INSIDE OUT

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο του Σκυλακάκη - Το άγχος του Ανδρέα Σπυρόπουλου - Δούκας: Aπ’ το πάρτι στη δοξολογία

02-01-2024 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το πρωτοχρονιάτικο δώρο του Σκυλακάκη - Το άγχος του Ανδρέα Σπυρόπουλου - Δούκας: Aπ’ το πάρτι στη δοξολογία

Τι Άη Βασίλης και κουραφέξαλα! Ο πραγματικός Άη Βασίλης τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο που μόλις ξεκίνησε, είναι ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο υπουργός, μόνο που δεν παρακάλεσε γονατιστός τους καταναλωτές να μείνουν στο «πράσινο», δηλαδή να μην πάνε ούτε στο μπλε, ούτε στα κίτρινα, και αναμφίβολα έφερε δώρο χαμηλές τιμές ρεύματος για τους περισσότερους. Κανονικά έπρεπε να βγει και μια φωτό με τον σκούφο του Άη Βασίλη σε πράσινο. Ελπίζω να γράφω τα ίδια και για τον Φεβρουάριο, αλλά προς το παρόν μπορεί να χαρεί με την χαρά των εκατομμυρίων καταναλωτών που θα πληρώσουν λίγο λιγότερο ρεύμα αυτό τον μήνα.

Βαριά η πολιτική

Κι ενώ ο Σκυλακάκης απολαμβάνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο τις εορταστικές ημέρες, η περίοδος των εορτών είναι ένα συνεχόμενο μαρτύριο. Κάλαντα, επισκέψεις, δοξολογίες, είναι βαρύ το καθήκον. Υπάρχουν όμως και μερικοί που το βλέπουν αλλιώς. Για παράδειγμα, ο Στέφανος Κασσελάκης. Πήρε άδεια απ’ τη σημαία και πήγε διακοπές στις ΗΠΑ με Τάιλερ και Φάρλι, ενώ αναμένεται στην Αθήνα την άλλη βδομάδα στις 8 του Γενάρη. Σαν τους μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων. Η Κουμουνδούρου κάπως ενοχλείται από αυτές τις συμπεριφορές του νέου Προέδρου, αλλά επειδή είχε μάθει χρόνια τώρα να προστατεύει την ιδιωτικότητα του παλιού, δεν μπορεί να πει τίποτα.

Στο Hilton της Πράγας

Τουλάχιστον ο παλιός γλίτωσε απ’ την κριτική κι έτσι μπορεί πλέον να απολαμβάνει τις χαρές του καπιταλιστικού τρόπου ζωής χωρίς να υφίσταται κριτική. Να, για παράδειγμα, αυτές τις μέρες τις περνάει με την οικογένεια στη μαγική Πράγα. Ξεκινά τη μέρα του με ένα καλό πρωινό στο λουσάτο Hilton

ντυμένος κάζουαλ με τζιν και σνίκερς και στη συνέχεια κάνει βόλτες με την Μπέτυ στην παλιά πόλη.

Απόντες

Όμως η πολιτική, όπως και η καλογερική είναι βαριά. Ειδικά τις μέρες που δεν υπάρχουν ειδήσεις, οι απουσίες είναι αισθητές.

Απών ο Πρόεδρος Κασσελάκης από τη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, απών κι από τις καθιερωμένες ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην πρώτη έστειλε την Έλενα Ακρίτα,

στη δεύτερη την Θεοδώρα Τζάκρη.

Στα βήματα Κασσελάκη και ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης σε ό, τι αφορά τις υποχρεώσεις της Πρωτοχρονιάς. Απών από τις ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απών και από τη δοξολογία στη Μητρόπολη.

Στη θέση του έστειλε τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και alter ego, Ανδρέα Σπυρόπουλο. Πάντως τα ποντιακά τα κάλαντα, τα άκουσε στη Χαριλάου Τρικούπη την παραμονή, κανονικά με τζιν και με γραβάτα.

Όμως, επειδή ο Πρόεδρος Νίκος, σε αντίθεση με τον ομόλογό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα φόρτωσε στον κόκορα για να φύγει δυο εβδομάδες διακοπές στο εξωτερικό, κι επειδή πήγε επιδεικτικά να πιεί καφέ στο Κολωνάκι αντί να τρέχει σε Μητρόπολη και Προεδρικό, υποψιάζομαι βάσιμα πως το έκανε για άλλο λόγο κι όχι για ν’ αποφύγει το πολιτικό καθήκον.

Αναγνωρισιμότητα

Ο Σπυρόπουλος είναι από τους ελάχιστους που έχουν ήδη κλειδώσει για το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά ένα θεματάκι αναγνωσιμότητας το έχει. Ας πούμε λοιπόν ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης του δίνει έξτρα bonus εμφανίσεις, τις οποίες θα χρειαστεί εν’ όψη της σκληρής μάχης του πανελλαδικού σταυρού στις 9 Ιουνίου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Σπυρόπουλος θα πάει Βρυξέλλες. Το θέμα είναι να βγει και πρώτος. Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς η εξίσωση -εκτός του Ανδρέα- είναι να ανεβάσει ποσοστά και το κόμμα και να ξεκολλήσει επιτέλους από το ελαφρύ διψήφιο. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός: Νίκος Παπανδρέου, Βασίλης Σκουντής είναι αμέσως αμέσως δύο αναγνωρίσιμοι υποψήφιοι.

