INSIDE OUT

Ο Κασσελάκης αγνοεί τα όργανα - Γιατί επέλεξε την Διάνα - Γυναικεία υπόθεση η Αθήνα του Δούκα

17-10-2023 | 07:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κασσελάκης αγνοεί τα όργανα - Γιατί επέλεξε την Διάνα - Γυναικεία υπόθεση η Αθήνα του Δούκα

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι εν τη απουσία του, η Κουμουνδούρου θα έμενε ακυβέρνητη, ο Πρόεδρος Κασσελάκης έδειξε πως μπορεί ένα κόμμα να κυβερνηθεί ακόμα κι εξ αποστάσεως. Αρκεί να υπάρχει G. Ο Στέφανος ο οποίος βρίσκεται ήδη στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να φτιάξει μικρά θεματικά think tank και όρισε επικεφαλής την Διάνα Βουτυράκου. Η πράξη του σε άλλες εποχές θα ισοδυναμούσε με casus belli, αλλά τα κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν ξέρουν προς τα που να πρωτοκοιτάξουν. Κάποιοι ζητούν συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά πλέον ακόμα κι αυτό να γίνει θα είναι άνευ σημασίας. Ο Στέφανος επελαύνει.

Επιστήμονας με ενσυναίσθηση

«Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τη Διάνα τον Μάιο, συνειδητοποίησα ότι είναι μία εξαιρετική επιστήμονας με βαθιά ενσυναίσθηση.

Η Διάνα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω στα στελέχη του μέλλοντος. Και θα είναι από εδώ και πέρα στην πρώτη γραμμή ανάδειξής τους μαζί μου», ανέφερε στη ίδια ανάρτηση ο απρόβλεπτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η Διάνα, με λαμπρό και ουσιαστικό βιογραφικό στη ρομποτική, κατήλθε στις εκλογές στην Δυτική Αττική, και βρέθηκε πίσω σε σταυρούς από τον Γιώργο Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έβγαλε έδρα τον Ιούνιο. Ο Γιώργος θα περάσει τους επόμενους μήνες στα μαρμάρινα πατώματα του Κοινοβουλίου ως Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, να μαστιγώνει βουλευτές.

Η Διάνα πάλι θα αναλάβει κάτι πιο ενδιαφέρον.

Απευθείας

«Ευχαριστώ ολόψυχα τα πολλά μέλη - και ειδικά νέα μέλη - που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση να συμμετάσχουν στην ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια Σύγχρονη Αριστερά.

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι να σχηματιστούν μικρές ομάδες εμπειρογνωμόνων ανά θεματική, με συγκεκριμένη εξειδίκευση, οι οποίες θα συνεργάζονται απευθείας μαζί μου και θα συνεισφέρουν στα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό το «απευθείας» που δίνει ο Πρόεδρος σε όσους στελεχώσουν τα μικρά θεματικά think tank, προκάλεσε ρίγη. Think tank είχε επιχειρήσει να φτιάξει και ο Αλέξης, αλλά κατέληξε σε μια εκδήλωση με στρογγυλά τραπέζια στο ΣΕΦ κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου στο πριν ενάμιση χρόνο.

Διαγκωνισμός

Η τοποθέτηση της αθόρυβης και πολλά υποσχόμενης Διάνας ως συντονίστρια, και η απευθείας σχέση με τον Πρόεδρο, δημιουργεί ανασφάλεια στους τομεάρχες, και επιτείνει την οργή ιστορικών στελεχών για το πως διοικεί ο Κασσελάκης το κόμμα. Όμως τί μπορούν να κάνουν; Όπως σε κάθε σύστημα εξουσίας, έτσι και στου ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική επιρροή έγκειται στο ποιος έχει το ελεύθερο να ανοίξει την πόρτα και να μπει χωρίς να χτυπήσει.

Κι αυτός μέχρι στιγμής στην Κουμουνδούρου είναι μόνο ο διευθυντής του γραφείου του Μανώλης Καπνισάκης. Απ’ έξω ακριβώς, περιμένουν πολλοί.

Γυναικεία υπόθεση

Δεκαπέντε γυναίκες και έντεκα άνδρες εξέλεξε η παράταξη του νέου Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Το γεγονός είναι πρωτοφανές και το ρεκόρ το γράφει ο χαμηλών τόνων καθηγητής του ΕΜΠ, που πετάχτηκε απ’ το πουθενά για να πάρει τον πρώτο Δήμο της χώρας. Στο ψηφοδέλτιό του πάντως δεν λείπουν γνωστά πασοκικά επώνυμα που μιλούν στον ευρύτερο χώρο: υπάρχει μια Μπέη, μια Γεννηματά, ένας Λαλιώτης, ένας Γιάνναρος κι ένας Γιαννόπουλος. Στο παιχνίδι μπαίνει και μια Δούρου, ενώ σημαντικός είναι και ο Χειμωνάς.

