INSIDE OUT

Ο Κασσελάκης στον ΣΕΒ, Το άχτι των απλών ΣΥΡΙΖΑίων για την στάση του ΚΚΕ, ΤΙ τράβηξε τον Πέτρο Δούκα στον πάτο;

10-10-2023 | 08:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κασσελάκης στον ΣΕΒ - Το άχτι των απλών ΣΥΡΙΖΑίων για τη στάση του ΚΚΕ - Τι τράβηξε τον Πέτρο Δούκα στον πάτο;

Με επίσκεψη στην Ακρόπολη ξεκινάει την μέρα του σήμερα ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος συνοδεύει την ομόλογό του της Εσθονίας, κ. Kaja Kallas στον Παρθενώνα, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί επίσημη συνάντηση στο Μαξίμου, δηλώσεις στα ΜΜΕ και γεύμα εργασίας. Το σφιχτό πρόγραμμα του ΠΘ, τους στερεί την δυνατότητα να παρακολουθήσει live το ντεμπούτο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα βαθιά νερά της οικονομίας και πολιτικής.

Ακριβώς στις 12.45 μ.μ. ο Στέφανος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής. Ως απόφοιτος Wharton, ως εργαζόμενος GS, και ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, υποθέτω πως ο Κασσελάκης θα κολυμπήσει σαν ψάρι μέσα στο νερό όταν βρεθεί στην αίθουσα Banquet, ανάμεσα σε γηραιούς βιομηχάνους, παραδοσιακούς και μοντέρνους των επιχειρήσεων, και γενικά σ’ ένα περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με την Κουμουνδούρου και το οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση κορυφής

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ενώπιων του ΣΕΒ ο Πρόεδρος, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αυτοδιοικητικής κορυφής μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Κώστα Ζαχαριάδη. Ο δεύτερος και ο τρίτος της κάλπης του α’ γύρου στο Δήμο Αθηναίων, θα διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας στον β’ γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Και οι δύο κατέγραψαν χαμηλές πτήσεις,ενώ ο Μπακογιάννης μπορεί να μην πέτυχε με την πρώτη το 43%+1, αλλά το πλησίασε. Τώρα, ο κ. Ζαχαριάδης, από την οπτική γωνία της τρίτης θέσης, προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής στο Δήμο και σύμπλευση δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα για αποχή ή άκυρο από το ΚΚΕ δεν διευκολύνει, όμως με τα στοιχεία να δίνουν πάνω από 300.000 πολίτες που προτίμησαν κάτι άλλο, αντί να ψηφίσουν στον α’ γύρο, υπάρχει ελπίδα. Πόσω μάλλον που, σύμφωνα με αναλυτές, μεγάλο κομμάτι όσων απείχαν ανήκει στην δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπίστης υπέρ

Υπέρ της ώσμωσης των δύο χώρων, με καρδιά προς τον Ανδρουλάκη, είναι διαχρονικά ο γεφυροποιός Νίκος Μπίστης. Και το έγραψε. «Πολύ σωστά ο Κώστας πριν από τον πρώτο γύρο είχε προτείνει αμοιβαία στήριξη απέναντι στον Μπακογιάννη. Και συνεπής σε ότι είπε προχωρά. Καταλαβαίνω αντιδράσεις απέναντι στην μίζερη αντίδραση Ανδρουλάκη που θέλει μόνο λαμβάνειν . Και νομίζει - χωρίς να βλέπει τα καταστροφικά και για το κόμμα του ποσοστά στις περιφέρειες - ότι μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την δεξιά ηγεμονία. Θα ξυπνήσει άσχημα όταν φύγει από τον μικρόκοσμο του. Τώρα όμως υπάρχει μια μικρή ελπίδα να απαλλαγεί η Αθήνα από ένα κακό Δήμαρχο με δυναστικό αποτύπωμα».

Ο ίδιος θεωρεί ότι συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Κουρέτας).

