INSIDE OUT

Μόνο οι δυο μας! , Συναντήσεις και πηγαδάκια για Κυριάκο στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, Γερουλάνο στηρίζει ο Νίκος Παπανδρέου

Μαρία Νταλιάνη
11-07-2024 | 07:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μόνο οι δυο μας! - Συναντήσεις και πηγαδάκια για Κυριάκο στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Γερουλάνο στηρίζει ο Νίκος Παπανδρέου

Έχω στηθεί αξημέρωτα στην Κουμουνδούρου για να πιάσω θέση. Μπορεί να λένε για τηλεφωνικό ραντεβού, αλλά θέλω να ξέρω ποιος θα τολμήσει να εμφανιστεί μπροστά μου, να διασχίσει την ουρά γιατί βλέπω ήδη κι άλλους να έρχονται, και να πει, «έχω σειρά για τον Προέδρο». Εννοείται πως επικροτώ αβίαστα την πρωτοβουλία Κασσελάκη για μια συνάντηση «μόνο οι δυο μας», κι ελπίζω να την καθιερώσει σε εβδομαδιαία βάση. Πιστεύω πως η κίνηση θα συμπαρασύρει κι άλλους, και ιδιαίτερα τον ακριβοθώρητο Κυριάκο στο Μαξίμου που έχει πλήρως αποκοπεί από τους πολίτες τα τελευταία χρόνια. Για το Πασοκ δεν το συζητώ. Αυτή την στιγμή είναι σα να μην έχει Αρχηγό κι απορώ πως δεν έχει ήδη ζητηθεί από τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη να χρίσει μεταβατική διοίκηση του κόμματος έως ότου ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές εκλογές. Πόσο δίκαιο είναι πχ να εμφανίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στο κόμμα με διάφορες ιδιότητες στα πάνελ ως Πασοκ, ενώ στηρίζουν μόνο Ανδρουλάκη;

Το έκανε ο Μπακογιάννης

Αυτό τόλμησε να κάνει ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Να διευκολύνετε και τον εαυτό σας και τις απολύτως θεμιτές και σεβαστές φιλοδοξίες σας» είπε ο κ. Μπακογιάννης στον Χάρη Δούκα που μάλλον αιφνιδιάστηκε.

«Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας, και μέχρι και την κάλπη την εσωκομματική, και εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή Αντιδήμαρχο επιλέξετε. Κι εσείς θα παραμείνετε Δήμαρχος, αλλά και ο Δήμος θα συνεχίζει να δουλεύει».

Η απάντηση

Ο αιφνιδιασμός ήταν τόσο μεγάλος που ο Δήμαρχος Αθηναίων αφού επισήμανε πως «εμείς είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα» αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διεργασίας του Πασοκ.

«Εγώ συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες όπως οφείλω και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα, παλεύω για τον Δήμο και όλες τις προσπάθειες τις κάνουμε με πάθος» υπογράμμισε. Η απάντηση θύμισε το δικαίωμα εργαζόμενου συνδικαλιστή να διατηρεί το καλό γραφείο στο παράθυρο και τον τίτλο του προϊσταμένου κι ας λείπει όλη την ώρα για υποχρεώσεις του κλάδου.

Για να τα μπαλώσει κάπως ο υποψήφιος, πέρασε γρήγορα στην αντεπίθεση μ’ ένα καρφί κάτω απ’ την ζώνη, αφού ο πρώην δήμαρχος το πλήρωσε ήδη πολύ ακριβά: «Εμείς δεν κάνουμε ''Περιπάτους'' με τα γνωστά αποτελέσματα κ. Μπακογιάννη, είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα».

Μάλιστα.

Συναντήσεις

Στη μακρινή Ουάσινγκτον τώρα, σ' έναν άλλο Δήμο, τελειώνει και ο λαμπρός εορτασμός για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ με την πανηγυρική συνεδρίαση των ηγετών χωρών-μελών του. Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν δεν είχε κάτι σπουδαίο ως αναμενόταν, καθώς και από πλευράς κυβέρνησης χθες δόθηκε σαφές μήνυμα πως είχε περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Άλλωστε θα τα «πουν» ξανά στις 20 Ιουλίου στην Κύπρο. Κι αυτό θα είναι αλλιώς.

Ένα «γεια» γειτόνων πριν το δείπνο των ηγετών.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Κυριάκος μετείχε σε ενδιαφέροντα πηγαδάκια

Είπε δύο θερμά λόγια με τον Πρόεδρο Μπάιντεν

κι ευτυχώς είχε βγάλει τα χέρια απ' τις τσέπες

εκτός κι αν το κάνει επίτηδες και έχει διπλωματικές προεκτάσεις άγνωστες στα ήθη του Μαντείου που διαβάζει πάντα την γλώσσα του σώματος περισσότερο απ’ την άλλη.

Απίστευτα πολλά

Ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η κ. Schadlow με ξάφνιασε όταν είπε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς. Τι περισσότερο πιστεύετε ότι πρέπει να σπεύσει να κάνει το ΝΑΤΟ και πώς μπορούμε να φτάσουμε εκεί; Ένα κομβικής σημασίας θέμα κατά το περασμένο έτος ήταν η ταχύτητα και η ικανότητα ή μη του ΝΑΤΟ να μεταφέρει οπλισμό στην Ουκρανία αρκετά γρήγορα. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχαμε και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς πιστεύετε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν τους επόμενους μήνες ή τι θα μπορούσε να έχει ουσιαστική επίδραση ώστε να ενεργούμε ταχύτερα;»

Πρόκειται για μια πλευρά, που ίσως είναι άγνωστη εντός των τειχών. Η απάντηση του ΠΘ προσπέρασε το γεγονός, και ήταν σε πρώτο πληθυντικό. ««Η Ευρώπη έχει ανταποκριθεί στο καθήκον της …» κλπ κλπ.