Ενώ στενό μαρκάρισμα για να κατέβει ασκείται και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη.

Κι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή.

Χαρούμενος Δούκας

Στον αντίποδα της απροθυμίας Κασσελάκη-Ανδρουλάκη να παρευρεθούν στις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που επιτάσσει η θέση τους, βρίσκεται η αστείρευτη χαρά των νέων Δημάρχων.

Σ’ αυτή την κούρσα ξεχωρίζει ο Δούκας. Και στην πρωτοχρονιάτικη πίστα του Συντάγματος ανέβηκε, και ξενύχτησε, και την άλλη μέρα ήταν φρέσκος φρέσκος μαζί με Κυριάκο, Τασούλα και Χαρδαλιά στη Μητρόπολη.

Ελπίζω η όρεξη και το κέφι να μην τον εγκαταλείψει όταν καθίσει για τα καλά στην καρέκλα του Δημάρχου Αθηναίων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:35

Κυριακούλης: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Θεοφάνης Κυριακούλης

14:33

Η Ουκρανία γίνεται εταίρος σε στρατιωτική συμμαχία χωρών της Βόρειας Ευρώπης

14:22

Κοντογεώργης για ανάπτυξη Δράμας: Ισχυρή περιφέρεια σημαίνει ισχυρή Ελλάδα

14:07

Γάζα: Νοσοκομείο παρέλαβε τις σορούς 15 Παλαιστινίων κρατουμένων

14:07

Ταχιάος: Σε πλήρη λειτουργία η επέκταση της Καλαμαριάς το α’ τρίμηνο 2026

14:06

Στο σχέδιο «Επιχειρηματικότητα 360°» η Akis Petretzikis Hub για ίδρυση στούντιο 2 εκατ. ευρώ

14:01

Δεκτές οι ελληνικές θέσεις στον νέο κλιματικό νόμο της ΕΕ για κοινωνική συνοχή και ανταγωνιστικότητα

13:56

Κεφαλογιάννης: Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 35.500 προσεισμικοί έλεγχοι σε δημόσια κτίρια

13:41

Profile Software και EY Ελλάδος ολοκλήρωσαν το νέο σύστημα αδειοδότησης ΑΠΕ για το ΥΠΕΝ

13:39

ΥΠΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα

13:39

Philip Morris International: Νέος, διευρυμένος ρόλος για τον Χρήστο Χαρπαντίδη

13:35

Τσάφος: 7η παγκοσμίως στη διείσδυση καθαρής ενέργειας η Ελλάδα

13:32

Algida Ice Cream Company: Σταθερή ανάπτυξη και ηγετική θέση στην κατηγορία του παγωτού

13:27

Ισραηλινός υπουργός χαρακτήρισε τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης «υποστηρικτή της Χαμάς»

13:24

Ένταση έχει προκαλέσει η άφιξη της Shein στο Παρίσι

13:23

Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος - Τουλάχιστον 10 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης

13:22

Μάλμε - Παναθηναϊκός: Τι να δείτε και τι να δοκιμάσετε στην πόλη της Σουηδίας

13:17

Η Κωτσόβολος εντάσσεται στο UN Global Compact και στο ελληνικό του δίκτυο

13:15

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για την πορεία εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα

13:14

Aktor και ΔΕΠΑ Εμπορίας επενδύουν στρατηγικά στην ενέργεια και την εξωστρέφεια

13:09

Orsted: Κατέγραψε ζημίες ύψους 261,8 εκατ. δολαρίων το γ' τρίμηνο

13:02

Κατατέθηκε στη Κομισιόν το επικαιροποιημένο σχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Εντός δύο μηνών η απάντηση

13:01

Υπόθεση Novartis: Διακόπηκε η δίκη σε β' βαθμό των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων

12:53

Στην Ελλάδα ο Ζελένκσι μέσα στον Νοέμβριο - Συνάντηση με Μητσοτάκη

12:40

Κλίμα: Συμβιβασμός ΕΕ - ΟΗΕ για μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου

12:33

Ζοχράν Μαμντάνι: Πώς ένας Σοσιαλιστής αψήφησε τη Wall Street και «κατέκτησε» τη Νέα Υόρκη

12:31

Βοσνία: Έντεκα νεκροί και τουλάχιστον 30 τραυματίες από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

12:26

Ο ΕΣΠ ζητά θεσμική πρωτοβουλία για τη δημιουργία «Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού»

12:25

Οι ηλικιωμένοι άντεξαν περισσότερο: Τι έδειξε διεθνής έρευνα για την ψυχική ανθεκτικότητα μετά την πανδημία

12:10

Έκρηξη τα ξημερώματα έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι