INSIDE OUT

Πολάκης απειλεί και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει περπατησιά και λίγη συνωμοσιολογία

Μαρία Νταλιάνη
26-07-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πολάκης απειλεί και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει περπατησιά και λίγη συνωμοσιολογία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ξεκινάω ανάποδα. Σήμερα ο Παύλος Πολάκης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αποκάλυψη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα «κάνει ΠΑΤΑΓΟ».

Θα γίνουν όμως έτσι τα πράγματα; Η συνεδρίαση στη Θεσμών, στην οποία ο Πολάκης έχει μια θέση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει το μεσημέρι. Το θέμα της, εάν δεν προέκυπτε άλλη μια έκρηξη του βουλευτή Χανίων, που του κακοφάνηκε η έκφραση συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι κάπως ενοχλητικό για την κυβέρνηση, και όλα τα φώτα θα έπεφταν εκεί. Πρόκειται για ακρόαση των προτεινομένων, κ.κ. Ισμήνης Κριάρη, Πέτρου Δρακάκη και Γεωργίου Πάντου, από τον Υπουργό Υγείας, για τις θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Αντιπροέδρου, αντίστοιχα, στο Εποπτικό Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. Η σύνθεση της Αρχής τινάχτηκε στον αέρα την περασμένη εβδομάδα, όταν ομάδα γαλάζιων βουλευτών έστειλαν μήνυμα πως δεν ψηφίζουν για πρόεδρο την κ. Φουντεδάκη, καθώς ήταν εκ των συντακτών του νόμου για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Κλείνει η παρένθεση.

Στη συνεδρίαση της Θεσμών, λοιπόν, τα φώτα φεύγουν πλέον από το ζήτημα στελέχωσης της Αρχής και της απόσυρσης Φουντεδάκη, και μετατοπίζονται στο τι θα πει ο κ. Πολάκης. Είτε εντός, είτε εκτός, καθώς από χθες δεν είναι πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανεξάρτητος. Μαζί με τη Ραλλία είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή και η Τζάκρη Α’ Αντιπρόεδρός της. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πολάκης θα πει ότι έχει να πει, οπουδήποτε στο περιστύλιο, εάν κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του από τη Θεσμών.

Πρώτον, δεύτερο και τρίτο

Αν κάτι μ’ αρέσει στον Πολάκη είναι ότι πρόκειται για οργανωμένο άνθρωπο. Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του με τρία μόλις σημεία σε ανάρτηση στα σόσιαλ.

«Πρώτον:

Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε πρώην ούτε νυν!

Δώσαμε ψυχή κόπο και έργο και το 15-19 και από το 19 μέχρι σήμερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ !

Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει από βουλευτή και τα μέλη του κόμματος από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

Δεύτερο:

Όσο περνάει η ώρα τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη «συγγνώμη» εκ μέρους μου

από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός..

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Να κλαίει για αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνις στην δημόσια υγεία και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ «μπουλινγκ» σε μια μετακλητή του Άδωνη που κορόιδευε όση ώρα μιλούσα με ειρωνικά χαμόγελα, υποτιμητικές γκριμάτσες και χειρονομίες απαξίας!!

Τρίτο:

Αύριο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα έχω μια καινούργια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ!!!

Παύλος Πολακης

βουλευτής Χανίων

μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΟΜ Σφακιων.

Βροχή τα λάικ

Κάτω από την ανάρτηση έπεσαν βροχή τα λάικ. Ο Παύλος έχει φανατικό κοινό και το ξέρει. Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω ένα κενό. «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο» ήταν οι λέξεις της ανακοίνωσης του κόμματος, μετά το πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή.

Από την ανακοίνωση απουσίαζαν οι λέξεις «και τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας με εισήγηση για διαγραφή από το κόμμα». Αυτή ακριβώς την παραπομπή είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Φεβρουάριο του 2023.

Déjà vu

Τότε λοιπόν, ο αψύς, είχε κάνει άλλη μια προκλητική ανάρτηση

προκαλώντας την οργή του κ. Τσίπρα. Ήταν λίγες μέρες αφότου ο κ. Πολάκης είχε απαιτήσει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων ο επιστήθιος φίλος του Χαιρετάκης. Η εισήγηση του τότε Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν τότε ο Αντώνης Κοτσακάς. Και τότε ο Πολάκης απάντησε μέσω σόσιαλ με φωτό με την σύζυγό του στα βουνά της Κρήτης «για καθαρό αέρα». Όμως ήρθε η τραγωδία των Τεμπών, μια επιστολή απολογητική του αψύ στο ανώτερο όργανο του κόμματος, -όπως θυμίζει ο Κώστας Ζαχαριάδης-, και ο κρητικός γλίτωσε και τη διαγραφή, και ξανα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Κασσελάκης, και επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Γιάννης Μπενίσης, πρώην Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει άραγε κάτι που θα τον σώσει κι αυτή την φορά;

