INSIDE OUT

Ετοιμοπόλεμος Μακρόν, Μουσουλμανικό-κεντροαριστερό-αντισιωνιστικό κόμμα στα ευρωεκλογές, Το δερμάτινο του Δένδια και το puffer του Κυριάκου

Μαρία Νταλιάνη
21-03-2024 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ετοιμοπόλεμος Μακρόν, Μουσουλμανικό-κεντροαριστερό-αντισιωνιστικό κόμμα στα ευρωεκλογές, Το δερμάτινο του Δένδια και το puffer του Κυριάκου

Απολαυστική η επικοινωνιακή ομάδα του Προέδρου Μακρόν που οδεύει στην Σύνοδο Κορυφής ετοιμοπόλεμος. Κοντινό πλάνο, με ισορροπία στο στυλ, ούτε πολύ φουσκωμένοι, ούτε ψόφιοι οι μυς, λίγο δέρμα στα γάντια εννοείται, και ιδρωμένο μαλλί τόσο όσο. Ο Εμανουέλ ετοιμάζεται να δώσει μάχη στις ευρωεκλογές, μάχη εναντίον του Πούτιν, και μάχη στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες. Επιδίωξη, πέρα από τα προφανή, είναι να δείξει πυγμή εντός κι εκτός ΕΕ, ως η μόνη χώρα με πυρηνικό οπλοστάσιο που έχει τη βούληση να πάρει πάνω της την ευρωπαϊκή άμυνα.

Μουσουλμανικό-Κεντροαριστερό

Οι μπελάδες του Γάλλου Προέδρου είναι ατελείωτοι και μέσα και έξω. Τελευταίο φρούτο στην φρουτιέρα, η εμφάνιση της Ένωσης Μουσουλμάνων Δημοκρατών της Γαλλίας (UDMF) η οποία δηλώνει έτοιμη να κατέβει στις ευρωεκλογές με παρουσία σε: Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και ίσως και Ισπανία. Οι UDMF αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί, αντισιωνιστές και αντιιμπεριαλιστές (Le Monde) και ετοιμάζουν πυρετωδώς τα ψηφοδέλτια τους. Στελέχη της Ένωσης θεωρούν την Χαμάς ισότιμο εταίρο με το Ισραήλ, ενώ κεντρική θέση είναι η ΕΕ να διακόψει κάθε σχέση μαζί του και να του επιβάλλει κυρώσεις κατά το πρότυπο της Ρωσίας. Θα είναι οι επικείμενες ευρωεκλογές η αρχή της εμφάνισης οργανωμένης μουσουλμανικής ψήφου και τι θα σημαίνει αυτό για τις ισορροπίες στο Ευρωκοινοβούλιο;

Σουνίτης Δήμαρχος

Η παρουσία μουσουλμάνων σε ανώτατα κρατικά αξιώματα δεν είναι καινούργια φυσικά. Το Λονδίνο ήδη ψηφίζει και ξαναψηφίζει για Δήμαρχο τον σουνίτη μουσουλμάνο πακιστανικής καταγωγής Σαντίκ Καν. Ο κ. Καν έχει δώσει προτεραιότητα στο ασφυκτικό πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζει η εργατική και μεσαία τάξη της πόλης και έχει υλοποιήσει ήδη ένα πρόγραμμα παροχής διαμερισμάτων σε προσιτές τιμές. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει πλέον εμπλοκή στις ευρωεκλογές -τις οποίες φυσάει και δεν κρυώνει με τον λαϊκιστή Brexit-α Φάρατζ που όμως ήταν μια χαρά βολεμένος στο ευρωκοινοβούλιο. Έχει όμως δημοτικές, και οι Εργατικοί θέλουν να κάνουν την διαφορά.

Η επανεκλογή του Καν θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο τα πανιά του Κιρ Στάρμερ, στο πρόσωπο του οποίου φαίνεται πως βρήκαν ηγέτη οι Labor μετά από πολλά χρόνια. Ο Στάρμερ βρίσκεται στο πλευρό του Δημάρχου, ενώ το ζήτημα της στέγης, και φυσικά το NHS (Βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας) είναι σημαίες της προεκλογικής εκστρατείας.

«Χαίρομαι που είμαι μαζί με τον Σαντίκ σήμερα καθώς ξεκινά την εκστρατεία επανεκλογής του υποσχόμενος 40.000 δημοτικά σπίτια μέχρι το 2030» ανέφερε σε ανάρτησή του Στάρμερ, ο οποίος είναι το φαβορί για την θέση του Πρωθυπουργού.

Ο Στάρμερ δεν συμφωνεί με όλη την ατζέντα του Καν και θα έχει ενδιαφέρον η συγκατοίκηση τους. Ένα παράδειγμα είναι το πάγωμα των ενοικίων στο Λονδίνο για δύο χρόνια, το οποίο ο ηγέτης των Εργατικών δεν βλέπει σωστό μέτρο λειτουργίας της αγοράς. Εργατικός μεν, αλλά υπάρχουν και όρια.

Προσηνείς αλλά όχι αφελείς

Στον Στάρμερ με τον οποία βρήκε αμέσως κώδικα επικοινωνίας ποντάρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει τους δικούς του μπελάδες.

Χθες πάντως πήρε μια ανάσα μεταξύ Τεμπών και επιστολικής ψήφου, λίγο πριν μεταβεί Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο, και οι εξ ανατολών γείτονές μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα» σημείωσε χθες ο Πρωθυπουργός. «Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις».