Την ίδια στιγμή όμως η Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που ξεπερνούν το επίπεδο του 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες ενώ τόνισε ότι «θα δαπανήσουμε το 3% του ΑΕΠ μας για την άμυνα, εκσυγχρονίζοντας σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και κατ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλλοντας στις συνολικές δυνατότητες της Συμμαχίας».

Πρόκειται για το γνωστό 1% του ΑΕΠ που λείπει από την Υγεία και την Παιδεία.

Στηρίζει Γερουλάνο

Στα εσωκομματικά του Πασοκ αίσθηση προκάλεσε η στήριξη του Νίκου Παπανδρέου

στον Παύλο Γερουλάνο.

Με άρθρο στην ΕφΣυν, ο Νίκος σημειώνει ότι «στην παρούσα ιστορική συγκυρία η παράταξη έχει ανάγκη από έναν αρχηγό που θα συνθέσει πολιτικές, θα απελευθερώσει στελέχη, θα έχει διεθνές δίκτυο και ίδια γνώση της πραγματικής οικονομίας. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκεντρώνει ο Παύλος Γερουλάνος. Αν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος αποφασίσουν να του δώσουν την ιστορική αυτή ευκαιρία, πιστεύω ότι μπορεί να την αξιοποιήσει προς όφελος της παράταξης και της κοινωνίας».

Πρόκειται για σημαντική κίνηση καθώς ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στις πρόσφατες ευρωεκλογές και έχει ένα δυνατό πανελλαδικό δίκτυο υποστηρικτών.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:45

Ο τύπος δραστηριότητας που σταματά τη γήρανση του εγκεφάλου, σύμφωνα με τη νευροεπιστήμη

14:43

Οι πιο φιλικές χώρες της Ευρώπης: Η θέση της Ελλάδας - Έκπληξη στην κορυφή

14:43

My market: Μεγάλος διαγωνισμός «Μαζί, για τα καρότσια της χρονιάς» με δώρα που ξεπερνούν τις 85.000€!

14:41

ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

14:37

EFA Group: Προχωρά σε ΑΜΚ 80 εκατ. με νέους επενδυτές Motor Oil και EOS Capital Partners

14:36

Νέος CEO στην Kraft Heinz από Πρωτοχρονιά: Ποιος αναλαμβάνει - Ο ρόλος του

14:36

Κοντογεώργης για μπλόκα: Ελπίζουμε να υπάρξει διάλογος και εκτόνωση μέσα στην εβδομάδα

14:24

Φυσικές καταστροφές: Οι οικονομικές ζημιές μειώθηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο το 2025

14:16

Μητσοτάκης: Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δίνουμε μια από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα

14:06

Digital economy forum 2025: Οι τεχνολογικές τάσεις που θα αλλάξουν τις επιχειρήσεις τα επόμενα 30 χρόνια

14:04

Αστεροσκοπείο: Τι είναι οι «κοσμικοί άνεμοι» που βρέθηκαν γύρω από μαύρες τρύπες - Βίντεο

14:03

Σουηδία: Μόνο μισή ώρα ηλιοφάνειας έχει καταγραφεί τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη

13:59

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι δύο από τους επτά κατηγορούμενους από την Κρήτη

13:58

Το BBC λέει ότι θα αντιπαλέψει την αγωγή του Τραμπ για δυσφήμηση

13:55

Γαλλία: Δρόμοι και σιδηροδρομικός άξονας αποκλεισμένοι από οργισμένους αγρότες

13:49

Κεφαλογιάννης: «Τιμούμε το παρελθόν - Υπηρετούμε το παρόν - Προστατεύουμε το μέλλον»

13:45

Tap & Go: Ανέπαφες πληρωμές με κάρτες Mastercard για μετακινήσεις σε όλα τα ΚΤΕΛ

13:42

Γιατί Σύνοδοι Κορυφής όπως αυτή, οδηγούν συνήθως σε αποτέλεσμα;

13:38

Τσιόδρας: Η ενεργειακή διασύνδεση θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση των τιμών του ρεύματος

13:34

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ' όσο πιστεύαμε

13:18

Νίκος Γκάλης: Η πρώτη σειρά υπογεγραμμένων συλλεκτικών αντικειμένων του!

13:13

Σε προπολεμικό χαμηλό η τιμή του ρωσικού πετρελαίου - Χάνει τα 60 δολάρια το Brent

13:10

Ουκρανία: Η Ευρώπη συστήνει διεθνή επιτροπή για την παροχή αποζημιώσεων από τη Ρωσία

13:04

Jefferies: Ευκαιρία για τις ελληνικές τράπεζες η αγορά REPO

13:01

PMI Ευρωζώνης: Πάνω από τις 50 μονάδες ο δείκτης όλο το 2025 - Πρώτη φορά από το 2019

12:59

Σούπερ μάρκετ: Στο 1,06% ο πληθωρισμός στο κλείσιμο του 2025 - Πού αυξήθηκαν οι τιμές και πού μειώθηκαν

12:52

Δημοσκόπηση GPO: Πόσοι ζητούν πρόωρες εκλογές

12:51

Κρεμλίνο: Η πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα εξαρτάται από την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας

12:34

Αιφνίδιο προσωρινό «λουκέτο» για την Cetracore-Jetoil

12:30

Αγρότες: Τι δεν ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό