INSIDE OUT

Ο Κασσελάκης στον ΣΕΒ, Το άχτι των απλών ΣΥΡΙΖΑίων για την στάση του ΚΚΕ, ΤΙ τράβηξε τον Πέτρο Δούκα στον πάτο;

10-10-2023 | 08:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κασσελάκης στον ΣΕΒ - Το άχτι των απλών ΣΥΡΙΖΑίων για τη στάση του ΚΚΕ - Τι τράβηξε τον Πέτρο Δούκα στον πάτο;

Με επίσκεψη στην Ακρόπολη ξεκινάει την μέρα του σήμερα ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος συνοδεύει την ομόλογό του της Εσθονίας, κ. Kaja Kallas στον Παρθενώνα, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί επίσημη συνάντηση στο Μαξίμου, δηλώσεις στα ΜΜΕ και γεύμα εργασίας. Το σφιχτό πρόγραμμα του ΠΘ, τους στερεί την δυνατότητα να παρακολουθήσει live το ντεμπούτο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα βαθιά νερά της οικονομίας και πολιτικής.

Ακριβώς στις 12.45 μ.μ. ο Στέφανος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής. Ως απόφοιτος Wharton, ως εργαζόμενος GS, και ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, υποθέτω πως ο Κασσελάκης θα κολυμπήσει σαν ψάρι μέσα στο νερό όταν βρεθεί στην αίθουσα Banquet, ανάμεσα σε γηραιούς βιομηχάνους, παραδοσιακούς και μοντέρνους των επιχειρήσεων, και γενικά σ’ ένα περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με την Κουμουνδούρου και το οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση κορυφής

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ενώπιων του ΣΕΒ ο Πρόεδρος, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αυτοδιοικητικής κορυφής μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Κώστα Ζαχαριάδη. Ο δεύτερος και ο τρίτος της κάλπης του α’ γύρου στο Δήμο Αθηναίων, θα διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας στον β’ γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Και οι δύο κατέγραψαν χαμηλές πτήσεις,ενώ ο Μπακογιάννης μπορεί να μην πέτυχε με την πρώτη το 43%+1, αλλά το πλησίασε. Τώρα, ο κ. Ζαχαριάδης, από την οπτική γωνία της τρίτης θέσης, προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής στο Δήμο και σύμπλευση δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα για αποχή ή άκυρο από το ΚΚΕ δεν διευκολύνει, όμως με τα στοιχεία να δίνουν πάνω από 300.000 πολίτες που προτίμησαν κάτι άλλο, αντί να ψηφίσουν στον α’ γύρο, υπάρχει ελπίδα. Πόσω μάλλον που, σύμφωνα με αναλυτές, μεγάλο κομμάτι όσων απείχαν ανήκει στην δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπίστης υπέρ

Υπέρ της ώσμωσης των δύο χώρων, με καρδιά προς τον Ανδρουλάκη, είναι διαχρονικά ο γεφυροποιός Νίκος Μπίστης. Και το έγραψε. «Πολύ σωστά ο Κώστας πριν από τον πρώτο γύρο είχε προτείνει αμοιβαία στήριξη απέναντι στον Μπακογιάννη. Και συνεπής σε ότι είπε προχωρά. Καταλαβαίνω αντιδράσεις απέναντι στην μίζερη αντίδραση Ανδρουλάκη που θέλει μόνο λαμβάνειν . Και νομίζει - χωρίς να βλέπει τα καταστροφικά και για το κόμμα του ποσοστά στις περιφέρειες - ότι μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την δεξιά ηγεμονία. Θα ξυπνήσει άσχημα όταν φύγει από τον μικρόκοσμο του. Τώρα όμως υπάρχει μια μικρή ελπίδα να απαλλαγεί η Αθήνα από ένα κακό Δήμαρχο με δυναστικό αποτύπωμα».

Ο ίδιος θεωρεί ότι συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Κουρέτας).

Ανάθεμα

Η πάγια στάση του ΚΚΕ για άκυρο ή αποχή όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του κόμματος συγκεντρώνει το ανάθεμα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στα σόσιαλ. Οι σπόντες και τα καρφιά δεν έχουν καμία ευγένεια, ενώ απλά μέλη και φίλοι εκτιμούν ότι με την στάση αυτή διευκολύνεται η νίκη Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, και Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο υποψήφιος του ΚΚΕ στον Δήμο Πάτρας Πελετίδης, απευθύνει κάλεσμα για στήριξη σε κάθε κατεύθυνση λέγοντας «δεν περισσεύει κανένας».

Ανάθεμα ΙΙ

Γενικώς πέφτουν πολλά ανάθεμα στην κάλπη, αλλά κορυφαίο όλων είναι νομίζω το 5% του Πέτρου Δούκα στο Δήμο Σπάρτης. Ο Πέτρος που ξεχώρισε στο κυβερνητικό επιτελείο της περιόδου 2004-2008 ως υφυπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών, ενώ υπουργικά καθήκοντα είχε για πρώτη φορά πάλι ως υφυπουργός Οικονομικών την περίοδο ’92-’93, καταποντίστηκε. Αρχικά νόμισα πως ήταν οι σαχλαμάρες για τις «σακούλες» με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ το 2007. Η, η άθλια κατάσταση με τα αδέσποτα του Δήμου.

