INSIDE OUT

Τι έβαλε το ποτάμι το 2014 - Ιστορική ήττα Αγοραστού - Πως κάηκε ο γαλάζιος κάμπος - Τυριά με σκόρδα

16-10-2023 | 07:13
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι έβγαλε το ποτάμι το 2014 - Ιστορική ήττα Αγοραστού - Πως κάηκε ο γαλάζιος κάμπος - Τυριά με σκόρδα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Νύχτα βαθιά εκλογική. Απολαμβάνω την ηρεμία του Μαντείου μετά από πολλές μέρες και χιλιάδες υποψηφίους να συνωστίζονται στην ουρά για έναν χρησμό. Από τις μάχες δεν βγαίνουν όλοι νικητές, αυτό είναι γνωστό, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κάθομαι έξω στη νύχτα που γίνεται όλο και πιο κρύα, και κοιτάζω προς την πλευρά του κάμπου το ποτάμι να ξεβράζει έναν άντρα. Όμως για δες! Δεν είναι λυπημένος! Είναι χαρούμενος. Πολύ χαρούμενος. Κάτι μου λέει το ποτάμι, θα το θυμηθώ.

Δεκέμβριος 2014

Στα χέρια του Σταύρου Θεοδωράκη φτάνει ένας ογκώδης φάκελος.

Τον ανοίγει, διαβάζει και μένει έκπληκτος. Λίγες μέρες μετά, η Επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος βγάζει ανακοίνωση.

«Μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών στελεχών και τοπικών εθελοντών της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και μελών της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, η Επιτροπή Δεοντολογίας διασταύρωσε και επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλει την υποψηφιότητά του ως βουλευτή Λαρίσης, πιέζοντας τοπικά αλλά και κεντρικά στελέχη με τρόπους που παραβιάζουν κατάφωρα τις καταστατικές αρχές του Κινήματός μας. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα προστατέψει με κάθε τρόπο τη δημοκρατική λειτουργία του Ποταμιού και την ανιδιοτελή δράση των εθελοντών του και θα συγκρουστεί με τον παραγοντισμό, τον παλαιοκομματισμό και τις πελατειακές πρακτικές, όπου και αν εμφανιστούν».

Έναν άνθρωπο διέγραψε από το κόμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Ιστορική ήττα

Όπως επιμένει ο φίλος μου ο Ντάλτον, δεν πρόκειται για νίκη Κουρέτα, αλλά για ιστορική ήττα Αγοραστού. Ο Κουρέτας απλώς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Ο Κυριάκος ήθελε να ξεφορτωθεί τον Αγοραστό όπως έκανε και με τον Πατούλη. Στα τοπικά ΜΜΕ εξελήφθη ως άδειασμα όταν ο ΠΘ σε περιοδεία στην περιοχή ακούστηκε να λέει «φεύγουμε για Βόλο, Κώστα δεν χρειάζεται να έρθεις».

Όμως σε αντίθεση με τον Πατούλη που δεν βγήκε στο αντάρτικο, (δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Νίκο Χαρδαλιά να βγει από την πρώτη Κυριακή), ο Αγοραστός βγήκε στα κανάλια και μίλαγε με λεπτομέρειες για τα έργα. Την ίδια στιγμή, η ιδέα που έπεσε στο Μαξίμου για ακαριαία αντικατάστασή του από τον δημοφιλή αντιπεριφερειάρχη Μιχαλάκη, προσέκρουσε στην εισαγγελική παραγγελία για ευθύνες στον κάμπο, η οποία εμπλέκει και τους αντιπεριφερειάρχες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Παρέμβαση Αυγενάκη

Κάπως έτσι, με βαριά καρδιά αποφασίστηκε η στήριξη του Κώστα Αγοραστού, μέχρι τέλους.

Μετά από θεσσαλικές ίντριγκες μάλιστα εξασφαλίστηκε και δήλωση στήριξης της γαλάζιας αντάρτισσας Τζανακούλη. Όμως την ίδια στιγμή, το πέρασμα Αυγενάκη απ’ τον κάμπο άνοιξε άλλες πληγές. Το απεικόνισε καυστικά ο Πετρουλάκης στην Καθημερινή

Όπως με διαβεβαιώνει ο Ντάλτον, οι κεντρογενείς ακόμα τρέχουν, καθώς αισθάνθηκαν ότι γυρνάνε πίσω στον εμφύλιο. Εκτός από τους κεντρογενείς όμως, ο Αγοραστός φαίνεται ότι πλήρωσε και δυσαρέσκειες στο εσωτερικό του συνδυασμού του.

Το άστρο του Κουρέτα

Φυσικά ουδείς μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο όταν η ΝΔ έδινε τα χρίσματα για Περιφερειάρχες και ο Κώστας Αγοραστός έπαιζε χωρίς αντίπαλο στην Θεσσαλία. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως δεν υπήρχε κανένας, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ να επιθυμεί να κατέβει απέναντι. Εκτός από έναν μετριοπαθή γιατρό από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, τον Μπαργιώτα, που κόπηκε όταν ζήτησε και έμπρακτη στήριξη στον προεκλογικό αγώνα, εκτός από χρίσμα.

