INSIDE OUT

Τι έβαλε το ποτάμι το 2014 - Ιστορική ήττα Αγοραστού - Πως κάηκε ο γαλάζιος κάμπος - Τυριά με σκόρδα

16-10-2023 | 07:13
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι έβγαλε το ποτάμι το 2014 - Ιστορική ήττα Αγοραστού - Πως κάηκε ο γαλάζιος κάμπος - Τυριά με σκόρδα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Νύχτα βαθιά εκλογική. Απολαμβάνω την ηρεμία του Μαντείου μετά από πολλές μέρες και χιλιάδες υποψηφίους να συνωστίζονται στην ουρά για έναν χρησμό. Από τις μάχες δεν βγαίνουν όλοι νικητές, αυτό είναι γνωστό, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κάθομαι έξω στη νύχτα που γίνεται όλο και πιο κρύα, και κοιτάζω προς την πλευρά του κάμπου το ποτάμι να ξεβράζει έναν άντρα. Όμως για δες! Δεν είναι λυπημένος! Είναι χαρούμενος. Πολύ χαρούμενος. Κάτι μου λέει το ποτάμι, θα το θυμηθώ.

Δεκέμβριος 2014

Στα χέρια του Σταύρου Θεοδωράκη φτάνει ένας ογκώδης φάκελος.

Τον ανοίγει, διαβάζει και μένει έκπληκτος. Λίγες μέρες μετά, η Επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος βγάζει ανακοίνωση.

«Μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών στελεχών και τοπικών εθελοντών της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και μελών της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, η Επιτροπή Δεοντολογίας διασταύρωσε και επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλει την υποψηφιότητά του ως βουλευτή Λαρίσης, πιέζοντας τοπικά αλλά και κεντρικά στελέχη με τρόπους που παραβιάζουν κατάφωρα τις καταστατικές αρχές του Κινήματός μας. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα προστατέψει με κάθε τρόπο τη δημοκρατική λειτουργία του Ποταμιού και την ανιδιοτελή δράση των εθελοντών του και θα συγκρουστεί με τον παραγοντισμό, τον παλαιοκομματισμό και τις πελατειακές πρακτικές, όπου και αν εμφανιστούν».

Έναν άνθρωπο διέγραψε από το κόμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Ιστορική ήττα

Όπως επιμένει ο φίλος μου ο Ντάλτον, δεν πρόκειται για νίκη Κουρέτα, αλλά για ιστορική ήττα Αγοραστού. Ο Κουρέτας απλώς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Ο Κυριάκος ήθελε να ξεφορτωθεί τον Αγοραστό όπως έκανε και με τον Πατούλη. Στα τοπικά ΜΜΕ εξελήφθη ως άδειασμα όταν ο ΠΘ σε περιοδεία στην περιοχή ακούστηκε να λέει «φεύγουμε για Βόλο, Κώστα δεν χρειάζεται να έρθεις».

Όμως σε αντίθεση με τον Πατούλη που δεν βγήκε στο αντάρτικο, (δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Νίκο Χαρδαλιά να βγει από την πρώτη Κυριακή), ο Αγοραστός βγήκε στα κανάλια και μίλαγε με λεπτομέρειες για τα έργα. Την ίδια στιγμή, η ιδέα που έπεσε στο Μαξίμου για ακαριαία αντικατάστασή του από τον δημοφιλή αντιπεριφερειάρχη Μιχαλάκη, προσέκρουσε στην εισαγγελική παραγγελία για ευθύνες στον κάμπο, η οποία εμπλέκει και τους αντιπεριφερειάρχες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Παρέμβαση Αυγενάκη

Κάπως έτσι, με βαριά καρδιά αποφασίστηκε η στήριξη του Κώστα Αγοραστού, μέχρι τέλους.

Μετά από θεσσαλικές ίντριγκες μάλιστα εξασφαλίστηκε και δήλωση στήριξης της γαλάζιας αντάρτισσας Τζανακούλη. Όμως την ίδια στιγμή, το πέρασμα Αυγενάκη απ’ τον κάμπο άνοιξε άλλες πληγές. Το απεικόνισε καυστικά ο Πετρουλάκης στην Καθημερινή

Όπως με διαβεβαιώνει ο Ντάλτον, οι κεντρογενείς ακόμα τρέχουν, καθώς αισθάνθηκαν ότι γυρνάνε πίσω στον εμφύλιο. Εκτός από τους κεντρογενείς όμως, ο Αγοραστός φαίνεται ότι πλήρωσε και δυσαρέσκειες στο εσωτερικό του συνδυασμού του.

Το άστρο του Κουρέτα

Φυσικά ουδείς μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο όταν η ΝΔ έδινε τα χρίσματα για Περιφερειάρχες και ο Κώστας Αγοραστός έπαιζε χωρίς αντίπαλο στην Θεσσαλία. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως δεν υπήρχε κανένας, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ να επιθυμεί να κατέβει απέναντι. Εκτός από έναν μετριοπαθή γιατρό από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, τον Μπαργιώτα, που κόπηκε όταν ζήτησε και έμπρακτη στήριξη στον προεκλογικό αγώνα, εκτός από χρίσμα.