Θα τον παραπέμψει ο Στέφανος για διαγραφή και από το κόμμα; Σύμφωνα με το Καταστατικό, όταν παραπέμπεται για διαγραφή ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τότε συνεδριάζει η ΚΕ και γνωμοδοτεί προς την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Συνωμοσιολογία

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης έχει φίλους. Στην τελευταία της συνεδρίαση το θερμότερο χειροκρότημα το έλαβε αυτός. Οι πιστοί του είναι καμιά τριανταριά, αλλά οι φαν του περισσότεροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χώρος που ανθούν τα σενάρια συνωμοσίας και η ίντριγκα. Ένα από αυτά, ταιριαστό για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου που όλοι σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι ότι η διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που λέει «πρώτα τους δικούς μας και μετά τους άλλους». Η ηγεσία θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής σε εκκαθαρίσεις οποιουδήποτε εκφωνεί διαφορετικά από την ηγεσία, με στόχο ένα Κασσελακικό κόμμα στο Συνέδριο του Οκτωβρίου. Το αν θα είναι κι ο Πολάκης στο Συνέδριο ή όχι, θα το αποφασίσει ο Στέφανος.

Το μεταφέρω γιατί το Μαντείο τρελαίνεται γι’ αυτά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Τραμπ: Έχουμε πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία – Υπάρχει καλη πιθανότητα συμφωνίας

23:47

Μελόνι: Η αποδοχή μας από τον κόσμο είναι υψηλότερη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης

23:38

Τραμπ: Θα διαθέσει 400 έως 500 εκατ. δολ. από το ταμείο της MAGA Inc. για τις ενδιάμεσες εκλογές

23:29

Υπ. Παιδείας: «Τα βιβλία δεν αποτελούν επιλογές πολιτικής ηγεσίας»

23:22

Wall Street: Πτώση στον απόηχο της απασχόλησης και της «αντίδρασης» Fed

23:04

DBRS: Αμετάβλητη η αξιoλόγηση ΒΒΒ για την Ελλάδα, αναβαθμίζει το outlook

22:58

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 6,5% για το Brent, πάνω από 8% το WTI

22:49

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ

22:46

Μητσοτάκης: Στη Δυτική Θεσσαλονίκη πια μιλάμε με έργα, όχι με λόγια

22:35

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το πρώτο του διαμάντι

22:34

Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο

22:20

Γαλλία: Αντιδράσεις μετά τις απειλές της ακροδεξιάς να «κλείσει τη στρόφιγγα» της βοήθειας στην Ουκρανία

22:10

Τραμπ: Απειλεί ότι θα πλήξει «πολύ σύντομα» το «Βουνό της Αξίνας»

22:00

Πορεία ενστόλων στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

21:48

Τζιτζικώστας: «Καμία σοβαρή ευρωπαϊκή πολιτική για τη θάλασσα χωρίς την Ελλάδα στο τραπέζι»

21:37

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό με πτώση σχεδόν 1,5%

21:31

Χατζηδάκης: Τα 20 δισ. ευρώ της νέας ΚΑΠ να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις

21:23

Μερτς: Δεν θα παραστεί στη διεθνή σύνοδο για το διάστημα στο Παρίσι

21:15

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23 εκατ. ευρώ

21:08

Μετρό Αθήνας: Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 – Προσωρινές αλλαγές στα δρομολόγια

21:00

Πέμπτη εβδομάδα πτώσης στις ευρωαγορές - «Έλαμψε» η VW

20:56

Η Ιαπωνία ανοίγει την αμυντική της βιομηχανία στις διεθνείς αγορές

20:47

Πόσα χρήματα παίρνει ο Τεντόγλου για τη δεύτερη θέση στο Diamond League

20:39

Γεραπετρίτης: «Αυτονόητο ότι η Ευρώπη θα παράσχει τη στήριξή της προς την Ελλάδα σε οποιαδήποτε απειλή»

20:30

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 11 Σεπτεμβρίου

20:12

Κων. Μιτζάλης (ΑΒΑΞ): «Διατήρηση του ανεκτέλεστου σε υψηλά επίπεδα (κοντά στα 2,8 δισ.), με νέα έργα 700 εκατ. ευρώ»

20:07

Μητσοτάκης από «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο στα Βαλκάνια

19:56

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Ανώμαλη Προσγείωση» για εταιρείες ελικοπτέρων που έκαναν φοροδιαφυγή»

19:46

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Ανακαινίσεις σχολείων και εγκαίνια νέων μονάδων στη Θεσσαλονίκη

19:34

Ζελένσκι: Την Κυριακή στο Κιέβο οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Κούσνερ και Γουίτκοφ