Ποιοι δεν βγαίνουν από Μπακ

Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στο αντίπαλο στρατόπεδο, σήμανε τη σφαγή των δημοτικών συμβούλων: οι λαμπεροί Βασίλης Ζούλιας, Βασίλης Καλλίδης, Κριστόφ Βαζέχα, Κωνσταντίνος Δέδες, Νικολέττα Καρρά, καθώς και ο πρώην υπουργός Γιώργος Γιατρομανωλάκης, βρέθηκαν εκτός Δήμου. Εντός, κατά σειρά εκλογής οι, Ν. Αβραμίδης, Χρ. Τεντόμας, Μ. Καλαμπόκας, Αλεξία Έβερτ, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, η Κ. Γκαγκάκη και ο Σ. Κολλάτος.

Πάει κι ο Βύρωνας

Ήττα υπέστη στον β’ γύρο και ο Μίλτος Μπαντής, από το νομικό Αλέξη Σωτηρόπουλο.

Ο νέος δήμαρχος Βύρωνα υπήρξε στενός συνεργάτης του Παύλου Γερουλάνου στο Υπ. Πολιτισμού, και ασχολείται πολλά χρόνια με τα δημοτικά. Η νίκη του είναι μεγάλη όχι γιατί είχε στήριξη ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί στον Βύρωνα ήταν η τελευταία επίσκεψη που έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μαζί με το Νίκο Χαρδαλιά πριν τον α' γύρο, για να στηρίξουν εμμέσως και τον Μπαντή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:47

Εκλογές στην Πορτογαλία: Ο Σοσιαλιστής Σεγκούρο αναμένεται να επικρατήσει του ακροδεξιού Βεντούρα στον β' γύρο

13:44

ΗΠΑ: Σήμερα η ανακοίνωση της ποινής του δράστη απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ

13:41

ΔΕΗ blue: 54 σημεία φόρτισης στα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

13:33

ΤτΕ: Μειώθηκε στο 3,93% το περιθώριο επιτοκίου νέων καταθέσεων και δανείων τον Δεκέμβριο

13:29

Η πολιτεία Ιλινόι αψηφά τον Τραμπ και εντάσσεται στο δίκτυο του ΠΟΥ για τις Επιδημικές Κρίσεις

13:25

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην ελαιοκομία

13:19

Παπασταύρου: Στις 24 Φεβρουαρίου έχουμε κοινή συνάντηση στις ΗΠΑ για τον Κάθετο Διάδρομο

13:18

Λήγει σήμερα η συνθήκη New START μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας - Ξεκινά νέα εποχή πυρηνικών εξοπλισμών

13:14

Bank of America: Η Ελλάδα στο top 3 των αναδυόμενων αγορών - Εισροές ρεκόρ τον Ιανουάριο

13:14

Ιράν: Οι αρχές επιτρέπουν πλέον επισήμως στις γυναίκες να οδηγούν δίκυκλα

13:05

Πώς οι αγορές ομολόγων της Fed επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες

13:03

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ισχυρή θέση στον παγκόσμιο χάρτη της Τεχνητής Νοημοσύνης

12:56

Τι συμβαίνει με τον «χρυσό των φτωχών»;

12:49

Ιταλός ΥΠΕΣ: Η ICE δεν θα πραγματοποιήσει ποτέ επιχειρήσεις στην Ιταλία

12:48

JP Morgan για μετοχές λογισμικού: «Καταδικάζονται πριν από τη δίκη»

12:35

Fed: Παραιτήθηκε από τον Λευκό Οίκο ο Στίβεν Μίραν

12:27

Χατζηδάκης: Δεκατέσσερις παρεμβάσεις για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη

12:26

Έκτακτο δελτίο EΜΥ: Καταιγίδες και χαλάζι από σήμερα το βράδυ - Πού θα «χτυπήσουν»

12:20

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινά μη διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες την Παρασκευή

12:19

Γάζα: 18 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Αναστολή στις διελεύσεις ασθενών μέσω της Ράφας

12:16

Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Ανείπωτη τραγωδία, εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι

12:09

Μαρινάκης: Η πραγματικότητα διαψεύδει για ακόμα μία φορά τον κ. Ανδρουλάκη και το κόμμα του

12:05

Νέες συνομιλίες Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι με στόχο τον τερματισμό του πολέμου

12:03

Eurostat: Στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Μεγάλη επιβράδυνση στο 1,7% στην Ευρωζώνη

11:59

Διαστημική κατασκοπεία από τη Ρωσία: Υποκλοπές από 12 ευρωπαϊκούς δορυφόρους

11:58

ΑΑΔΕ: Εντόπισε εικονικά τιμολόγια 720 εκατ. ευρώ από 147 επιχειρήσεις

11:55

Ανανέωση και διεύρυνση της συνεργασίας Johnson & Johnson Innovative Medicine με τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ

11:54

Nestlé: Επιπλέον ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος σε νέα παρτίδα των προϊόντων της μάρκας Guigoz

11:45

Crypto: «Εξαυλώθηκαν» 500 δισ. δολ. σε μία εβδομάδα - «Παλεύει» για τα 76.000 δολ. το Bitcoin

11:45

Carlsberg: Διευρύνει το guidance της για τα κέρδη του 2026 λόγω αβεβαιότητας στη ζήτηση