INSIDE OUT

Πολάκης απειλεί και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει περπατησιά και λίγη συνωμοσιολογία

Μαρία Νταλιάνη
26-07-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πολάκης απειλεί και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει περπατησιά και λίγη συνωμοσιολογία

Ξεκινάω ανάποδα. Σήμερα ο Παύλος Πολάκης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αποκάλυψη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα «κάνει ΠΑΤΑΓΟ».

Θα γίνουν όμως έτσι τα πράγματα; Η συνεδρίαση στη Θεσμών, στην οποία ο Πολάκης έχει μια θέση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει το μεσημέρι. Το θέμα της, εάν δεν προέκυπτε άλλη μια έκρηξη του βουλευτή Χανίων, που του κακοφάνηκε η έκφραση συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι κάπως ενοχλητικό για την κυβέρνηση, και όλα τα φώτα θα έπεφταν εκεί. Πρόκειται για ακρόαση των προτεινομένων, κ.κ. Ισμήνης Κριάρη, Πέτρου Δρακάκη και Γεωργίου Πάντου, από τον Υπουργό Υγείας, για τις θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Αντιπροέδρου, αντίστοιχα, στο Εποπτικό Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. Η σύνθεση της Αρχής τινάχτηκε στον αέρα την περασμένη εβδομάδα, όταν ομάδα γαλάζιων βουλευτών έστειλαν μήνυμα πως δεν ψηφίζουν για πρόεδρο την κ. Φουντεδάκη, καθώς ήταν εκ των συντακτών του νόμου για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Κλείνει η παρένθεση.

Στη συνεδρίαση της Θεσμών, λοιπόν, τα φώτα φεύγουν πλέον από το ζήτημα στελέχωσης της Αρχής και της απόσυρσης Φουντεδάκη, και μετατοπίζονται στο τι θα πει ο κ. Πολάκης. Είτε εντός, είτε εκτός, καθώς από χθες δεν είναι πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανεξάρτητος. Μαζί με τη Ραλλία είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή και η Τζάκρη Α’ Αντιπρόεδρός της. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πολάκης θα πει ότι έχει να πει, οπουδήποτε στο περιστύλιο, εάν κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του από τη Θεσμών.

Πρώτον, δεύτερο και τρίτο

Αν κάτι μ’ αρέσει στον Πολάκη είναι ότι πρόκειται για οργανωμένο άνθρωπο. Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του με τρία μόλις σημεία σε ανάρτηση στα σόσιαλ.

«Πρώτον:

Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε πρώην ούτε νυν!

Δώσαμε ψυχή κόπο και έργο και το 15-19 και από το 19 μέχρι σήμερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ !

Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει από βουλευτή και τα μέλη του κόμματος από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

Δεύτερο:

Όσο περνάει η ώρα τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη «συγγνώμη» εκ μέρους μου

από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός..

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Να κλαίει για αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνις στην δημόσια υγεία και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ «μπουλινγκ» σε μια μετακλητή του Άδωνη που κορόιδευε όση ώρα μιλούσα με ειρωνικά χαμόγελα, υποτιμητικές γκριμάτσες και χειρονομίες απαξίας!!

Τρίτο:

Αύριο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα έχω μια καινούργια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ!!!

Παύλος Πολακης

βουλευτής Χανίων

μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΟΜ Σφακιων.

Βροχή τα λάικ

Κάτω από την ανάρτηση έπεσαν βροχή τα λάικ. Ο Παύλος έχει φανατικό κοινό και το ξέρει. Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω ένα κενό. «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο» ήταν οι λέξεις της ανακοίνωσης του κόμματος, μετά το πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή.

Από την ανακοίνωση απουσίαζαν οι λέξεις «και τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας με εισήγηση για διαγραφή από το κόμμα». Αυτή ακριβώς την παραπομπή είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Φεβρουάριο του 2023.

Déjà vu

Τότε λοιπόν, ο αψύς, είχε κάνει άλλη μια προκλητική ανάρτηση

προκαλώντας την οργή του κ. Τσίπρα. Ήταν λίγες μέρες αφότου ο κ. Πολάκης είχε απαιτήσει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων ο επιστήθιος φίλος του Χαιρετάκης. Η εισήγηση του τότε Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν τότε ο Αντώνης Κοτσακάς. Και τότε ο Πολάκης απάντησε μέσω σόσιαλ με φωτό με την σύζυγό του στα βουνά της Κρήτης «για καθαρό αέρα». Όμως ήρθε η τραγωδία των Τεμπών, μια επιστολή απολογητική του αψύ στο ανώτερο όργανο του κόμματος, -όπως θυμίζει ο Κώστας Ζαχαριάδης-, και ο κρητικός γλίτωσε και τη διαγραφή, και ξανα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Κασσελάκης, και επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Γιάννης Μπενίσης, πρώην Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει άραγε κάτι που θα τον σώσει κι αυτή την φορά;

Θα τον παραπέμψει ο Στέφανος για διαγραφή και από το κόμμα; Σύμφωνα με το Καταστατικό, όταν παραπέμπεται για διαγραφή ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τότε συνεδριάζει η ΚΕ και γνωμοδοτεί προς την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Συνωμοσιολογία

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης έχει φίλους. Στην τελευταία της συνεδρίαση το θερμότερο χειροκρότημα το έλαβε αυτός. Οι πιστοί του είναι καμιά τριανταριά, αλλά οι φαν του περισσότεροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χώρος που ανθούν τα σενάρια συνωμοσίας και η ίντριγκα. Ένα από αυτά, ταιριαστό για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου που όλοι σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι ότι η διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που λέει «πρώτα τους δικούς μας και μετά τους άλλους». Η ηγεσία θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής σε εκκαθαρίσεις οποιουδήποτε εκφωνεί διαφορετικά από την ηγεσία, με στόχο ένα Κασσελακικό κόμμα στο Συνέδριο του Οκτωβρίου. Το αν θα είναι κι ο Πολάκης στο Συνέδριο ή όχι, θα το αποφασίσει ο Στέφανος.

Το μεταφέρω γιατί το Μαντείο τρελαίνεται γι’ αυτά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:10

Σούπερ μάρκετ: Πεδίον δόξης λαμπρό η αγορά των Ιωαννίνων - Τα νέα καταστήματα

08:01

Φοιτητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη - Κλείνει στις 10:00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

07:49

Δίκη για Predator: Σήμερα η απόφαση για τους 4 κατηγορούμενους

07:44

Δεν έχασε την αίγλη της η New Balance - To rebranding με τα «dad shoes»

07:39

ΗΠΑ - Ιράν: Η Ελλάδα ενεργειακά εκτεθειμένη αλλά γεωπολιτικά αναβαθμισμένη

07:34

To μισθολογικό χάσμα αντρών - γυναικών ανοίγει την «ψαλίδα» στο 23,8% και στις συντάξεις τους

07:30

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στη Γενεύη: Τα μηνύματα Ρούμπιο και Τεχεράνης

07:24

Ακίνητα: Σε ποιες εξοχικές κατοικίες στρέφονται οι αγοραστές

07:19

Σιδηρόδρομος: Τι φέρνει η πλατφόρμα «Railway.gov.gr» για ασφάλεια τρένων και επιβάτες - Προχωρούν σημαντικά έργα

07:14

Ιστορικό deal Onex - Hanwha: Νέο κεφάλαιο για επιχειρήσεις από Ελλάδα, ΗΠΑ, Νότια Κορέα

07:11

Φρένο στον παράνομο στοιχηματισμό - Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ

07:08

ΕΣΠΑ: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θέλησαν την «Εξωστρέφεια»

07:04

Debate με τον Άδωνι ζητάει η Καρυστιανού - Περιμένει Αλέξη ο Ραγκούσης - Επιμένει για ψήφισμα στο Συνέδριο ο Δούκας

07:00

Τα μερεμέτια στη ρύθμιση για το ελβετικό - Τραπεζικής εβδομάδος συνέχεια - Οι σήραγγες της Εγνατίας Οδού

23:54

Μακρόν: Οι πολιτικές δυνάμεις με δεσμούς σε ομάδες βίας να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους

23:41

Άλμα εσόδων 73% για την Nvidia το δ' τρίμηνο με ώθηση από τα data centers

23:22

Βραζιλία: Στους 46 οι νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές - 21 αγνοούμενοι

23:15

Δεύτερη ημέρα κερδών στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

23:01

Διπλασιάζεται ο τουριστικός φόρος στη Βαρκελώνη - Έως 15 ευρώ τη βραδιά

22:43

Κούβα: Επεισόδιο του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα

22:28

Ήπιες μεταβολές στο πετρέλαιο εν μέσω αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

22:16

Δυνατή πλέον η αναστροφή στη Λ. Αμαλίας για είσοδο στην Πλάκα

21:57

Γαλλία: Η κυβέρνηση Λεκορνί επιβίωσε από δύο προτάσεις μομφής

21:48

Υπεγράφη ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΕ για αξιολογήσεις στον τουρισμό - Μήνυμα Τζιτζικώστα

21:36

Κέρδη 1% για τον χρυσό με φόντο δασμούς και γεωπολιτικά

21:24

Επικοινωνία Τραμπ- Ζελένσκι πριν τις νέες διαπραγματεύσεις για Ουκρανία

21:10

Τραμπ: Θριαμβολογία για την οικονομία, σιωπές για τα δύσκολα και «μάχη» για τις εντυπώσεις

20:59

Βανς: Προτεραιότητα η διπλωματική λύση με Ιράν - Νέες αμερικανικές κυρώσεις στην Τεχεράνη

20:48

Βουλή: Ψηφίστηκε το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς

20:37

Μητσοτάκης: Ο Έβρος κράτησε Ελλάδα και Ευρώπη ασφαλή – Φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων