INSIDE OUT

Άρον άρον στην Αθήνα Κυριάκος και Δένδιας για το ΚΥΣΕΑ - Έκοψαν απ’ το ευρωψηφοδέλτιο τον «πατρίς θρησκεία οικογένεια» του ΣΥΡΙΖΑ 

Μαρία Νταλιάνη
15-04-2024 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άρον άρον στην Αθήνα Κυριάκος και Δένδιας για το ΚΥΣΕΑ - Έκοψαν απ’ το ευρωψηφοδέλτιο τον «πατρίς θρησκεία οικογένεια» του ΣΥΡΙΖΑ 

Στα καθ ‘ημάς, δύο ήταν οι χαμένοι από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός που αναγκάστηκε να επιστρέψει άρον άρον από το Μαράθι όπου πήγε για μια ανάσα εκμεταλλευόμενος τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες,

και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

που κλήθηκε άρον άρον να επιστρέψει από τις ΗΠΑ για να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ χθες το απόγευμα. Η συνεδρίαση δεν έβγαλε και τίποτα για να είναι όλοι ειλικρινείς μεταξύ τους. Περισσότερο μια ψυχολογικού/επικοινωνιακού τύπου κίνηση ήταν για να δείξει η κυβέρνηση ότι καταδικάζει την ιρανική επίθεση, στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα ζητάει απ' όλες τις πλευρές αυτοσυγκράτηση.

Απάντηση

Η στάση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν με drone και βαλλιστικούς πυραύλους δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Ο πρόεδρος Ισαακ Χερτζόνγκ (skynews) δήλωσε πάντως ότι «είναι καιρός ο κόσμος να αντιμετωπίσει αυτήν την αυτοκρατορία του κακού στην Τεχεράνη και να καταστήσει σαφές στο ιρανικό καθεστώς ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει, ότι αυτό είναι απαράδεκτο». Προς το παρόν φαίνεται πως το Ισραήλ τραβάει την προσοχή του απ’ την Γάζα και εστιάζει στο Ιράν, ενώ τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν πυκνές συνεννοήσεις με τους εταίρους (ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Γαλλία) και φυσικά Ιορδανία.

Ο Κασσελάκης στις ΗΠΑ

Ο Νίκος Δένδιας έχασε την παρέλαση της ομογένειας στη Νέα Υόρκη, στο photo opportunity της οποίας μπήκε ο πρόεδρος Κασσελάκης

ο οποίος βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ. Μαζί του ακόμα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης, οι βουλευτές Γιάννης Πλακιωτάκης, Φίλιππος Φόρτωμας, Νίνα Κασιμάτη, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και Μιλένα Αποστολάκη, και φυσικά η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, ο γενικός πρόξενος της Νέας Υόρκης Ντίνο Κωνσταντίνο και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς. Ο κατάλογος με τους Έλληνες του εξωτερικού που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά όλο και μεγαλώνει, και οι καμπάνιες των υποψηφίων στην Ομογένεια έχουν νόημα.

Υποψήφιοι

Ο κ. Αυτιάς, θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα επίσημα μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση θα γίνει το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί ο Πύρρος Δήμας, η Βούλα Πατουλίδου, ο Δημ. Τσιόδρας, ο καθ. Διεθνών Σχέσεων Σ. Σέρμπος, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θ. Εξαδάκτυλος, η Βίκυ Φλέσσα, ενώ εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι Μεϊμαράκης, Σπυράκη, Βόζενμπεργκ, Κεφαλογιάννης, Κυμπουρόπουλος.

Υποψήφιοι

Σήμερα επίσης θα γίνει γνωστό ποιους ψήφισαν στις προκριματικές εκλογές τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι κάλπες, ηλεκτρονικές και μη, έκλεισαν αργά το βράδυ. Η Κουμουνδούρου εξέπεμψε αισιοδοξία δίνοντας ως αριθμό συμμετοχής στις προκριματικές περί τους 60.000. Φυσικά το πόσοι πραγματικά ψήφισαν το γνωρίζουν ελάχιστοι, δηλαδή όσοι έχουν πρόσβαση στις εφορευτικές επιτροπές και τα στοιχεία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η ανακοίνωση θα αφορά 35 υποψήφιους απ’ όλη την Ελλάδα, από μια δεξαμενή 201, ενώ οι δύο ευρωβουλευτές Κουντουρά και Αρβανίτης δεν μπήκαν στην κάλπη. Ο Πρόεδρος Κασσελάκης διατηρεί για τον εαυτό του το δικαίωμα να προτείνει πέντε. Εάν δεν κατέβει ο Τάιλερ, δεν νομίζω πως έχει ενδιαφέρον.

Οι παρουσιάσεις υποψηφίων στην Αττική (81) έδειξαν ποικιλία: από αυτούς 17 είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ 64 εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Αλλοι ήταν άκρως επικοινωνιακοί, άλλοι αρκετά κομματικοί, και άλλοι απλοί πολίτες.

Τον έκοψαν

Ανάμεσα σε όλους αυτούς πάντως θα απουσιάζει ο Βασίλης Μούκας.

Ο κ. Μούκας ο οποίος ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ενέκρινε το κονκλάβιο της Κουμουνδούρου (Καπνισάκης, Σβίγγου κλπ). Η παρουσία του ξεχώριζε στον σχετικό χάρτη με όλους τους υποψήφιους που είχε αναρτηθεί στο site του κόμματος.

