INSIDE OUT

Ο Κασσελάκης στον ΣΕΒ, Το άχτι των απλών ΣΥΡΙΖΑίων για την στάση του ΚΚΕ, ΤΙ τράβηξε τον Πέτρο Δούκα στον πάτο;

10-10-2023 | 08:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κασσελάκης στον ΣΕΒ - Το άχτι των απλών ΣΥΡΙΖΑίων για τη στάση του ΚΚΕ - Τι τράβηξε τον Πέτρο Δούκα στον πάτο;

Με επίσκεψη στην Ακρόπολη ξεκινάει την μέρα του σήμερα ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος συνοδεύει την ομόλογό του της Εσθονίας, κ. Kaja Kallas στον Παρθενώνα, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί επίσημη συνάντηση στο Μαξίμου, δηλώσεις στα ΜΜΕ και γεύμα εργασίας. Το σφιχτό πρόγραμμα του ΠΘ, τους στερεί την δυνατότητα να παρακολουθήσει live το ντεμπούτο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα βαθιά νερά της οικονομίας και πολιτικής.

Ακριβώς στις 12.45 μ.μ. ο Στέφανος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής. Ως απόφοιτος Wharton, ως εργαζόμενος GS, και ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, υποθέτω πως ο Κασσελάκης θα κολυμπήσει σαν ψάρι μέσα στο νερό όταν βρεθεί στην αίθουσα Banquet, ανάμεσα σε γηραιούς βιομηχάνους, παραδοσιακούς και μοντέρνους των επιχειρήσεων, και γενικά σ’ ένα περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με την Κουμουνδούρου και το οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση κορυφής

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ενώπιων του ΣΕΒ ο Πρόεδρος, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αυτοδιοικητικής κορυφής μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Κώστα Ζαχαριάδη. Ο δεύτερος και ο τρίτος της κάλπης του α’ γύρου στο Δήμο Αθηναίων, θα διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας στον β’ γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Και οι δύο κατέγραψαν χαμηλές πτήσεις,ενώ ο Μπακογιάννης μπορεί να μην πέτυχε με την πρώτη το 43%+1, αλλά το πλησίασε. Τώρα, ο κ. Ζαχαριάδης, από την οπτική γωνία της τρίτης θέσης, προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής στο Δήμο και σύμπλευση δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα για αποχή ή άκυρο από το ΚΚΕ δεν διευκολύνει, όμως με τα στοιχεία να δίνουν πάνω από 300.000 πολίτες που προτίμησαν κάτι άλλο, αντί να ψηφίσουν στον α’ γύρο, υπάρχει ελπίδα. Πόσω μάλλον που, σύμφωνα με αναλυτές, μεγάλο κομμάτι όσων απείχαν ανήκει στην δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπίστης υπέρ

Υπέρ της ώσμωσης των δύο χώρων, με καρδιά προς τον Ανδρουλάκη, είναι διαχρονικά ο γεφυροποιός Νίκος Μπίστης. Και το έγραψε. «Πολύ σωστά ο Κώστας πριν από τον πρώτο γύρο είχε προτείνει αμοιβαία στήριξη απέναντι στον Μπακογιάννη. Και συνεπής σε ότι είπε προχωρά. Καταλαβαίνω αντιδράσεις απέναντι στην μίζερη αντίδραση Ανδρουλάκη που θέλει μόνο λαμβάνειν . Και νομίζει - χωρίς να βλέπει τα καταστροφικά και για το κόμμα του ποσοστά στις περιφέρειες - ότι μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την δεξιά ηγεμονία. Θα ξυπνήσει άσχημα όταν φύγει από τον μικρόκοσμο του. Τώρα όμως υπάρχει μια μικρή ελπίδα να απαλλαγεί η Αθήνα από ένα κακό Δήμαρχο με δυναστικό αποτύπωμα».

Ο ίδιος θεωρεί ότι συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Κουρέτας).

Ανάθεμα

Η πάγια στάση του ΚΚΕ για άκυρο ή αποχή όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του κόμματος συγκεντρώνει το ανάθεμα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στα σόσιαλ. Οι σπόντες και τα καρφιά δεν έχουν καμία ευγένεια, ενώ απλά μέλη και φίλοι εκτιμούν ότι με την στάση αυτή διευκολύνεται η νίκη Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, και Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο υποψήφιος του ΚΚΕ στον Δήμο Πάτρας Πελετίδης, απευθύνει κάλεσμα για στήριξη σε κάθε κατεύθυνση λέγοντας «δεν περισσεύει κανένας».

Ανάθεμα ΙΙ

Γενικώς πέφτουν πολλά ανάθεμα στην κάλπη, αλλά κορυφαίο όλων είναι νομίζω το 5% του Πέτρου Δούκα στο Δήμο Σπάρτης. Ο Πέτρος που ξεχώρισε στο κυβερνητικό επιτελείο της περιόδου 2004-2008 ως υφυπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών, ενώ υπουργικά καθήκοντα είχε για πρώτη φορά πάλι ως υφυπουργός Οικονομικών την περίοδο ’92-’93, καταποντίστηκε. Αρχικά νόμισα πως ήταν οι σαχλαμάρες για τις «σακούλες» με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ το 2007. Η, η άθλια κατάσταση με τα αδέσποτα του Δήμου.

Η ανάπλαση της Παλαιολόγου

Μέχρι που ένας φίλος Σπαρτιάτης, μου είπε να δω την Παλαιολόγου. Εννοείται πως τα μεγάλα οραματικά έργα Δημάρχων στο κέντρο των πόλεων, τραβούν πάντα το ενδιαφέρον μου.

