνωμοδοτεί προς την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Συνωμοσιολογία

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης έχει φίλους. Στην τελευταία της συνεδρίαση το θερμότερο χειροκρότημα το έλαβε αυτός. Οι πιστοί του είναι καμιά τριανταριά, αλλά οι φαν του περισσότεροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χώρος που ανθούν τα σενάρια συνωμοσίας και η ίντριγκα. Ένα από αυτά, ταιριαστό για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου που όλοι σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι ότι η διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που λέει «πρώτα τους δικούς μας και μετά τους άλλους». Η ηγεσία θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής σε εκκαθαρίσεις οποιουδήποτε εκφωνεί διαφορετικά από την ηγεσία, με στόχο ένα Κασσελακικό κόμμα στο Συνέδριο του Οκτωβρίου. Το αν θα είναι κι ο Πολάκης στο Συνέδριο ή όχι, θα το αποφασίσει ο Στέφανος.

Το μεταφέρω γιατί το Μαντείο τρελαίνεται γι’ αυτά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα

23:48

Η ΕΕ θα καλέσει τον πρέσβη της Ρωσίας σε σχέση με την επίθεση στην ουκρανική πόλη Σλαβιάνσκ

23:33

Τυνησία: 900 εστίες φωτιάς σε διάστημα 3 ημέρων κατέγραψε η χώρα

23:17

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη για μια συμφωνία

23:14

Wall Street: Τρίτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow - Τα chip «πλήγωσαν» ξανά τον Nasdaq

23:10

ΔΠΔ: Οι χώρες μέλη ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του γενικού εισαγγελέα Καρίμ Χαν - Αποσύρεται η Βενεζουελα

22:52

Ιράν: Πλοίο μεταφοράς LPG δέχτηκε επίθεση στο Ορμούζ - Για αμερικανικό πλήγμα μιλά η Τεχεράνη

22:49

Γαλλία: Έκτακτη συνεδρίαση για τις πυρκαγιές - «Θα κάνουμε τα πάντα για σώσουμε το Μπορντό»

22:28

Πετρέλαιο: Κέρδη 10% για το Brent σε εβδομαδιαία βάση, 8% το WTI

22:19

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» και εξελέγη πρόεδρος

21:56

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Εκτεταμένες ζημιές και στην επαρχία

21:48

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση με υλικά ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο

21:45

Χρυσός: Κέρδη σχεδόν 1,5% στην εβδομάδα

21:29

Τεχεράνη: Για κάθε νεκρό Ιρανό θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό στρατιώτη

21:16

Επτά νέες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

21:00

Τραμπ κατά ΕΕ για το πρόστιμο στη Google: «Δεν είμαστε ο κουμπαράς της Ευρώπης»

20:54

Τα μηνύματα της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

20:41

Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο - Παραμένουν καθυστερήσεις σε άλλα τμήματα

20:38

ΣΤΑΣΥ: Διακοπή κυκλοφορίας του τραμ στην περιοχή Πειραιά

20:27

Πακιστάν: Αναζητά δίοδο για νέες συνομιλίες HΠΑ-Ιράν με κινεζική πρωτοβουλία

20:14

Πυροσβεστική: Συνολικά 216 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω των ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων

20:05

Εκλογές στο Ισραήλ: Μπορεί ο Νετανιάχου να διατηρήσει την εξουσία;

20:03

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στον Πειραιά

20:01

Ένας εθελοντής έλαβε το πρώτο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του Έμπολα

19:48

Aνάρτηση Μητσοτάκη για τον Ε65: «Η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά - Το είπαμε, το κάναμε»

19:38

AKTOR: Η Winex Investments απέκτησε 2,8 εκατ. μετοχές αξίας 31,5 εκατ. ευρώ

19:33

Ρωσία: Έπληξε εγκατάσταση drone κοντά στο Κίεβο

19:25

Οι Χούθι λένε ότι δεν θα κλείσουν το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, την «είσοδο» της Ερυθράς Θάλασσας

19:15

Ευρωαγορές: Ανέκαμψαν οι δείκτες στο κλείσιμο της εβδομάδας

19:05

Επιδείνωση του καιρού: Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική - Πάνω από 100.000 κεραυνοί σε στεριά και θάλασσα