INSIDE OUT

Τι έβαλε το ποτάμι το 2014 - Ιστορική ήττα Αγοραστού - Πως κάηκε ο γαλάζιος κάμπος - Τυριά με σκόρδα

16-10-2023 | 07:13
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι έβγαλε το ποτάμι το 2014 - Ιστορική ήττα Αγοραστού - Πως κάηκε ο γαλάζιος κάμπος - Τυριά με σκόρδα

Νύχτα βαθιά εκλογική. Απολαμβάνω την ηρεμία του Μαντείου μετά από πολλές μέρες και χιλιάδες υποψηφίους να συνωστίζονται στην ουρά για έναν χρησμό. Από τις μάχες δεν βγαίνουν όλοι νικητές, αυτό είναι γνωστό, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κάθομαι έξω στη νύχτα που γίνεται όλο και πιο κρύα, και κοιτάζω προς την πλευρά του κάμπου το ποτάμι να ξεβράζει έναν άντρα. Όμως για δες! Δεν είναι λυπημένος! Είναι χαρούμενος. Πολύ χαρούμενος. Κάτι μου λέει το ποτάμι, θα το θυμηθώ.

Δεκέμβριος 2014

Στα χέρια του Σταύρου Θεοδωράκη φτάνει ένας ογκώδης φάκελος.

Τον ανοίγει, διαβάζει και μένει έκπληκτος. Λίγες μέρες μετά, η Επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος βγάζει ανακοίνωση.

«Μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών στελεχών και τοπικών εθελοντών της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και μελών της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, η Επιτροπή Δεοντολογίας διασταύρωσε και επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλει την υποψηφιότητά του ως βουλευτή Λαρίσης, πιέζοντας τοπικά αλλά και κεντρικά στελέχη με τρόπους που παραβιάζουν κατάφωρα τις καταστατικές αρχές του Κινήματός μας. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα προστατέψει με κάθε τρόπο τη δημοκρατική λειτουργία του Ποταμιού και την ανιδιοτελή δράση των εθελοντών του και θα συγκρουστεί με τον παραγοντισμό, τον παλαιοκομματισμό και τις πελατειακές πρακτικές, όπου και αν εμφανιστούν».

Έναν άνθρωπο διέγραψε από το κόμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Ιστορική ήττα

Όπως επιμένει ο φίλος μου ο Ντάλτον, δεν πρόκειται για νίκη Κουρέτα, αλλά για ιστορική ήττα Αγοραστού. Ο Κουρέτας απλώς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Ο Κυριάκος ήθελε να ξεφορτωθεί τον Αγοραστό όπως έκανε και με τον Πατούλη. Στα τοπικά ΜΜΕ εξελήφθη ως άδειασμα όταν ο ΠΘ σε περιοδεία στην περιοχή ακούστηκε να λέει «φεύγουμε για Βόλο, Κώστα δεν χρειάζεται να έρθεις».

Όμως σε αντίθεση με τον Πατούλη που δεν βγήκε στο αντάρτικο, (δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Νίκο Χαρδαλιά να βγει από την πρώτη Κυριακή), ο Αγοραστός βγήκε στα κανάλια και μίλαγε με λεπτομέρειες για τα έργα. Την ίδια στιγμή, η ιδέα που έπεσε στο Μαξίμου για ακαριαία αντικατάστασή του από τον δημοφιλή αντιπεριφερειάρχη Μιχαλάκη, προσέκρουσε στην εισαγγελική παραγγελία για ευθύνες στον κάμπο, η οποία εμπλέκει και τους αντιπεριφερειάρχες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Παρέμβαση Αυγενάκη

Κάπως έτσι, με βαριά καρδιά αποφασίστηκε η στήριξη του Κώστα Αγοραστού, μέχρι τέλους.

Μετά από θεσσαλικές ίντριγκες μάλιστα εξασφαλίστηκε και δήλωση στήριξης της γαλάζιας αντάρτισσας Τζανακούλη. Όμως την ίδια στιγμή, το πέρασμα Αυγενάκη απ’ τον κάμπο άνοιξε άλλες πληγές. Το απεικόνισε καυστικά ο Πετρουλάκης στην Καθημερινή

Όπως με διαβεβαιώνει ο Ντάλτον, οι κεντρογενείς ακόμα τρέχουν, καθώς αισθάνθηκαν ότι γυρνάνε πίσω στον εμφύλιο. Εκτός από τους κεντρογενείς όμως, ο Αγοραστός φαίνεται ότι πλήρωσε και δυσαρέσκειες στο εσωτερικό του συνδυασμού του.

Το άστρο του Κουρέτα

Φυσικά ουδείς μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο όταν η ΝΔ έδινε τα χρίσματα για Περιφερειάρχες και ο Κώστας Αγοραστός έπαιζε χωρίς αντίπαλο στην Θεσσαλία. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως δεν υπήρχε κανένας, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ να επιθυμεί να κατέβει απέναντι. Εκτός από έναν μετριοπαθή γιατρό από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, τον Μπαργιώτα, που κόπηκε όταν ζήτησε και έμπρακτη στήριξη στον προεκλογικό αγώνα, εκτός από χρίσμα.