Η ανάπλαση της Παλαιολόγου

Μέχρι που ένας φίλος Σπαρτιάτης, μου είπε να δω την Παλαιολόγου. Εννοείται πως τα μεγάλα οραματικά έργα Δημάρχων στο κέντρο των πόλεων, τραβούν πάντα το ενδιαφέρον μου.

Στην μακέτα έδειχνε καλή.

Πρόκειται για έργο στην καρδιά της πόλης. Μια ανάπλαση, για την οποία έγινε μια μεγάλη μελέτη, και θα άλλαζε το κέντρο της Σπάρτης. Οταν όμως ξεκίνησε η εφαρμογή της κατέληξε σε ένα δρόμο όπου οι καθρέπτες των αυτοκινήτων ακουμπιούνται μεταξύ τους.

Ακόμα κι ο εργολάβος τα παράτησε κι έφυγε, ενώ οι ψίθυροι και διαμαρτυρίες στην πόλη, ξεκινούν από λάθη, και τελειώνουν με σκάνδαλα. Και το χειρότερο. Η εικόνα είναι αυτή:

«Ότι χειρότερο έχει υπάρξει στην Σπάρτη» έπιασε το αυτί μου δίπλα στο ανοιχτό έργο της ανάπλασης. Ο Πέτρος φέρεται να εμφανίστηκε από το πουθενά στην περιοχή όπου υπάρχει ένα σπίτι διακοπών, κι αποφάσισε να βγει Δήμαρχος το ’19. Δε βλέπω να ξανασυμβαίνει. Κάπως έτσι εξηγείται το 5%.

Τατούλης εναντίον Πτωχού

Τα βάσανα της Σπάρτης όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Δήμος πάει σε β’ γύρο. Πρώτη η Ντία Τζανετέα, δεύτερος ο Μιχάλης Βακαλόπουλος. Ο Βακαλόπουλος, είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, αγαπητός και ήταν μάλιστα ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Δούκα. Όμως τα βρόντηξε κι έφυγε το πρώτο τρίμηνο. Η Ντία, διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης του γνωστού Πέτρου Τατούλη, ενώ ο Μιχάλης στηρίζει Πτωχό.

Η υπόθεση της Σπάρτης είναι ασφαλώς καθαρά ενδοοικογενειακή, με την σύγκρουση να είναι σφοδρή, καθώς ο Πτωχός έχει πάρει το χρίσμα της ΝΔ και όλα έχουν τη σημασία τους.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:18

Bloomberg: Η Ρωσία θα ζητήσει αλλαγές στο σχέδιο των 20 σημείων για την Ουκρανία

19:13

Κακοκαιρία: Μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

18:57

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί προειδοποιούν τον Τραμπ να ακυρώσει τις μαζικές ανακλήσεις πρεσβευτών

18:42

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος σε όλη τη χώρα για τον θάνατο του αντιστράτηγου αλ Χαντάντ

18:28

Ρύθμιση οφειλών και χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων

18:19

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε στέλεχος της Χαμάς σε πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας

18:12

Αγροτικά μπλόκα: Ποια είναι η κατάσταση στους δρόμους - Πού γίνεται εκτροπή των οχημάτων

17:51

Λάιεν: Η ΕΕ θα συνεχίσει να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης

17:46

ΟΗΕ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

17:32

Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024

17:29

Πώς οι τράπεζες φέρνουν το «ψηφιακό χατζιλίκι» για τους νέους

17:16

Πώς έγινε η συντριβή του τουρκικού Falcon που επέβαινε ο Λίβυος στρατηγός

17:11

Ρωσία: Η FSB απέτρεψε «επίθεση» σε εγκατάσταση αγωγού πετρελαίου της Transneft

16:56

Wall Street: Νέο χριστουγεννιάτικο ρεκόρ για τον S&P 500

16:45

Τουρκία: Σε ουδέτερη χώρα η ανάλυση του μαύρου κουτιού του Falcon που συνετρίβη χθες

16:41

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας - Πυρά για τις δηλώσεις στην τριμερή

16:40

Γεραπετρίτης: Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία δεν έκλεισαν ποτέ

16:26

Μεικτή εικόνα στα ταμπλό των ευρωαγορών

16:22

Νετανιάχου: Δαπάνες 110 δισ. δολαρίων για ανεξάρτητη βιομηχανία όπλων την επόμενη 10ετία

16:11

ΗΠΑ: Μειώθηκαν απροσδόκητα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:07

Ουκρανία: Ο στρατός έπληξε εργοστάσιο συνθετικού καουτσούκ στη ρωσική περιοχή της Τούλα

15:44

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας μετά τον τραυματισμό στρατιωτικού

15:32

Άγκυρα: Συζητήσεις Φιντάν - Χαμάς για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

15:31

ΑΑΔΕ: Στον Εισαγγελέα οι πρώτες 50 μαζικές διαγραφές αγρών στο Ε9

15:21

Gap: Η εμβληματική καμπάνια του 2000 για τα Χριστούγεννα - «Holiday is here»

15:14

Κύμα πτωχεύσεων στη Γερμανία - Ποιες επιχειρήσεις επηρεάζονται περισσότερο

15:03

Σε 561.890 οι εγγεγραμμένοι μαθητές δημοτικών το 2023/2024 - Πτώση 2,1%

15:02

Παπασταύρου: Οι εργαζόμενοι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ υπηρετούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους

14:57

Πεσκόφ: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για τις ειρηνευτικές προτάσεις των ΗΠΑ

14:45

ΒΕΑ: Ευκαιρία απλοποίησης ή νέο βάρος για τις επιχειρήσεις το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ;