INSIDE OUT

Πολάκης απειλεί και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει περπατησιά και λίγη συνωμοσιολογία

Μαρία Νταλιάνη
26-07-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πολάκης απειλεί και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει περπατησιά και λίγη συνωμοσιολογία

Ξεκινάω ανάποδα. Σήμερα ο Παύλος Πολάκης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αποκάλυψη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα «κάνει ΠΑΤΑΓΟ».

Θα γίνουν όμως έτσι τα πράγματα; Η συνεδρίαση στη Θεσμών, στην οποία ο Πολάκης έχει μια θέση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει το μεσημέρι. Το θέμα της, εάν δεν προέκυπτε άλλη μια έκρηξη του βουλευτή Χανίων, που του κακοφάνηκε η έκφραση συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι κάπως ενοχλητικό για την κυβέρνηση, και όλα τα φώτα θα έπεφταν εκεί. Πρόκειται για ακρόαση των προτεινομένων, κ.κ. Ισμήνης Κριάρη, Πέτρου Δρακάκη και Γεωργίου Πάντου, από τον Υπουργό Υγείας, για τις θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Αντιπροέδρου, αντίστοιχα, στο Εποπτικό Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. Η σύνθεση της Αρχής τινάχτηκε στον αέρα την περασμένη εβδομάδα, όταν ομάδα γαλάζιων βουλευτών έστειλαν μήνυμα πως δεν ψηφίζουν για πρόεδρο την κ. Φουντεδάκη, καθώς ήταν εκ των συντακτών του νόμου για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Κλείνει η παρένθεση.

Στη συνεδρίαση της Θεσμών, λοιπόν, τα φώτα φεύγουν πλέον από το ζήτημα στελέχωσης της Αρχής και της απόσυρσης Φουντεδάκη, και μετατοπίζονται στο τι θα πει ο κ. Πολάκης. Είτε εντός, είτε εκτός, καθώς από χθες δεν είναι πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανεξάρτητος. Μαζί με τη Ραλλία είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή και η Τζάκρη Α’ Αντιπρόεδρός της. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πολάκης θα πει ότι έχει να πει, οπουδήποτε στο περιστύλιο, εάν κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του από τη Θεσμών.

Πρώτον, δεύτερο και τρίτο

Αν κάτι μ’ αρέσει στον Πολάκη είναι ότι πρόκειται για οργανωμένο άνθρωπο. Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του με τρία μόλις σημεία σε ανάρτηση στα σόσιαλ.

«Πρώτον:

Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε πρώην ούτε νυν!

Δώσαμε ψυχή κόπο και έργο και το 15-19 και από το 19 μέχρι σήμερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ !

Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει από βουλευτή και τα μέλη του κόμματος από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

Δεύτερο:

Όσο περνάει η ώρα τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη «συγγνώμη» εκ μέρους μου

από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός..

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Να κλαίει για αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνις στην δημόσια υγεία και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ «μπουλινγκ» σε μια μετακλητή του Άδωνη που κορόιδευε όση ώρα μιλούσα με ειρωνικά χαμόγελα, υποτιμητικές γκριμάτσες και χειρονομίες απαξίας!!

Τρίτο:

Αύριο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα έχω μια καινούργια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ!!!

Παύλος Πολακης

βουλευτής Χανίων

μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΟΜ Σφακιων.

Βροχή τα λάικ

Κάτω από την ανάρτηση έπεσαν βροχή τα λάικ. Ο Παύλος έχει φανατικό κοινό και το ξέρει. Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω ένα κενό. «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο» ήταν οι λέξεις της ανακοίνωσης του κόμματος, μετά το πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή.

Από την ανακοίνωση απουσίαζαν οι λέξεις «και τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας με εισήγηση για διαγραφή από το κόμμα». Αυτή ακριβώς την παραπομπή είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Φεβρουάριο του 2023.

