INSIDE OUT

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο του Σκυλακάκη - Το άγχος του Ανδρέα Σπυρόπουλου - Δούκας: Aπ’ το πάρτι στη δοξολογία

02-01-2024 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το πρωτοχρονιάτικο δώρο του Σκυλακάκη - Το άγχος του Ανδρέα Σπυρόπουλου - Δούκας: Aπ’ το πάρτι στη δοξολογία

Τι Άη Βασίλης και κουραφέξαλα! Ο πραγματικός Άη Βασίλης τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο που μόλις ξεκίνησε, είναι ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο υπουργός, μόνο που δεν παρακάλεσε γονατιστός τους καταναλωτές να μείνουν στο «πράσινο», δηλαδή να μην πάνε ούτε στο μπλε, ούτε στα κίτρινα, και αναμφίβολα έφερε δώρο χαμηλές τιμές ρεύματος για τους περισσότερους. Κανονικά έπρεπε να βγει και μια φωτό με τον σκούφο του Άη Βασίλη σε πράσινο. Ελπίζω να γράφω τα ίδια και για τον Φεβρουάριο, αλλά προς το παρόν μπορεί να χαρεί με την χαρά των εκατομμυρίων καταναλωτών που θα πληρώσουν λίγο λιγότερο ρεύμα αυτό τον μήνα.

Βαριά η πολιτική

Κι ενώ ο Σκυλακάκης απολαμβάνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο τις εορταστικές ημέρες, η περίοδος των εορτών είναι ένα συνεχόμενο μαρτύριο. Κάλαντα, επισκέψεις, δοξολογίες, είναι βαρύ το καθήκον. Υπάρχουν όμως και μερικοί που το βλέπουν αλλιώς. Για παράδειγμα, ο Στέφανος Κασσελάκης. Πήρε άδεια απ’ τη σημαία και πήγε διακοπές στις ΗΠΑ με Τάιλερ και Φάρλι, ενώ αναμένεται στην Αθήνα την άλλη βδομάδα στις 8 του Γενάρη. Σαν τους μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων. Η Κουμουνδούρου κάπως ενοχλείται από αυτές τις συμπεριφορές του νέου Προέδρου, αλλά επειδή είχε μάθει χρόνια τώρα να προστατεύει την ιδιωτικότητα του παλιού, δεν μπορεί να πει τίποτα.

Στο Hilton της Πράγας

Τουλάχιστον ο παλιός γλίτωσε απ’ την κριτική κι έτσι μπορεί πλέον να απολαμβάνει τις χαρές του καπιταλιστικού τρόπου ζωής χωρίς να υφίσταται κριτική. Να, για παράδειγμα, αυτές τις μέρες τις περνάει με την οικογένεια στη μαγική Πράγα. Ξεκινά τη μέρα του με ένα καλό πρωινό στο λουσάτο Hilton

ντυμένος κάζουαλ με τζιν και σνίκερς και στη συνέχεια κάνει βόλτες με την Μπέτυ στην παλιά πόλη.

Απόντες

Όμως η πολιτική, όπως και η καλογερική είναι βαριά. Ειδικά τις μέρες που δεν υπάρχουν ειδήσεις, οι απουσίες είναι αισθητές.

Απών ο Πρόεδρος Κασσελάκης από τη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, απών κι από τις καθιερωμένες ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην πρώτη έστειλε την Έλενα Ακρίτα,

στη δεύτερη την Θεοδώρα Τζάκρη.

Στα βήματα Κασσελάκη και ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης σε ό, τι αφορά τις υποχρεώσεις της Πρωτοχρονιάς. Απών από τις ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απών και από τη δοξολογία στη Μητρόπολη.

Στη θέση του έστειλε τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και alter ego, Ανδρέα Σπυρόπουλο. Πάντως τα ποντιακά τα κάλαντα, τα άκουσε στη Χαριλάου Τρικούπη την παραμονή, κανονικά με τζιν και με γραβάτα.

Όμως, επειδή ο Πρόεδρος Νίκος, σε αντίθεση με τον ομόλογό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα φόρτωσε στον κόκορα για να φύγει δυο εβδομάδες διακοπές στο εξωτερικό, κι επειδή πήγε επιδεικτικά να πιεί καφέ στο Κολωνάκι αντί να τρέχει σε Μητρόπολη και Προεδρικό, υποψιάζομαι βάσιμα πως το έκανε για άλλο λόγο κι όχι για ν’ αποφύγει το πολιτικό καθήκον.

Αναγνωρισιμότητα

Ο Σπυρόπουλος είναι από τους ελάχιστους που έχουν ήδη κλειδώσει για το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά ένα θεματάκι αναγνωσιμότητας το έχει. Ας πούμε λοιπόν ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης του δίνει έξτρα bonus εμφανίσεις, τις οποίες θα χρειαστεί εν’ όψη της σκληρής μάχης του πανελλαδικού σταυρού στις 9 Ιουνίου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Σπυρόπουλος θα πάει Βρυξέλλες. Το θέμα είναι να βγει και πρώτος. Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς η εξίσωση -εκτός του Ανδρέα- είναι να ανεβάσει ποσοστά και το κόμμα και να ξεκολλήσει επιτέλους από το ελαφρύ διψήφιο. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός: Νίκος Παπανδρέου, Βασίλης Σκουντής είναι αμέσως αμέσως δύο αναγνωρίσιμοι υποψήφιοι.

