INSIDE OUT

Ο Κασσελάκης αγνοεί τα όργανα - Γιατί επέλεξε την Διάνα - Γυναικεία υπόθεση η Αθήνα του Δούκα

17-10-2023 | 07:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κασσελάκης αγνοεί τα όργανα - Γιατί επέλεξε την Διάνα - Γυναικεία υπόθεση η Αθήνα του Δούκα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι εν τη απουσία του, η Κουμουνδούρου θα έμενε ακυβέρνητη, ο Πρόεδρος Κασσελάκης έδειξε πως μπορεί ένα κόμμα να κυβερνηθεί ακόμα κι εξ αποστάσεως. Αρκεί να υπάρχει G. Ο Στέφανος ο οποίος βρίσκεται ήδη στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να φτιάξει μικρά θεματικά think tank και όρισε επικεφαλής την Διάνα Βουτυράκου. Η πράξη του σε άλλες εποχές θα ισοδυναμούσε με casus belli, αλλά τα κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν ξέρουν προς τα που να πρωτοκοιτάξουν. Κάποιοι ζητούν συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά πλέον ακόμα κι αυτό να γίνει θα είναι άνευ σημασίας. Ο Στέφανος επελαύνει.

Επιστήμονας με ενσυναίσθηση

«Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τη Διάνα τον Μάιο, συνειδητοποίησα ότι είναι μία εξαιρετική επιστήμονας με βαθιά ενσυναίσθηση.

Η Διάνα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω στα στελέχη του μέλλοντος. Και θα είναι από εδώ και πέρα στην πρώτη γραμμή ανάδειξής τους μαζί μου», ανέφερε στη ίδια ανάρτηση ο απρόβλεπτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η Διάνα, με λαμπρό και ουσιαστικό βιογραφικό στη ρομποτική, κατήλθε στις εκλογές στην Δυτική Αττική, και βρέθηκε πίσω σε σταυρούς από τον Γιώργο Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έβγαλε έδρα τον Ιούνιο. Ο Γιώργος θα περάσει τους επόμενους μήνες στα μαρμάρινα πατώματα του Κοινοβουλίου ως Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, να μαστιγώνει βουλευτές.

Η Διάνα πάλι θα αναλάβει κάτι πιο ενδιαφέρον.

Απευθείας

«Ευχαριστώ ολόψυχα τα πολλά μέλη - και ειδικά νέα μέλη - που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση να συμμετάσχουν στην ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια Σύγχρονη Αριστερά.

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι να σχηματιστούν μικρές ομάδες εμπειρογνωμόνων ανά θεματική, με συγκεκριμένη εξειδίκευση, οι οποίες θα συνεργάζονται απευθείας μαζί μου και θα συνεισφέρουν στα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό το «απευθείας» που δίνει ο Πρόεδρος σε όσους στελεχώσουν τα μικρά θεματικά think tank, προκάλεσε ρίγη. Think tank είχε επιχειρήσει να φτιάξει και ο Αλέξης, αλλά κατέληξε σε μια εκδήλωση με στρογγυλά τραπέζια στο ΣΕΦ κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου στο πριν ενάμιση χρόνο.

Διαγκωνισμός

Η τοποθέτηση της αθόρυβης και πολλά υποσχόμενης Διάνας ως συντονίστρια, και η απευθείας σχέση με τον Πρόεδρο, δημιουργεί ανασφάλεια στους τομεάρχες, και επιτείνει την οργή ιστορικών στελεχών για το πως διοικεί ο Κασσελάκης το κόμμα. Όμως τί μπορούν να κάνουν; Όπως σε κάθε σύστημα εξουσίας, έτσι και στου ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική επιρροή έγκειται στο ποιος έχει το ελεύθερο να ανοίξει την πόρτα και να μπει χωρίς να χτυπήσει.

Κι αυτός μέχρι στιγμής στην Κουμουνδούρου είναι μόνο ο διευθυντής του γραφείου του Μανώλης Καπνισάκης. Απ’ έξω ακριβώς, περιμένουν πολλοί.

Γυναικεία υπόθεση

Δεκαπέντε γυναίκες και έντεκα άνδρες εξέλεξε η παράταξη του νέου Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Το γεγονός είναι πρωτοφανές και το ρεκόρ το γράφει ο χαμηλών τόνων καθηγητής του ΕΜΠ, που πετάχτηκε απ’ το πουθενά για να πάρει τον πρώτο Δήμο της χώρας. Στο ψηφοδέλτιό του πάντως δεν λείπουν γνωστά πασοκικά επώνυμα που μιλούν στον ευρύτερο χώρο: υπάρχει μια Μπέη, μια Γεννηματά, ένας Λαλιώτης, ένας Γιάνναρος κι ένας Γιαννόπουλος. Στο παιχνίδι μπαίνει και μια Δούρου, ενώ σημαντικός είναι και ο Χειμωνάς.