Déjà vu

Τότε λοιπόν, ο αψύς, είχε κάνει άλλη μια προκλητική ανάρτηση

προκαλώντας την οργή του κ. Τσίπρα. Ήταν λίγες μέρες αφότου ο κ. Πολάκης είχε απαιτήσει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων ο επιστήθιος φίλος του Χαιρετάκης. Η εισήγηση του τότε Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν τότε ο Αντώνης Κοτσακάς. Και τότε ο Πολάκης απάντησε μέσω σόσιαλ με φωτό με την σύζυγό του στα βουνά της Κρήτης «για καθαρό αέρα». Όμως ήρθε η τραγωδία των Τεμπών, μια επιστολή απολογητική του αψύ στο ανώτερο όργανο του κόμματος, -όπως θυμίζει ο Κώστας Ζαχαριάδης-, και ο κρητικός γλίτωσε και τη διαγραφή, και ξανα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Κασσελάκης, και επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Γιάννης Μπενίσης, πρώην Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει άραγε κάτι που θα τον σώσει κι αυτή την φορά;

Θα τον παραπέμψει ο Στέφανος για διαγραφή και από το κόμμα; Σύμφωνα με το Καταστατικό, όταν παραπέμπεται για διαγραφή ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τότε συνεδριάζει η ΚΕ και γνωμοδοτεί προς την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Συνωμοσιολογία

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης έχει φίλους. Στην τελευταία της συνεδρίαση το θερμότερο χειροκρότημα το έλαβε αυτός. Οι πιστοί του είναι καμιά τριανταριά, αλλά οι φαν του περισσότεροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χώρος που ανθούν τα σενάρια συνωμοσίας και η ίντριγκα. Ένα από αυτά, ταιριαστό για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου που όλοι σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι ότι η διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που λέει «πρώτα τους δικούς μας και μετά τους άλλους». Η ηγεσία θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής σε εκκαθαρίσεις οποιουδήποτε εκφωνεί διαφορετικά από την ηγεσία, με στόχο ένα Κασσελακικό κόμμα στο Συνέδριο του Οκτωβρίου. Το αν θα είναι κι ο Πολάκης στο Συνέδριο ή όχι, θα το αποφασίσει ο Στέφανος.

Το μεταφέρω γιατί το Μαντείο τρελαίνεται γι’ αυτά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:48

Σαλαμίνα: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 κροτίδες και φωτοβολίδες - Πέντε συλλήψεις

22:18

Λιβύη: Έγκριση του πρώτου ενοποιημένου προϋπολογισμού πλέον της δεκαετίας

21:47

Τα έθιμα του Πάσχα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες

21:18

Θεσσαλονίκη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονου συνελήφθη άνδρας στη Σταυρούπολη

21:00

Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

20:24

ΗΠΑ: Δύο πολεμικά πλοία διέπλευσαν σήμερα το Στενό του Ορμούζ

20:00

Εκλογές Ουγγαρία: Τα προγνωστικά για νίκη Μαγιάρ – Η «παγίδα» Όρμπαν στις μονοεδρικές

19:47

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως

19:22

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες

19:17

Γερμανία: Απεργία των πιλότων της Lufthansa στις 13 και 14 Απριλίου

19:10

Κύπρος: Νεκρός ανασύσρθηκε εγκλωβισμένος στο κτίριο που κατέρρευσε στη Γερμασόγεια

18:11

Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε

17:58

Ιράν: Αμερικανικό πολεμικό ανέκρουσε πρύμναν στο Ορμούζ μετά από προειδοποίηση μας - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

17:28

Καβάλα: Ένα παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

17:16

Μητσοτάκης: Mπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο, αρκεί να έχουμε ενότητα μεταξύ μας και πίστη στο αύριο

17:00

Το ενεργειακό κόστος βαρίδι για τον τουρισμό

16:54

Τραμπ: Αδεια τάνκερ κατευθύνονται στις ΗΠΑ για να φορτώσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο

16:46

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας

16:37

Μακρόν: Βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για το Ιράν

16:19

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν - Αδιέξοδο για το Ορμούζ

16:07

ΒοΕ: Σε επαφές με τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές για το Mythos της Anthropic

15:52

Κύπρος: Κατέρρευσε πολυκατοικία στα Γερμασόγεια - Τρεις τραυματίες

15:42

Μακρόν - Ερντογάν συζήτησαν για Ιράν και Ουκρανία

15:10

Μισισιπής: Αντιδράσεις για την κατασκευή τεράστιου εργοστάσιου παραγωγής ενέργειας για την xAI

14:47

Καταδίωξη διαρρηκτών με πυροβολισμούς στη Βάρη

14:42

Ουκρανία: Υποδοχή 175 αιχμαλώτων πολέμου και επτά αμάχων από τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι

14:22

Χατζηδάκης: Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής

14:14

Οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες ανάμεσα στις «συμπληγάδες» ΗΠΑ -Κίνας

13:36

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την περίοδο του Πάσχα

13:21

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς θωρακίζεται ο Έλληνας καταναλωτής