INSIDE OUT

Θυμωμένος ο Μίλτος Τεντόγλου δίπλα στον Καρλ Λιούις – Η ΔΕΘ και τα κακά μαντάτα

25-08-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θυμωμένος ο Μίλτος Τεντόγλου δίπλα στον Καρλ Λιούις – Η ΔΕΘ και τα κακά μαντάτα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου ήρθε να δώσει μια ανάσα. Μια ισχυρή δόση χαράς μέσα στη μαυρίλα των πυρκαγιών. Και δεν είναι μόνο η παγκόσμια διάκριση για τον Έλληνα σούπερ σταρ του στίβου. Είναι ο άνθρωπος Μίλτος Τεντόγλου.

Χαίρεσαι να τον ακούς να κάνει δηλώσεις. Ακομπλεξάριστος πάντα. Αυτό το παιδί μιλάει on camera και δεν τον νοιάζει. Τα λέει όλα unplugged. Πώς ακούς να μιλάνε οι πολιτικοί; Το ακριβώς αντίθετο.

«Το άλμα ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι' αυτό νευρίασα», είπε, «θύμωσα...». Και αράδιασε το ένα μετά το άλλο τα λάθη που έκανε.

Μιλάμε για έναν αθλητή που στα 25 του χρόνια, πλέον το όνομά του είναι σε εκείνες τις φοβερές λίστες των σπουδαίων του παγκόσμιου αθλητισμού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο μπήκε στη λίστα των αθλητών που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον δύο μετάλλια στο μήκος σε παγκόσμιο ανοικτού στίβου.

Ναι, ο δικός μας ο Μίλτος Τεντόγλου, Το παιδί από τα Γρεβενά που καμαρώνει η Ελλάδα και μιλά για αυτόν όλος ο κόσμος. Είναι στην ίδια λίστα με ιερά τέρατα του αθλητισμού, όπως ο Καρλ Λιούις.

Τα τετριμμένα συγχαρητήρια, διανθισμένα με πολυφορεμένα κλισέ που έσπευσαν να του δώσουν οι πολιτικοί, ήταν φτωχά μπροστά στο κατόρθωμά του.

Η αριθμητική της ΔΕΘ

Οι φωτιές και οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα έχουν επισκιάσει τις κυβερνητικές διαβουλεύσεις για τη ΔΕΘ, που σημαίνει την αρχή της πολιτικής σεζόν. Το ΥΠΟΙΚ το ξεκαθάρισε ότι νέες παροχές δεν θα ακούσουμε.

Οι σχεδιασμοί στο Μαξίμου θέλουν οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες να έχουν «μεταρρυθμιστικό καλάθι» με έντονο στίγμα.

Από την άλλη, η κυβέρνηση θέλει να απαντήσει στην ακρίβεια. Γιατί τα μαντάτα για το φθινόπωρο μόνο καλά δεν είναι για την ακρίβεια.

Σβήνουν και γράφουν για να βρουν τη λύση σε μια εξίσωση δύσκολη. Απλή αριθμητική δεν είναι.

• Νέα «επιταγή ακρίβειας»: Τον Δεκέμβριο ή νωρίτερα; Θα αφορά τους πιο ευάλωτους ή και άλλους;
• Νέα καταβολή επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε όσους δεν λάβουν αύξηση στη σύνταξη. Με ποια φόρμουλα;

«Πλαφόν» στα σχολικά

Το πρώτο «χτύπημα» που αναμένεται να βρει τους καταναλωτές μετά τις διακοπές του Αυγούστου είναι η επιστροφή στα σχολεία. Η προετοιμασία έχει γίνει και μέσα στις αλλαγές που έρχονται στο «καλάθι νοικοκυριού», έρχονται μέτρα και για τα σχολικά είδη.

«Πλαφόν» σε επίπεδα του 2021 για τα περιθώρια κέρδους και άλλες παρεμβάσεις που είναι στα σκαριά.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπάρκεια στη διαχείριση των πυρκαγιών δεν είναι είδηση. Θα το έκανε ακόμη κι αν οι καταστροφές δεν κατέγραφαν αρνητικά ρεκόρ.

Ετοιμαστείτε τώρα για την πύρινη σύγκρουση εντός της Βουλής. Ανοίγει από Δευτέρα. Και η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να προγραμματιστεί άμεσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «ανοιχτό» το πρόγραμμά του.

Κεραυνοί Κικίλια

Άστραψε και βρόντηξε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας για τους εμπρηστές. «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη...».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε με αριθμούς: Σε ενάμισι μήνα έχουμε πάνω από 100 προσαγωγές και συλλήψεις, με πάνω από τις μισές να αποτελούν εμπρησμούς με δόλο.

Κρατήστε, όμως, και αυτό: Προανήγγειλε αλλαγές στον σχεδιασμό. Πρέπει να αλλάξει, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, εξήγησε. «Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση», σημείωσε.

Άλλωστε, εδώ και καιρό, ο Βασίλης Κικίλιας έχει μιλήσει για αλλαγές στην Πυροσβεστική. Απλώς, δεν είναι τώρα η ώρα – πάνω στη μάχη.

Άλλος για Αλεξανδρούπολη;

Εισιτήρια για Αλεξανδρούπολη, λόγω της μεγάλης φωτιάς, έβγαλαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλης Στίγκας περιόδευσαν σε πυρόπληκτες περιοχές, μίλησαν με τοπικούς παράγοντες και πολίτες.

Αλλά ο Κυριάκος Βελόπουλος έσπευσε - τι έκπληξη; - να βγει κι από πάνω. «Η Ελληνική Λύση έσυρε όλο το πολιτικό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στον Έβρο, γιατί από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ότι θα είμαστε εδώ, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί άφησαν τις διακοπές τους ευτυχώς και βρέθηκαν εδώ στην περιοχή», είπε.

Αναμενόμενο για την κοσμοθεωρία Βελόπουλου. Πώς λέμε ότι το κέντρο όλου του πλανήτη είναι η Ελλάδα - τα πάντα γίνονται γύρω από εμάς;

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:40

Πετρέλαιο: Ήπιες μεταβολές με φόντο τις συζητήσεις για τον έλεγχο του Ορμούζ

21:30

Υεμένη: Η UKMTO έλαβε αναφορά για ένα συμβάν στα ανοιχτά του Άντεν

21:15

Χρυσός: Άνοδος πάνω από 4% λόγω δολαρίου και Μέσης Ανατολής

21:03

Αρχηγός IDF: Ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να «επιχειρεί προληπτικά» στη Γάζα

20:53

Μικροσκοπικές δίνες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην επιφάνεια του Ήλιου

20:40

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Ρούτε περισσότερη βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα

20:23

Η Βουλγαρία έλαβε 1 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

20:15

Aktor: Πάνω από το 20% η Castellano, κάτω από το 15% η BLUE SILK μετά την ΑΜΚ

20:14

ΗΠΑ: Ο Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ, της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, κέρδισε το χρίσμα του κόμματος στο Μίσιγκαν

20:03

ΔΕΗ: Data center 1 GW, νέα συμφωνία ΑΠΕ και Vodafone στο επίκεντρο της επόμενης φάσης ανάπτυξης

19:53

Prodea: Εγκρίθηκε πρόγραμμα επαναγοράς έως 1,3 εκατ. ιδίων μετοχών

19:37

Viohalco: Στα 4,3 δισ. ευρώ ο τζίρος εξαμήνου, αύξηση 14% - «Άλμα» 62% στα κέρδη προ φόρων

19:32

Fitch: Ο κίνδυνος διόρθωσης στην AI απειλεί οικονομία και αγορές

19:29

Επιφυλακτικό ρεκόρ στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν

19:12

Τρεις συλλήψεις σε Τρίκαλα, Ανατολική Αττική και Πρέβεζα για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

19:02

Ιράν: Συμφώνησε με το Ομάν για τις συντεταγμένες της διαδρομής μέσω των Στενών του Ορμούζ

18:47

Flexopack: Από 7 Αυγούστου η διαπραγμάτευση των 82.400 νέων μετοχών

18:34

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 734 εκατ. στο εξάμηνο – Στα 393 εκατ. τα καθαρά κέρδη

18:32

Λίβανος: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στην κοινότητα Τεμπνίν

18:19

Αυστρία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, με 41,2 βαθμούς Κελσίου

18:10

Πυρόπληκτοι: Ποιοι δικαιούνται έως 6.000 ευρώ, επιδότηση ενοικίου και στεγαστική συνδρομή

18:06

Ο Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε στην κυβέρνηση της Ινδίας για περιεχόμενο και λάθη της Meta

17:53

Λονδίνο: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση στο Κόβεντ Γκάρντεν - Δεν θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια

17:47

Χρηματιστήριο: Οριακή διόρθωση για τον ΓΔ - Ξεχώρισαν ανοδικά Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean

17:45

Σλοβενία: Πυρηνικός σταθμός μειώνει την παραγωγή λόγω χαμηλής στάθμης του ποταμού Σάβου

17:42

Υπεγράφη η είσοδος της Meridiam στον GSI - Μητσοτάκης: «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό ενεργειακό τομέα»

17:42

Ουκρανία: Οι οικογένειες με παιδιά διατάχθηκαν να εκκενώσουν το Κραματόρσκ

17:36

ΔΕΗ: Συνεχίστηκε η ισχυρή ανάπτυξη το α΄ εξάμηνο - Προσαρμοσμένο EBITDA στα €1,2 δισ.

17:35

Ο Όμιλος Aktor αποκτά το 75% των Ηλέκτωρ και Thalis

17:14

Google: Ομαδική αγωγή από 880.000 βρετανικές επιχειρήσεις - Διεκδικούν 6,7 δισ. δολάρια