Ενώ στενό μαρκάρισμα για να κατέβει ασκείται και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη.

Κι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή.

Χαρούμενος Δούκας

Στον αντίποδα της απροθυμίας Κασσελάκη-Ανδρουλάκη να παρευρεθούν στις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που επιτάσσει η θέση τους, βρίσκεται η αστείρευτη χαρά των νέων Δημάρχων.

Σ’ αυτή την κούρσα ξεχωρίζει ο Δούκας. Και στην πρωτοχρονιάτικη πίστα του Συντάγματος ανέβηκε, και ξενύχτησε, και την άλλη μέρα ήταν φρέσκος φρέσκος μαζί με Κυριάκο, Τασούλα και Χαρδαλιά στη Μητρόπολη.

Ελπίζω η όρεξη και το κέφι να μην τον εγκαταλείψει όταν καθίσει για τα καλά στην καρέκλα του Δημάρχου Αθηναίων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:08

Στάρμερ: «Οι βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από βομβαρδιστικά των ΗΠΑ»

19:08

Ιράν μετά τον θάνατο του Χαμενεΐ: Ποιος ελέγχει τη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί η διαδοχή

19:08

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων οι ευρωαγορές - Η χειρότερη ημέρα για Stoxx 600 εδώ και 7 μήνες

19:07

Ο φόβος για ενεργειακό πληθωρισμό ρίχνει τα ευρωπαϊκά ομόλογα

19:00

Επικοινωνία Ερντογάν με Μερτς - Ρούτε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

18:47

Η TELEKOM συνεργάζεται με την Starlink για κάλυψη παντού στην Ευρώπη

18:43

Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από 9 σχήματα για το πλειοψηφικό ποσοστό στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ

18:34

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για έναρξη διαπραγματεύσεων με ΕΕ»

18:31

Ο Πούτιν συζήτησε την κατάσταση στο Ιράν με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

18:26

Παρατείνεται το lockdown στο Ισραήλ - Κλείσιμο σχολείων και χώρων εργασίας έως 7 Μαρτίου

18:25

ΟΠΑΠ: Επιτυχημένο το 2025 με ρεκόρ στα καθαρά έσοδα προ εισφορών

18:22

Κύπρος: Από τον Λίβανο τα drones κατά της βρετανικής βάσης του Ακρωτηρίου

18:18

ΤτΕ: Στα 257,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2025 - Μέρισμα 13,3 εκατ. ευρώ

18:13

Σε διαβούλευση το ν/σ για βαθύ κράτος και γραφειοκρατία: Οι 14 παρεμβάσεις - Το μήνυμα Χατζηδάκη

18:12

Αναταράξεις σε αερομεταφορές και τουρισμό φέρνει η σύγκρουση στο Ιράν

18:11

ΥΠΕΞ Ιράν: «Δεν έχουμε καμία εχθρότητα προς τις χώρες του Κόλπου»

17:59

Ελλάκτωρ: Αγορά ακινήτου από Prodea - Στα 44 εκατ. ευρώ το τίμημα

17:59

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ: «Θα χρειαστεί χρόνος για την επίτευξη των στρατιωτικών στόχων στο Ιράν»

17:58

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ – Πτώση 5% για τις τράπεζες

17:58

Mermeren Kombinat: Στα 30,48 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 2025 - Μείωση 4%

17:53

Noval Property: Λειτουργική κερδοφορία 26,2 εκατ. ευρώ το 2025 - Ετήσια άνοδος 27%

17:46

Eνδιαφέρον από 5 επενδυτικά σχήματα στον διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου

17:41

Τραμπ για Ιράν: «Τους διαλύσαμε - Το μεγάλο κύμα επιθέσεων δεν ήρθε ακόμα»

17:37

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς προβάτων στην Ήπειρο

17:34

Κυβερνητικές πηγές: O πρωθυπουργός είναι ανοικτός για κατ’ ιδίαν ενημέρωση όποιου πολιτικού αρχηγού

17:31

Ιράν: Νεκρή και η σύζυγος του Χαμενεΐ - «Πλήξαμε 500 στόχους που συνδέονται με ΗΠΑ, Ισραήλ»

17:22

Μακρόν: Το δεύτερο μισό του αιώνα που έρχεται, θα είναι η εποχή των πυρηνικών όπλων

17:17

Λίβανος: Σειρά πληγμάτων στα περίχωρα της Βηρυτού - «Φύγετε αμέσως» καλεί η πρεσβεία των ΗΠΑ

17:13

Επανεκκινούν περιορισμένες πτήσεις από Ντουμπάι - Παρατείνει την αναστολή η Air France

17:12

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στις 4 Μαρτίου