Ελπίζω να μην τον έκαψα με το κουίζ της περασμένης εβδομάδας, στο οποίο απλά αναπαρήγαγα το βιογραφικό του ίδιου του κ. Μούκα, έτσι όπως είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του κόμματος:

«Εργάζομαι από 10 χρονών (τα πρώτα 10 μεροκάματα στη συλλογή βαμβακιού), μαθητής δημοτικού. Προέρχομαι από φτωχή αγροτική οικογένεια αλλά είμαι υπερήφανος για αυτό γιατί μεγάλωσα με αρχές που σήμερα πολεμούνται.
Θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια για μένα είναι λόγος να δίνω μάχες καθημερινά γι’ αυτά.
Πιστεύω στον άνθρωπο και στη δικαιοσύνη και με διώχνει το ψέμα , η αχαριστία και η αδικία.
Κομμωτής στο επάγγελμα, με ιδιαίτερο χόμπι τα ηλεκτρονικά.
Είμαι ραδιοερασιτέχνης από την ηλικία των 12 ετών».

Διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες την περασμένη Πέμπτη.

Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια

Μια μέρα ακριβώς, πριν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτεθεί στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κατά την ομιλία του στη Νέα Σμύρνη, ως εξής:

«Ο Αυτιάς των fake news του Σαββατοκύριακου, που δήλωσε σήμερα ότι κεντρικό σύνθημα για εκείνον είναι το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια»… της Χούντας!

Γιατί αυτό έκαναν πάντα οι ελλαδέμποροι της Δεξιάς: προσπαθούσαν να παρουσιαστούν πιο πατριώτες από τη δημοκρατική Παράταξη που πολέμησε, πιο οικογενειάρχες από τις δεκάδες, χιλιάδες δημοκρατικές οικογένειες που έδωσαν το αίμα τους για μια ελεύθερη πατρίδα. Η ιστορία δεν πρόκειται να ξεχαστεί και εμείς δεν πρόκειται να την παραδώσουμε σε συνθήματα που ανήκουν σε άλλες εποχές. Εμείς είμαστε η σύγχρονη πολιτική και το μέλλον που αξίζει σε αυτό τον τόπο».

Επίσης, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των προκριματικών, κάποιοι ανακάλυψαν ότι ο υποψήφιος είχε και κάτι θεματάκια με την δικαιοσύνη. Συμβαίνουν αυτά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:26

Παπασταύρου για ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

18:54

Ιράν: Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ ζητά να ξαναρχίσουν σύντομα οι επιθεωρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

18:52

Ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Βέλγο πρωθυπουργό «αδύναμο»

18:44

Βόρεια Κορέα: Ποια είναι η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν που θεωρείται πιθανή διάδοχός του;

18:31

Εγγραφές στα ΑΕΙ: Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία

18:23

Μαρινάκης: Κάθε φορά που καθίσταται ανάγκη προστατεύουμε τα σύνορά μας

18:20

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 10 μηνών οι κενές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

18:10

ΧΑ: Ανέβασαν στροφές στο τέλος οι αγοραστές

18:07

ΟΠΑΠ: Στα 1,153 δισ. ευρώ τα καθαρά έσοδα στο 6μηνο - Εγκρίθηκε προμέρισμα 0,5 ευρώ/μτχ

17:59

Quest: Αυξημένα καθαρά κέρδη και πωλήσεις το α' εξάμηνο

17:53

Ισραήλ: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας

17:45

Βουλή: Eγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για κοινωνική αντιπαροχή και τριτεκνική ιδιότητα

17:36

Διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Ξεκάθαρη στάση ζητά η Αθήνα από Λευκωσία - Όρος για τη συνέχιση

17:32

Macy's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα β' τριμήνου - Άλμα 20% της μετοχής

17:20

Πούτιν: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Ζελένσκι αν έρθει στη Μόσχα - Απαράδεκτη η πρόταση, απαντά το Κίεβο

17:11

Το Ισραήλ σχεδιάζει τους χάρτες προσάρτησης της Δυτικής Όχθης

17:10

Γερμανία: Ο Τραμπ «ίσως προσκληθεί» στη συνάντηση της συμμαχίας των προθύμων για την Ουκρανία

16:59

Vidavo: Αναβολή στην εισαγωγή των νέων μετοχών από την ΑΜΚ

16:58

Wall Street: Άνοδος με ώθηση από την νίκη της Google στην αντιμονοπωλιακή δίκη

16:49

Βρετανία: Κυρώσεις εναντίον Ρώσων που συνδέονται με απαγωγές παιδιών στην Ουκρανία

16:36

Δανία: Ουκρανική εταιρεία όπλων ξεκινά την παραγωγή καυσίμων για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16:25

Κοντογεώργης από Χαλκιδική: Προτεραιότητα η διαχείριση του νερού - Επεκτείνεται η αρμοδιότητα της ΕΥΑΘ

16:12

Tesla: Συνεχίστηκε για 8ο μήνα η κατάρρευση των πωλήσεων στην Ευρώπη

16:08

Γάζα: Τουλάχιστον 21.000 παιδιά έχουν καταστεί ανάπηρα από την έναρξη του πολέμου

16:06

Κάλας: «Άμεση πρόκληση για τη διεθνή τάξη» η συνάντηση Σι, Κιμ, Πούτιν, Πεζεσκιάν στην Κίνα

16:05

Βαλκάνια: Οι υδάτινοι πόροι, οι προκλήσεις και ο ρόλος της Ελλάδας

16:04

ΔΥΠΑ - Ναυπηγεία ONEX επενδύουν σε νέες θέσεις και νέες ειδικότητες

16:02

Νέος Προϋπολογισμός ΕΕ: 2η δέσμη προτάσεων ανακοίνωσε η Κομισιόν

16:00

Metlen: Στο 8,346943% το ποσοστό του Prem Watsa

15:57

Υπερταμείο - 89η ΔΕΘ: Στο επίκεντρο οι συμμαχίες που δημιουργούν υπεραξία για την Ελλάδα