INSIDE OUT

Οι πρωτιές που θα στεναχωρήσουν τους Αρχηγούς, Το ερώτημα του Άδωνι στον Κασσελάκη, Η απάντηση Κουτσούμπα σε Κυριάκο

Μαρία Νταλιάνη
31-05-2024 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι πρωτιές που θα στεναχωρήσουν τους Αρχηγούς - Το ερώτημα του Άδωνι στον Κασσελάκη - Η απάντηση Κουτσούμπα σε Κυριάκο

Ανατροπές κι εκπλήξεις για τους Πολιτικούς Αρχηγούς ΝΔ, Συριζα και Πασοκ είναι πιθανό να προκύψουν από τις κάλπες της επόμενης Κυριακής 9 Ιουνίου, εάν επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα της GPO. Σύμφωνα με αυτή από τη ΝΔ προηγείται η Ελίζα Βόζενμπεργκ, από τον Συριζα ο Κώστας Αρβανίτης και από το Πασοκ ο Νίκος Παπανδρέου. Αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελίζα χρειάστηκε να παρακαλέσει θερμά τον Κυριάκο να την αφήσει στο ευρωψηφοδέλτιο με το επιχείρημα της επιρροής στα δεξιά κοινά, ο Κώστας Αρβανίτης θεωρείται πιστός στον Τσίπρα, και ο Νίκος Παπανδρέου δεν είχε σχεδόν καμία επαφή με τον Ανδρουλάκη τον ένα χρόνο που πήρε την θέση του στην ευρωβουλή, αντιλαμβάνεται πως οι πρωτιές μπορεί να φέρουν ζαλάδα και κρυφά μηνύματα της βάσης στις ηγεσίες.

Δεύτεροι

Στις δεύτερες θέσεις εάν επιβεβαιωθεί η δυναμική, από πλευράς ΝΔ βρίσκεται ο Γιώργος Αυτιάς

και ακολουθούν Μεϊμαράκης, Μπελέρης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Πύρρος, Κιμπουρόπουλος, Ελεονώρα Μελέτη, Εξαδάκτυλος, Τσιόδρας.

Στον Συριζα ο Νίκος Παππάς

και ακολουθούν Φαραντούρης, ενώ μάχη για την 4η πιθανή εκλόγιμη οι κυρίες Κουντουρά και Μπεκατώρου, ενώ καθόλου άσχημα δεν πάει ο ηθοποιός Μ. Αθανασίου και ο Γιώργος Τσίπρας. Εδώ η έκπληξη είναι το πλασάρισμα του Ευάγγελου Αντώναρου μετά από Δώρα Αυγέρη και τον προεδρικό εξάδελφο με προίκα το όνομα, Βασίλη Κασσελάκη.

Στο δε Πασοκ η ίδια δημοσκόπηση φέρνει δεύτερο τον Γιάννη Μανιάτη

Και ακολουθούν Αρναούτογλου, Σαχινίδης, Καρχιμάκης (Λευτέρης του Μιχάλη), Ζαγοράκης, Σπυρόπουλος, Χρυσόγονος.

Μιλάμε για σενάριο γκραν γκινιόλ, καθώς οι υποψηφιότητες Ζαγοράκη και Σπυρόπουλου έχουν απευθείας αναφορά στον ίδιο τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη. Φυσικά εάν δεν τα καταφέρουν στην ευρωβουλή, υπάρχει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μόνο που αργεί λιγάκι το 2027.

Περιμένει απάντηση

Η μάχη των προσώπων είναι κορυφαία στις ευρωεκλογές. Πιο πάνω κι απ’ αυτή όμως είναι η μάχη των κομμάτων. Και σ’ αυτή την μάχη τα κόμματα τα δίνουν όλα για όλα.