Στην μακέτα έδειχνε καλή.

Πρόκειται για έργο στην καρδιά της πόλης. Μια ανάπλαση, για την οποία έγινε μια μεγάλη μελέτη, και θα άλλαζε το κέντρο της Σπάρτης. Οταν όμως ξεκίνησε η εφαρμογή της κατέληξε σε ένα δρόμο όπου οι καθρέπτες των αυτοκινήτων ακουμπιούνται μεταξύ τους.

Ακόμα κι ο εργολάβος τα παράτησε κι έφυγε, ενώ οι ψίθυροι και διαμαρτυρίες στην πόλη, ξεκινούν από λάθη, και τελειώνουν με σκάνδαλα. Και το χειρότερο. Η εικόνα είναι αυτή:

«Ότι χειρότερο έχει υπάρξει στην Σπάρτη» έπιασε το αυτί μου δίπλα στο ανοιχτό έργο της ανάπλασης. Ο Πέτρος φέρεται να εμφανίστηκε από το πουθενά στην περιοχή όπου υπάρχει ένα σπίτι διακοπών, κι αποφάσισε να βγει Δήμαρχος το ’19. Δε βλέπω να ξανασυμβαίνει. Κάπως έτσι εξηγείται το 5%.

Τατούλης εναντίον Πτωχού

Τα βάσανα της Σπάρτης όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Δήμος πάει σε β’ γύρο. Πρώτη η Ντία Τζανετέα, δεύτερος ο Μιχάλης Βακαλόπουλος. Ο Βακαλόπουλος, είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, αγαπητός και ήταν μάλιστα ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Δούκα. Όμως τα βρόντηξε κι έφυγε το πρώτο τρίμηνο. Η Ντία, διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης του γνωστού Πέτρου Τατούλη, ενώ ο Μιχάλης στηρίζει Πτωχό.

Η υπόθεση της Σπάρτης είναι ασφαλώς καθαρά ενδοοικογενειακή, με την σύγκρουση να είναι σφοδρή, καθώς ο Πτωχός έχει πάρει το χρίσμα της ΝΔ και όλα έχουν τη σημασία τους.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:00

Λογαριασμοί ρεύματος: Γιατί η ενεργειακή κρίση δεν φέρνει πίσω τον «φθηνό» λιγνίτη

16:56

Έκκληση Τραμπ προς πάσα κατεύθυνση: Στείλτε πολεμικά πλοία να ανοίξουμε το Στενό του Ορμούζ

16:43

Ισραήλ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν εισέρχεται σε μια αποφασιστική φάση

16:26

Fed: Η επόμενη κίνηση της θα μπορούσε να είναι μια αδιανόητη αύξηση επιτοκίων;

16:03

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου

15:46

Μακρόν: Καλεί το Ισραήλ σε απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο

15:31

Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου

15:22

Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την οικονομία μόνο με όρους παρόντος αλλά και με όρους μέλλοντος

15:11

Είμαι Εδώ Για Εσένα 2026: Δείτε live το Women's Forum

15:02

ΠΟΜΙΔΑ: Oι 10 μεγάλες αλλαγές στην αγορά ακινήτων

14:53

Χαμάς: Έκκληση στο Ιράν να σταματήσει να βομβαρδίζει τις χώρες του Κόλπου

14:42

ΑΑΔΕ: Νέος σχεδιασμός έως το 2029 με ψηφιακό μετασχηματισμό, αυστηρότερους ελέγχους και νέους στόχους εξυπηρέτησης

14:37

Ολλανδία: Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ

14:33

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει ισχυρά συμφέροντα

14:28

Γερμανία: Ο υπ. Ενέργειας καλεί σε αύξηση των ΑΠΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας

14:12

Ιράν προς ΗΑΕ: Εκκενώστε τις πόλεις θα χτυπήσουμε - Πλήγηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

13:48

Κώτσηρας: Στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία διασφαλίζοντας το  δημοσιονομικό μας περιβάλλον

13:41

ΥΠΕΘΟ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση απλής χρήσης τμήματος αιγιαλού ή παραλίας σε όμορη επιχείρηση

13:33

Μέση Ανατολή: Οι δυο εβδομάδες πολέμου που έσεισαν τον κόσμο

13:17

Τραμπ: Αρνήθηκε πρόταση του Πούτιν για μεταφορά του ιρανικού εμπλοτισμένου ουρανίου στη Ρωσία

13:00

Οι αγορές σε κρίσιμο σταυροδρόμι – Ποιες μετοχές του ΧΑ «κρατάνε» τα κέρδη του 2026

12:54

Λύση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ φέρνει ρύθμιση του υπ. Παιδείας

12:50

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον Εκσυγχρονισμό και την Αναβάθμιση των Μεταφορών

12:36

Δήμας: Η Ελλάδα ενισχύει τη συνδεσιμότητα και τον ρόλο των λιμένων στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους μεταφορών

12:26

Ιαπωνία: Θα απελευθερώσει περίπου 80 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο απ' τα στρατηγικά της αποθέματα

12:15

Μητσοτάκης: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να εμπιστεύονται τις ΕΔ στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε

12:05

Ιράν: Οι IRGC απειλούν με πλήγματα τα αμερικανικά συμφέροντα στα ΗΑΕ

11:57

Reuters: Εκτεταμένες απολύσεις σχεδιάζει η Μeta

11:39

Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

11:20

Ένας πόλεμος χωρίς σχέδιο τερματισμού