Σ’ αυτό το σημείο εμφανίστηκε ο μόνος πρόθυμος. Ο Κουρέτας.

Όσοι τον γνωρίζουν, επιμένουν πως έχει αδιευκρίνιστο πολιτικό στίγμα.

Μάλιστα ο Γιώργος Καΐκης του ΚΚΕ

δεν μάσησε τα λόγια του για τον νέο Περιφερειάρχη.

«Ένας πολιτικός γυρολόγος είναι ο κ. Κουρέτας, από δω κι από κει συνέχεια είναι. Καμία διαφοροποίηση με τον κ. Αγοραστό, συνεχώς στα περιφερειακά συμβούλια ψήφιζε υπέρ Αγοραστού, έριχνε κάνα λευκό έτσι για ξεκάρφωμα», δήλωσε (Λέσχη 97,6).

Τυριά με σκόρδα

Βρίσκω κάπως σκληρό τον κ. Καΐκη. Ο κ. Κουρέτας είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών - Τοξικολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των μοριακών μηχανισμών αντιοξειδωτικής δράσης φυτικών φαινολών, στις προσαρμογές σε οξειδωτικό στρες μετά από άσκηση, καθώς επίσης και στα βιολειτουργικά τρόφιμα και τη δράση τους στον άνθρωπο.

Τα τελευταία είναι τα αγαπημένα του, όπως κάτι πατέντες με τυριά με σκόρδα, για τα οποία όπως έχει πληροφορηθεί η τοπική κοινωνία της Λάρισας, ενδιαφέρονται ιδιαίτερα στην Ιαπωνία,

Έχω ενθουσιαστεί με τον Κουρέτα. Προβλέπω δυνατές συγκινήσεις.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:58

Οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην καθιστική ζωή στην Ευρώπη - Οι «πρωταθλητές» στην ακινησία

20:50

Γερμανία: Νέα άνοδος της AfD - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο

20:37

Βρετανία: Ο αναπληρωτής υπ. Εμπορίου ελπίζει να δει τη χώρα να επανεντάσσεται στην ΕΕ

20:29

e-ΕΦΚΑ: Στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

20:15

Τραμπ: «Θα αφήσω τον Γουόρς να κάνει ό,τι θέλει με τα επιτόκια»

20:04

ΗΠΑ: «Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ»

19:53

Ζανιάς (Eurobank): «Οι τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό στη χρηματοδότηση της οικονομίας»

19:49

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη Πολωνία»

19:43

BriQ Properties: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο

19:33

Βερνίκος (ΙΝΣΕΤΕ): «Δυστοπικό το περιβάλλον στις ΜμΕ παρά τη βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες»

19:24

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές περιμένοντας το Ιράν

19:04

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (20/5)

19:01

Στο Πεκίνο ο Πούτιν για συνάντηση με τον Σι - Η ατζέντα

19:00

Για τις αγορές, το πολιτικό ρίσκο δεν τελειώνει με τις εκλογές

18:57

Ισπανία: Εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο γιος του ιδρυτή της Mango

18:50

Τραμπ: «Ίσως χρειαστεί να χτυπήσουμε ξανά το Ιράν»

18:40

Bloomberg: Το ΝΑΤΟ εξετάζει την ανάπτυξη δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

18:35

Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον δύο σκαφών

18:31

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας μαζί με Μέρκελ και Ζελένσκι

18:22

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τριήμερη «βουτιά» 5,7% για τις τράπεζες

18:13

Όμιλος Fourlis: Στα 133,1 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις α' τριμήνου - Άλμα 11,1% στο μικτό κέρδος

18:08

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις 70.000 επιταγές παιδικών κατασκηνώσεων

18:02

Mercedes και VW: Στροφή στη βιομηχανία όπλων

17:58

Γαλλία: Αύξηση δαπανών κατά 36 δισ. ευρώ ως το 2030 για την άμυνα της χώρας

17:51

Aegean: Άνοδος 5% για τον κύκλο εργασιών το α' τρίμηνο - Στα 46,6 εκατ. ευρώ τα EBITDA

17:44

G7: «Eπιβεβαίωση της δέσμευσης για πολυμερή συνεργασία» για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία

17:42

Νέα κατακρήμνιση για τα αμερικανικά ομόλογα - Σε υψηλό από το 2007 η απόδοση στο 30ετές

17:39

Χατζηθεοδοσίου: Εξαίρεση κρίσιμων κλάδων από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

17:36

Boυλή: Άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου

17:26

Ανδριόπουλος (Dimand): Χωρίς άμεσο σοκ προσφοράς δεν θα δούμε βελτίωση στο στεγαστικό