Ένας από τους ισχυρότερους της ΝΔ σ’ αυτές τις μάχες παραμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το βράδυ της Πέμπτης απηύθυνε (One) το εξής ερώτημα στον Στέφανο Κασσελάκη;

«Είσαι ο Κασσελάκης και είσαι παντρεμένος με τον συμπαθέστατο κ Τάιλερ. Και θα ξαναπαντρευτείς πάλι στα Χανιά. Να έχουν βίον ανθόσπαρτον να είναι ευτυχισμένοι. Και πας στην Παλαιστινιακή Αρχή. Τους έθεσες το ζήτημα σεβασμού των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Παλαιστίνη; Δεν σε απασχολεί ότι υποστηρίζεις μια χώρα που τους ομοφυλόφιλους τους πετάει απ’ το παράθυρο; Δεν σε απασχολεί αυτό; Ναι, περιμένω απάντηση» είπε ο Αδωνις.

Είχε και συνέχεια

Ο Άδωνις δεν σταμάτησε εκεί. «Είσαι η κ. Δούρου και πας και κόβεις τα μαλλιά σου για να στηρίξεις την ακτιβίστρια από το Ιραν που σκότωσαν οι μουλάδες. Πας στα gay pride. Λες ότι είσαι υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου κι όλ’ αυτά. Στην Μέση Ανατολή αν βάλεις το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή -όχι την Χαμάς, αυτή είναι τρομοκρατική οργάνωση-, το Ισραήλ είναι υπέρ του gay pride και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ή η Παλαιστινιακή Αρχή; Το Ισραήλ είναι υπέρ του πολυκομματικού συστήματος, ή η Παλαιστίνη που έχουν να γίνουν εκλογές εικοσιπέντε χρόνια; Τα δικαιώματα των γυναικών τα υποστηρίζει το Ισραήλ, ή η Παλαιστίνη;»

Και κατέληξε: «Γιατί τα λέω ολ’ αυτά; Γιατί υποστηρίζουν μια πλευρά, που είναι αντίθετη σε όσα πιστεύουν».

Ενγκελς ο βιομήχανος

Μέτωπο με τον Κασσελάκη και τον Συριζα δεν έχει μόνο ο Αδωνις που περιμένει απαντήσεις στα ερωτήματά του. Ιδεολογικό μέτωπο έχει και το ΚΚΕ το οποίο καταχέριασε τον Πρόεδρο Στέφανο για την επίσκεψη στο Μουσείο Μπελογιάννη. Για το θέμα ρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης (ΕΡΤ).

-«Η νοοτροπία της ιδιοκτησίας της Αριστεράς και η λογοκρισία δεν ανήκει στη φιλοσοφία της Αριστεράς. Η Αριστερά αγκαλιάζει όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως καταβολών, επειδή θέλει να προσφέρει σε όλο τον κόσμο. Εάν το ΚΚΕ θεωρεί ότι εγώ δεν θέλω να προσφέρω σε όλο τον κόσμο και ότι δήθεν εξυπηρετώ συμφέροντα, ας φέρει αποδείξεις να το πει αυτό» είπε.

- Άρα το ταξικό στοιχείο δεν είναι για εσάς αποδεκτό. Γιατί είναι βασικό στην ανάλυση του ΚΚΕ.

-«Και ο Ένγκελς βιομήχανος ήταν. Έτσι δεν είναι; Τρίτο και πιο σημαντικό απ' όλα: ένα αριστερό κόμμα δεν καταψηφίζει την ισότητα στο γάμο. Και επίσης έχω υπάρξει ξεκάθαρος όσον αφορά στην Παλαιστίνη. Εγώ πήγα εκεί, θα ξαναπάω, θα έχουμε και ακτιβιστική δραστηριότητα ως ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη. Διότι αυτό που γίνεται είναι ζήτημα ευρωπαϊκής δημοκρατίας, αυτή τη στιγμή».

Μόνοι σ’ ένα νησί

Η προεκλογική περίοδος είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να ερωτηθούν οι Πολιτικοί Αρχηγοί επί παντός επιστητού. Και ο Κασσελάκης δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Υπάρχουν κι άλλοι. Στην ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με ποιον θα ήθελε να ναυαγήσει σ’ ένα νησί -που, συγχωρέστε με δεν θυμάμαι σε ποιον με τόσες συνεντεύξεις που δίνει- απάντησε χωρίς δισταγμό: με τον Δημήτρη Κουτσούμπα! Δεν είναι η πρώτη φορά. Και πέρυσι που ρωτήθηκε με ποιον θα ήθελε να ποιεί μια μπύρα, πάλι τον ΓΓ του ΚΚΕ επέλεξε. Γιατί; Γιατί θέλει να τον ρωτήσει πώς μπορεί και είναι κομμουνιστής.