Ανάθεμα

Η πάγια στάση του ΚΚΕ για άκυρο ή αποχή όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του κόμματος συγκεντρώνει το ανάθεμα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στα σόσιαλ. Οι σπόντες και τα καρφιά δεν έχουν καμία ευγένεια, ενώ απλά μέλη και φίλοι εκτιμούν ότι με την στάση αυτή διευκολύνεται η νίκη Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, και Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο υποψήφιος του ΚΚΕ στον Δήμο Πάτρας Πελετίδης, απευθύνει κάλεσμα για στήριξη σε κάθε κατεύθυνση λέγοντας «δεν περισσεύει κανένας».

Ανάθεμα ΙΙ

Γενικώς πέφτουν πολλά ανάθεμα στην κάλπη, αλλά κορυφαίο όλων είναι νομίζω το 5% του Πέτρου Δούκα στο Δήμο Σπάρτης. Ο Πέτρος που ξεχώρισε στο κυβερνητικό επιτελείο της περιόδου 2004-2008 ως υφυπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών, ενώ υπουργικά καθήκοντα είχε για πρώτη φορά πάλι ως υφυπουργός Οικονομικών την περίοδο ’92-’93, καταποντίστηκε. Αρχικά νόμισα πως ήταν οι σαχλαμάρες για τις «σακούλες» με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ το 2007. Η, η άθλια κατάσταση με τα αδέσποτα του Δήμου.

Η ανάπλαση της Παλαιολόγου

Μέχρι που ένας φίλος Σπαρτιάτης, μου είπε να δω την Παλαιολόγου. Εννοείται πως τα μεγάλα οραματικά έργα Δημάρχων στο κέντρο των πόλεων, τραβούν πάντα το ενδιαφέρον μου.

Στην μακέτα έδειχνε καλή.

Πρόκειται για έργο στην καρδιά της πόλης. Μια ανάπλαση, για την οποία έγινε μια μεγάλη μελέτη, και θα άλλαζε το κέντρο της Σπάρτης. Οταν όμως ξεκίνησε η εφαρμογή της κατέληξε σε ένα δρόμο όπου οι καθρέπτες των αυτοκινήτων ακουμπιούνται μεταξύ τους.

Ακόμα κι ο εργολάβος τα παράτησε κι έφυγε, ενώ οι ψίθυροι και διαμαρτυρίες στην πόλη, ξεκινούν από λάθη, και τελειώνουν με σκάνδαλα. Και το χειρότερο. Η εικόνα είναι αυτή:

«Ότι χειρότερο έχει υπάρξει στην Σπάρτη» έπιασε το αυτί μου δίπλα στο ανοιχτό έργο της ανάπλασης. Ο Πέτρος φέρεται να εμφανίστηκε από το πουθενά στην περιοχή όπου υπάρχει ένα σπίτι διακοπών, κι αποφάσισε να βγει Δήμαρχος το ’19. Δε βλέπω να ξανασυμβαίνει. Κάπως έτσι εξηγείται το 5%.

Τατούλης εναντίον Πτωχού

Τα βάσανα της Σπάρτης όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Δήμος πάει σε β’ γύρο. Πρώτη η Ντία Τζανετέα, δεύτερος ο Μιχάλης Βακαλόπουλος. Ο Βακαλόπουλος, είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, αγαπητός και ήταν μάλιστα ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Δούκα. Όμως τα βρόντηξε κι έφυγε το πρώτο τρίμηνο. Η Ντία, διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης του γνωστού Πέτρου Τατούλη, ενώ ο Μιχάλης στηρίζει Πτωχό.