Σ’ αυτό το σημείο εμφανίστηκε ο μόνος πρόθυμος. Ο Κουρέτας.

Όσοι τον γνωρίζουν, επιμένουν πως έχει αδιευκρίνιστο πολιτικό στίγμα.

Μάλιστα ο Γιώργος Καΐκης του ΚΚΕ

δεν μάσησε τα λόγια του για τον νέο Περιφερειάρχη.

«Ένας πολιτικός γυρολόγος είναι ο κ. Κουρέτας, από δω κι από κει συνέχεια είναι. Καμία διαφοροποίηση με τον κ. Αγοραστό, συνεχώς στα περιφερειακά συμβούλια ψήφιζε υπέρ Αγοραστού, έριχνε κάνα λευκό έτσι για ξεκάρφωμα», δήλωσε (Λέσχη 97,6).

Τυριά με σκόρδα

Βρίσκω κάπως σκληρό τον κ. Καΐκη. Ο κ. Κουρέτας είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών - Τοξικολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των μοριακών μηχανισμών αντιοξειδωτικής δράσης φυτικών φαινολών, στις προσαρμογές σε οξειδωτικό στρες μετά από άσκηση, καθώς επίσης και στα βιολειτουργικά τρόφιμα και τη δράση τους στον άνθρωπο.

Τα τελευταία είναι τα αγαπημένα του, όπως κάτι πατέντες με τυριά με σκόρδα, για τα οποία όπως έχει πληροφορηθεί η τοπική κοινωνία της Λάρισας, ενδιαφέρονται ιδιαίτερα στην Ιαπωνία,

Έχω ενθουσιαστεί με τον Κουρέτα. Προβλέπω δυνατές συγκινήσεις.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

23:43

Ισχυρό forecast δ' τριμήνου για Snap - Deal 400 εκατ. δολαρίων με Perplexity και δυνατό buyback

23:33

Πιερρακάκης: Η οικονομία έχει βελτιωθεί σε όλες τις πτυχές - Υπέρ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ

23:23

Αδύναμο γ΄ τρίμηνο για Pinterest: Κατρακύλα 21% για τη μετοχή - Η 2η μεγαλύτερη στα χρονικά

23:12

Wall Street: «Ξεφούσκωσαν» οι ανησυχίες για AI με αιχμή του δόρατος την απασχόληση

23:00

Ισραήλ: Ο στρατός παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα

22:46

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο με απώλειες πάνω από 1%

22:33

Τραμπ: Ίσως βοηθήσουμε τον Μαμντάνι - Μήνυμα σε Ρωσία και Κίνα

22:20

Apple και Google προς deal με λίφτινγκ του Siri για 1 δισ. δολάρια ετησίως

22:07

Ρεπουμπλικάνοι για Πεντάγωνο: Δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας

21:54

Τραμπ: Η Νότια Αφρική δεν πρέπει να είναι μέλος της G20

21:41

Tesla: Κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων στη Γερμανία

21:28

Τσεχία: Ο ακροδεξιός Τόμιο Οκαμούρα εξελέγη πρόεδρος της Βουλής

21:14

Ποια βιβλία δανείζονται οι Έλληνες - Η λίστα με τα κορυφαία 50

21:02

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για τις επόμενες φάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα

20:50

Deja Vu: 15 χρόνια τα ίδια εμπόδια για τις αμερικανικές -και όχι μόνο- επενδύσεις στην Ελλάδα

20:42

Κέρδη άνω του 1% για τον χρυσό

20:34

Μητσοτάκης σε υπ. Ενέργειας – Εσωτερικών των ΗΠΑ: «Η Ελλάδα πύλη του αμερικανικού LNG»

20:25

Πηγές ΝΔ: Aπαντήσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη – Στο κενό η στοχοποίηση από την αντιπολίτευση

20:17

Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Η ΕΕ κινείται στη σωστή κατεύθυνση απλοποιώντας τις διαδικασίες που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα

20:07

Κικίλιας: Μεγάλη εθνική προσπάθεια για έργα στήριξης της ναυτιλίας και της νέας γενιάς

20:00

Εφραίμογλου: Όσο πιο ανοιχτές οι επιχειρήσεις στη γνώση και στις συμπράξεις, τόσο πιο ισχυρές απέναντι στις κρίσεις

19:51

Μίραν (Fed): Λογική κίνηση μία νέα μείωση επιτοκίων τον Δεκέμβριο

19:43

Κώτσηρας: Συντονισμένη και μεθοδική μείωση φόρων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας

19:34

ΕΕ: «Ειδικός δίαυλος επικοινωνίας» με Κίνα για την ομαλή ροή των σπάνιων γαιών

19:29

Η Audi επενδύει στην τεχνολογία του ψηφιακού φωτισμού

19:26

Skoda: Συνέχισε ανοδικά και το πρώτο εννεάμηνο του 2025

19:25

Χρυσάφης: Η ΜΕΤΚΑ έχει μια μακρά και δυναμική ιστορία, που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα

19:16

Ευρωαγορές: Η ανάκαμψη στην Wall Street γύρισε θετικά τα πρόσημα

19:07

Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο - Αύξηση τζίρου 5,2%