Σ’ αυτό το σημείο εμφανίστηκε ο μόνος πρόθυμος. Ο Κουρέτας.

Όσοι τον γνωρίζουν, επιμένουν πως έχει αδιευκρίνιστο πολιτικό στίγμα.

Μάλιστα ο Γιώργος Καΐκης του ΚΚΕ

δεν μάσησε τα λόγια του για τον νέο Περιφερειάρχη.

«Ένας πολιτικός γυρολόγος είναι ο κ. Κουρέτας, από δω κι από κει συνέχεια είναι. Καμία διαφοροποίηση με τον κ. Αγοραστό, συνεχώς στα περιφερειακά συμβούλια ψήφιζε υπέρ Αγοραστού, έριχνε κάνα λευκό έτσι για ξεκάρφωμα», δήλωσε (Λέσχη 97,6).

Τυριά με σκόρδα

Βρίσκω κάπως σκληρό τον κ. Καΐκη. Ο κ. Κουρέτας είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών - Τοξικολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των μοριακών μηχανισμών αντιοξειδωτικής δράσης φυτικών φαινολών, στις προσαρμογές σε οξειδωτικό στρες μετά από άσκηση, καθώς επίσης και στα βιολειτουργικά τρόφιμα και τη δράση τους στον άνθρωπο.

Τα τελευταία είναι τα αγαπημένα του, όπως κάτι πατέντες με τυριά με σκόρδα, για τα οποία όπως έχει πληροφορηθεί η τοπική κοινωνία της Λάρισας, ενδιαφέρονται ιδιαίτερα στην Ιαπωνία,

Έχω ενθουσιαστεί με τον Κουρέτα. Προβλέπω δυνατές συγκινήσεις.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:11

Euroleague: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 4ο ευρωπαϊκό τίτλο

23:11

Τι χρήματα πήρε ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

23:04

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Γιωτόπουλο: Αλληλεγγύη στις οικογένειες θυμάτων της 17 Νοέμβρη

22:42

Κίεβο: Ζημιές υπέστη το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

22:13

Κύπρος: Καθαρή νίκη του ΔΗΣΥ - Τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή

22:03

Τραμπ: Αν συνάψω συμφωνία με το Ιράν, θα είναι «καλή και σωστή» - Μην ακούτε τους αποτυχημένους

21:57

Ρούμπιο: Το πυρηνικό ζήτημα δεν μπορεί να διευθετηθεί «σε 72 ώρες»

21:33

Χεζμπολάχ: Αφοπλισμός θα σήμαινε «ολοκληρωτική καταστροφή»

21:23

Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη: Ναρκωτικά, όπλα και απάτες με επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

21:05

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού

20:45

CNN: Καμία συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα

20:22

«Κάν΄το όπως ο Γκρίνσπαν»: Θα εφαρμόσει ο Γουόρς τη νομισματική πολιτική του;

20:00

Φθηνές θερμίδες, ακριβά νοσοκομεία

19:30

Νέα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο - 11 οι νεκροί της χθεσινής επιδρομής

19:14

Πανελλαδικές 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους

18:57

Εκλογές στην Κύπρο: Μάχη ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ δείχνουν τα exit poll - Στο 33,6% η αποχή

18:51

Τήλος: Αυθεντική και εναλλακτική

18:36

ΠΟΜΙΔΑ: «Αυτοδιοικητικός ΕΝΦΙΑ» και 27ετές ενοικιοστάσιο στα ακίνητα

18:23

«Θέλουμε γείτονες, όχι τουρίστες»: Ογκώδης διαδήλωση στη Μαδρίτη για τη στεγαστική κρίση

18:05

Τραμπ προς διπλωμάτες: Μην βιαστείτε για συμφωνία με το Ιράν - Ο αποκλεισμός παραμένει σε ισχύ

17:39

Νετανιάχου προς Τραμπ: Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στο Λίβανο

17:23

Κόχερ (ΕΚΤ): Προς αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο αν δεν επιτευχθεί βιώσιμη συμφωνία στο Ιράν

17:07

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν συμβιβάζεται για την τιμή της χώρας

16:47

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο: Σοβαρές ζημιές στο στούντιο του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD

16:35

Πακιστάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε βομβιστική επίθεση σε τρένο

16:22

«Adios»: Πολεμική ανάρτηση από τον Τραμπ με φλεγόμενα πλοία του Ιράν

16:07

Ποιες εταιρείες τροφίμων και ποτών κάνουν μπίζνες στην Ασία

15:59

Βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο: Αυξημένη η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες

15:35

Τουρκία: Εκκένωση των γραφείων του CHP από την αστυνομία - Πορεία Οζέλ προς το κοινοβούλιo

15:24

Μελόνι: Καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική επίθεση με πύραυλο Ορέσνικ στην Ουκρανία