Οι αναφορές του ΠΘ έγιναν κατά την τελετή παραλαβής των τριών νέων, από εφτά, ελικοπτέρων Romeo MH-60R Seahawk του Πολεμικού Ναυτικού. Τα ελικόπτερα είναι κομμάτι της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ το οποίο συνυπεγράφη επί του πρώην ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, κόστους 550 εκ δολαρίων. Ο Κυριάκος έκανε την σχετική αναφορά.

Τρίτη

Η Ελλάδα, πολύ ψηλά σε αμυντικές δαπάνες, συνεχίζει την αμυντική της θωράκιση η οποία είχε πατήσει φρένο την περασμένη δεκαετία εξαιτίας της χρεοκοπίας. Τρίτη κατά σειρά σε δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ στις χώρες του ΝΑΤΟ

είναι αναγκασμένη ν’ αγοράζει ακριβά προκειμένου να εξασφαλίσει ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Κάπως έτσι τελειώνουν γρήγορα τα λεφτά και για την παροχή φθηνής στέγης όπως πχ το πρόγραμμα για νέους έως 39 χρονών που απορροφήθηκε αμέσως.

Κατά τα λοιπά, η επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου ήταν μάλλον μια ατυχής στιγμή για τον ΠΘ, καθώς το puffer jacket με πουλοβεράκι+ πουκαμισάκι+παντελονάκι, δεν βγάζει αυτά που χρειάζεται η στιγμή.

Στην περίπτωση μας ισχύει το, ο παλιός είν’ αλλιώς. Αναφέρομαι στην εμφάνιση Δένδια με total black και δερμάτινο. Σκληράδα και αποφασιστικότητα.

Άψογος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:04

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σε α’ ανάγνωση το φορολογικό νομοσχέδιο

20:04

Νέο ρεκόρ για το παγκόσμιο χρέος - Στα 353 τρισ. δολάρια

19:55

Ιράν: Oι ΗΠΑ επιδιώκουν να αναγκάσουν την Τεχεράνη να «παραδοθεί»

19:50

Επιβάτης του MV Hondius με χανταϊό πήγε να ταξιδέψει με πτήση της KLM - Ανησυχία στα Κανάρια Νησιά

19:50

DeepSeek: Πρώτο άνοιγμα σε επενδυτές με αποτίμηση έως 50 δισ. δολάρια

19:38

Υπ. Εργασίας: Συνεχίζεται ο διάλογος για ενίσχυση της αρχής της ίσης αμοιβής ανδρών - γυναικών

19:37

Κρίσιμο 48ωρο για τις αγορές

19:33

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 13 Μαΐου - Τα αιτήματα

19:29

Dotsoft: Αναλαμβάνει έργο για την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς της Κύπρου

19:20

Υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων στις ευρωαγορές με κέρδη 2,22%

19:08

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίκη 58 αγροτών από Κρήτη - «Δήλωσαν χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρα στην Καστοριά»

18:55

ΔΑΑ: 9,02 εκατ. επιβάτες στο τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% - Η κίνηση τον Απρίλιο

18:42

Πρόεδρος Λιθουανίας: «Ελπίζω τα στρατεύματα των ΗΠΑ να παραμείνουν στην Ευρώπη»

18:30

Θεμιστοκλέους: 20 δισ. ευρώ για το δημογραφικό - Επέκταση της δωρεάν εξέτασης ΑΜΗ

18:17

ΑΔΜΗΕ: Νέα Επικεφαλής Μονάδας Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων

18:04

Άλμα τζίρου και αισιοδοξίας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Εκτίναξη 5% για τον τραπεζικό δείκτη

18:03

ΟΛΠ: Στα 20,74 εκατ. τα EBITDA το α’ τρίμηνο

18:00

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου: Το Ταμείο Ανάκαμψης χωλαίνει από άποψη διαφάνειας

17:59

Κώτσηρας: Ενδυνάμωση θεσμικών εργαλείων και αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία

17:54

Παθήσεις Ώμου: Από τον χρόνιο πόνο στην οριστική θεραπεία

17:47

Yildirimhan: Ο πρώτος, διηπειρωτικός πύραυλος από Τουρκία με εμβέλεια 6.000 χιλιομέτρων

17:34

Επιταχύνει την ανάπτυξη λογισμικού μέσω agentic AI η Netcompany

17:21

Πέθανε ο ιδρυτής του CNN, Τεντ Τέρνερ

17:18

Το Ισραήλ δεν γνωρίζει για μια πιθανή συμφωνία Ουάσιγκτον-Τεχεράνης

17:17

Κρίσιμες εκλογές στη Βρετανία την Πέμπτη - Πολιτικό βαρόμετρο για τον Στάρμερ

17:05

«Η Τεχεράνη συνεχίζει να μελετά την αμερικανική πρόταση», λέει το ιρανικό ΥΠΕΞ

17:01

Πλήρως ψηφιακά οι εγγραφές για την Α΄ Δημοτικού: 69.895 κατανομές

16:57

Μέσω gov.gr οι ενστάσεις επί πράξεων παράβασης του Πυροσβεστικού Σώματος

16:54

«Νοιάζομαι, εξετάζομαι» - Και ο Μάιος γίνεται μήνας δράσης ενάντια στον Καρκίνο του Δέρματος

16:46

Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα αποπληρώνει 6,9 δισ. ευρώ χρέους τον Ιούνιο»