Ποιοι δεν βγαίνουν από Μπακ

Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στο αντίπαλο στρατόπεδο, σήμανε τη σφαγή των δημοτικών συμβούλων: οι λαμπεροί Βασίλης Ζούλιας, Βασίλης Καλλίδης, Κριστόφ Βαζέχα, Κωνσταντίνος Δέδες, Νικολέττα Καρρά, καθώς και ο πρώην υπουργός Γιώργος Γιατρομανωλάκης, βρέθηκαν εκτός Δήμου. Εντός, κατά σειρά εκλογής οι, Ν. Αβραμίδης, Χρ. Τεντόμας, Μ. Καλαμπόκας, Αλεξία Έβερτ, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, η Κ. Γκαγκάκη και ο Σ. Κολλάτος.

Πάει κι ο Βύρωνας

Ήττα υπέστη στον β’ γύρο και ο Μίλτος Μπαντής, από το νομικό Αλέξη Σωτηρόπουλο.

Ο νέος δήμαρχος Βύρωνα υπήρξε στενός συνεργάτης του Παύλου Γερουλάνου στο Υπ. Πολιτισμού, και ασχολείται πολλά χρόνια με τα δημοτικά. Η νίκη του είναι μεγάλη όχι γιατί είχε στήριξη ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί στον Βύρωνα ήταν η τελευταία επίσκεψη που έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μαζί με το Νίκο Χαρδαλιά πριν τον α' γύρο, για να στηρίξουν εμμέσως και τον Μπαντή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:12

Στα 135,8 ευρώ ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων το β' τρίμηνο με αύξηση 6,4%

12:03

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου της Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη των θυελλωδών ανέμων

12:01

UBS για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θετικό το feedback των επενδυτών - Γιατί βλέπει περιθώρια ανόδου

11:48

Maersk: Στα 3 δισ. δολάρια τα EBITDA το β' τρίμηνο - Αναβάθμιση guidance

11:45

«Ατμομηχανή» τα Αμοιβαία Κεφάλαια για την Alpha Bank

11:41

ΠΟΞ: Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό χρειάζεται μεγαλύτερο ρεαλισμό και ευελιξία

11:36

7 παραλίες στην Αττική για τις βουτιές του Αυγούστου

11:17

Lenovo: Αύξηση 43% στα έσοδα τριμήνου - Άλμα της μετοχής

11:12

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η συσσώρευση λίγο πάνω από τις 2.600 μονάδες

11:05

Ιράν: Η ΕΕ και γύρω στις 30 χώρες καταδικάζουν τις εκτελέσεις διαδηλωτών

11:02

Ευρωαγορές: Ήπια άνοδος στους δείκτες - Ισχυρά κέρδη για τη Maersk

10:59

Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη Διώρυγα της Κορίνθου

10:44

Συγκροτείται επιτροπή της ΑΠΑ για την προσγείωση ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρακήνικο της Μήλου

10:35

GSI: Κατατέθηκε στους ρυθμιστές Κύπρου - Ισραήλ το αίτημα για έγκριση της επένδυσης από τον ΑΔΜΗΕ

10:19

Γιατί η Ευρώπη δυσκολεύεται να «μαζέψει» αποθέματα φυσικού αερίου για το χειμώνα

09:54

Βρετανική οικονομία: Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,4% το β’ τρίμηνο παρά τον πόλεμο

09:52

Δημοσιευμένη η πλατφόρμα, εγκλωβισμένο το ΟΣΔΕ 2026…

09:47

Η Νότια Κορέα ξαναγοράζει χρυσό μετά από 13 χρόνια

09:17

Anthropic: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Decart αντί 6 δισ. δολαρίων

09:04

Η Κίνα προωθεί την οργάνωση ενός συστήματος μοντέρνας βιομηχανίας άνθρακα μέχρι το 2030

09:02

Η Ουκρανία ζητά το 5% των διαθεσίμων πυραύλων των ΗΠΑ για τα συστήματα Patriot

08:48

Πόσα χρωστάνε οι Αμερικάνοι σε πιστωτικές κάρτες

08:37

DIMAND: Μείωση 67% στη χρήση νερού στο Piraeus Port Plaza

08:24

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές παρά τις αναταράξεις στη Μέση Ανατολή

08:12

Αυστραλία: Πάνω από 750.000 ανήλικοι εκτός Instagram και Facebook

07:56

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν επισκέπτεται για πρώτη φορά τις Κουρίλες νήσους - Διαμαρτύρεται η Ιαπωνία

07:50

Σεισμός στην Κολομβία: Οι νεκροί στους 265, η αναζήτηση επιζώντων σε καθοριστική φάση

07:43

Το στενό του Ορμούζ «παραμένει αποκλεισμένο», απαντά το Ιράν στον Τραμπ

07:38

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ έχει το δικό του έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

07:33

Προβατίνα τέλος!