Η υπόθεση της Σπάρτης είναι ασφαλώς καθαρά ενδοοικογενειακή, με την σύγκρουση να είναι σφοδρή, καθώς ο Πτωχός έχει πάρει το χρίσμα της ΝΔ και όλα έχουν τη σημασία τους.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:47

ΥΠΕΝ: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταλλευτική δραστηριότητα - Έως το καλοκαίρι ο κώδικας

08:33

Δεμένα αύριο τα πλοία λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

08:29

Αντιμέτωπος με περικοπές χρηματοδότησεων ο ΟΗΕ - Μειώνονται οι φιλοδοξίες για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

08:25

Βακάκης: Αυτό είναι το «Jumbo way» απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις

08:17

ΒSH Οικιακές Συσκευές: «Βλέπει» ανάπτυξη παρά τις προκλήσεις για το 2025

08:14

BriQ Properties: Τι έρχεται για έσοδα, projects και μισθωτές

08:11

Ουκρανία: Έκκληση ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός και ανθρωπιστική δράση - Τι λέει ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος

08:10

Μετά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, έρχεται και rebate στα ιατροτεχνολογικά υλικά

08:00

AKTOR: Πώς πέτυχε «εκτίναξη» τζίρου και EBITDA – Τι έρχεται σε ακίνητα, ΣΔΙΤ/Παραχωρήσεις

07:58

Τι λέει η αγορά για τη δίμηνη παράταση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

07:55

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έσπευσαν να γεμίσουν οι Έλληνες - Πώς κλείνει η φετινή περίοδος

07:51

Επιδρομή της Βρετανίας και των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

07:49

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών λόγω ανατροπής νταλίκας

07:49

ΑΒΑΞ: Μερίσματα 1 δισ. από Παραχωρήσεις - EBITDA 150 εκατ. το 2028, προχωρούν τα μεγάλα έργα

07:43

Ο Τραμπ «νομίζει» πως ο Πούτιν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία

07:42

Η νέα Ferrari των 880 ίππων και των 400.000 ευρώ

07:40

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται σήμερα και ποια αυξάνονται το 2026 - Τι αλλαγές φέρνει το Εθνικό Μητρώο Παροχών

07:36

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πώς θα εκτιναχθούν τα EBITDA το 2028 – Η εικόνα σε Αττική Οδό και άλλες παραχωρήσεις

07:36

IRIS: 27 εκατ. συναλλαγές έγιναν χωρίς χρεώσεις από την αρχή του έτους - Αύξηση 374% στις άμεσες πληρωμές προς ελεύθερους επαγγελματίες

07:21

Αντικειμενικές αξίες: «Παγώνουν» έως το 2027 - Δεν αλλάζουν φόροι και έξοδα που επιβαρύνουν όσους μεταβιβάζουν ακίνητα

07:14

Πώς «χτίζεται» νέο πακέτο μέτρων 1 με 1,5 δισ. ευρώ - Το διπλό αίτημα στις Βρυξέλλες

07:11

Γιατί πέφτει το ΠΑΣΟΚ; - Το σιωπηλό μαρτύριο Χαρδαλιά στην Βαλένθια - Η μέρα του Κωστή

07:08

Πιέσεις στο κλίμα τον Απρίλιο - Το καλοκαίρι θα «κληρώσει» για τα μέτρα - «Ναι» στο μέρισμα της Πειραιώς

23:59

Γαλλία: Προτείνει νέο «τέλος διαχείρισης» σε μικρά δέματα από το εξωτερικό

23:49

Visa: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 30 δισ. δολαρίων - Αύξηση κερδών στο β' τρίμηνο

23:39

«Πικρά» τα οικονομικά μεγέθη β' τριμήνου για την Starbucks

23:30

Μπέσεντ: Καμία εμπορική συμφωνία μέχρι να το πει ο Τραμπ

23:29

Ρούμπιο: Τέλος η διαμεσολάβηση των ΗΠΑ χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις από Ρωσία - Ουκρανία

23:15

Κέρδη στην Wall Street από το «μυστικό» εμπορικό deal: «6 στα 6» για Dow Jones - S&P 500

23:02

Δύο νεαροί train surfers έχασαν τη ζωή τους στο Βερολίνο