«Του το εξηγώ κάθε μέρα, αλλά που να καταλάβει» απάντησε ο κ. Κουτσούμπας (Alpha). «Αλλά τώρα να βρεθούμε σε νησί, ερημικό, απομονωμένοι, ξέμπαρκοι εκεί, σημαίνει ότι κάποιο ναυάγιο έγινε, οπότε η γκαντεμιά πάει σύννεφο εδώ. Τώρα ποιος είναι και πώς θα βρεθούμε εκεί, δεν ξέρω».

-Δεν σας το εύχομαι.

-«Ούτε εγώ το εύχομαι στον εαυτό μου, τέτοια τραγωδία» κατέληξε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Συνάγω πως θα του μείνει απωθημένο του Κυριάκου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους στη Νιγηρία

23:37

Βούτσιτς: Το διεθνές δίκαιο δεν λειτουργεί, δημιουργεί κακό προηγούμενο η επέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα

23:15

ΥΠΠΟ: Το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού εγκαθίσταται στην καρδιά της Αθήνας

22:47

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ καταδικάζει τη σύλληψη Μαδούρο από τις ΗΠΑ

22:16

Μείωση τροχαίων ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία τον Δεκέμβριο του 2025

21:47

Ρέθυμνο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών

21:18

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν μη νόμιμους μετανάστες

20:58

Μεντβέντεφ: Οι ενέργειες Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομες αλλά συνεπείς ως προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ

20:54

Μητσοτάκης: Μόνο θλίψη προκαλεί η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη

20:49

Δήμας: Το πρόβλημα με τις συχνότητες του FIR Αθηνών πλέον έχει αποκατασταθεί

20:35

Aegean: Νωρίς τη Δευτέρα αναμένεται η σταθεροποίηση των πτήσεων

20:11

Τραμπ: Η Ροντρίγκες θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό

19:59

Χατζηδάκης: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιώργο Παπαδάκη

19:36

Aπό βλάβη του ίδιου του συστήματος πιθανώς η μαζική παρεμβολή στις συχνότητες του FIR Αθηνών

19:10

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης - Υπέστη οξύ έμφραγμα

19:00

Οι επενδυτές αντιμέτωποι με τεκτονικές αλλαγές και το 2026

18:56

Ρωσική επενδυτική «απόβαση» στη Μποτσουάνα για διαμάντια και σπάνιες γαίες

18:41

Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Ιδιαίτερα σοβαρό και πρωτοφανές περιστατικό

18:30

Φάμελλος: Επικίνδυνη για τη χώρα μας η δήλωση Μητσοτάκη, να φύγει το συντομότερο

18:23

Ανδρουλάκης: Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου δεν μπορεί να είναι ευκαιριακός

18:06

Δανία: Ζητά απ' τις ΗΠΑ απόλυτο σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Γροιλανδίας

17:50

Ρούμπιο: Η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με αξιωματούχους της Βενεζουέλας αν λάβουν σωστές αποφάσεις

17:00

Σούπερ μάρκετ: Πού θα επενδύσουν 1 δισ. ευρώ την επόμενη διετία

16:51

Βλάβη στο FIR: Μετ' εμποδίων οι πτήσεις - Έρευνα για μαζικές παρεμβολές

16:23

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες- 48ωρο κλείσιμο δρόμων σε κομβικά σημεία

16:00

Νετανιάχου: Το Ισραήλ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του ιρανικού λαού

15:28

Στάρμερ προς Εργατικούς: Αν με διώξετε το 2026 θα γίνει απόλυτο χάος

15:14

ΕΛΑΣ: Πού υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας και εκτροπές στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

15:09

Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν άλλα 16 πτώματα της πυρκαγιάς του μπαρ στο Κραν Μοντανά

14:53

OPEC+: Διατηρεί σταθερή την παραγωγή πετρελαίου